zaterdag 22 juli 2017
  7 Replies
  3.5K Visits
  Subscribe
Hoi! Volgend jaar (feb-apr) gaan we 2 maanden met onze tweeling van dan 4,5jr naar Nieuw Zeeland. We hebben daar zelf vroeger veel gereisd altijd zonder iets te boeken uiteraard. Maar nu? Wat zijn jullie ervaringen met veel of juist niet al vooruit boeken/route uitstippelen? Route en accommodatie al vast leggen? Bij aankomst hebben we wel al 3 nachtennhitel. Ik ben benieuwd naar ervaringen! Groet, Lieke.
Waardeer dit bericht:
6 jaar geleden
·
#24581
Nieuw Zeeland is bij uitstek geschikt voor reizen met een camper, dus als je dat ziet zitten hoef je enkel die te boeken en blijf je heerlijk flexibel. Wij reisden daar in het hoogseizoen (dec-jan) in een camper en konden altijd terecht op de campings, zonder reservering en arriveerden soms pas 's avonds.

Qua accommodaties durf ik niets te zeggen, maar ik zou het in die periode wel aandurven om op de bonnefooi te gaan. Zeker als je twee maanden gaat (heerlijk!) moet je er toch niet aan denken om alles nu al vast te gaan leggen?!
6 jaar geleden
·
#24582
Hi, ik ben in 2013 in februari en maart in NZ geweest.
We hadden geen camper maar een auto en ik heb de route wel vooraf bepaald en vastgelegd. We verbleven in hostels. Voordeel vond ik de mega grote gezamenlijke keukens en woonkamers. Met babyfoon kon dochterlief (18 mnd) lekker slapen en hoefden we niet op de kamer te blijven.
Hostels zijn wat beter te betalen dan motels en hotels. Je kan je hier vandaan al aanmelden voor de NZ hostelclub (
http://www.bbh.co.nz.
Dan kan je vooraf zoeken welke hostels je leuk vindt. Houd er wel rekening mee dat niet alle hostels kleine kinderen accepteren! Dat was voor mij een van de redenen om vooraf al uit te zoeken waar we wilden en dus konden verblijven. Moet wel zeggen dat er al snel hostels vol zaten! Zeker als je een private kamer wil met eigen badkamer. En toen we er eenmaal waren, zaten eigenlijk alle hostels waar we waren vol. Veel backpackers uit Australië gaan 'vakantie vieren' in NZ want daar is t goedkoper... Voor ons werkte dit prima!
6 jaar geleden
·
#24583
Hartelijk dank voor jullie reacties!

We gaan met een auto, niet met de camper. Eerst wel naar een camper gekeken, maar dat was echt te duur + dat we het heel onhandig vinden op gravel roads, of als je boodschappen wilt doen. Je moet altijd die hele camper meenemen. Dus het is een auto geworden. Plan is (fow now) om in cabins te gaan, of B&Bs etc.

Hostels had ik eigenlijk van het lijstje geschrapt vanwege het backpacker gehalte. Dat vond ik natuurlijk leuk toen ik zelf zo jong was, maar nu hebben we iets meer rust nodig als de dames moeten gaan slapen. Maar ik lees dat jullie ook niet/minder luidruchtige hostels gevonden hebben? Met family rooms? Dat is inderdaad wel een goed idee om ook op BBH te kijken (had vroeger... heel vroeger ;) inderdaad ook een BBH casd)

Misschien wordt het dan toch een wat flexibelere reis... zouden we wel het leukste vinden. Ben vooral benieuwd of iemand weet hoe in die periode de bezettingsgraden zijn, we moeten natuurlijk plek voor 4 hebben ipv voor 1 of 2.

Dank!
6 jaar geleden
·
#24584
Als jullie wat langer op een plek willen zitten, dan kun je ook denken aan het huren van een vakantiehuisje. Je vindt ze van super basic tot erg luxe. Die worden door particulieren zelf verhuurd en dat kan vaak al van 1 nacht 'any day of the week', maar soms vanaf minimaal twee nachten. Kijk eens op bookabach.co.nz, holidayhouses.co.nz en eventueel airbnb.

In de meeste backpackers ben je gewoon welkom met je kinderen, vooral wanneer je een privekamer boekt. Het hebben van een gemeenschappelijke keuken/ruimte is vaak erg gezellig, maar je kunt ook gewoon je eigen gang gaan.

De scholen beginnen de eerste week van februari weer, dus de grootste drukte vd schoolvakantie is achter de rug. In februari/maart kan de periode rond chinees nieuwjaar echter heel erg druk zijn met bezoekers uit China. Op populaire plekken is het vooruitboeken van accommodatie dan echt aan te bevelen.

De ferries tussen het noord en zuid eiland kunnen bij vlagen druk zijn. Overtochten kun je boeken via interislander.co.nz of bluebridge.co.nz. Vooruitboeken kan schelen wanneer je met auto overgaat, maar de meeste verhuurders willen dat je de auto achterlaat en als 'voetpassagier' aan boord gaat (tot vlak voor vetrek te boeken). Aan de andere kant krijg je dan een nieuwe auto.

Veel plezier met de voorbereidingen en wie weet kom ik je nog tegen in Wellington :-).
6 jaar geleden
·
#24585
In 2012 zijn wij met onze toen vierjarige dochter naar New Zealand gegaan.
Wij hadden een auto en verder alleen het hotel bij aankomst geregeld. Wij waren er in oktober/november en hebben niks vooraf geboekt. We wilden vrij zijn om terplekke te kunnen beslissen dat we ergens een extra nacht zouden willen blijven. Het is 1x voorgekomen dat de plek van onze voorkeur vol zat en dat we iets anders moesten zoeken omdat er een of ander motorevent was.
Omdat we met een jong kind reisden ging onze voorkeur uit naar familyparks. We hadden daar altijd een self contained unit omdat ik persé wilde dat we een eigen toilet en keuken hadden. Dit is ons prima bevallen. Er zijn legio mogelijkheden en overal hebben ze een (vaak) uitgebreide speeltuin voor de kinderen.
Wij zaten meestal op top10 of kiwi holiday parks maar er zijn zat andere (lees: goedkopere) opties. We hadden een lidmaatschapkaart gekocht voor 35 of 40 dollar waarmee we 10% korting kregen per overnachting.
De route die wij wilden rijden hadden we thuis wel al uitgestippeld. In NZ hebben we navigatie gekocht en hoppaaaaa, een geweldige vakantie van 5 weken gehad.
6 jaar geleden
·
#24586
Dank voor de aanvullende reacties! Na nog meer googlen en nav jullie reacties gaan we het zo doen zoals Sharon. De eerste week hebben we 3 nachten hotel een farmstay en een Top10 self contained unit geboekt, de rest nog niet geboekt.
We gaan in principe op Top10 en Kiwi holiday parks staan, afgewisseld met af en toe een bijzondere overnachting (bijv de farmstay en mss een mooie B&B in de bay of islands of in de Coromandel oid).
Route hebben we idd al uitgestippeld! Heel veel zin in! Dank nogmaals :)
6 jaar geleden
·
#24587
Leuk! Veel voorpret gewenst! ;-)
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!