woensdag 05 juni 2019
  12 Replies
  2.5K Visits
  Subscribe
hoi,
ik ben aan het plannen gegaan ... omdat onze kinderen (en wij eigenlijk ook) toch graag enige zekerheid willen , zou ik al zeker de eerste week willen vastleggen (anders kunnen we ook een overnachting in bako vergeten). ik ben al geraakt tot bako / kuching ... maar wat erna?
we hebben eigenlijk best weinig tijd, maar ja, het is niet anders.
budget ook niet enorm omdat ik nog graag wil reizen komende jaren :)

1: we willen een mix en zeker ook tempels en cultuur, maar geen te drukke steden (kinderen hebben ass, trekken dit niet hebben we vorig jaar in KL gemerkt) . Ik wil er ook een ontspannen vakantie van maken en voldoende rust inbouwen en tijd om te gaan zwemmen en zo.
Ik wil geen uren en uren onderweg zijn, vorig jaar hebben we ons daar wat aan mispakt.

2: natuur en jungle : moet er absoluut in! maar geen urenlange trekkings, de trek van 1.5 km op Penang, klimmen en dalen, was zowat het maximum wat kids en wij aankonden ;)
wat betreft Bako: kunnen we dit zelf bezoeken? zo neen waar boeken we best zo goedkoop mogelijk trips? we zouden 2 nachten in het rainforest resort willen vastleggen, is dat genoeg?

Damai beach ligt er in de buurt.
is dat wat de moeite?
kan je daar snorkelen?

3: Kinabatangan: ik twijfel - aanrader na alle natuur in Bako of voor kinderen van het goede te veel?
indien we dit niet doen, wat raden jullie in de plaats aan?

4: wat daarna? Ik zou graag een eiland bezoeken waar je mooi kan snorkelen en wat een kindvriendelijk strand heeft (dus geen rotsen en meteen grote diepte, dochter kan niet heel goed zwemmen). Vorig jaar Perhentian Besar was wauw! Is Tioman vergelijkbaar?
is dit qua route logisch ? ben bang teveel tijd te verliezen.
of zijn er in Borneo gelijkwaardige (strand) alternatieven met kortere reistijd?
ik wil niet naar de minder veilige delen zoals Mabul.

ik mis in mijn planning ook nog het deel cultuur...
en foodcourts, marktjes.
dus wie ideetjes heeft...


hoe geraken we tegen de 19e 's avonds terug in KL zonder teveel tijd te verspelen?

wij verblijven het liefst in appartementen met zwembad. alle tips welkom.

dus mijn rommelige eerste planning:

KL - Kuching 3/aug
kuching 4/aug
kuching 5/aug
kuching 7/aug
kuching:Bako 8/aug
kuching:Bako 9/aug
kuching 10/aug
Kuching - kinabatangan?? 11/aug
kinabatangan 12/aug
kinabatangan 13/aug
?? 14/aug
tioman 15/aug
tioman 16/aug
tioman 17/aug
tioman 18/aug
? 19/aug
TERUG 20/aug
Waardeer dit bericht:
4 jaar geleden
·
#29344
Geen idee hoe Belum is. Wij hebben in de Taman Negara de wandeltocht met de touwbruggen gedaan. Dat zal zo ongeveer 2 km zijn. Ook erg warm trouwens. Verder hebben we een tocht met een boot (houten kajak) naar een inlandse stam gedaan. De kinderen konden daar blaaspijp schieten en proberen vuur te maken. Vonden ze erg leuk. Verder kon je nog een vaartocht naar een waterval en grot maken. En een wandeltocht door de jungle met gids. Allemaal goed te doen voor kinderen en toeristen zonder conditie (zoals wij). Wel een flink aantal uur rijden vanuit KL. Wij hadden een auto gehuurd. Met onderweg een bezoek aan de olifanten en overnachting. Onze kinderen zijn ook snel wagenziek, zo konden we stoppen wanneer wij dat wilden. Dit jaar gaan wij naar KL, Penang en Redang island.
4 jaar geleden
·
#29341
Taman Negara. Mwah. Als je echt de jungle in gaat kan het leuk zijn, maar voor 1,5 kilometer zou ik er niet heen gaan.
4 jaar geleden
·
#29340
Hoi
Over onze kinderen :
Oudste is 13, ass en adhd,heeft heel graag veel afwisseling en uitdaging, kan niet tegen grote drukte zoals verkeer kuala Lumpur en drukke markten. Is vrij snel ongerust.
Dochter 10 heeft lichte vorm autisme, gaat ook heel graag op reis en geeft wel graag een idee wat ze allemaal gaat doen.

Beiden geen groot uithoudingsvermogen en moeite om door te bijten. Vorig jaar penang national park was zowat de grens met die warmte en dat is slechts 1.5 km.

Bako is jammer maar dat lijkt me toch niet zo ideaal met jullie info , bedankt. Ze gaan dat niet aankunnen en te veel zeuren.

Kinabatangan hadden we ook aan gedacht. Niet aan gedacht dat er malaria medicatie nodig is? Is dat zeker? Daar durf ik niet aan gecombineerd met andere medicatie van zoon en zijn hersenen werken sowieso toch al wat anders he.

Vorig jaar vonden we onze reis leuk! Alleen van belum was ik dus minder onder de indruk.
Zou taman negara dan ook niet tegen vallen of is dat heel anders?
Onze kinderen vonden de tempels en die sfeer zo geweldig. Kek lok si bv.
En ook de foodcourts :D
Zonder kinderen hebben we Thailand van noord naar zuid al doorkruisd. Dus daar al wat jungle gezien.


Legoland krijg je me overigens niet naartoe :)
4 jaar geleden
·
#29339

Dus zware trekking gaat echt niet bij die temp (vorig jaar schiereiland gedaan dus weet wat het is).

Wat hebben jullie verder nog gedaan?

Is naar perhentian dan zoveel makelijker dan tioman?

Is borneo heel anders van natuur en sfeer dan vasteland?



Een trekking op het vaste land van Maleisie kun je niet vergelijken met een op Borneo. Wel qua. temperatuur, maar de luchtvochtigheid is hetgeen wat je nekt. Wij hebben in div. landen trekkings gedaan (ook vaste land Maleisie) maar geen een vonden we qua omstandigheden te vergelijken.

Check voor hetgeen wij deden ons blog even:-)

Wij vlogen van Kutching naar Kota Bahru waar vandaan we naar Perhentians gingen. Niet helemaal vanzelf omdat Air Asia de vluchttijd wijzigde na boeking en we dus de laatste boot miste (wisten we op voorhand). Gelukkig hadden we de transfer via het hotel geregeld en zorgden zij dat we alsnog op het eiland kwamen.
Nadien waren we een paar dagen bij Pasir Belanda in Kota Bahru waar ze enorm leuke activiteiten aanbieden. Wel een echt Nederlandse kolonie in de vakantie.

Ik vind het lastig om Borneo te vergelijken met het vaste land omdat wij alleen Sarawak deden. Daar waren de reisafstanden overigens prima te overzien!

Hoe oud zijn je kids? Is Legoland nog een optie, wij vonden dat heel leuk maar dan moet je niet met pubers zijn:-)

Als je je plannen heroverweegt; neem de optie Signapore mee. Super!!! Niet erg budget - vriendelijk alleen.....
4 jaar geleden
·
#29338
Ik weet niet of je iets tegen malaria medicatie hebt? Anders zou je misschien beter naar Kinabatagan kunnen gaan, je kan dan zo'n all-in trip boeken, deze zijn niet heel erg goedkoop, je hoeft dan niet veel te lopen maar kan dan langs de jungle afvaren.
Bako is echt klauteren en klimmen, de paden zijn echt extreem en niet vlak, was trouwens wel super gaaf! Mijn man heeft halverwege het bootje terug genomen omdat hij het niet vol kon houden..... heeft de conditie van een panda.....

Misschien dat je gezien de kosten anders toch beter naar Taman negara zou kunnen gaan, je houdt dan weer wat geld over om dit te combineren met Redang of je combineerd Taman negara met Tioman, lijkt me ook een betere route eerlijk gezegd.

En volgens mij wordt dit jullie eerste echte jungle ervaring en dan is eigenlijk alles wel leuk.

Hoe oud zijn je kinderen eigenlijk?
4 jaar geleden
·
#29337
Hallo,
Na het zoeken naar accomodatie ed ben ik me dat ook aan het afvragen. We hebben ook maar 17 dagen. Enorme afstanden gaan dan niet. Wij kunnen dat wel aan maar onze kinderen niet vrees ik.
4 jaar geleden
·
#29336
Als ik je verhaal zo lees over vorig jaar dan vraag ik me serieus af of je wel naar Borneo moet gaan. Wij zijn er in 2015 geweest en we vonden het er fantastisch maar het was wel een reis met enorm veel afstanden, veel wandelingen, enorme hitte en basic accomodaties. Ik zou me in jullie geval echt afvragen of je toch niet beter in Maleisie zelf zou kunnen blijven.

Persoonlijk denk ik dat je al te laat bent met het boeken van je accomodatie op Borneo, bij het strand in Damai zaten destijds krokodillen, snorkelen is er zowie zo niet mogelijk, tempels zijn er volgens mij geen, orang oetans is leuk maar kost je hooguit een paar uur. Oh en de hitte/luchtvochtigheid is er inderdaad erg extreem!
4 jaar geleden
·
#29335
Alternatief is de taman negara en zo naar boven naar cherating, pahang, mersing en zo naar tioman.

Maar weet niet of taman negara iets voor ons zou zijn.
Vorig jaar hebben we belum gedaan. Vond het "leuk" maar was niet erg onder de indruk. Nog geen spin gezien laat staan andere beesten . En het is kunstmatig, een stuwmeer, vallei die is ondergelopen. Vond ik mwah.
Weet niet of taman negara qua jungle zelfde is.
4 jaar geleden
·
#29334
Hoi, ik dacht idd te overnachten in het park maar de enige accomodatie die er nog is ziet er wel erg basic uit zeker voor de prijs.
Wij zijn geen geoefende wandelaars.
Dus zware trekking gaat echt niet bij die temp (vorig jaar schiereiland gedaan dus weet wat het is). Denk dat de kinderen max 2 km aan kunnen.

Wij dachten in kuching een dagje te relaxen, te eten, tempel te bezoeken en de oerang oetangs.

Wat hebben jullie verder nog gedaan?

Is naar perhentian dan zoveel makelijker dan tioman?

Er ligt nog helemaal niks vast dus alle opties kunnen nog, ook de optie op vasteland blijven maar dat gaat vermoedelijk wel veel lijken op wat we al gezien hebben vorig jaar...
Al kon ik dat best verdragen haha.

Is borneo heel anders van natuur en sfeer dan vasteland?
4 jaar geleden
·
#29333
Als je zegt dat je twee dagen in Bako wilt zijn, bedoel je dan dat je in het park wilt slapen?? In dat geval zou ik checken of er nog acco is. Wij boekte die een maand of tien van tevoren. Acco in Bako is heeeeel eenvoudig. Wij hadden de meest luxe en nieuwe kamer die bestond uit vier bedden, een koude douche, wastafel en fan. Het was wel schoon. Er zijn ook diversere oudere kamers waar ik zelf op basis van de reviews niet voor zou kiezen......
Als je vanuit een andere locatie dagtrips wilt maken zou ik checken hoe dat qua reistijd zit.
Realiseer je dat als je het hebt over wandelen in Bako dat de luchvochtigheid killing is. Er zijn gelukkig wel div. korte wandelingen maar ook die zijn pittig. Onze zoon is een geweldige loper en deed het prima maar de omstandigheden hadden wij ons wel een beetje op verkeken. Wij hebben ons verblijf hierom van twee naar een nacht ingekort (mede nav een redelijk helse nacht vol onweer en zware regen en dus weinig slaap). Dit klinkt wellicht negatief maar zo bedoel ik het niet, wij hadden het voor geen goud willen missen!

En wat plan je te doen vanuit Kuching? Ik vind die volle dagen best veel. Als je excursies doet kan het natuurlijk wel. Het kajakken en naar de oerang oetangs was voor ons een absoluut hoogtepunt. Absolute aanrader in Kuching is Topspot foodcord.
Wij vonden het een leuke stad, maar echt veel te doen is er niet. Dan zou ik eerder een nacht extra op Damai gaan zitten, dan kun je je ook vermaken op het strand. Ook hier hangt het ervan af wat je wilt doen hoe lang je er moet verblijven.

Van Borneo naar Tioman heb ik voor onze reis ook onderzocht en geconstateerd dat ik het een veel teomslachtige reis vond en het niet waard. Voor ons viel de keus daarom op Perhentians....
4 jaar geleden
·
#29332
Nee zou ik ook liever niet doen.
Hoe steek ik alles dan zo logisch mogelijk ineen?
Met maximaal dingen kunnen zien en minimale verplaatsingen?
Vorig jaar hebben we veel gezien maar ook echt te veel in de auto gezeten ( met wagenzieke dochter :( )

Hoe het nu echt is op mabul en omgeving kan ik niet goed inschatten. In 2014 ontvoeringen, nadien nog?
Te riskeren met kinderen?

Zijn er eilanden of stranden die ook erg mooi zijn waar we vanaf kinabatangan heen kunnen zonder uren rijden of dure vlucht?
4 jaar geleden
·
#29331
Als je op Borneo bent, zou ik niet naar West Maleisie gaan voor een eilandje. Kost je echt veel te veel tijd.
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!