maandag 21 januari 2013
  13 Replies
  6.2K Visits
  Subscribe
Hallo allemaal, wij zijn bezig met een vlucht boeken en nu is het vliegen op johannesburg goedkoper dan op kaapstad en hoorde dat het hier ook erg mooi in de omgeving is. Nu willen we wel graag afdalen naar kaapstad en vroegen we ons af wat een goede route is en of het haalbaar is in 3 weken zonder teveel te haasten. Een binnenlandse vlucht is heel misschien een optie, zijn de vluchtmaatschapijen betrouwbaar en veilig voor een binnenlandse vlucht en wat zijn de prijzen zo'n beetje?
Als ik zo rond kijk zouden we graag naar drakensberg, addo, hermanus en kaapstad en wijngaardes willen. In de buurt van johannesburg of op de route zijn ook selfdrive np waar je dieren kunt spotten zonder malaria? Als dit een goed alternatief is op krugerpark dan zou dat misschien een beter optie zijn aangezien het anders weer uit de richting is. Durban hoeven we niet per se heen. We willen wel graag steeds min 2 nachten op een plek verblijven vanwege de kleine.
Hebben jullie tips en ideeën voor ons en is dit haalbaar?

Alvast bedankt voor reacties
Waardeer dit bericht:
11 jaar geleden
·
#12515
Drie weken is een beetje doorrijden - het kan wel maar wellicht is een binnenlandse vlucht ergens geen gek idee. Addo is een hele goede keus. Hermanus is ook leuk als het walvisseizoen is. Als je ook wat hebt met de geschiedenis kun je onderweg even stoppen in Umtata voor het Mandela museum. Ik vond Durban wel echt leuk, door de Indiase invloeden (en het geweldige eten), maar het blijft wel gewoon een hele drukke, chaotische stad natuurlijk.
Ik denk dat het niet gek is om Kruger over te slaan en een ander, kleiner park te zoeken. Kruger is niet alleen uit de richting, maar ook nog eens zo immens... je kunt daar echt lang rondrijden zonder heel veel te zien (het blijft een prachtig park), dus misschien met een kleintje wat minder. Ik heb niet echt tips behalve Addo op deze route... (http://www.sanparks.org/parks/)
11 jaar geleden
·
#12516
Je zou in 2 weken van Kaapstad naar Port Elizabeth kunne rijden. Dan pak je het Ado mee, daar hebben ze de meeste dieren ook en je kunt er zelf rondrijden.

Ik zou dan misschien vliegen naar Johannesburg. Van juni tot augustus hoef je alleen muggenwering te hebben. geen malairatabletten. Daar kun je met gemak ook nog een week rondrijden.

Anders misschien vliegen van Port Elizabeth naar Durban en via de Drakensbergen naar Johannesburg. Wij zijn ooit bij Inkwenkwezie geweest, is een privewildpark met alle voorkomende dieren (ik weet niet zeker of er ook olifanten zijn maar die heb je dan in Addo ook al gezien.) Park is ontzettend duur maar ongelooflijk de moeite waard. Je hebt voor de dagen dat je er bent een gids tot je beschikking en kunt van alles doen daar. De accomodaties zijn geweldig. Luxe tenten midden ini de bush. het ligt in een malariavrij gebied.

Voor olifanten kun je ook nog naar een opvangpark bij Knysna terecht, kun je ze voeren. Erg toeristisch maar wel erg leuk.

vergeet verder niet naar de Zuid Kaap te gaan voor het zuidelijkste puntje en de pinguins bij Boulders beach.

Hermanus is ook geweldig in het walvissenseizoen. Die zwemmen echt dicht langs de kust.

Heel veel plezier met alle voorbereidingen.
11 jaar geleden
·
#12517
Bedankt voor jullie reacties, we hebben ons iets meer verdiept en gaan toch voor een vliegticket retour naar kaapstad. Anders wordt he. Teveel geren en teveel zien in een. Te korte tijd. De grotelijn is nu richting addo en niet verder, als je hier hee rijd langs de kust in het walvissenseizoen en kun je dan een andere mooie route weer Terug rijden richting kaapstad? Wat zijn mooie plaatsen en atracties om te stoppen, dingen die misschien niet zo bekend zijn nog?
Is het verde veilig genoeg om met de auto rond te trekken aan die kant?
In het walvissenseizoen in hermanusverblijven lijkt me fantastisch, waar en hoe kun je ze dan het beste zien en wat kosten bv boottochten en zijn dat wel ecotours?
Alvast bedankt voor reacties, kijk er nu al naar uit, heerlijk die voorpret!
11 jaar geleden
·
#12518
Hoi Debbie,

Ik zou dan kijken of je heen naar Port Elizabeth (vlakbij Addo) kan vliegen en terug vanaf Kaapstad. De route tussen die twee kun je goed doen in twee weken. In drie weken heen en terug wordt dan dus toch haasten.

Je kan ook nog overwegen om te vliegen naar Kaapstad, in 2 weken naar Port Elizabeth en dan een binnenlandse vlucht naar Johannesburg/Pretoria om in die omgeving nog een week te vertoeven. Dat hebben wij een paar jaar geleden gedaan is dat is zeker goed te doen.

Mooie plaatsen zijn er zat. Tsitsikamma, Knysna, Oudtshoorn, De Hoop, Hermanus, enzovoorts. De meeste attracties zijn wel bekend, maar dat wil niet zeggen dat het druk is. En ja hoor, het is veilig genoeg om rond te rijden. Als je uit de townships blijft is er niks aan de hand.

In Hermanus kan je de walvissen gewoon vanuit het stadje zien, heb je geen boottochten voor nodig.
11 jaar geleden
·
#12519
Hoi Debbie,

Leuk zeg om naar Zuid Afrika te gaan. Het is goed te doen om daar rond te rijden maar je moet je van te voren verdiepen in de veiligheid. Bijv ramen dicht, niet zomaar uitstappen en auto op slot. In het donker niet zonder auto over straat enz.

In Kaapstad kun je naar het V&A Waterfront gaan, zeer toeristisch maar erg leuk. Hier kun je ook de boot nemen naar Robbeneiland voor een excursie, ook met een kleine goed te doen hoor.
Verder is in Kaapstad de Tafelberg natuurlijk een must.

Daarna kun je vanuit Kaapstad via Kaap de goede Hoop met Boulders beach naar het wijgebied rijden. Is goed te doen in een (lange) dag. In het wijngebied is zoveel te zien.

Vanuit het wijngebied kun je dan naar Hermanus gaan, niet ver rijden maar in Hermanus kun je gewoon op de kant gaan zitten en naar de walvissen kijken. Je hoeft er niet voor op een boot. Wij stonden aan de kant op een rots en 25 meter verder op in de zee zwommen walvissen met jong. Geweldig.

Na Hermanus kun je via de Cape Agulhas naar Swellendam rijden, niet veel bijzonders maar anders is het best een lange dag. Daarna via de Swartberg naar Oudtshoorn, Wij logeerden daar in een Bed And Breakfast even buiten Oudthoorn en Schoemanshoek, richting de grotten. In de grotten zijn we niet geweest. Je hebt daar ook veel struisvogelboerderijen. Zeer commercieel maar wel de moeite waard om te leren over struisvogels.

Vanuit Oudtshoorn kun je via Wilderness (ook 2-3 nachten blijven) naar Knysna gaan, hier kun je wel 3 nachten blijven, erg veel te zien en te doen. Boottochtje op de lagune. leuk stadje.
Van Knysna naar Plettenbergbay, daar is een olifantenpark http://www.knysnaelephantpark.co.za/

Dan tsitsikamma, ook een must en daarna rijd je door naar Port Elizabeth. Even verder doorgaan naar Addo.

Ik zou denk ik terugvliegen. Of misschien toch door naar Durban en vandaar terugvliegen.

Het binnenland is prachtig, maar wel erg droog. Weinig toeristisch dus moeilijk accomodatie te vinden. En je hebt het mooiste deel al gezien.

Veel succes en misschien sorry voor de overdaad aan informatie.

Groetjes Dionne
11 jaar geleden
·
#12520
Wat ontzettend leuk, jullie reacties! Dank je wel, en nee hoor je kunt me niet genoeg informatie geven dus zeker geen overdaad. Hebben jullie ook accomedatie tips voor op deze routes? We nemen een eigen bedje mee voor de kleine dus dat is geen must, maar het moet wel een beetje betaalbaar zijn maar verder schoon en comfortabel. Ik maak hier ook denk ik even een topic over aan, aangezien natuurlijk nie iedereen dit berichtje leest. Alvast bedankt weer...
11 jaar geleden
·
#12521
hoi debby,

na aankomst in kaapstad zijn wij naar paarl gereden.
autohuur via eautohuur, auto opgehaald bij first en prima zitje. wij hadden polo sedan.
voldoende ruimte voor twee grote rugzakken en buggy achterin de bak.

wij hebbeb dezelfde route gedaan als jullie. wij sliepen bij:
paarl: mooi bly, selfcatering, otbijt kan wel. op wijnboederij, heerlijk rustig
oudtshoorn: 101 guesthouse met ruime tuin met trampoline, zandbak, zwembad etc....
ook selfcatering cottage. echt perfect.
vandaar uit niet de swartbergpas gereden, maar de Meijringspoortkloof, minder ver weg, schitterende natuur, leuke wateval waar de keine kan poedelen.

bij oudtshoorn geluncht bij buffelsdrift, met uitzicht op wild. zij hebben ook tenten, wel aan de prijs. wel heb je daar een safari ervaring.

Addo, in park zelf in main camp. adoo sanparks, heeft ook tenten.
tsitsikamma, in storms river camp van sanparks....fantastisch
Knysna: knysna manor house. vraag om grote kamer, balkon heeft utzicht op de heads in de verte
Hermanus: via b en b de podding shed, selfcatering appartement in whale rock estate.
2 slaapkamers.....perfect.....om reis te eindigen.....
Op tsitsikamma na hadden we overal campingbedje voor onze kleine van toen 1,5 jaar.
deryan wel meegehad, gelukkig maar voor onze twee nachten in tsitsikamma.

Bij veel accomodties staat geen kinderen onder de twaalf, mijn ervaring is om het altijd te vragen. Wij hebben een schitterende feis gehad.
Onze planning was:
1 nacht paarl
3 nachten oudtshoorn
2 nachten addo main camp
1 nacht addo mathyolwheni camp,
2 nachten tsitsikamma
2 nachten knysna
4 nachten hermanus

Wij hadden kaapstad al eerder bezocht, onze vlucht was met emirates, die verwennen je kind echt. ook met snelle ovestap, blijft het een lange reis. maar ja, tickets waar voordeling. net geen 600 euro p.p.

veel plezier met voorbereiden,als je nog vragemn hebt dan zeker stellen.

gr Ilse
11 jaar geleden
·
#12522
Aanvullend;
Route 62 door de kleine Karoo, lekker rustig en mooi.
Wij hebben deze route kaapstad-PE gedaan in febr-maart 2012 in 4 weken. was erg goed te doen. Onze zoon was toen 4.
Addo is leuk maar verwacht met name olifanten. Anders dan krugerpark.
http://www.seaviewpredatorpark.com/
leuk dierentuin/park waar ze altijd kleine leeuwtjes ed hebben en waar je mee mag spelen onder toezicht. Wel toeristisch maar onze zoon vond het geweldig.
St. Francisbay was ook erg leuk.
Tsitsikama was erg mooi maar let op met de baboons, kunnen inbreken in je huisje als eten in het zicht ligt.

Succes en veel plezier

Karin
6e zonder kind naar zuidelijk afrika
gaan voor de 3e keer met dan 6 jarige zoon naar ZA
10 jaar geleden
·
#12523
Nogmaals bedankt voor reacties...

Het park inkwenkwezie ziet er erg mooi uit, kan alleen geen prijzen vinden, heb je een indicatie wat het per nAcht kost en welke dieren bevinden zich daar?

Het andere park in Oudshoorn kun je op een olifant rijden, ik hou hier helemaal niet van omdat i weet in bv Azië hoe ze tam zijn geworden, is dit in Afrika ook het geval anders ga ik er uit principe kwestie al niet naar toe.

Zijn er nog meer parken op deze route waar wild gezien kan worden en waar je ook eventueel kan overnachten?
10 jaar geleden
·
#12524
Toen wij er waren kostte het meen ik ongeveer 200 euro voor 2 personen voor 1 nacht. Incl activiteiten, gids, tent en alle maaltijden en drankjes. Wij vonden het toen duur, maar zeer zeker de moeite waard.

Ze hadden toen, neushoorns, giraffen, veel soorten bokken, leeuwen en ze waren bezig met olifanten. Zie overigens op foto' s op google wel mensen op die olifanten rijden.

Maar toen wij er waren was 8 jaar geleden.

Heb je al meer een idee van een schema, en wanneer gaan jullie eigenlijk? Wij hebben ooi afgesproken daar weer heen te gaan als ons jongste kind 10 jaar is, dus over 6 jaar. Maar ik vind dat stiekem wel een beetje lang duren nog.

Groetjes Dionne
10 jaar geleden
·
#12525
Hoi,

Wij zijn met 2 kinderen van toen 23 maanden en 3 jaar naar Zuid-Afrika geweest. Erg mooi land.
We vlogen op Johannesburg, ook omdat dit goedkoop was en omdat mijn broer hier woonde. Vanuit Joburg zijn we naar het Kruger park gereden. Vlak voor het Kruger park zijn we naar een olifantenpark gegaan wat erg leuk was. De jongens konden de olifanten hier van dichtbij zien, ze eten geven etc.. erg leuk voor kinderen.

We zijn 4 nachten in het Kruger park geweest, heerlijk relax in de bungalows, dagen rond gereden en dieren gespot. Je kan er niet hard rijden en de jongens mochten ' los' in de auto, sliepen heerlijk languit op de achterbank. Was goed te doen.

Daarna naar Malawi, ook erg mooi en weer anders dan Z-A. Hier hadden we een super pension, waar we helaas veel te kort zijn gebleven, er is meer te zien en het is goed vertoeven. Vanuit Malawi gingen we via paar leuke dorpjes zoals Utrecht naar Drakensbergen. Ook hier hadden we een super pension, een bungalow in grote tuin en echt super voor kinderen. Dieren, speeltuin, spelletjes.. alles was op kinderen ingericht.

Wij zijn daarna vanaf Joburg naar Kaapstad gevlogen met een low cost airline, net zoiets als EasyJet of Ryanair. En inderdaad zoals anderen al schreven is hier ook genoeg te doen. We zijn een week in Kaapstad geweest met uitstapjes naar Robben island, Boulders beach, Kaap de goede Hoop etc.

Ons reisverhaal staat op deze site:
http://www.verrereizenmetkinderen.nl/re ... frika-2010

Misschien kun je hier nog informatie uit halen.. vooral de pensionnetjes waren echt super.

Heel veel plezier!

Groeten
Merel
10 jaar geleden
·
#12526
Nou ik ben nu toch flink aan het inlezen en orienteren voor onze reis! Over 5 weken vertrekken we en het begint nu wel meer te kriebelen. Toch nog een aantal vragen waarbij ik jullie ervaringen graag zou willen gebruiken:

( onze route wordt vanuit kaapstad naar addo, met hermanus, wijnlanden, oudshoorn e.d )

- hoe zit het met de muggen overal? We gaan naar malariavrije gebieden maar is hier wel dengue en is het nodig om een klambo mee te nemen?

- we hebben hier in nederland een goede wandelwagen warin onze zoon makkelijk kan wandelen en slapen. Nu hebben we voor de reis een buggy gekocht maar vraag ik mij af of we daar wel fatsoenlijk mee kunnen gaan wandelen. We twijfelen nu dus om onze goede wagen mee te nemen, kan deze ook als hij ingeklapt kan worden mee tot aan de gate? Zo nee dan frees ik voor de wagen met oog op onvoorIchtig omgaan. Is het handig met reizen, want we willen natuurlijk niets in het zicht laten liggen in de auto, als de tas onder de klep licht zou de wagen op bv de achterbank moeten. Het lijkt mij dat je toch overal waar je uitstapt dan die wagen nodig hebt met een 1 jarige? Wat zouden jullie doen?

- hoelaat is het in september ongeveer licht en weer donker?

- Franschhoek, stellenbosch of paarl? Wat is het verschil en waarom hebben jullie voor de ene plaatst en niet voor de andere gekozen?

- in deze wijngebieden is he natuurlijk heel mooi om te fietsen, maar kennen ze ook fietsstoeltjes voor de kleine?

- hoe staat het met de veiligheid als je overdag gewoon lekker wandelend de omgeving wilt verkennen ?

- is er rabies in dit gedeelte van onze reis, moeten we uitkijken met honden en katten?

- is het half september al nodig om een zwembad erbij te regelen vanwege de temperatuur?

-waar zitten overal de bavianen die los rondlopen? Dit vind ik namelijk niet zo'n finne gedachte met oog op ons zoontje en ik denk dat ik dan liever die plaatsen vermijd of de deuren goed dichthoud en door rijd.

- ik twijfel heel erg over de overnachtingsplaats rondom addo, graag wil ik het liefst een keer ergens slapen waarbij je vanaf je veranda dieren zou kunnen zien maar mocht dit volgeboekt zijn dan kun je ook buiten het park slapen. Kun je met de meeste tours en gamedrives opgehaald worden vanuit je verblijf? E heeft iemand ervaring met sorita tours in het schotia park?
Het gaat mij erom dat bij een gamedrive mijn man en ik dit om de beurt moeten doen en de ander bij ons zoontje blijft, het is dan wel fijn om voor hem wat vertier te hebben bij de accomedatie of omgeving.

Laatste vraag, accomodatie bij kaapstad, we willen natuurlijk de stad zien maar ook boulders, kaap de goede hoop, tafelberg enz. Is het dan handig om echt in de stad te zitten of is het ook goed te doen als je bv in constatina, hout bay of camps bay zit?
En hebben jullie nog betaalbare kindvriendelijke tips hiervoor om te slapen?

Het lijkt mij dat we vooral in de achtend op pad zullen gaan en onze zoon zijn eerste slaapje in de wandelwagen doet en in de middag dat we dan wat meer bij de accomedatie zullen zijn...

Alvast heeel erg bedankt voor de hulp
10 jaar geleden
·
#12527
Hoi Debby, wat een heerlijk vooruitzicht! Wij zijn vorig jaar geweest in feb./maart met onze, toen, drie jarige zoon. Wij hadden een acco in Addo zelf gereserveerd. Dit kan je reserveren via sanparks.org. Wij zaten in de bush bungalows. Die vond ik geen aanrader, omdat je niks van de omgeving zag. Je hebt ook huisjes bij de voederplaats, maar die waren toen al zo goed als vol. Meestal moet je ruim van te voren boeken! We hebben ook buiten Addo geslapen bij: deolddrift.com.za. Aanrader! Veel ruimte voor kids om te spelen, zwembad en op korte afstand van Addo. Je hoegt geen gamedrive te boeken in Addo. Je kunt met je eigen auto door het park rijden, ideaal! Kan je kindje ondertussen slapen.
Wij hebben in Kaapstad, Houtbay en bij de pinguins overnacht.Wij hebben Kaap de goede hoop en de pinguins in 1 dag gedaan, en daarna daar in de buurt overnacht.
Wij hebben helemaal geen last gehad van muggen. Ik geloof ook niet dat er Dengue voorkomt in dat gebied, maar zeker weten doe ik het niet.
Voor wat betreft zwembaden, vaak zijn ze onverwarmd, wel iets om rekening mee te houden. September is nog niet zo warm toch?
Wij hadden een rugdrager mee, die mocht mee tot de gate. Neem daarvoor anders contact op met de luchtvaartmaatschappij.
En wij voelden ons zeker veilig als we overdag door een dorpje oid liepen. Natuurlijk wel de normale veiligheidszaken in acht nemend. Wij werden wel aangesproken tijdens het rijden, dat we schade zouden hebben aan de auto! Wat gewoon niet zo was.

Veel plezier, wij vonden het een prachtig en willen zeker een keer terug!
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!