zaterdag 17 januari 2015
  16 Replies
  4.3K Visits
  Subscribe
Hoi,
Nieuw op dit forum en na uren lezen wil ik jullie hulp inroepen.

We willen in 2015 of begin 2016 naar Thailand, man, vrouw en kind van 9. We denken aan 4 weken, periode maakt niet zo veel uit, mag ook buiten de schoolvakantie. Ik twijfel tussen een vlucht boeken en daar de overnachtingen en vervoer regelen, een vlucht en overnachtingen vooraf regelen of een reisbureau de vlucht en de overnachtingen en vervoer etc te laten regelen.

We hebben in Mexico slechte ervaringen met ter plekke regelen van een overnachting omdat we de twee weken in het hoogseizoen soms uren van hotel naar hotel moesten om een slaapplaats te vinden. Hoe is dit in Thailand? Is er altijd wel iets of is dit heel afhankelijk van de periode, plaats etc. Hoe doen jullie dit als jullie het zelf regelen, hebben jullie een lijst met opties mee (heb al veel tips voorbij zien komen) of gaan jullie daar zelf op zoek?

Ik hoor het graag.

Ik heb trouwens al veel mooie reisschema's voorbij zien komen. Onze zoon is een kleine Freek Vonk, dus de slangenboerderij, de olifantenopvang, apen etc mag in onze reis zeker niet ontbreken. Bij ons is rust wel belangrijk, aangezien onze zoon niet zoveel energie heeft en in de basis helemaal niet van dan heen en weer gesleep houdt :-) Dus we willen steeds minimaal twee nachten ergens blijven. Alle tips zijn welkom.
Waardeer dit bericht:
9 jaar geleden
·
#17559
Het hangt van de periode van het jaar af. In december is reserveren wel aan te raden zeker in het zuiden op de eilanden. Misschien ook in de nederlandse zomermaanden als je echt een specifiek hotel wil waar veel gezinnen komen. Anders is het niet nodig.
9 jaar geleden
·
#17560
Gewoon een dag(of paar uur)van tevoren via een boekingsite je hotels boeken.Reservering laat je aan receptie zien op je foon en klaar is kees.
9 jaar geleden
·
#17561
Door tripadvisor is het wel lastiger geworden om vrij en vrolijk rond te reizen. Waar ik vroeger vrouw en kids parkeerde in het busstation of een restaurant en een hotel zocht, is dat een stuk moeilijker geowrden, omdat iedereen online boekt. Ik denk dat het nog wel lukt, ook in juli / augustus, maar een dag tevoren bellen en reserveren, of een mail sturen is aan te raden.
9 jaar geleden
·
#17562
Bedankt voor de snelle reacties! Dus zelf en ter plekke boeken is (goed)te doen, maar voor de zekerheid is een dag vooraf online boeken aan te raden. Zijn er nog sites die jullie veel gebruiken? Tripadvisor ken ik, maar zijn er bv ook nog sites/apps specifiek voor Thailand handig.
9 jaar geleden
·
#17563
Nope,Agoda en Booking.Soms de een soms de ander.Of direct op de site van betreffend hotel(vaak goedkoopst).Het ontloopt elkaar meestal niet veel.Mijn ervaring is dat alle anderen vaak duurder uitvallen.
9 jaar geleden
·
#17564
Hotelscombined.com zoekt bij verschillende aanbieders naar prijzen. Zo zie je bij de hotels welke aanbieder het goedkoopst is. Er is ook een app.
9 jaar geleden
·
#17565
Wij bekeken vanuit huis of vorige hotel een drietal opties voor de plek waar we heen wilde. Er was er altijd een die eruit sprong en waar we direct terecht konden. Een enkele keer gehad dat het aan de receptie duurder was dan als ik om de hoek via booking.com boekte. Ik gebruikte vaak de ervaringen van reizigers van dit forum/ deze site, waarvan ik de recensies al op deze site kon lezen.
9 jaar geleden
·
#17566
oke, bedankt voor jullie reacties! Heb ik zeker wat aan.
9 jaar geleden
·
#17567
Tikva gaf al aan dat het in dec misschien lastiger is om op de bonnefooi te reizen. Hoe zijn jullie ervaringen? Geldt dit alleen voor de kerstvakantie of heel december. Alleen in het zuiden of ook in het noorden etc. Laatste week willen we strand en onze laatste week begint ongeveer met de kerst. Dus die week vooraf boeken is geen probleem. L We denken aan samui omdat we ook naar surat thani willen. Of zegen jullie, ga vanuit de apenschool, vuurvliegjes en dolfijenn daar toch liever naar de westkust?
9 jaar geleden
·
#17568
Zeker als je van plan bent om met de nachttrein naar het zuiden te gaan dan kan je met gemak langs de first monkeyschool, deze zou ik wel vastleggen, het is ook leuk om via Khao sok door te reizen naar de westkust.

Je kan het ook andersom doen, vliegen op de westkant, dan via Khao sok door naar Suratthani.

Khao sok is ook erg leuk met kinderen van die leeftijd.
9 jaar geleden
·
#17569
Voor mij zit een groot deel van de pret in de voorpret: het uitstippelen van de route en het vastleggen van de allerleukste accommodaties. Zeker als je mindere ervaringen hebt met accommodatie vastleggen zou ik accommodaties wel vooraf vast gaan leggen. Ik vind het heerlijk als je na een lange vlucht, bootreis, etc weet waar je naar toe gaat.

Stel dat vooraf vastgelegde acco echt een keer tegenvalt dan kun je altijd nog uit kijken naar iets anders.

Wij leggen een groot deel van de acco's vast. Dit heeft er ook mee te maken dat 1) de leukste acco vaak wel weg is 2) je wel 2 kamers naast elkaar of familiekamers nodig hebt -> dat beperkt de keuze wel. Maar de belangrijkste reden is dat ik geen zin heb om met 5 personen langs acco's te zeulen en kijken of het toch een plekeje verderop nog leuker is.
Wat wij wel eens doen (bv bij week strand) dat wij 3 n vastleggen en ter plekke kijken of er nog iets is voor de andere 4 n.
9 jaar geleden
·
#17570
Ons voordeel is dat we 'maar' met z'n 3e zijn. Dus aan een kamer hebben wij al snel voldoende. Ik twijfel nog tussen vooraf boeken of ter plaatse boeken. Had eigenlijk al besloten dat we alleen de eerste nachten zouden boeken, maar omdat we nu ipv juli tijdens de feestdagen in dec aan het strand liggen (en bang zijn dat er geen plaats is) denken we toch aan vooraf boeken. Alleen het strand dan van bv eerste kerst dag tot oudjaarsdag. De31 vliegen we weer terug, Ik verwacht in de twee weken voor kerst geen extreme drukte, dus dan durf ik de gok wel te nemen, we zitten dan ook nog in het noorden. Scheelt waarschijnlijk ook...
Al met al nog twijfels, hou wel van de vrijheid, maar heb geen zin om langs allerlei hotels te lopen. Dus als we niets boeken wil ik steeds vanaf een andere locatie, de volgende regelen via mail en boekingssites.
9 jaar geleden
·
#17571
Lijkt me goed te doen behalve dan tijdens de kerstdagen en afh waar je zit de paar dagen ervoor. Wij reizen ook met zijn drieen en dan kun je idd vaak 2pk gebruiken en daar zijn er gewoon veel meer van.
9 jaar geleden
·
#17572
@sinole laten jullie dan vaak een extra bed bijplaatsen of staat er vaak een derde bed op een 2p kamer?

Wij vinden het prima om met z'n 2e in een twijfelaarsbed te slapen. Maar met met mijn zoon samen in een bed is een poging tot zelfmoord. Dus hij moet wel een eigen bed hebben.
9 jaar geleden
·
#17573
De bedden in Thailand zijn over het algemeen zo'n 1.80 dus dat is ook vaak een meevaller, wij nemen soms de jongste gewoon tussen ons in, die is ook 10.
Wat we evt ook wel eens doen op een 3 persoonskamer, dat is voor jullie dan niet van toepassing, ik lig dan met 2 kids in het 2 persoonsbed en mijn man in het 1 persoonsbed, heel romantisch dus :)
9 jaar geleden
·
#17574
Op Bali waren de bedden ook zo groot, ideaal. Goed te hiren dat dit in Thailand dus ook vaak het geval is. Op Bali hadden we ook wel 2 bedden in kamer 1 2p en 1 p.

Op booking.com staat vaak ook hoe groot de kamer is, dan kun je ook al beetje inschatten of er een bed bij kan of dat je zo al kan zien dat dat niet gaat lukken.
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!