vrijdag 07 april 2017
  26 Replies
  6.7K Visits
  Subscribe
We hebben de zomer van 2017 nog niet achter de rug maar ik ben me nu al aan het oriënteren op 2018:)
Vorig jaar zijn we in Thailand geweest en gaan dit jaar naar Maleisië.
Mijn lieve zoon wil de volgende keer naar Zuid-Amerika of Australië.
Australië lijkt me nu nog niet handig maar Zuid-Amerika wel.
Maar nu de vraag voor jullie;
Welk land zouden jullie adviseren voor iemand die voor het eerst naar Zuid-Amerika gaat.
We gaan met zijn tweetjes en mijn zoon is dan 12. We houden van grote steden maar ook van de natuur. Zoon wil iets avontuurlijks, liefst overnachten in de jungle in een tentje ,en op ontdekkingsreis gaan, maar ik weet niet of ik dat wel durf.
Het strand is niet echt een pré, we kunnen ook bijkomen in een leuk hotel met een zwembad.
Verder hebben we ongeveer drie weken en we reizen liever niet elke dag. Om de 4 dagen ergens anders heen is een mooie indicatie van ons tempo. Tuurlijk kunnen we uitzonderingen maken en langer of korter blijven.
Binnenlandse vluchten zijn geen probleem.
Ik ben erg benieuwd naar jullie reacties en ik kijk er erg naar uit.
Alvast bedankt allemaal.
Waardeer dit bericht:
6 jaar geleden
·
#23911
Sinole, heb je trouwens een reisblog? Zo ja, zou ik het erg leuk vinden om het te lezen.
6 jaar geleden
·
#23910
Ah Sinole, goed om te weten dat je ook met je kinderen alleen reist. Misschien dat ik zo nu en dan jou om specifieke tips kan vragen mbt alleen reizen.
Soms mis ik dat wel eerlijk gezegd.
6 jaar geleden
·
#23909
Ik ben niet bang aangelegd en durf best wel wat tijdens reizen, maar zoals jullie misschien wel weten, reis ik alleen met mijn zoon. De veiligheid van mijn zoon rust dus alleen op mijn schouders en dat vind ik soms wel eng. Mijn familie is al niet blij dat we zo met z'n tweetjes de wereld rond reizen.


Ik reis altijd alleen met twee dochters (al vanaf zolang ze er zijn) en op basis van wat ik lees aan ervaringen, BuZa site en vooral gevoel ga ik wel of niet. Dat zou ik ook doen als ik partner zou hebben. Het enige waar ik wat meer op let is vrouwvriendelijkheid van cultuur. Maar daar is nog nooit een reisplan voor opgegeven, ook niet toen ik alleen reisde.

Of mijn familie wel of niet blij is, kan ik niet veel meer doen dan laten zien wat we gaan doen maar heeft geen enkele invloed op mijn reisplannen. Als je familie bezorgd is zullen ze dat ook gedaan hebben als er een partner of andere volwassene mee zou gaan
6 jaar geleden
·
#23908
Ik heb de link doorgelezen Roanvi, bedankt!
Sinole, wat jij beschrijft, klinkt heel avontuurlijk maar ik heb geen idee wat me dan te wachten staat en wat ik allemaal kan zien tijdens deze reis. Ik ga het zeker als optie in mijn achterhoofd houden en eens zoeken naar mensen die een verslag hebben met een soortgelijke route.
Ik ben niet bang aangelegd en durf best wel wat tijdens reizen, maar zoals jullie misschien wel weten, reis ik alleen met mijn zoon. De veiligheid van mijn zoon rust dus alleen op mijn schouders en dat vind ik soms wel eng. Mijn familie is al niet blij dat we zo met z'n tweetjes de wereld rond reizen en als ons dan iets overkomt, pffff. Ik moet er niet aan denken.
Ik vind het maar moeilijk hoor. Ik denk dat ik ook nog niet genoeg heb gelezen om een heel goed beeld te vormen.
Ik ben daarom dan ook superblij met jullie tips.
Op deze manier was ik ook begonnen aan onze vakantievoorbereidingen voor dit jaar.
Nu kan ik de route en landkaart van Maleisië wel dromen:)
Maar terugkomend op het onderwerp; het gevoel van veiligheid is het belangrijkste voor me.
6 jaar geleden
·
#23907
Ayse, wat ook heel leuk is...vliegen naar Panama-Stad, daar een paar dagen rondkijken en dan met de boot via San Blas naar Colombia. Via Bogota weer terug naar huis. Misschien dat het te veel tijd kost (verwacht bij elkaar een week) maar lijkt me zeker avontuurlijk, je kan naar Panama kanaal, mooi snorkelen, oude stadjes (Cartagena!) en natuur.
Ik weet dat graag met Turkish Airlines reist en die vliegt dus op deze bestemmingen. Vorig jaar zijn we met ze naar Panama gevlogen (met op heen reis stop in Bogota). Misschien dat ze volgend jaar op weer meer bestemmingen vliegen in Latijns Amerika en heb je een mooie introductieprijs. Wij vlogen voor eur 540 pp en dat is voor die regio in onze zomervakantie een hele goede deal.

En ik zou echt naar je eigen voorkeur/gevoel kijken, in combinatie met de eisen/voorkeuren die jullie hebben. De top 3 (of 5) die daaruit komt verder onderzoeken of het haalbaar is qua tijd en eerste kennismaking. De laatste kan volgens mij altijd, als je het graag wilt maakt het niet super veel uit.
6 jaar geleden
·
#23906

Brazilië zou ik niet durven op dit moment, maar ik ben wellicht wat te voorzichtig. Als je nog nooit in die regio geweest bent zou ik het in ieder geval niet adviseren.


Gekke vraag, maar welke onveiligheden bedoelen je in Brazilië? Staat me even niets van bij dat het nu op eens anders is dan paar jaar geleden toen wij zijn geweest... (en er niets aan de hand was)

Als je de kaartjes van ministerie van buitenlandse zaken bestudeerd, zie ik ook niet opeens extra risico's. Zij hebben kaartjes en met kleuren wordt veiligheid aangegeven:
- groen (geen bijzondere veiligheidsmaatregelen)
- geel (let op veiligheidsrisico's)
- bruin (alleen noodzakelijke reizen)
- rood ( niet reizen)

Bij ministerie buitenlandse zaken is Brazilie geheel 'geel' gekleurd dus ik zie daarin ook niets alarmerends...

Ter vergelijking:
Bolivia - ook geheel geel
Peru - naast geel gekleurd, ook nog aantal gebieden die bruin zijn
Ecuador - grootste gedeelte geel, gedeelte bruin
Colombia - groot deel rood gekleurd (!), groot deel bruin en deel geel

Als binnen een land verschillende mate van risico is, kan je natuurlijk ook kijken om die gedeeltes over te slaan (je hoeft dan niet meteen heel land niet te doen).
6 jaar geleden
·
#23905
Hey Ayse,

Als je gaat struinen in dit deel van het forum kom je wellicht deze ook tegen:
<!-- l --><a class="postlink-local" href="http://www.verrereizenmetkinderen.nl/Forum/viewtopic.php?f=117&t=3087&hilit=colombia]viewtopic.php?f=117&t=3087&hilit=colombia[/url]<!-- l -->

Zoals je lezen kan heb ik heel erg geworsteld met de vraag Colombia wel/niet te doen ivm veiligheid. Topic is aangemaakt op 30 juni, we vertrokken nog geen 72u later! Hahahaha.
Ik herken de vraag dus zeker wel, maar heb absoluut niet de ervaring dat het onveilig is als je gewoon verstandig reist. Genoeg mensen die dezelfde ervaring hebben (stel je vraag anders een op Facebook in de backpackers Zuid-Amerika groep of typ daar in de zoekfunctie 'colombia'!).
"Grappig" dingetje: ik maakte me over Ecuador totaal niet druk terwijl we daar juist mijn telefoon gejat werd...het kan je overal overkomen. In Zuid-Amerika wellicht wat sneller dan in Azië, dat geef ik gelijk toe, maar ik blijf er niet voor weg en ik ben toch een poepert als het aankomt op veiligheid ;-)

Let wel, ik ben geen expert natuurlijk, kan alleen maar vertellen hoe wij het gedaan en ervaren hebben!

Kiezen van een bestemming is altijd weer lastig, uiteindelijk komt het er op aan wat jullie zelf graag willen. Als je je gaat verdiepen in de regio wil je wellicht een of twee dingen heel erg graag zien, dan heb je ook gelijk je bestemming te pakken. Bijv. Machu Picchu, dan wordt het Peru, zoutvlakte Uyuni, tja, dan zal het Bolivia worden. Op deze manier kiezen wij meestal onze bestemmingen (laatste was Myanmar/Thailand omdat ik graag Bagan wilde zien).
6 jaar geleden
·
#23904
Iedereen bedankt voor de adviezen.
Ja, ik had ook al mijn twijfels over Brazilië. En over Colombia heb ik ook veel verhalen gelezen over het gebrek aan veiligheid. Maar dat herken jij dus niet Roanvi?
Ik ben echt een leek wat betreft Midden- en Zuid-Amerika, dus dat wordt een heel lange weg bij het kiezen van de bestemming denk ik:) Maar wel een superleuke weg.
Het wordt ook heel veel vragen stellen aan jullie hier op het forum en veel oude topics doornemen:)))
6 jaar geleden
·
#23903
Kijk ook even goed naar de periode waarin je wilt gaan qua weer.

Hier wel een Colombia fan: fantastisch land, lieve mensen, makkelijk te bereizen, alles wat je in je wensenlijstje hebt staan en zeer makkelijk bereisbaar met ov.
En Peru is ook te gek. Als je drie weken hebt zou ik me beperken tot het gedeelte onder Lima en me niet laten verleiden nog een stuk van Bolivia mee te pakken.
Na Colombia en Peru komt bij mij ook Ecuador als aanrader: afstanden zijn inderdaad relatief kort wat fijn is als je drie weken hebt en je niet te vaak lang wilt reizen en het biedt ook de afwisseling die je zoekt.

Wij hebben deze drie landen een met peuter gedaan, niet echt een vergelijk met een 12 jarig kind.

Mexico zou ik in onze zomer niet doen, wel een heel gave bestemming! (hebben wij nog zonder kind gedaan)
Brazilië zou ik niet durven op dit moment, maar ik ben wellicht wat te voorzichtig. Als je nog nooit in die regio geweest bent zou ik het in ieder geval niet adviseren.
6 jaar geleden
·
#23902
Mexico zijn we geweest zonder kids. Hebben toen in Yucatan rondgereisd met een huurauto.
Ik wil zeker nog eens terug met onze kids. Ik denk dat dat wel heel goed te doen is.
De plaatsen Cancun en Play del Carmen vond ik erg toeristisch en de all inclusive hotels niet echt ons ding.
Maar daarbuiten hele gave plekken bezocht.
Kijk wel even goed naar de reisadviezen voor Mexico want sommige delen van Mexico zijn niet echt veilig.
6 jaar geleden
·
#23901
Hoi,

Wij zijn niet met kinderen in Ecuador geweest. Maar ik schat in dat dat prima kan, zeker omdat jouw kind al 12 is. En het was eigenlijk voor de tijd van reisverslagen, wij typten nog een mail in een internetcafe toen. Verder niets.

We zijn toen in september geweest, met een groepsreis, dat wel. Eerst naar Quito, toen voor den paar nachten met vliegtuig, bus (op het dak) en boot het oerwoud in bij Cuyabeno. Toen naar Otavalo voor de markt en wandelen bij een vulkaan. Ook hebben we daar indianendorpjes bezocht en echt gezien hoe ze daar leven. Daarna naar het nevelwoud van maquipucuna. Toen naar Saquisili voor de beklimming van Cotopaxi, dat was bij de haciënda. Toen naar Banos, Riobamba, Cuenca. Hebben we ook het te mooie park El Cajas bezocht. Daarna Quayaquil en door naar de Galapagos. Dat was toen nog betaalbaarder. Overigens ook al heel duur. Nooit 1 seconde spijt van gehad. En toen weer naar huis. Wij zijn er vier weken geweest.

En Japan duur. Het is betaalbaar. Zeker duurder dan de rest van Azie maar wij zijn met vier. Jullie met twee dus veel meer mogelijkheden qua acco. Wij slapen in hostels voor iets van 100€ per nacht voor vier. En we hebben daar gereisd met de trein. Maar Japan is ook zo de moeite waard. Zou er sommeer terug willen.

Succes met beslissen.

Groetjes Dionne
6 jaar geleden
·
#23900
En voordat iemand zegt dat Mexico geen Zuid-Amerika is; dat weet ik:)
6 jaar geleden
·
#23899
Dat zijn dan al vier mensen die Ecuador aanraden (op het forum en in mijn omgeving)
Bedankt allemaal!
Dan heb ik een eerste indruk daarna kan ik me gaan oriënteren. Mexico trekt ons ook. Is dat geen aanrader met kind? Of Brazilië?
6 jaar geleden
·
#23898
Ik raad Ecuador aan, veel afwisseling met korte reisafstanden wat wel handig is voor drie weken. OV prima. Ik ben er niet met kinderen geweest maar op mijn reis door Latijns Amerika lang geleden.
6 jaar geleden
·
#23897
Wauw Dionne, klinkt zooooo gaaf. Ecuador raadde een collega mij ook aan.
Ik ga meer lezen over Ecuador. Ik heb natuurlijk nog heel veel tijd maar het is erg leuk om nu alvast reisverslagen door te nemen:)
Hadden jullie Ecuador ook met kinderen gedaan?
En hebben jullie een reisverslag oid?

En Japan, is dat niet hartstikke duur?
6 jaar geleden
·
#23896
Ooit in Equador geweest. Supergaaf. Hoge bergen, echt oerwoud, indianenstammen, redelijke steden, vulkanen en erg toegankelijk.

Overnachten bij indianen in het oerwoud, in een haciënda met spookverhalen, in oude treinstations, op hoge hoogte. Echt leuk.

En natuurlijk galapagos, supergaaf, niet doen met kinderen. Veeeeel te duur.

Afgelopen zomer met kids naar CR geweest. Echt heel prachtig. Op avontuur in het oerwoud, nevelwoud, schildpadden spotten, heel veel andere dieren. Canopy door het oerwoud, overnachten bij indianen en hun maskers schilderen. (Boruca) vulkanen beklommen en zwemmen in de zee. Zo mooi daar. Steden stellen niet veel voor maar de natuur is des te prachtiger.

OV wat lastiger, wij hadden een auto gehuurd.

Maar iets heel anders en gaaf met jongens: Japan? Beetje OT, dat wel. Excuses daarvoor ;)
6 jaar geleden
·
#23895
Sorry om even the travelsnob te moeten spelen maar Costa Rica ligt niet in Zuid-Amerika (dit begint vanaf Colombia) maar in Noord-Amerika (Panama en hoger). Dus misschien goed om aan je zoon te vragen wat hij precies wil voor je naar het verkeerde continent gaat.


Dat weet ik, zie mijn laatste zin (Midden- en Zuid-Amerika)
Met Midden-Amerika verwees ik naar CR.
Ik boek niet zomaar een ticket om erachter te komen dat ik op het verkeerde continent ben beland. Gelukkig hebben we daar dit forum en topografie voor :)
6 jaar geleden
·
#23894
Sorry om even the travelsnob te moeten spelen maar Costa Rica ligt niet in Zuid-Amerika (dit begint vanaf Colombia) maar in Noord-Amerika (Panama en hoger). Dus misschien goed om aan je zoon te vragen wat hij precies wil voor je naar het verkeerde continent gaat.

Als je het niet persee om Zuid-Amerika gaat maar om Latijns-Amerika dan zou Costa Rica wel een goede keuze kunnen zijn maar erg duur. Ik ben in alle landen op het vaste land van Midden-Amerika geweest behalve El Salvador en heb een blog geschreven 'Midden-Amerika welk land voor een reis met kinderen"[url:34ujtapl]https://www.gezinopreis.nl/gids-midden-amerika-met-kinderen/[/url:34ujtapl]

Gaat het hem wel om Zuid-Amerika dan zou ik Peru aanraden. Een heerlijke bestemming ik ben er al eerder 7 weken geweest en nu net met dochter toen bijna 4 jaar en wij vonden het geweldig. Veel leuker dan Colombia en makkelijker dan Bolivia wat wel ook prachtig is.
6 jaar geleden
·
#23893
Hi. iRe, bedankt voor je reactie. CR was voor mij ook het eerste land dat in me opkwam maar wat ik lees, lijkt het of het de historische steden mist waardoor een stedentrip toch minder boeiend wordt. En ook het uitbundige van de Zuid-Amerikanen lijkt niet terug te komen in de reisverhalen over CS.
Of zie ik dat helemaal verkeerd?
Trouwens we willen naar Zuid- of Midden Amerika, dus niet per sè Zuid.
6 jaar geleden
·
#23892
Misschien is Costa Rica goed om mee te starten?
Wij zijn er in 2015 geweest met onze kids van toen 3 en 7 jaar oud. We hebben een rondreis met de auto gemaakt.
Costa Rica is overweldigend mooi!
  • Pagina :
  • 1
  • 2
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!