woensdag 21 november 2012
  15 Replies
  5.8K Visits
  Subscribe
Beste ouders,

Gisteren hebben we onze tickets geboekt naar Brazilië. Hè, dat voelt goed. We vliegen 6 juli van Amsterdam naar Rio, en zijn 16 augustus weer in Amsterdam. Overigens moeten we een dag voor vertrek nog wel een raar uitstapje maken naar Antwerpen, want daar vertrekken we officieel vandaan. Die tickets waren 900,- euro goedkoper, dus dat hebben we er graag voor over. Het betekent wel dat we het traject Antwerpen-Amsterdam verplicht per trein moeten afleggen, anders zijn onze tickets niet meer geldig.

Maar goed, Brazilië. We hebben er ontzettend veel zin in. Een nieuw land voor ons, en het lijkt me een erg vrolijke plek om te zijn. Veel strand, mooie natuur, leuke mensen.

De Lonely Planet is al besteld, maar we zouden natuurlijk nog heel graag tips willen krijgen van ervaringsdeskundigen. Onze meiden zijn (dan) 10 en 7 jaar oud.

Een paar vragen:

- Wie kan iets vertellen over het budget? Waar moeten we per dag op rekenen?
- Kosten accommodatie? Leuke tips voor accommodatie?
- Route? We willen ws niet al te grote afstanden afleggen, we overwegen om tussen Rio en Salvador te blijven. Is daar voldoende te zien/doen om zes weken door te brengen?
- Hoe veilig voelt het? (Bijvoorbeeld in vergelijking met Bangkok, Amsterdam of Barcelona?)
- En verder zijn natuurlijk alle tips welkom.

Groet,
Els

https://www.verrereizenmetkinderen.nl
Met kinderen: Thailand, Laos, Cambodja, Vietnam, Indonesië, China, Maleisië, Singapore, Brazilië, Bolivia.

Waardeer dit bericht:
11 jaar geleden
·
#12041
Wat een leuk vooruitzicht, ik kan je er niks over vertellen, maar ik lees graag mee. veel plezier met de voorbereidingen.
11 jaar geleden
·
#12042
Ik ben even een tijdje niet op het forum geweest. Eerst waren we druk bezig met Japan... Na veel wikken en wegen hebben we (ook) Japan toch laten vallen (o.a.hoge hotelkosten waarvoor je zeer basic slaapt). Afgelopen weken zijn we druk bezig geweest met nieuwe plannen.... voor Brazilie!!!!

Afgelopen weekend waren we al min of meer klaar om tickets te boeken. Dan vinden we het ook al fijn om een idee te hebben waar we op de eerste plek kunnen overnachten (in Rio). Wat bleek: bijna alles vol!! Nee, he wat nu weer?!?! Toen dus nog maar even geen tickets gekocht.

Maandag kwam ik erachter dat precies de week dat we wilden starten in Rio (23 juli t/m 27 juli) de wereld jongeren dagen in Rio worden gehouden en... de paus komt dan ook!! Daarom is alles fully booked!

Toen maar even e.e.a. gaan schuiven. Vanavond hebben we de route uitgestippeld (ook bekeken welke dagen je binnenlandse vluchten moet doen: kinderen gaan veelal voor half geld hebben we gemerkt) en we weten nu precies wanneer we er willen zijn. We staan in de startblokken voor de tickets. Ik dacht nog eens even kijken op het forum, zie ik dat jullie net tickets geboekt hebben voor..... Brazilie!!!

Wij hebben tickets met British Airways op het oog (3400 euro, 2 volwassenen, 2 kinderen). Ik ben erg nieuwsgierig wat voor tickets jullie hebben gekocht en voor welke prijs/constructie?

Groetjes!
11 jaar geleden
·
#12044
Wat leuk! Als jullie plannen doorgaan kunnen we tips uitwisselen.

Wij hebben tickets Antwerpen - Rio bij KLM via D-reizen gekocht. Het betekent dat we het traject Antwerpen - Amsterdam per trein moeten doen (een dag voor vertrek). Onhandig, want we wonen in Amsterdam, maar we hebben nu wel een rechtstreekse vlucht van Amsterdam naar Rio. We vertrekken om om 11.15 uur en minder dan 12 uur later zetten wij voet op Braziliaanse bodem. Ola! We betalen 3238,- voor 2 volw en 2 kinderen. Hadden we tickets geboekt direct van Amsterdam naar Rio, dan waren we bij elkaar 900,- meer kwijt geweest. Voor dat geld gaan we wel even naar Antwerpen heen en weer ;-). Ik werd wel gelijk gebeld door D-reizen dat we die treinrit écht moeten maken, met z'n vieren, daar anders de tickets niet geldig zijn.

Ik ben overigens van plan om snel met een cursus Braziliaans Portugees te starten, want er schijnt weinig Engels gesproken te worden.

Wat zijn jullie plannen voor de route? En waar kijk je voor binnenlandse vluchten? TAM-Airlines?

Hou me op de hoogte!

Groet,
Els

https://www.verrereizenmetkinderen.nl
Met kinderen: Thailand, Laos, Cambodja, Vietnam, Indonesië, China, Maleisië, Singapore, Brazilië, Bolivia.

11 jaar geleden
·
#12043
Dank voor je info!

Weer een route om over na te denken! Ik heb hem even opgezocht (via klm.be) en klopt het dat je op de terugweg wel met 1 overstap zit (Sao Paulo)? Zitten de treinkaartjes ook bij de prijs inbegrepen of moet je die zelf kopen? Zit er nog bepaalde voorwaarden aan wanneer je de treinreis maakt (omdat je schrijft dat jullie dit al 1 dag van te voren doen)?

Via British is de route: Amsterdam - Londen - Rio en op de terugweg het omgekeerde (met uit mijn hoofd op de heenweg 1 uur overstaptijd en op de terugweg 3 uur).

Wij zijn gisteravond rigoureus te werk gegaan: een grote flipover gemaakt (voor het eerst gedaan) en dan alle mogelijke vliegroutes bekijken en tellen van hoeveel nachten waar! Werkte reuze handig. Onze route:

- Rio
- Foz do Iguazu
- Zuid Pantanal
- Bonito
- strand (we twijfelen erg tussen de stranden in de buurt van Natal (plaatsje Pipa ziet er leuk uit) en het strand nabij Salvador (Praia do Forte).

Via skyscanner kijken we naar binnenlandse vluchten en over het algemeen komt TAM er goedkoper uit dan GOL. Er is groot verschil in prijzen in sommige weekend dagen (veelal vrijdag en zondag duur maar soms ook de zaterdag).

Toen langzamerhand duidelijk werd dat het Japan niet ging worden zijn we een reisbureau ingestapt met de vraag 'wat nu'?' Zij kwamen met het idee voor Cuba en gaven wat info mee. Cuba trok ons niet maar wat ook in de reisgids stond was dus Brazilie. Nou, zag er prachtig uit! Wat ons aantrok: mooie natuur. Meteen op ons lijstje kwamen de watervallen te staan en het spotten van de Jaguar (onze dochter voegde de wens het grote Christus beeld in Rio toe waarop onze jongste zei 'ja Rio daar heb je die mooie papegaaien (van de film Rio...)). Op basis daarvan zijn we aan de slag gegaan (die papegaaien zullen we in de Pantanal hopelijk gaan zien...).

Volgende zomer zijn onze kinderen trouwens 11 (meisje) en 8 (jongen).

Wist je trouwens al dat in het Tropenmuseum dit jaar de juniortour het thema Brazilie heeft? (2 jaar geleden toen wij naar China gingen, hebben we hier de juniorrondleiding de Chi van China gedaan. Erg leuk).

Ik had nog niet het plan om cursus Portugees te doen maar een talenboekje staat wel al op ons Sinterklaasverlanglijstje....

Groetjes!!
11 jaar geleden
·
#12045
Hoi,

Op de terugweg vliegen we ook direct van Rio naar Amsterdam. Daar kunnen we gewoon uitstappen en hoeven we geen gebruik te maken van de treintickets. De tickets van Antwerpen - Amsterdam (Thalys, uurtje) zitten erbij inbegrepen. Van ons huis naar het treinstation in Antwerpen moeten we wel zelf betalen. (+/- 50 euro). We maken er gewoon een leuk middagje van. Bij het boeken van de tickets konden we uit drie verschillende vertrektijden van de trein kiezen, allemaal op de dag ervoor. Wij hebben ervoor gekozen om dan de trein uit Antwerpen om 18.30 uur te nemen, en komen dan een uurtje later op Schiphol aan. We maken er gewoon een leuk middagje Antwerpen van!

De vluchten van British Airways zijn ook best goed, als ik dat zo zie. Ik kwam ook betaalbare vluchten van Delta tegen, maar dan ben je 26 uur onderweg met meerdere tussenstops.

Onze plannen zijn nog erg vers, en als het goed is wordt vandaag de LP bezorgd, dus dan kijken we verder. We hebben besloten om Iguazu over te slaan. Dat blijft op ons verlanglijstje staan voor een lange reis door Zuid Amerika. We zijn van plan om na een paar dagen Rio te vliegen naar Campo Grande en vanuit daar (ws per huurauto) de Pantanal te verkennen. We willen graag jaguars, kaaimannen, zoetwaterdolfijnen en piranha's zien. Van daaruit ws naar Salvador, of misschien eerst nog meer van het binnenland. Het nationaal park Chapada Diamantina? Waarschijnlijk blijven we wel in Bahia. Groot genoeg om een tijd in rond te reizen, lijkt me.

Bij edreams.com zijn de vluchten van Tam overigens goedkoper dan bij Tam zelf, of de goedkoopste mogelijkheid via Skyscanner.

Ja, leuk die MixMaxBrasil tentoonstelling in het Tropenmuseum! Ik kwam de aankondigingen al tegen, dus daar gaan we zeker binnenkort eens naartoe.

Hoe lang hebben jullie in Brazilië?

Groet,
Els

https://www.verrereizenmetkinderen.nl
Met kinderen: Thailand, Laos, Cambodja, Vietnam, Indonesië, China, Maleisië, Singapore, Brazilië, Bolivia.

11 jaar geleden
·
#12046
Hey,


Wij zijn in 2008 in Brazilië geweest. De kinderen waren toen net 1 en 3. Het was onze eerste, echte verre reis met kinderen (daarvoor enkel New York en Europa met de kinderen gedaan). Qua route kan ik niet vergelijken. Wij hadden Recife/Olinda als uitvalsbasis. Vooral omwille van historische redenen (het is de plek van waaruit Nederland destijds Brazilië heeft proberen veroveren en wij zijn allebei historici).
Wel wat algemene opmerkingen:

-Als je, zoals jullie, Azië gewend bent, is Brazilië duur. Een collega is een paar maanden geleden in Rio geweest en zij zei dat de prijzen op een paar jaar tijd enorm gestegen zijn. Volgens haar is Rio nu vergelijkbaar met Europa qua prijzen.
In Recife waren dingen als uit eten gaan en zo destijds nog wat goedkoper. Maar als je in Azië 2 euro per persoon rekent, dan mag je in (Noord-)Brazilië toch op 8 à 10 euro tellen, voor zover ik mij herinner.
Brazilianen kopen ook alles op krediet. Dan zie je een handtas of schoenen waarvan je denkt 'hé goedkoop' totdat je in kleine lettertjes ziet dat je dat bedrag x5 moet doen omdat het de maandelijkse afbetaling is.

-Vleeseters komen massaal aan hun trekken. De twee meest voorkomende soorten restaurants zijn buffetrestaurants waar je per gewicht betaalt en churrasceria's, zeg maar BBQ-restaurant. Die werken met een vaste prijs. Er is een buffet voor groenten en obers lopen rond met grote spiesen met allerlei vleessoorten. Op tafel staat een bordje dat je op rood (even genoeg) of groen (kom maar op met dat vlees) zet. Superhandige formule voor kinderen. Zeker omdat die van ons destijds gratis aten, maar ze waren toen natuurlijk heel wat jonger.

-Het systeem van lange afstandsbussen is goed en uitgebreid. Met die bussen geraak je vlot van de ene stad naar de andere. Prijzen herinner ik mij niet meer.

-Wij gingen in Recife naar het strand en zouden ter plekke wel wat strandspeelgoed kopen. Dat was er niet. En Recife is toch de vierde grootste stad van Brazilië. Na heel lang zoeken een miezerig klein emmertje en schepje (echt vijf centimeter groot of zo) gevonden. In meer toeristische gebieden zal dat anders zijn (daar zijn we ook wel gepasseerd), maar hou er rekening mee als je op een minder voor de hand liggende plaats naar het strand wil.

-Qua veiligheid: ik heb er mij niet onveilig gevoeld. Je ziet veel armoede- ganser gezinnen die met matrassen en hebben en houden op straat wonen- maar zelfs toen we een lokale bus dwars door de favella's namen, vond ik dat geen probleem. Let alleen wel op de weg op zo'n moment want die bussen hobbelen vreselijk (onze jongste is met z'n hoofd heel hard tegen de stoel gevlogen terwijl hij in de draagzak zat).
Mensen zijn supervriendelijk en gek van kinderen. Nog erger dan in Azië, vond ik, maar dat kan zijn omdat we toen met een baby reisden en later in Azië met peuters/kleuters. Overal goedbedoelde adviezen dat het zonder sokjes toch wel koud was (het was rond de 30 graden). Op een bepaald moment gingen we blijkbaar richting een 'gevaarlijke' buurt en het werd ons meteen duidelijk gemaakt dat dat geen goed idee was.

-Ik heb regenseizoenen meegemaakt in Azië, maar in Brazilië zijn ze toch anders. Wij waren er ook in juli en dan heb je het zitten. Het kan soms een ganse dag regenen -meestal is het echter een uur in de namiddag- maar het is echt onvoorstelbaar veel. De goten zijn superdiep en zelf dat helpt niet. We hebben wel eens vastgezeten midden in een stadje waarbij alle straten blank stonden en we geen kant uit konden. Uiteindelijk toch een taxi gevonden en vervolgens drie uur klem gezeten in het verkeer. Je kunt er natuurlijk geen rekening mee houden, maar het is maar dat je het weet.

-Als je kinderen dierenliefhebbers zijn, waarschuw ze dan wel even netjes van de honden af te blijven. Er zijn veel zwerfhonden en die zijn niet altijd even vriendelijk.

We willen best nog eens terug en dan inderdaad bv. naar de Pantanal. Het is ons zeker goed bevallen. Wij hebben komende zomer trouwens ook een Antwerpen-Amsterdam-constructie (naar Mexico). Voor ons geen probleem (we wonen in Vlaanderen) maar nu begrijp ik wel waarom er zo op gehamerd werd dat we de trein echt moesten pakken :)

Veel plezier!
11 jaar geleden
·
#12047
@ kimh: bedankt voor alle tips!

@ els:
even korte reactie maar morgen/van het weekend meer hoor!
- we willen ongeveer 3 1/2 week gaan, delta hadden we ook gezien (ooit voor maar 2400 euro!) met 1 overstap in New York. Hebben even getwijfeld of het leuk is om dan heen en weer te rennen naar Vrijheidsbeeld maar 2 keer 10 uur vliegen achterelkaar zagen we toch niet zo zitten
- we hebben dezelfde wensen qua dieren! Als je zeker de jaguar wilt zien, moet je eigenlijk naar Noord Pantanal
- heb zelf nog niets gelezen over zoetwaterdolfijn, waar zijn die? Wel de dolfijnen bij Pipa die op 2 meter afstand van je zwemmen.
- wij hebben leuk contact met iemand die e.e.a in Pantanal organiseert (ook voor kinderen zoals pijl/boog schieten en met zaden/vruchten kleuren maken om je als indiaan te beschilderen). Later hier uitgebreid over mocht je die nog niet zelf zijn tegengekomen. Dit is bij ons het meest uitgewerkt gedeelte en daaromheen plannen we de rest. Omdat we nu later vertrekken naar Brazilie moeten we even afwachten of hetgeen we daar gepland hebben ook verschoven kan worden.
- vergeet Bonito niet met zijn kristal heldere rivieren waar je stroomafwaarts kunt snorkelen!
- watervallen lijken ons indrukwekkend en de kosten van de binnenlandse vlucht hierheen vallen ons mee (165 euro voor hele familie).

Later meer!!
11 jaar geleden
·
#12048
Hoi Klaas, Els en meiden

Wat leuk te lezen dat jullie deze keer ook de andere kant op vliegen! Brazilië lijkt ons ook erg leuk/mooi, ben er nog nooit geweest, wel in andere landen van Zuid Amerika. Staat wel op ons lijstje. De afstanden zijn wel erg groot
Wij hebben deze keer ons huis geruild met Canadezen die een tweede huis in Panama hebben, met een zwembad en een auto. Dat wordt onze uitvalsbasis. We gaan eerst twee weken daar heen en van daaruit gaan we uitstapjes maken in Panama, ook meerdaagse en er tussen in een twee weekse reis naar Costa Rica en misschien Nicaragua en dan nog weer tien dagen naar het huis in Panama. Heel wat anders weer. Wel relaxed. We hebben er zin in
Hebben de meiden er ook zin in?

groetjes Susan
11 jaar geleden
·
#12049
Leuk om een 'nieuwe' bestemming te lezen en volgen. Helaas geen tips hier, al heb ik wel een leuk artikel een keer gelezen over gezin die er naar toe is geweest. Zal eens zoeken of ik dat kan vinden en of dat er iets staat waar jullie misschien iets mee kunnen.
11 jaar geleden
·
#12050
We hebben geboekt!!!

En ook wij gaan de route via Antwerpen nemen (ipv met British via Londen wat wij eerst op het oog hadden). De kosten van deze twee routes verschillen niet veel van elkaar (we betalen nu 3217,- ) maar de vliegtijden zijn via de Antwerpen-route net wat gunstiger en (los van de treinreis dan) het is een rechtstreekse vlucht.

Bedankt Els want zonder je berichtje wisten we niet van deze mogelijkheid.
11 jaar geleden
·
#12051
En Els, al helemaal in de LP gedoken?

Wij hebben voor informatie over Zuid-Pantanal gebruik gemaakt van http://www.explorepantanal.com/index.php?page=900" onclick="window.open(this.href);return false;"
11 jaar geleden
·
#12052
Wat super zeg, dat jullie ook hebben geboekt! En grappig, ook via de Antwerpen-route. Ik ben benieuwd hoe dat bevalt ;-).

Ik was/ben inderdaad druk, en niet eens met de Lonely Planet, al is het wel erg leuk om 'm in huis te hebben. 'k Heb inmiddels ook verschillende Portugese/Braziliaanse taalcursussen als app geïnstalleerd en kan al 'Tudo bem?', 'Sim', en 'Nao' zeggen. Dus tijdens wachtmomenten besteed ik mijn tijd heel nuttig nu!

Na jouw info over die (betaalbare) vlucht naar Foz de Iguacu, hebben we besloten om hier toch ook mee te beginnen, na een paar dagen Rio. We hebben nog niet geboekt hoor. Eerder schreef ik dat bij edreams.com de vluchten nog veel goedkoper zijn, maar na even rondgooglen geloof ik niet dat ik hierbij zal boeken. Erg veel negatieve reviews.

We overwegen om na Foz de Iguacu met de nachtbus naar de Pantanal te gaan. (Bonito?) Wij hebben zes weken, dus iets meer de tijd om langzamer te reizen. Ik denk dat we alleen Rio en Foz de Iguacu vastleggen qua accommodatie. Dan behouden we daarna de vrijheid om onze 'gang' te gaan.

Ik ben erg benieuwd ook hoe we het qua budget zullen redden. Afgelopen jaar (China, Laos, Thailand) zaten we op 150,- per dag voor alles, excl. de vlucht Amsterdam-Shanghai vv en de visa voor China. Wat is jouw inschatting voor Brazilië?

Ik ga je link eens even bekijken!

Groet,
Els

https://www.verrereizenmetkinderen.nl
Met kinderen: Thailand, Laos, Cambodja, Vietnam, Indonesië, China, Maleisië, Singapore, Brazilië, Bolivia.

11 jaar geleden
·
#12053
Wij zijn ook erg benieuwd hoe het stukje met de trein bevalt. Veel op forums gelezen dat je toch echt het treinkaartje moet laten afstempelen... (we dachten er namelijk aan om kaartjes op te halen en dan weer met de auto terug. Antwerpen is maar een uurtje rijden vanaf ons).

Wij hebben de vlucht naar Foz ook al geboekt. De vlucht is een paar euro goedkoper geworden (161,- ipv 165 voor de hele familie).

Wij hebben ook de optie bekeken om met de nachtbus naar Bonito te gaan maar als ik het goed heb stopt deze niet in Bonito (ik dacht wel in Campo Grande) maar ik dacht dat je voor Bonito ergens midden in de nacht in Dourados moest overstappen. Kan jij dat in de LP vinden? Dit hadden we uitgezocht toen we erover dachten eerst Bonito te doen en daarna Pantanal. Nu hadden we gedacht ook dit stuk te vliegen (Foz -Campo). Dat kan alleen met minstens 1 stopover en daar moet je dan lang wachten (5 of 6 uur).... Mmm, moet dit dus ook nog even uitzoeken want we hebben wel Foz - Bonito bekeken maar nu ik dit schrijf bedenk ik me dat wij ook wel eens de nachtbus naar Campo Grande zouden kunnen nemen (dus als je iets in de LP tegenkomt :) !!

Wij kregen te horen dat augustus hoogseizoen voor de Pantanal is (ik weet niet of dit ook al voor juli geldt). Wij komen daar nu 9 augustus aan en beginnen dan met onze tour. Aankomst later dan 9 augustus was niet meer mogelijk bij degene waar we nu geboekt hebben....

Wat budget betreft merk ik dat wij altijd meer uitgeven dan ik hier vaak op het forum lees... Ik weet niet of het komt omdat we dezelfde excursies (of wellicht meer?) doen maar dan in minder dagen weg maar het kan ook heel goed aan de accommodatie liggen (wij proberen toch bijna altijd een zwembad erbij te hebben). Gemiddeld geven wij vaak al 100 euro per dag uit aan de accommodatie uit. Dat lukt nu ook wel: Rio zal erboven liggen maar Foz, Bonito zag ik weer dat het een stuk goedkoper kan.

Heb jij je al verdiept in accommodatie in Rio? Omdat wij niets konden vinden in de bewuste week dat wij wilde starten (de week dat ook de paus er is...) hebben we nu via booking.com voor een week later maar al vast iets gereserveerd wat ik nog tot een week van te voren kan annuleren: Atlantis Copacobana hotel (met zwembad maar dat mag het nauwelijks heten... geen idee of je hier met meer dan 2 personen in kan!!!). Schrik niet, dit kost 160 euro per nacht! Liever zoeken we nog iets anders (hoeft niet per se met zwembad), ik heb al een aantal Pousada's/B&B's aangeschreven (in de wijk Santa Teresa maar die zijn nog duurder dan het hotel...) voor 4 nachten heb ik prijzen tussen de 710 en 850 euro gekregen enneh... goed opletten want behoorlijk vaak zijn kinderen hier NIET welkom :( (bijv. bij Casa Bool Beans en Um Meia Tres). Vandaag zag ik ook nog een hostel ('slechts' 450 euro voor 4 nachten). We zoeken rustig verder...
10 jaar geleden
·
#12054
Hallo,

Hier nog een vraag van mijn kant... :-)
Hoe kwamen jullie bij de Antwerpen constructie en wil je zeggen hoeveel het uiteindelijk heeft gekost?
Met drie kleine kinderen wil ik graag rechtstreeks vliegen maar voor honderden euro's verschil zou ik het treinritje (Amsterdam is helaas veel dichterbij...) best over hebben.

groeten Dorith
10 jaar geleden
·
#12055
Hoi Dorith,

Wij kwamen op die constructie door Els/Klaas (zie een van de eerste berichtjes van dit topic). Deze constructie schijnt al jaren te bestaan om ook de Belgen naar Schiphol/KLM te lokken.

Wij hebben net als Els/Klaas rond de 3200 euro betaald met 2 volwassenen en 2 kinderen (exacte bedragen staan ergens in de reacties van dit onderwerp...).
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!