maandag 21 mei 2018
  11 Replies
  2.5K Visits
  Subscribe
Ik zit er aan te denken om direct door te vliegen naar mijn volgende bestemming ipv paar dagen op aankomstplek te blijven.

Ik kom rond 1500 uur , volgende vlucht zou rond 1800 uur zijn. Is dat te doen ? Ik verander van "land" dus zal door douane moeten ?
is 3 uur genoeg ? Ik reis met bagage natuurlijk en dat kan niet doorgelabeld worden dus dat moet dan eerst van de band.. Ga ik dan door douane of ga ik pas in land van aankomst door douane / immigratie ?
Waardeer dit bericht:
5 jaar geleden
·
#27087
Ligt eraan welk land en welk vliegveld...

En wat voor vlucht de eerste vlucht is (lange vlucht of vlucht van een uurtje??).
5 jaar geleden
·
#27088
Als je je bagage moet ophalen, moet je eerst door douane (en afhankelijk van waar je landt, door immigratie)
5 jaar geleden
·
#27089
Kijk ook goed of je volgende vlucht wel vanaf zelfde luchthaven vertrekt...

Voorbeeld: als je internationale vlucht aankomt in BKK kom je aan op Suvarnabhumi airport. Zou je daarna meteen willen doorvliegen met Air Asia dan moet je op BKK op Don Muang airport zijn... Dat ligt uurtje rijden uit elkaar...
5 jaar geleden
·
#27090
Hangt idd af welk vliegveld en hoe lang de vlucht.

Ik hou meestal ongeveer 3 uur aan als minimum, ook om rekening met vertraging te houden. Wij reizen alleen met handbagage. Vorig jaar op Singapore moesten we evengoed door de douane (Dus 2x) al bleven we op het vliegveld om door te vliegen naar Bali.

Dit jaar vliegen we vanaf Beijing naar Londen. Dan hebben we 3 uur om vlucht naar Nederland te halen. En ik hoop dan dat ik in China of Australië al online in kan checken.

In principe ga je door de douane bij aankomst en dan meteen weer door de douane voor vertrek.
5 jaar geleden
·
#27091
ik kom aan om 1430 op BKK (Subh), mijn volgende vlucht gaat daar ook vanaf (ik heb de keuze namelijk), dus dat obstakel heb ik al overwonnen. Ik vlieg, zoals het er nu uitziet , naar KUL. Die vlucht vertrekt om 1800.. Inchecken kan al in NL denk ik, 24 uur van te voren toch meestal? Zal dan malando air worden.

Dan heb ik iets meer dan 3 uur. We reizen met bagage.

Haalbaar ? Het is dit of ik blijf een dag of 2/3 in BKK en vlieg daarna naar KUL.
5 jaar geleden
·
#27092
Afgelopen mei vakantie zijn we in BKK geweest. We kwamen aan op Subh. We stonden ruim 45 minuten in de rij voor de immigratie (2 Efteling lange rijen..).

Ik zelf zou 3 uur te krap vinden. Want was ook nog even lopen voordat we bij de rijen waren. Zeg dat het bij elkaar een uur duurde. Dan hou je nog 2 uur over en je volgende vlucht moet je uiterlijk 90 minuten van te voren je bagage weer inleveren. M.a.w. dan heb je voor ophalen bagage en weer in de rij staan om in te checken nog maar 30 minuten over.

Enneh... wij kwamen tijdens de landing in heel slecht weer terecht. Zo slecht dat de landing op het laatst is afgebroken en we weer optrokken. Cirkelen en wachten wanneer we konden landen. Zoiets duurt ook minstens half uur. En dan hadden wij de pech dat het toen ook niet ging lukken en we wegens veiligheidsredenen (en omdat brandstof kennelijk ook aardig op begon te raken) moesten uitwijken naar Pattaya. Uiteindelijk landde we 4 uur later op Bangkok. Dat is natuurlijk een super uitzondering maar niet kunnen landen boven Bangkok hebben we wel vaker meegemaakt. Dan is het 'even wachten tot slechte weer weg is' en dan kan geland worden maar dat kost snel al half uurtje. Dus met half uur vertraging zou ik zeker rekening houden.... En met bovenstaand schema hou je dan precies 0 minuten over :-).

PS ik zie nu dat je 3 1/2 uur hebt. Rekening houdend met half uur vertraging, 1 uur immigratie, zou je nog half uur over hebben om bagage op te halen en weer in te checken (bagage afgeven). Wij hadden vrij snel de bagage (want bagage afhandeling gaat gewoon door terwijl je in de rij voor immigratie staat). Dus het is te doen...

En als je echt omhoog zit, kan je altijd bij immigratie 'voor' gaan als je zegt dat je volgende vlucht moet halen.

Zoek wel even van te voren uit op welke verdieping je vervolgens moet zijn, zodat je meteen de goede kant oploopt.
5 jaar geleden
·
#27093
Hetis idd krapjes. Er is ook wel vlucht later maar dat dan 6 uur later. Kom Ik tegen 23 uur aan op kul en dan naar hotel. Mmmm. Missdhien dan toch maar een nachtje bkk en vroeg vliegen naar kul. Ik ga er nog eens over denken.
5 jaar geleden
·
#27094
Ik zou voor nachtje BKK gaan. Wij hebben goede ervaring met http://www.atresidence.com/. Ligt op 8 minuten rijden vanaf airport. Is ons erg goed bevallen.

Alles is heel efficiënt geregeld zodat je de volgende ochtend precies op tijd met hotel shuttle naar airport wordt gebracht.
5 jaar geleden
·
#27095
Ik zou dat ook doen. Mocht je grote vertraging hebben dan hoef je je daar ook niet druk om te maken in het vliegtuig. Je hebt zo meer tijd om te ontspannen dan om uren op vliegveld te zitten. En uiteindelijk ben je er evengoed de volgende ochtend.

Als je een heel krap schema hebt, zou ik misschien juist wel doorgaan. Eenmaal in KUL kan je vakantie dan echt beginnen én je kunt opstaan wanneer je wilt (Zeker bij meer dan 1 nacht) want je hoeft geen vlucht te halen.

Voor beide valt dus iets te zeggen, maar gevoelsmatig zul je vast een voorkeur hebben.
5 jaar geleden
·
#27096
ik hou niet van stressen, dus zou eerder kiezen voor nachtje slapen, maar mijn partner denkt dat 3 uur wel genoeg is.. Ik ben al op BKK airport geweest en het duurde een eeuwigheid voordat ik overal doorheen was (in december), ga nu maand eerder..

Sowieso is het nog een puzzel waar we heen gaan.. Ik wilde naar Laos , maar mijn partner leek het helemaal niets :-( .. dus nu enorm in de twijfel waar dan wel heen.. Maleisie / Borneo is optie (maar het weer houdt me we wat tegen) maar Cambodja / Vietnam ook.. pff.. luxe probleem ;-=)
5 jaar geleden
·
#27097
Nachtje Bangkok, het is de stress niet waard.
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!