zondag 02 april 2017
  13 Replies
  4.4K Visits
  Subscribe
Van de week bericht van Air Asia; onze vlucht van Kuching naar Kota Bahru is ruim twee uur naar achteren verplaatst met als gevolg dat wij om 16.05 aankomen in KB. Ik heb dan ook grote twijfel of we de laatste boot gaan redden.....
Ben benieuwd of anderen hetzelfde probleem hebben? Als ik de site check zie ik dat alle vluchten in die periode verplaatst zijn. Lekker handig voor de aansluiting op de boot.

Rondlezend op internet lees ik ook nog eens dat de zee ruw is / kan zijn als je de laatste boot hebt. Dus als we 'm al redden wordt het een spannend tochtje. Weet niet waar ik op moet hopen......

We hebben transfer via het hotel op Perhentians geregeld en direct contact gezocht. Die zeggen "As your arrival time is late, we will try our best to hold the boat. Its base on best effort basis , and we shall monitor any other boat leaving on the later evening and try our best to get you a boat".......

Ik vermoed dat het duimen wordt en in geval van te laat ter plekke een oplossing bedenken. Niet onze stijl van reizen dus het maakt me wel een beetje onrustig.
Waardeer dit bericht:
7 jaar geleden
·
#23879
oef, dat is niet fijn. Ik weet niet of ik het risico zou durven nemen; denk dat ik een goedkope acco in Kuala Besut zou boeken voor het geval we de boot niet zouden halen. Lastig hoor. En omboeken naar een eerdere vlucht?
7 jaar geleden
·
#23880
Omboeken is geen optie (mocht wel trouwens) maar er is maar een vlucht in de twee dagen. Aangezien alle vluchten zijn verplaatst moet ik m'n reisschema drie dagen verplaatsen als ik een extra nacht inbouw terwijl alles al geregeld is. Dat ga ik dus niet doen.
Ik vermoed dat we het zullen aankijken en anders ter plekke een hotel zoeken. We worden sowieso opgepikt van de luchthaven en oo mijn vraag of de chauffeur ons zo nodig kon assisteren/adviseren een hotel te zoeken kwam een positief antwoord. Bij slecht weer kan het ook nog zo zijn dat we wel op tijd zijn maar dat de boot niet uitvaart (dat risoco heb je altijd).
Hoewel ik het niet fijn vind en liever alles geregeld heb denk ik dat we het maar moeten laten gebeuren.
Ga me wel van tevoren maar eens verdiepen in de hotel opties bij de jetty.....

Jullie komen niet op de Perhentians toch?
Ben ook wel benieuwd of er meer zijn die hiertegen aan lopen.

In de periode dat wij gaan zijn alle vluchten gewijzigd. Als dit structureel is lijkt het me heel lastig voor iedereen die vanaf Borneo naar Perhentians wil. Als ik het geweten had, had ik het anders geboekt. Maarja....
7 jaar geleden
·
#23881
Wij komen ook op de Perhentians, maar dan vanuit de Cameron Highlands. Wij reizen met een minibusje van CH naar Kuala Besut; niet afhankelijk van vluchttijden dus.
Is wel fijn dat de chauffeur mee wil denken voor een hotel eventueel. Mocht het zover komen dan gewoon lekker vroeg de volgende ochtend de boot nemen.
7 jaar geleden
·
#23882
Helemaal niet fijn als je planning zo in de war wordt gestuurd. van zo een situaties krijg ik ook altijd reisstress. Van gaan we het halen of niet. Dan liever op voorhand weten we halen het niet en boeken een hotel.
Wij hebben in 2012 ook een nacht in een hotel aan de jetty geslapen voor we naar de Perhentians gingen. We zouden toen wel de laatste boot gehaald hebben achteraf gezien maar ik wou niet na een lange busreis ook nog eens de boot pakken met onze dochter van toen 18maanden.
Ik heb het even opgezocht en het was het T lodge hotel, we hebben dit 3 dagen op voorhand geboekt via agoda en toen 30 euro betaald voor een deluxe room waar je met 4 kan slapen. Was wel in juni dus weet niet hoe druk de andere periodes zijn. Waren toen ook nog iets vergeten in de kamer en dat hebben we zonder problemen na ons verblijf in de perhentians terug opgepikt.
7 jaar geleden
·
#23883
Oef helemaal niet fijn. Onze ervaring is dat het bij de jetty ook wel even wat tijd kost voordat je daadwerkelijk op de boot zit en ik wil nooit meer zo'n boottochtje meemaken in de middag. Onze heenreis was in de ochtend met spiegelglad water. terug in de middag met wind en hoge golven. Dochter heeft de hele tocht met ogen dicht gezeten en zich vastgeklampt aan een paal. Zoon zat bij mij op schoot en vroeg: het komt toch wel goed mama? man is met bank en al van de boot losgekomen... Ik wil jullie niet bang maken maar als je al aan het stressen bent om die boot te halen en je gaat zo'n tochtje meemaken heb je geen leuke dag! Dan zou ik echt voor alle zekerheid een hotel boeken en dan lekker rustig in de ochtend gaan varen...
7 jaar geleden
·
#23884
Ppffttt.....daar wordt je niet blij van!!

Merkte jullie voor het instappen al dat het winderig/ruw was of overviel het jullie onderweg Pollies? Het lijkt me duidelijk dat als dit de normale gang van zaken is aan het einde van de dag dat wij dan liever niet dan reizen.

Wat ik mij afvraag; zijn er meer mensen met de ervaring van een hele ruige tocht of juist een hele andere? Het liefst wil ik natuurlijk weten wat "normaal" is, maar ik neem aan dat er niet echt een pijl op te trekken is. Uiteraard weet ik dat tropische regen aan het einde van de dag heel normaal is. Maargoed.....regen en hoge golven/wind zijn twee dingen en in Thailand waar regen aan het einde van de middag ook normaal is hadden we dat ook nauwelijks.

Ik ga me sowieso orienteren op een hotel, neem het T Lodge zeker mee juma, ziet er prima uit.
7 jaar geleden
·
#23885
Ook wij hebben hetzelfde probleem. Ik kreeg donderdag een sms van Air Asia dat onze vlucht op 8 augustus van Kuching naar Kota Bharu is gewijzigd waardoor wij pas om 16.05 uur aankomen. Wij verblijven in Coral View Resort en hebben de (dure) gereserveerde nachten al aanbetaald. Hoop dat het lukt om deze laatste boot te halen....
7 jaar geleden
·
#23886
Wij hadden 2 jaar geleden de boot van 4 uur, volgens mij is dit de laatste, of toch niet?
Als je de mogelijkheid hebt om om te boeken is het misschien een optie om eerst een vlucht naar KL te boeken en dan vervolgens een vlucht naar Kota bharu, ti's wel om natuurlijk maar niet onmogelijk, je moet dan al wel vroeg oppad gaan.
7 jaar geleden
·
#23887
@ Tilburg, wij reizen op 3/8. Hoewel de ene dag de andere niet zal zijn kan ik je tzt wel laten weten hoe het ons vergaan is.

@ fam. Moerkens; dat is een optie waar ik zelf totaal niet aan gedacht had. Bedankt. Ik heb het bekeken en we hebben besloten dat dit wel een optie is maar wij hier niet voor kiezen. Voor dag en dauw op pad, veel langer onderweg en fors meer kosten dan een nacht in een hotel.

Beetje neuzen op internet heeft opgelevert dat het pittig zijn van de zee aan het einde van de dag vaker voorkomt, Pollies zijn zeker niet de enigen met deze ervaring:-(((

Als ik het nu zo bekijk hou ik er heel hard rekening mee dat we een extra nacht op het vaste land hebben. Qua effectieve tijd op de Perhentians zal het misschien niet zoveel schelen (rond zessen aankomen of met de eeste boot de volgende ochtend) maar ook wij hebben onze overnachtingen geboekt en betaald.....
Aan de andere kant; liever safe then sorry....
Ik heb het T Lodge geboekt (nog te annuleren tot een paar dagen ervoor).

In een ideale situatie bedenkt Air Asia zich over de tijdswijziging maar dat zal wel geen reele optie zijn, hahaha. Of....we halen de boot en treffen een kalme gladde zee.....
7 jaar geleden
·
#23888
Vorig jaar vlogen wij ook met AirAsia (in Thailand) en moesten wij ook een aansluiting halen. Ik kreeg toen ook een paar weken van te voren een vluchtwijziging door die later toch weer werd veranderd in de oorspronkelijke vluchttijd. Hoop dat het nu ook zo zal lopen...
7 jaar geleden
·
#23889
Hier idem! Heb het resort gemaild en ze houden de boot tegen tot 17.30 omdat wij niet de enigen zijn
7 jaar geleden
·
#23890
Hier ook een wijziging van Air Aisa maar wij hoeven gelukkig geen boot te halen. We gaan eerst naar Pasir Belanda en daarna naar de Perhentians.
Hopen dat ze niet nog meer gaan wijzigen.
7 jaar geleden
·
#23891
Heeft iemand trouwens een idee hoe het zit met die ruwe zee? Ik neem aan dat die vooral ruw is middenin en rondom het regenseizoen? Of zie ik dat verkeerd?
Wij gaan eind juli naar de Perhentians, vanuit CH. Nu kan ik daar een bustransfer voor boeken maar die vertrekt pas om 10 uur in CH en dan ben je rond 17 uur, rond de tijd van de laatste boot bij de jetty van Kuala Besut. Dit vind ik eigenlijk best krap en een risico....zeker ook omdat de zee sowiewo in de namiddag ruwer is. Prijs is voor 4 personen 520 rpm maar daar zitten de boottickets bij in, maar die heb via de acco op de Perhentians al betaald dus die prijs zou er dan af gaan neem ik aan.


Nu heb ik contact gehad met onze acco in CH en ik kan ook een prive taxi of een prive minvan boeken en dan kan ik er ook voor kiezen om om bijvoorbeeld 7 uur al richting Kuala Besut te gaan om zo vroeg in de middag de boot te hebben. Alleen zit ik nu te denken of het het prijsverschil waard is..
Een taxi is 500 rpm maar ik denk net te klein (3 man op de achterbank en alle bagage past denk ik niet in de kofferbak)
Een minivan is 700 rpm.....een boel geld, aan de andere kant wel comfortabel en geen stress of de boot wel of niet halen.

Daarom eigenlijk mijn vraag: zou eind juli de zee normaal gesproken rustig zijn? en zou de boot wachten op de transferbusjes vanuit CH? Dat is een vaste dienstregeling; je zou dus denken dat ze wel wachten....
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!