woensdag 12 november 2014
  9 Replies
  5.2K Visits
  Subscribe
Heeft iemand ervaring met vliegen vanaf Koh Samui naar Bangkok met Bangkok Airways? Ik begreep dat zij het alleenrecht hebben op de luchthaven van Koh Samui. Houden zij de prijzen daardoor het hele jaar door hoog of zijn er ook wel eens aanbiedingen?

Hoe betrouwbaar is deze airline met het op tijd vliegen en annuleren van vluchten? Is het mogelijk de op een na laatste vlucht van de dag te nemen, vertrek 21.45 uur, aankomst Bangkok om 22.50 uur als we om 1.50 uur vanaf hetzelfde vliegveld in Bangkok naar Nederland vertrekken? Of kunnen we beter wat meer speling inbouwen en een eerdere vlucht nemen? Ik lees graag jullie ervaringen.
Waardeer dit bericht:
9 jaar geleden
·
#17199
Hallo,

Wij zijn al twee keer met Bangkok Airways vanaf Koh Samui naar Bangkok gevlogen.

De eerste keer hebben we voor de zekerheid een relatief vroege vlucht gekozen (al om 16:00) terwijl onze internationale vlucht inderdaad na middernacht ging. Gaf ons het gevoel dat als er 1 uitvalt je nog alternatieven hebt... (maar de vraag is natuurlijk of dit ook echt zo is).

De tweede keer hebben we gewoon de een na laatste vlucht genomen waardoor we niet te lang meer moesten wachten op Bangkok.

Wat wij prettig vonden is dat je koffers meteen doorgelabeld worden naar je internationale vlucht dus je hoeft in Bangkok niet meer door de douane (en toen wij vlogen, hadden mensen er ruim 2 uur overgedaan om door de douane te komen terwijl wij dus gewoon meteen konden doorlopen).

Koh Samui is een super schattig vliegveld. Als je een uur van te voren aanwezig bent, ben je echt heeeel erg op tijd! Vanaf Chaweng Buri was het slechts 15 minuten met de taxi.

Ik heb geen ervaring met aanbiedingen met Bangkok Airways. Wij hebben steeds zo vroeg mogelijk van te voren geboekt en daarna gingen de prijzen alleen maar omhoog.

Waar wij trouwens nog wel op letten is of je met een propellor vliegtuig gaat of niet. Deze duurt namelijk langer en wiebelt veel meer...

Succes met je keuze!
9 jaar geleden
·
#17200
Bangkok air is inderdaad over het algemeen wel een stuk duurder dan bijv Airasia.
Wij hebben een aantal jaren terug met ze gevlogen en dat is ons toen goed bevallen, we kwamen vanaf Koh Phangan met de boot en hadden natuurlijk op zeker gespeeld, we waren daar ruim 3 uur te vroeg. Toen we aankwamen op het inderdaad schattige vliegveld, het lijkt wel of je op Hawaï zit, konden we gelijk met de eerste vlucht mee, ideaal dus en dat zonder extra kosten, super service!
Ik zou persoonlijk wel speling houden, je zit nu precies aan de 3 uur die je voor vertrek aanwezig moet zijn, da's wel krap vind ik, je weet maar nooit natuurlijk.
9 jaar geleden
·
#17201
Wij zijn 2 x met Bangkok Airways gevlogen. De eerste keer naar Koh Samui, geboekt bij Vieng Travel. Heen met een propeller vliegtuig, wat wij helemaal niet vonden wiebelen. We vonden het juist veel rustiger/ stiller vliegen. Je doet er idd wel een 1/2 uurtje langer over. Terug naar BKK waren wij vrij vroeg op het vliegveld, toen werd ons gevraagd of we een vliegtuig vroeger wilde, konden toen bijna direct na aankomst in het vliegtuig stappen.

De tweede keer zijn wij met Bangkok Airways naar Trat gevlogen en die tickets op hun eigen site geboekt. Wij konden na het boeken onze tickets kosteloos wijzigen naar een vliegtuig op een latere tijd op die dag. Trat heeft trouwens ook een heel mooi vliegveld.

Wij hebben goede ervaring met deze airline, hebben tot nu toe op tijd gevlogen. Hoe het met annuleringskosten zit weet ik niet. Bangkok Airways is telefonisch ook goed bereikbaar.
9 jaar geleden
·
#17202
Oké, een eerdere vlucht nemen is dus wel handig. Er is weinig kans op aanbiedingen begrijp ik. Jammer! Handig dat bagage doorgelabeld kan worden, dat scheelt weer in Bangkok. Goed om te weten dat de langer durende vluchten met een propellor vliegtuig gaan. Ik denk niet dat we dat doen, ik vlieg liever met een gewoon vliegtuig.

We hebben nog niet geboekt. Op mijn voorsteltopic kregen we nog wat tips over de route. We zijn nog aan het nadenken of we toch nog naar First monkey school gaan en evt. naar Khao Sok. Als we dat doen kunnen we dit evt. ook de laatste dagen nog doen en terugvliegen vanuit Surat Thani. Maar de vakantie eindigen op een tropisch eiland is ook wel erg fijn. We laten het nog even bezinken.

Bedankt voor het meedenken allemaal!
9 jaar geleden
·
#17203
Bangkok Airways heeft inderdaad het monopoly en aanbiedingen zal je niet snel zien (begrijpelijk).

Propellor vliegtuigen.... ik vind het eerlijk gezegd niets.
Was blij dat ik weer op de grond stond.
Er kan nog wel eens wat rare wind staan op die baan.
Maar ja... als je er heen wil moet je wel. Toch?
9 jaar geleden
·
#17204
Om te beginnen kun je ook de nachttrein overwegen (vinden kinderen geweldige ervaring), dat hebben wij destijds naar Koh Tao gedaan. Afgelopen jaar gingen we naar Koh Samui en hebben we de keuze gemaakt voor Air Asia naar Surat Thani. In beide gevallen (trein of vliegtuig), kun je meteen een bus-boot ticket erbij reserveren en dat loopt heel soepeltjes in 1x door. kinderen vonden het een gave ervaring en het scheelt een bak geld.
9 jaar geleden
·
#17205
Vanwege drukte thuis een latere reactie dan gepland. We hebben tickets geboekt. We vliegen toch rechtstreeks vanuit Koh Samui naar Bangkok (de korter durende vlucht, dus geen propellor vliegtuig hopelijk). Dit is helaas wel duurder dan vanuit Surat Thani maar het scheelt veel reistijd en we komen direct op het juiste vliegveld voor de vlucht naar Nederland aan.

Cathelijne, heen vliegen we vanuit Chiang Mai naar Surat Thani. We hebben de trein overwogen. Maar dit werd een erg lange reis en vliegtickets met Air Asia waren goedkoper dan de trein. We hebben hotels geboekt op Koh Phangan en Koh Samui. Deze kunnen we nog wijzigen, mogelijk gaan we eerst nog naar First Monkey school en Khao Sok en daarna door naar de eilanden.

Bedankt voor het meedenken allemaal.
9 jaar geleden
·
#17206
Voor het stuk Koh Samui naar Bangkok hadden wij destijds wel een propellorvliegtuig.
Maar maak je niet druk.... komt vast wel goed.

(in de Himalaya met die enorme bergen om je heen voelt dat echt wel anders).
9 jaar geleden
·
#17207
http://www.bangkokair.com/eng

Wij hebben voor februari 2016 onze tickets geboekt voor het laagste tarief 3890 THB dit is excl. tax, die kost heen 100 en terug 300 THB per ticket.

Ter info!

BKK air heeft 4 tarieven in de economische klasse enkele reis:

Web Saver 3890 THB
Web Delight 4190 THB
Web Flexi 4490 THB
Web Freedom 4910 THB

Het laagste tarief pak je als je zo vroeg mogelijk boekt. Afgelopen donderdag 12 mrt heb ik de heenreis geboekt en gisteren 18 mrt de terugreis.
Bij bangkokairways is het zo dat je iedere dag 1 dag verder kan boeken. Gisteren t/m 12-02-2016 vandaag t/m 13-02-2016 morgen t/m 14-02-2016 enz.
Voor het zoeken kan je vandaag als uiterste vertrekdatum 13-02-2016 kiezen, maar na het zoeken kan je nog 1 dag verder. Dan zie je de Web Saver prijzen en die zijn de volgende dag alweer weg. In het laagseizoen niet, maar in februari, dan is het daar ook hoogseizoen dus wel.
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!