woensdag 18 juli 2012
  14 Replies
  7.1K Visits
  Subscribe
Zaterdag is het zover, dan vliegen we met Jente (9) en Imme (6) van Amsterdam naar Shanghai, met een tussenstop (4,5 uur) in Moskou. Heerlijk, we hebben er ontzettend veel zin in. De meeste spullen hebben we inmiddels in huis, maar de komende dagen wil ik nog wat cadeautjes kopen voor de kinderen voor in het vliegtuig en om tijdens de reis mee te spelen. Iemand nog goede tips? Imme kreeg van een vriendje een dun boekje met handschaduw figuurtjes om na te doen. Erg leuk. Benieuwd of jullie nog leuke ideeën voor cadeautjes hebben?

Alvast bedankt!

Groet,
Els

https://www.verrereizenmetkinderen.nl
Met kinderen: Thailand, Laos, Cambodja, Vietnam, Indonesië, China, Maleisië, Singapore, Brazilië, Bolivia.

Waardeer dit bericht:
11 jaar geleden
·
#11123
Bij de action, misschien hebben ze het ook wel ergens anders, koop ik altijd van die stickerboekjes met stickers die je telkens opnieuw kan gebruiken en dus ook in het boekje kan plakken.
En wat het bij ons ook altijd goed doet is klei, je hebt ook weer bij de action, van die kleine verpakkingen in de vorm van een ei, hier zitten ook gelijk vormpjes in erg handig dus en vrij klein om mee te nemen.
Ik zou gewoon even bij de action rond neuzen, hier is zoveel van die kleine rommel te koop, dat moet lukken.
Suc6
11 jaar geleden
·
#11124
Hoi Els,

Wat geweldig, China. Bij ons altijd een groot succes: pixiboekjes. Niet om aan te lezen (voor volwassenen) letterlijk vertaald uit het Duits volgens mij), maar onze dochter en ook grotere nichtje verslinden ze. Zijn klein, licht en leuk om stuk voor stuk in te pakken. We hebben een stapel in een waszakje zitten, sleep ik overal mee naar toe :) Je hebt ze regelmatig bij Kruidvat. Je hebt ook de mini gouden boekjes, maar die zijn wel érg inimini.

Verder: view master, magic drawing boards, vingerpoppetjes en inderdaad boekjes met magneetjes of herbruikbare stickers waar je gezichten of verhaaltjes mee kunt maken, of de ouderwetse aankleedpop, maar dan met stickers. Voor onze vakantie heb ik nu ook activiteitenkaarten van Usborne, die heb je bij goede speelgoedwinkels of een grote boekhandel wel, ook voor verschillende leeftijden en her'doe'baar. Oh en om niet heel veel pennen enzo mee te hoeven slepen ben ik erg fan van de meerkleurenpen, bekend van vroegah en weer helemaal terug.

Een hele mooie reis gewenst!
marieke
11 jaar geleden
·
#11125
Ooo ik vergeet een klassieker: waar is wally! of voor de kleintjes een vergelijkbaar zoekboek. is misschien relatief zwaar, maar goed voor uuuuren zoet zoeken. veel plezier met de laatste voorbereidingen en goede reis!
11 jaar geleden
·
#11126
Wat een leuke tips! Dank je. Ik kende 'Wally' niet, maar superleuk. Daar ga ik straks nog even de stad voor in. En die Pixi-boekjes... Ook erg leuk. Maar net even niet verkrijgbaar bij het Kruidvat. Maar bij Scheltema hebben ze die misschien ook we.

Ik heb ook leuke schriften gekocht, waarin ze hun eigen plak/dagboekje kunnen bijhouden. Mooie pen erbij, stickertjes, stiften, pritstift en plakband. Daar kunnen ze ook in het vliegtuig al mee beginnen, en is een erg leuke activiteit als ze in een restaurant op hun eten moeten wachten. Overigens deden we dat al toen ze veel kleiner waren, maar we lieten ze toen tijdens het eten een tekening maken van wat ze hadden beleefd die dag.

Nog één nachtje slapen...

Groet & fijne zomer allemaal!

Els

https://www.verrereizenmetkinderen.nl
Met kinderen: Thailand, Laos, Cambodja, Vietnam, Indonesië, China, Maleisië, Singapore, Brazilië, Bolivia.

11 jaar geleden
·
#11127
Misschien te laat voor jou, maar nuttig voor iemand anders: waar is wally bestaat ook in pocketversie, alle delen in een boek. Het lig hier ook klaar voor wanneer we volgende week vliegen.

Verder heb ik stickerboekjes, woordzoekers voor kinderen, kleine goocheltrucjes (vierkante doosjes uit het kruidvat), een reisspelletje (labyrinth), een krasblok en nog wat dingen voorzien.
11 jaar geleden
·
#11128
Fijne vakantie Els.
11 jaar geleden
·
#11129
Waar is Wally is inderdaad geweldig. Verder heb je momenteel van die breinbrekers bij de Action en wat het de hele vakantie goed doet zijn van die topmodel schetsboeken. Die vind onze dochter altijd helemaal geweldig.
11 jaar geleden
·
#11130
Leuk, al die tips bij elkaar. Ben benieuwd wat de grootste succesnummers zijn in China. :) Hele mooie reis!
marieke
11 jaar geleden
·
#11131
He dat van dat dagboekje vind ik wel een erg leuk idee! Dat gaan we ook doen! ;-)
11 jaar geleden
·
#11132
Inderdaad erg leuk die dagboekjes! He familie Hofstra! :)
Ik heb bij de Action (is net nieuw in Hoog Catharijne in Utrecht, hoera!) ook al kleine kadootjes ingeslagen, oa miniklei en stickerboekjes.

Vraagje: wat vinden jullie kinderen van de films in het vliegtuig? Er is natuurlijk geen Nederlandstalige film oid te vinden bij Singapore airlines. Toch dvdspeler of tablet mee?

groetjes, Ruth
11 jaar geleden
·
#11133
Onze kinderen hadden geen enkel provleem met de films en games van SIA. Nou ja, een dan, dat ze niet wilde slapen...
11 jaar geleden
·
#11134
Haha oja.. dat is natuurlijk ook nog een probleem, ze willen blijven kijken. Nou, ik denk dat er geen tablets of dvdspelers meegaan, ik heb geen zin in het gesjouw. We nemen wel een paar dvd's mee voor het geval ergens een dvdspeler is en we de kinderen even voor een filmpje willen stallen ;)
11 jaar geleden
·
#11135
Ha Ruth & Co,

Wat goed dat je het forum hebt gevonden! ;-)

Wij namen altijd een laptop mee met wat films erop.. de films in het vliegtuig vonden ze bij ons nooit zo leuk, maar nu misschien wel nu ze wat groter zijn. Voor op de kamer is zo'n laptop ook wel handig, als er geen DVD speler is. En hierop konden we gelijk internetten..

Pocket loco (die had jij ooit aan Lieuwe kado gedaan) is bij ons ook een succes, lekker puzzelen onderweg. Kleuren inderdaad ook.. mini klei zie ik mijn kinderen nog niet mee in het vliegtuig, dan worden we er gelijk uitgezet vrees ik ;-)

Veel plezier met de voorbereidingen! Erg leuk Maleisie!
Merel
11 jaar geleden
·
#11136
He Merel, wat grappig je op het forum te 'spreken' ;)

Die pocket loco is inderdaad een hele goeie, die was ik helemaal vergeten. Helaas kan de laptop niet mee, want die is van mijn werk.. denk niet dat ze dat een goed idee vinden. Dus het wordt ws (op mijn iphone na) een analoge vakantie, dat is ook wel prima denk ik. En ouderwets naar een internetcafe, sja.. dan maar old school travel ;) Voor Kaya ga ik trouwens ook nog op zoek naar zo'n actiefiguur die van auto naar monster omgebouwd kan worden, ik herinner me van een vriendin dat haar zoontje daar de hele reis van VS naar NL zoet mee was geweest.
Gaan die van jou met de klei gooien denk je? Hihi.. Ik zie Teije er idd voor aan. We zitten iig op de heenweg 2 aan 2 achter elkaar, dus we hebben elk een kind naast ons. Dat gaat wel schelen met het keten onderweg denk ik. Ben alleen een beetje bang voor de onrust van Kaya, die gaat het (als hij niet slaapt) moeilijk krijgen met zijn onrustige benen. Maar met zijn mooie ogen kan hij vast de Singapore dames voor zich winnen.. En hij heeft zijn naam mee, hij is tenslotte naar Maleise kokosnootjam vernoemd ahum, dus dat is hilarisch.
Gisteren hebben we 'Ikke gaat vliegen' weer gelezen en Liz was helemaal verbaasd dat Ikke óók naar Singapore vloog! ;)

groetjes, Ruth
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!