zondag 04 november 2018
  12 Replies
  2.1K Visits
  Subscribe
Op zoek naar tickets, lopen we nu tegen een vraagstuk aan... wie weet hoe het zit?

Ja kan vaak tickets kopen van maatschappij en dan staat er bij 'uitgevoerd' door (bijv. je boekt bij KLM en krijgt vlucht uitgevoerd door Air France). Hebben we vaak genoeg geboekt en is helemaal geen probleem.

Maar... nu las ik een artikel van mensen die geboekt hadden bij A en waarvan vlucht werd uitgevoerd door B. A was gewoon in Europa gevestigd. B echter niet. Er trad forse vertraging op en ze wilden claim indienen. Nu blijken ze geen recht op vergoeding te hebben omdat ze met B vlogen (en voorwaarde voor claim is een in Europa gevestigde luchtvaartmaatschappij).

Nu gaat het mij niet om een claim maar wel om wie waar verantwoordelijk voor is. We hebben nu een ticket op het oog waarbij we kunnen boeken bij A. Eerste vlucht is uitgevoerd door A, aansluitende vlucht is met B en de daarop volgende vlucht is met C. Tussen vlucht B en C zit maar 1 1/2 uur. B is een low budget carrier van A (volgen jullie het nog?) en ik lees dat die met regelmaat vertraging hebben. Als we nu dit ticket boeken en we komen in de situatie dat B heeft idd vertraging, we missen vlucht uitgevoerd door C. Wie is er dan verantwoordelijk voor stuk B naar C?? M.a.w. wie zorgt ervoor dat we op onze eindbestemming komen?

Dit ticket is voor ons in totaal 800 euro goedkoper dan het daarna opvolgende goedkoopste ticket.... het onderzoeken waard dus.

Wie o wie weet dit toevallig?
Waardeer dit bericht:
4 jaar geleden
·
#28644
Je mag hier gewoon namen noemen ;-)

Boek je het via de site van de vliegtuigmaatschappij of via een intermediair?
4 jaar geleden
·
#28645
Je mag hier gewoon namen noemen ;-)

?


Ha, ha. Ik dacht dat het zo overzichtelijker zou zijn....

A = Air Canada
B = Air Canada rouge
C = Avianca Ecuador

Via intermediair. (Gevonden via skyscanner). Op hun eigen website (Air Canada) kan ik deze aanbieding bij lange na niet vinden.
4 jaar geleden
·
#28646
Lastig want voorwaarde is maatschappij in EU gevestigd of vertrek uit EU. En ik las juridisch leek zou dan denken je vertrekt uit de EU... maar dat geldt dan wss niet voor 2 van de 3 vluchten van je?
4 jaar geleden
·
#28647
Idd twee van de drie vluchten vertrekken niet uit EU en geen van de maatschappijen zijn gevestigd in EU. Geen idee hoe de verantwoordelijkheden dan liggen...
4 jaar geleden
·
#28648
Jee, das een lastige! Ik heb me er eigenlijk nooit in verdiept. Ik zou denken je vlucht start in de EU maar misschien is het zo dat dit bij problemen ineens een heel ander verhaal wordt, ik kan me voorstellen dat niemand hier verantwoordelijk voor wil zijn.
4 jaar geleden
·
#28649
Pin met er niet op vast, maar ik heb altijd begrepen dat zolang de maatschappijen zijn aangesloten bij dezelfde alliantie ze dan de gezamenlijke verantwoordelijkheid hebben je op de plaats van bestemming te brengen. Tenzij je losse tickets boekt, dan is het (uiteraard) je eigen verantwoordelijkheid.

Hoe het zit met evt. vergoedingen weet ik niet.
4 jaar geleden
·
#28650
Bedacht mij opeens dat ik die vraag natuurlijk ook via de chat kan stellen! Via facebook gedaan en paar minuten later kreeg ik volgend antwoord:

[i:7x9mt21u]Thank you for contacting us. When all the flight are booked under one reservation and you miss one of the flight due to a previous delay, the airline affected by the delay is responsible to rebook you a new flight to your final destination.[/i:7x9mt21u]
4 jaar geleden
·
#28651
Kijk, dat is fijn!!

Hola Ecuador, of niet?!
4 jaar geleden
·
#28652
Zo wordt het wel een serieuze optie!!
4 jaar geleden
·
#28653
Als ik naar de landen kijk die jullie bezocht hebben, is Ecuador wel een hele mooie aanvulling!
4 jaar geleden
·
#28654
Oh fijn! Ecuador lijkt me ook wel heel gaaf hoor, leuk!
4 jaar geleden
·
#28655
Als je een vluchtnummer hebt van 4 cijfers, sin het vaak een codeshare. Geen wet van Meden en Perzen, maar wel vaak het geval.
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!