1. Els
 2. Vliegen met kinderen
 3. maandag 18 december 2017
 4.  Abonneer via e-mail
Voor de komende nieuwsbrief zoek ik de ultieme tips voor de vlucht met kinderen.
Wat maakt voor jullie de lange vlucht beter te doen? Is het kiezen op elkaar en door de zure appel heen? Of weet je er een feestje van te maken voor jezelf en voor de kinderen? Welke keuzes maak je qua comfort en vliegtijden? Wat zou je andere ouders willen aanraden?
(En persoonlijk, wat zijn jullie ervaringen met het vliegen met een zo nu en dan opstandige puber? Tips?)
Alvast bedankt!
Els
Waardeer dit bericht:
https://www.verrereizenmetkinderen.nl
Met kinderen: Thailand, Laos, Cambodja, Vietnam, Indonesië, China, Maleisië, Singapore, Brazilië, Bolivia.
Reageer
Er is nog geen reactie geplaatst.
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Bij ons zijn lange vluchten echt al het begin van de vakantie!

-In de dagen/weken (afhankelijk van je kind en hun leeftijd) beginnen we het er al over te hebben.
Vooral over hoe de dag gaat lopen. Na Schiphol met de Auto, parkeren, de koffer inleveren en door de beveiliging etc. etc
-Op Schiphol zelf mogen ze dan vaak een strip of kleurboek uitzoeken wat ze zelf het aller leukste vinden.
-Vooraf kopen we al iets van hun favoriete koek of dergelijke (iets wat ze thuis niet zomaar krijgen) voor tijdens de vlucht.
-Van te voren bestellen we bij het boeken van de tickets een kinder maaltijd. Deze krijgen ze in het vliegtuig eerder dan de overige maaltijden en bevatten wat meer traktaties. Doordat je die eerder krijgt kan je als ouder makkelijker hun helpen en alles samen ontdekken. Na hun maaltijd mogen ze dan vaak een film etc kijken terwijl wij onze maaltijd krijgen.
-Zitten liever 2 aan 2 voor elkaar met ons vieren waarbij de kinderen bij het raampje. Kunnen ze lekker een nestje maken om te slapen en worden niet gestoord. Ook krijgen de andere mensen niet ineens een voet of arm in hun gezicht etc :)
-Een wandelingetje door het vliegtuig en dan lekker zelf met papa of mama wat te drinken en snacken halen in het keukentje. Dat vindt het cabinepersoneel vaak heel leuk en zeker bij kleine kinderen bij Aziatisch luchtvaartmaatschappijen krijgen ze dan bergen positieve aandacht.
-Omkleden in je pyjama als je gaat slapen en gewoon tanden poetsen etc. Net als de thuis routine.

Proberen verder de vluchttijden zo te plannen dat we in het 2e deel van de middag vertrekken en dan dus het grootste deel in de "nacht" vliegen. Maximaal 1 overstap is ons idiaal maar doen dit enkel als het veel geld scheelt. En in ieder geval max een paar uurtje op de luchthaven. Geen halve dagen of langer.

Ben vast nog wel wat dingen vergeten maar dit zijn de dingen die mij zo te binnen schieten!

Grt
Maarten
Zonder kinderen: Singapore, Thailand, Bali, USA, Marocco, Turkije, Egypte, Gambia
Met kinderen: Canarische eilanden, Tunesië, Singapore, Thailand, Maleisië & Borneo (2015), Singapore & Maleisië (2017), Boedapest (2018), Vietnam (2019)
 1. meer dan een maand geleden
 2. Vliegen met kinderen
 3. # 1
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Ik kocht ook altijd allerlei cadeautjes bij de action zodat ze telkens weer iets anders konden doen, bijv klei, stickertjes incl stickerboekje, inderdaad iets om in te tekenen of te kleuren enz. Verder ook wat lekkere dingen, liefst iets waar ze lang mee konden doen, lolly o.i.d. Tegenwoordig kun je natuurlijk voor vertrek ook al leuke films downloaden op een tablet, tablet's/ iPad, telefoon is tegenwoordig hun enige vermaak tijdens de lange vlucht, das ook wel weer makkelijk :)
En als je het geluk hebt dat ze ook nog een paar uurtjes gaan slapen dan vliegt de tijd voorbij is onze ervaring!
 1. meer dan een maand geleden
 2. Vliegen met kinderen
 3. # 2
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
-Wij zitten ook 2 aan 2, dat vinden we inderdaad praktischer. Zelfs nu nog, nu het tieners zijn (10 en 13), want anders komt er op een bepaald moment toch ruzie van. Enkel op korte vluchten zitten ze naast elkaar. Voor de rest heb je nu echt geen kind meer aan ze -hoe opstandig ze ook buiten dat vliegtuig kunnen zijn - koptelefoons op en films kijken/gamen.

-Toen ze erg klein waren, gingen wij net niet rondwandelen aan boord. Of toch pas helemaal op het einde van de vlucht want eens ze wisten dat die optie er was, kon je blijven rondwandelen.

-Eens boven de 1 boekten wij bij de jongste op echt lange vluchten toch een stoel bij. Duur, maar toch. Ik vind het helemaal niet erg om met een 13-maander op schoot naar Rome of zo te vliegen, maar voor de 12 uur Londen-Sao Paolo die we op die leeftijd gedaan hebben, was ik toch heel erg blij met de extra stoel. Zeker omdat de oudste er dus ook al was. Met hem zijn we zonder extra stoel op anderhalf naar de VS gevlogen, maar met 2 volwassenen en 1 kind is dat te doen. Met 2 volwassenen en 2 kinderen vind ik het al een andere situatie.

-Liever tussenstops dan direct. En dan in die paar uur overstaptijd een rustige plek op de luchthaven zoeken, ballon opblazen en ze laten rennen. Neemt geen plaats in en ze kunnen hun energie ermee kwijt. Vroeger, he. Nu zie ik ze niet meer rennen achter een ballon :) Maar het werkte: wij hebben vaak een slapend kind aan boord gedragen dat we moesten wakker maken voor het ontbijt 7 uur later (ook hier voorkeur voor nachtvluchten met kleine kinderen).

-Leer ze hoe hun naam klinkt in het Engels. Aan de grenscontrole roept de douanier meestal even hun naam om te kijken of ze reageren. Een van onze kinderen heeft een naam die wij op z'n Frans uitspreken, maar die ook in het Engels bestaat. Op luchthavens is dat dus steevast de Engelse variant. Ondertussen weet hij dat, maar in het begin zag je douaniers nog wel eens vreemd kijken als ik hem moest aanporren met de mededeling 'dat ben jij'.
 1. meer dan een maand geleden
 2. Vliegen met kinderen
 3. # 3
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Wat voor ons het beste blijkt te werken is het gewoon laten gebeuren en niet teveel poespas.
Wij vlogen twee maal naar Turkije (1,5 en 2,5 jaar). Dit vond ik niet perse een succes, hard werken en door de zure appel heen. Dit hing ook samen met lastige vliegtijden (we hadden gewoon een combi hotel/vlucht en dan heb je geen enkele keuze) waardoor ik best opzag tegen onze eerste verre vlucht.
Met en tas met speelgoed, kleinigheidjes en snacks togen we toen naar het vliegtuig waar zoonlief zich als een engel gedroeg met de ipad en filmpjes op het scherm. De ervaring sindsdien is dat spelletjes/filmpjes wonderen doen. Onze zoon zegt dit ook, toen wij recent met hem spraken over de volgende vakantie verklaarde hij lang met het vliegtuig te willen omdat hij dan filmpjes mag kijken.
Thuis beperken wij bewust zijn scherm tijd dus onbeperkt kijken is op zich al een feest.
Wat voor ons niet werkt is hem in een schema van slapen willen hebben/houden. Hem "verplicht" laten slapen levert strijd op en hij gaat niet slapen, als hij moe genoeg is geeft hij vanzelf toe.
Hierin merk ik ook dat hij gewoon een dosis reis adrenaline lijkt te hebben, zo heeft hij het al herhaaldelijk na twaalven gemaakt omdat hij het zo leuk vond in het vliegtuig terwijl hij thuis elk uurtje moet pakken wat hij krijgen kan. Dit levert later ook geen problemen op dus we laten hem maar. Wel hebben we hem bv vorig jaar voor een avondvlucht 's middags even laten slapen.
We nemen altijd nog wel iets te doen mee voor in het vliegtuig maar de kleinigheidjes doen we niet eens meer aan omdat we ze niet/nauwelijks gebruikte.
Wij doen overigens in het vliegtuig ook niet aan het pyama-ritueel. Net als wij zelf makkelijk zittende kleding aan.
Wij hebben de laatste jaren gekozen voor avond/nacht vluchten. Voor ons werkt het prima om hem wat slaap te laten pakken in het vliegtuig en dan voelt dr vlucht voor hem toch minder lang.
Zonder zoon: Dom. Republiek, VS (2x), Canada, Tunesie, Costa Rica, Maleisie, Sri Lanka

Met zoon ('11): Turkije ('12 en '13), Bali ('14), Thailand ('15 en '16),
Maleisie/Singapore ('17), Java/Bali ('18), VS ('19), VS ('20).

http://www.hamakyreis.wordpress.com
 1. meer dan een maand geleden
 2. Vliegen met kinderen
 3. # 4
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Veel tips zijn al gegeven... Maar een aanvulling vanuit onze kant, juist niet snachts vliegen. Zowel wij als onze kids slapen niet in het vliegtijd, door snachts te vliegen krijgen we daardoor slaapgebrek. Als het even kan vliegen we daarom overdag (of het grootste gedeelte overdag). En ook zijn we voorstander van 1 tussenstop, ondanks dat je langer onderweg bent hierdoor voelt het korter doordat je even je benen goed kan strekken en de kids even kunnen rennen en gek doen.
 1. meer dan een maand geleden
 2. Vliegen met kinderen
 3. # 5
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Super! Dank jullie wel. Ik verwerk jullie tips in de volgende vrmk-nieuwsbrief, die verschijnt vrijdag. Mocht je 'm nog niet ontvangen, schrijf je in: https://verrereizenmetkinderen.us17.lis ... 376c21b3c0
https://www.verrereizenmetkinderen.nl
Met kinderen: Thailand, Laos, Cambodja, Vietnam, Indonesië, China, Maleisië, Singapore, Brazilië, Bolivia.
 1. meer dan een maand geleden
 2. Vliegen met kinderen
 3. # 6
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Hoi els,

deze praktische tip moet er echt nog bij wat mij betreft.; als kind klein is, maak dan boekje of speeltje vast aan een keykoord.
dat keykoord maak je vast aan beugel van het tafeltje....spullen vallen dan niet meer op de grond. zo handig!

en verder
- als je in het vliegtuig zit voor vertrek, (vaak stap je als eerste in) vraag steward(ess) om drinkbeker te vullen.

en bij overstappen, en er staat een lange rij ter controle, vraag waar de familie rij is, 9 van de 10 keer werkt dit en sla je groot deel van de rij over.

en veel anderen dingen zijn al gezegd: vooral blijf ontspannen....

dat 2018 weer een mooi reisjaar mag worden!

groet Ilse
Groet Ilse
het leven is een reis, geen bestemming

zonder kid:Peru,Bolivia,Chili,Argentinie,Guatemala,Marokko,
Egypte,Costa Rica,Vietnam,Australie
Met kid:Zuid-Afrika,Nieuw-Zeeland, Australie, Thailand, Cambodja, Laos,Curacao, Mexico,Aruba, Maleisie.
 1. meer dan een maand geleden
 2. Vliegen met kinderen
 3. # 7
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Hele goede tips, Ilse! Ik voeg ze er nog bij.
https://www.verrereizenmetkinderen.nl
Met kinderen: Thailand, Laos, Cambodja, Vietnam, Indonesië, China, Maleisië, Singapore, Brazilië, Bolivia.
 1. meer dan een maand geleden
 2. Vliegen met kinderen
 3. # 8
 • Pagina :
 • 1


Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!