zaterdag 04 juni 2011
  6 Replies
  3.3K Visits
  Subscribe
Hallo allemaal,

Over 6 weken vertrekken we opnieuw naar Azie, we hebben het plan opgevat om onze visums voor Vietnam (afhankelijk van waar we terecht komen) in Sihanoukville of Phnom Penh te regelen. Is er iemand die hier ervaring mee heeft of tips and tricks weet?

Alvast bedankt!

Groetjes,
Jose
Waardeer dit bericht:
12 jaar geleden
·
#9105
Dank jullie wel! Dat regelen we dan dus in Cambodja!

We hebben inmiddels omwille van Cees' gezondheid besloten de reis een jaar uit te stellen.
De tickets zijn geannuleerd en na de zomervakantie, ga ik vrolijk opnieuw op zoek naar mooie tickets voor onze Azie reis...

Groetjes,
Jose
12 jaar geleden
·
#9104
Inderdaad, in Sihanoukville is een Visum voor Vietnam voor 25 dollar binnen een dag geregeld. Bij hetzelfde kantoortje waar we de busreis naar HCMC regelden was het in no time geregeld.
12 jaar geleden
·
#9102
dank je Christien, dat is goed te horen :)
12 jaar geleden
·
#9103
Hallo Jose,
Wij hebben vorig jaar (maart 2010) in Sihanoukville ons visum voor Vietnam geregeld. Een paar formulieren invullen, verwachte aankomst in Vietnam aangeven + de nodige dollars (ik weet even niet meer hoeveel het kostte) en met een kwartier stonden wij met visum weer buiten! Dit ging erg snel. Het aanvragen van ons visum voor Indonesië in KL kostte veel meer tijd (meer dan 3 uur wachten voor de aanvraag en de volgende dag terugkomen om het visum weer op te halen).

Citaat website (http://www.erik-christien.pepijn.nl):
"In Sihanoukville hebben we ons visum voor Vietnam kunnen regelen op het consulaat. Het consulaat hier is het snelste ter "wereld" en dat was wel heel prettig. We waren om half elf op het consulaat en nadat we de nodige formulieren hadden ingevuld konden we om kwart voor elf onze paspoorten afgeven. Om elf uur stonden we weer buiten met een visum voor Vietnam in onze paspoorten geplakt. Er zijn landen waar je drie dagen moet wachten!"


Vervolgens zijn wij trouwens in 1 dag tijd vanuit Kampot naar HCMC gereisd.

Christien
12 jaar geleden
·
#9101
Hi Els,

Ik hoorde dat je in Sihanoukville binnen een uur een visum kon krijgen, was benieuwd of iemand dat al eens geprobeerd heeft de laatste 2 jaar (de Vietnamese ambassade is in Sihanoukville).

Ben misschien wat beroepsgedeformeerd (en ik geef het toe gek op risico management) maar wanneer een Lonely Planet een paar jaar oud is, ga ik ook niet zonder meer uit van de correctheid van de gegevens, dus bestudeer ik graag alle alternatieven op voorhand :))

Groetjes,
Jose
12 jaar geleden
·
#9100
Ha José,

Lianne heeft hier ervaring mee. Marty misschien ook wel. Lees ook even deze: <!-- l --><a class="postlink-local" href="http://www.verrereizenmetkinderen.nl/Forum/viewtopic.php?f=110&t=128&hilit=visa+vietnam"; onclick="window.open(this.href);return false;]viewtopic.php?f=110&t=128&hilit=visa+vietnam[/url]<!-- l -->

Groet!
Els

https://www.verrereizenmetkinderen.nl
Met kinderen: Thailand, Laos, Cambodja, Vietnam, Indonesië, China, Maleisië, Singapore, Brazilië, Bolivia.

  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!