donderdag 23 oktober 2008
  5 Replies
  4.9K Visits
  Subscribe
Hallo allemaal,
Volgende zomer willen we naar Vietnam. Nu zit ik er aan te denken om via Phom Phen te reizen en daar het visum voor Vietnam te kopen.
Wie heeft dit al eens gedaan en kan mij vertellen hoe snel dit kan (binnen 1 dag?) en wat dit kost.
Is dit alleen in dollars te betalen?

Heeft iemand verder een leuke tip voor een accomdatie in Phom Phen?
En hoe reis je verder, per rivier of per bus? Wat is het leukst met de kinderen, en voor onszelf?
Ik heb al gegoogled dat je met Sinhcafe een tour hebt van Phom Phen naar Ho Chi Minh voor 12 dollar per bus.
Heeft iemand dit al eens gedaan?

Alvast bedankt,
Lianne
Waardeer dit bericht:
15 jaar geleden
·
#4484
Hoi Lianne,

Wij overwogen ook om die route te nemen, maar dan andersom. Het kwam er niet van. Een vriendin van ons, die in Phnom Penh woonde, heeft het wel gedaan. Ze schreef op haar blog dat ze er vijf uur over deed om in Chao Doc aan te komen. Met grotere kinderen is dat waarschijnlijk wel goed te doen. Vanuit Chau Doc gaan er bussen naar Saigon, maar vanuit daar kun je ook ook leuke tripjes door de Mekong Delta maken. Ook erg leuk.

Hoe het zit met je visa als je van Cambodja naar Vietnam wilt, weet ik niet. Vietnam is vrij streng, hebben wij gemerkt. Ik weet niet hoeveel tijd je in Phnom Penh wilt doorbrengen, maar daar kun je het zeker regelen. Heb je niet al te veel tijd, dan is het misschien handiger om het al in Nederland te regelen. En wat betreft die dollars, daarmee zit je altijd safe. En het is ook geen probleem als je uit Phnom Penh komt, daar komen uit de geldautomaten alleen maar dollars. Je hoeft dus geen stapels van thuis mee te nemen.

Hebben jullie al vluchten geboekt? En waar willen jullie in Cambodja & Vietnam naartoe? Leuk he, om weer met de voorbereidingen bezig te zijn...

Groet,
Els

https://www.verrereizenmetkinderen.nl
Met kinderen: Thailand, Laos, Cambodja, Vietnam, Indonesië, China, Maleisië, Singapore, Brazilië, Bolivia.

15 jaar geleden
·
#4485
Hoi Els,
Is dat serieus dat er dollars uit de pinautomaten in Phnom Penh komen? Dat is echt nieuw voor mij....
Misschien ook wel handig.
Het plan is om volgend jaar de hele maand augustus weg te gaan. Nee, de tickets zijn nog niet geboekt, maar dat gaat binnenkort wel gebeuren. Ik ben nog aan het speuren naar betaalbare tickets. Ik heb het idee dat het allemaal veel duurder is geworden dan in de zomer van 2007, toen we ook op Bangkok vlogen.
En we moeten nu natuurlijk ook 4 volwassen-tickets kopen, alleen de jongste, die dan net 11 is geworden komt nog in aanmerking voor kinderkorting.....
Ik ben er inmiddels achter dat ik de visa voor Vietnam in PP waarschijnlijk in 1 dag kan regelen, en dat ze 35$ per stuk (maal 5) kosten.
Dus eerst maar tickets naar Bangkok, dan met AirAsia door naar Phnom Penh, en dan een tourtje boeken via de Mekong Delta naar Saigon, dat is het voorlopige plan.
Maar ik houd je op de hoogte van onze reisplannen!
Heb jij, of één van de forumbezoekers een leuk ideetje voor een guesthouse in Phnom Penh voor enkele dagen?

Gr.Lianne
15 jaar geleden
·
#4486
Hoi Lianne,

Ik heb laatst de tip gekregen van een Nieuw-Zeelander om bij het boeken van een ticket ook eens te kijken op de vergelijkingssite <!-- w -->http://www.kayak.com;<!-- w -->
Voor familie heb ik dat inmiddels gedaan (voor NZ) en dat scheelde 130 euro op hetzelfde ticket als op de Nederlandse vergelijkingssites.
Geen idee hoe dat met Bangkok zit, maar misschien de moeite waard. Ook de Duitse vergelijkingssites zijn een stuk goedkoper, maar dan wel vertrek vanuit Duitsland.

Groet,

Chila
15 jaar geleden
·
#4487
Hoi Lianne,

Ja, het verbaasde ons ook enorm dat er alleen maar dollars uit Cambodjaanse pinautomaten kwamen. De Cambodjaanse Riel krijg je alleen in handen als wisselgeld. (4000 Riel is 1 USD) Het loopt ook volkomen door elkaar heen. Je koopt iets voor een halve dollar, je betaald met één dollar en krijgt 2000 Riel terug. Een beetje als 'vroeger' met de gulden = vier kwartjes.

In grensstreken kun je ook met de Thaise Bath betalen, maar dan is het nog wel handig om dollars bij je te hebben. Niet bij elke grensovergang staat overigens direct een geldautomaat tot je beschikking. Taxi-chauffeurs kunnen daar misbruik van maken.

In Phnom Penh zaten wij in het Billabong Hotel (http://www.thebillabonghotel.com/), helemaal geweldig, een heerlijk rustig plekje in de drukke stad. Een ander, kindgericht resort is het Kabiki (http://www.thekabiki.com). Dit zijn voor Cambodja wel de duurdere accommodaties (40-60 USD). Maar wel mét zwembad!

Heb je niet de neiging om, als je toch in Cambodja bent, eerst nog 'even' door te reizen naar Siem Reap voor de tempels? En daarna naar Vietnam te gaan?

Hoe lang zijn jullie van plan om weg te gaan?

Groetjes,
Els

https://www.verrereizenmetkinderen.nl
Met kinderen: Thailand, Laos, Cambodja, Vietnam, Indonesië, China, Maleisië, Singapore, Brazilië, Bolivia.

15 jaar geleden
·
#4488
Hoi Els,
Ja.....die neiging om Ankor Wat te willen bezoeken heb ik natuurlijk in me!! Maar dat gaat komende zomer niet gebeuren, ivm tijdgebrek.
We gaan ruim 4 weken (4,5 week ongeveer) en het korte tripje via Phnom Penh kost natuurlijk al extra tijd.
Het is nu dus kiezen; of via PP , goedkoop visum Vietnam, en Mekong Delta vanaf PP,
Of rechtstreeks naar Vietnam (wel via Bangkok, het is prijstechnisch niet interessant om meteen naar Vietnam te vliegen) en dan een paar dagen Phu Quoc eiland......
Dat wordt nog moeilijk kiezen dus.
Naar Cambodja gaan we zeker nog wel een keer terug om alles goed te zien en te beleven, maar niet komende zomer.

Het Billabong had ik ook al op internet gevonden, mooi maar aan de prijs... Ik heb ook The Boddhi Tree Umma ( <!-- w -->http://www.boddhitree.com<!-- w -->;) gevonden, het lijkt mij een leuk guesthouse met centrale ligging.
We twijfelen dus nog maar even door, ik laat weten wat het uiteindelijk zal worden.
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!