maandag 09 april 2012
  32 Replies
  15.9K Visits
  Subscribe
hallo allemaal,
Wij gaan eind juni 3 weken naar vietnam. wie heeft er al een visum on arrival in vietnam gedaan? aankomst HCM? en welk bureau gebruikte je daarvoor? Is dit te doen qua wachttijd op het vliegveld enzo?
Groetjes petra
Waardeer dit bericht:
12 jaar geleden
·
#10562
Hoi,

Wij hebben destijds (2010) de visumbrief laten regelen door Vietnam a la Carte.
Met die brief regelde je vervolgens op de luchthaven het visum.
Was wel grappig. Bij loket 1 lever je paspoorten en brief in, bij loket 2 betaal je je visum en dan moet je wachten, totdat een Vietnamees bij loket 3 uiteindelijk je naam probeert uit te spreken en je je paspoort weer op kunt halen.

Christel
12 jaar geleden
·
#10563
Hallo,

Is prima te doen wij hebben een visum on arrival gedaan via http://www.visumvietnam.nl afgelopen maart met aankomst in HCMC. We hadden binnen 5 min. onze drie paspoorten met visa. Was maar 1 loket , naast de douane.
Van te voren Formulier goed helemaal invullen en pasfoto plakken en dollars meenemen. Geen probleem en veel goedkoper dan in Nederland regelen.

Maike
12 jaar geleden
·
#10564
Stel wij komen aan in Saigon zonder visum, en regelen dit op het vliegveld welke kosten zijn er dan of is dit af te raden?
12 jaar geleden
·
#10565
Wij hebben zo'n formulier geregeld via een Belg die Hanoi woont. Wij hadden zeer snel onze visum on arrival enkele minuten aanschuiven aan het loket in Hanoi.
Ik zou het toch niet vertrekken als je geen document geregeld hebt. Soms doen ook guesthouses of hotels het waar je de eerste nachten overnacht. Anders eens informeren.
12 jaar geleden
·
#10566
Beste Genja,

Bij een visum on arrival moet je bij aankomst in Vietnam nog altijd een Visum-autorisatiebrief kunnen overhandigen. Zonder zo'n autorisatiebrief kom je het vliegtuig niet eens in. Het is het handigst om een organisatie te zoeken waar je de eerste overnachting(en) boekt en waarbij je de autorisatiebrief kunt regelen. Meestal vragen ze hier 20 - 25 euro p.p. voor. (single entry-1 maand). Met deze brief kun je op het vliegveld in Vietnam een visum regelen. Hiervoor vragen ze weer 25 USD per persoon. Zorg ervoor dat je dan voldoende USD bij je hebt!

Je kunt je visum ook regelen via de Vietnamese Ambassade in Den Haag of Brussel. Dan ben je 65,- of 62,- euro kwijt.

Groet,
Els

https://www.verrereizenmetkinderen.nl
Met kinderen: Thailand, Laos, Cambodja, Vietnam, Indonesië, China, Maleisië, Singapore, Brazilië, Bolivia.

12 jaar geleden
·
#10561
Hoi genja, Ik heb uiteindelijk heel makkelijk binnen drie dagen via www. Vietnam-visa.com de autorisatie binnen. Aanrader dus. Ze hebben zelfs nog contact opgenomen over een onduidelijkheid. Snel en goed bereikbaar.
Nu arrivalformulieren invullen en foto's meenemen. Lijkt allemaal heel makkelijk. Uiteindelijk voor 4 personen veel goedkoper dan ambassade
11 jaar geleden
·
#10567
Oké en als je die arrivalformulieren dan hebt, moet je dan nog iets betalen in de luchthaven?

Wij vliegen eerst naar Bangkok en na 3 dagen vliegen we door naar Saigon , had nooit verwacht dat ik op voorhand formulieren moest regelen!
Dus werk aan de winkel!
11 jaar geleden
·
#10568
Ik meen dat je $25 per visum moet afrekenen (amerikaans), maar weet dat eigenlijk niet meer zeker.
11 jaar geleden
·
#10569
Zal inderdaad wel kloppen die $25, want zie nu dat Els dat ook al schreef in een berichtje in dit draadje
11 jaar geleden
·
#10570
Hallo,

Wij gaan volgend jaar zomer met onze zoon van 7 naar vietnam. Wij wonen in Den Haag het is dus vrij makkelijk om hier het visum te regelen. Maar ik lees dat het visum on arriveer ook hartstikke snel gaat en zeker ook goedkoper is.

Mijn man regelt het liever van te voren. Wat zouden jullie doen als je toch in Den Haag woont?
11 jaar geleden
·
#10571
Hoi,

Wij gaan van de zomer ook en ondanks dat Den Haag niet zo ver weg is van ons, is het goedkoper om via authorisatiebrief on arrival te regelen. Wij zijn met 5 personen dus dat tikt zeker aan..

Groeten
Merel
11 jaar geleden
·
#10572
De prijzen van een visum voor Vietnam zijn per 1 januari 2013 omhoog gegaan. Voor een single-entry VOA van max een maand betaal je nu bij aankomst 45 $.

Misschien nog even handig om te weten dat je paspoort nog minstens 6 maanden geldig moet zijn als je je visum aanvraagt.

Als je het visum van te voren al aanvraagt op de ambassade, dan hoeft je paspoort slechts 1 maand langer geldig te zijn dan de geldigheid van je visum.


Maar als je een VOA zou nemen (alleen mogelijk als je per vliegtuig Vietnam binnenkomt) moet je paspoort bij aankomst in Vietnam dan nog 6 maanden geldig zijn.


De goedkoopste approval letter kun je aanvragen op http://www.cheapvietnamvisa.net/ . Dit is ons afgelopen zomer uitstekend bevallen. Voordat je in Vietnam aankomt kun je al vast de formulieren voor het VOA invullen. Deze kun je vinden op http://www.myvietnamvisa.com/form-on-arrival.pdf
11 jaar geleden
·
#10573
Wij hadden destijds onze 3 visums aangevraagd bij:
http://www.vietnamtravel.nl/info/visa.html
Formulier invullen en visum afhalen op vliegveld in HCMC of in Hanoi
Dat is ons erg goed bevallen en veel goedkoper dan bij de abassade in Den Haag
11 jaar geleden
·
#10574
Volgens mij is http://www.cheapvietnamvisa.net/ 9 euro goedkoper pp...
11 jaar geleden
·
#10575
hallo,
Ook iemand ervaring met visa van langer dan 1 maand?
En omdat we mogelijk tijdens de trip door Vietnam nog een bezoek gaan brengen aan Cambodja, veronderstel ik dat je dan een multiple-entry visum nodig hebt.
Iemand ervaring? Kun je deze visa ook on arrival aanschaffen?

Op de door jullie genoemde sites lees ik dat 3 maanden visa multiple entry zijn afgeschaft! Hoe kun je dan langer dan een maand in Vietnam zijn met de mogelijkheid een bezoek te brengen aan Cambodja?

groet Rachel
11 jaar geleden
·
#10576
Nederlandse en Belgische visumbureaus kunnen volgens de nieuwste VOA Regels (van ik meen mei 2012) geen 3 maanden VOA meer regelen vóór 7 dagen voor de vertrekdatum. Vietnamese bureaus kunnen dat wel. Volgens mij werkt de link die ik gaf ook voor 3 maanden multiple visa. http://www.cheapvietnamvisa.net/

Wij waren erg tevreden met hun diensten.
11 jaar geleden
·
#10577
Ja, dat klopt! Op cheapvietnamvisa.net zie ik wel nog de 3 maanden multiple entry tickets staan.

Maar op <!-- w -->http://www.vietnam-visa.com<!-- w --> en op http://www.visumvietnam.nl staat (en ze hebben me dat per mail bevestigd) dat de 3 maanden multiple visa vanaf dec 2012 niet meer afgegeven worden.

Ik vraag me dus af of cheapvietnamvisa.net gewoon hun site nog niet geactualiseerd heeft of dat zijn wel nog dergelijke vias mogen afgeven (omdat het een vietnamees bureau is?).
Ik wil niet voor verassingen komen te staan als ik in Vietnam aankom!

Ik ga maar 's bellen, misschien dat het dan duidelijk wordt!

Bedankt voor je reactie,
groet Rachel
11 jaar geleden
·
#10578
De nieuwste info vind je op http://www.tripadvisor.com/Travel-g2939 ... l.Voa.html

De goedkoopste manier is om gebruik te maken van http://www.cheapvietnamvisa.net/. Dat is een Vietnamees bureau.
11 jaar geleden
·
#10579
Ik heb inmiddels contact gehad met Cheap Vietnam Visa, en zij geven inderdaad wel nog 3 maanden visa af.
Ik was ook blij verrast toen ik vernam dat het paspoort blijkbaar nog 6 maanden geldig moet zijn, vanaf de dag dat je Vietnam [i:383jh18l]ingaat[/i:383jh18l]. Ik ging ervan uit dat die 6 maanden zouden ingaan vanaf de dag dat we Vietnam [i:383jh18l]verlaten[/i:383jh18l]. Dan hadden we nl vier nieuwe paspoorten aan moeten schaffen!
Eerste meevaller, want de kosten van de visa vallen tegen......
11 jaar geleden
·
#10580
Fijn dat het toch gaat lukken!

Ik zit met het probleem van paspoorten die op 19 augustus verlopen... Daarom heb ik toch maar tickets naar Thailand gekocht, want daar kun je het land in met alleen een geldig paspoort. Je wilt niet weten hoe veel gedoe het is om hier in DK een Nederlands Paspoort aan te vragen...
  • Pagina :
  • 1
  • 2
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!