1. skmruiter
 2. Vietnam - reis met kinderen
 3. zondag 05 maart 2017
 4.  Abonneer via e-mail
Hallo, wij gaan deze zomer 3 weken naar Vietnam met onze kinderen (4,7 en 10). We vliegen op Hanoi. Nu hoor ik wisselende verhalen over de visum on arival. Na een lange reis, incl overstap, hebben we weinig zin om met de kids nog lang op de visum te moeten wachten. Heeft iemand recent ervaring met de visum on arival? We twijfelen of we het misschien al bij de ambassade in Nederland moeten gaan regelen. Maar dat is ook wel een gedoe... zit er ook nog verschil in prijs??
Waardeer dit bericht:
Reageer
Er is nog geen reactie geplaatst.
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Ik zou als ik jullie was alles even goed alles nalezen op het tripadvisor vietnam forum. Er is een apart 'hoofdstuk' over VOA en je kunt op het forum recente ervaringen nalezen. Het blijkt dat elke Vietnamese Ambassade kan vragen wat ze willen voor een visum dat zij afgeven (belangrijke inkomstenbron) en dat kan fors in de papieren gaan lopen. Ook wordt er door hun vaak beweerd dat VOA niet kan. Je zou mogen verwachten dat de ambassade van een land juiste en universeel dezelfde informatie geeft, maar dat blijkt niet altijd het geval. Als voorbeeld: ambassade visum aangevraagd bij ons in Wellington, NZ kost ruim $150 nzd per persoon! in vergelijking met de $25 + kosten aanvraag aprroval letter tussen de $12-$6 (afhankelijk can waar je 'm aanvraagt). Deze brief heb je nodig om bij aankonst je visa te kunnen krijgen en kun je via een reisburo cq online regelen. Boven genoemde kosten zijn voor een 'single entry' visum. Ik weet niet wat de ambassade in NL vraagt.

De wachttijd op het vliegveld van Hanoi zou mee moeten vallen (maar je kunt natuurlijk altijd pech hebben dat het langer duurt). Je kunt de formulieren thuis al printen en invullen, dat scheelt ook weer tijd. Helaas kunnen nederlandse paspoorten nog geen gebruik maken van het kortgeleden ingevoerde e-visum. Wij gaan met pasen twee weken naar vietnam en zullen dan het VOA traject in Hanoi proberen. Ik kan je dan een update geven.
Voor kids: oa Rusland, USA, Canada, Indonesië, Mongolië, China, HK, Singapore, Maleisië, Thailand, Laos, Cambodja, NZ, India, Nepal, Tibet
Met kids: Australië, Singapore, HK, Maleisië, Thailand, Laos, Vietnam, Sabah/Borneo
Per '06 woonachtig in Nieuw Zeeland
 1. meer dan een maand geleden
 2. Vietnam - reis met kinderen
 3. # 1
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Hoi, net terug van onze reis door Vietnam. Visum aanvragen ging juist heel gemakkelijk. Ik had vantevoren ook veel over gelezen en vond het best spannend. Gaat dat wel goed op het vliegveld?? We hadden een letter on arrival aangevraagd, <!-- w -->http://www.cheapvietnamvisa.net<!-- w -->. Ik geloof dat het het 6 euro pp was. Je krijgt dan een mail thuis waar je samen met andere reizigers op staat. Die brief neem je mee, samen met 1 pasfoto en 25 dollar en dan meldt je bij het loket. Je moet daar een formulier met wat vragen invullen: zoals hoe lang blijf je, waar blijf je, adres ed, dan lever je de handel in. Neem je plaats in de wachtruimte en in heel gebrekkig Engels wordt je naam dan hardop voorgelezen door een medewerker en kun je komen naar het loket en krijg je een visum met stempels in je paspoort geplakt. Duurde een half uurtje.
 1. meer dan een maand geleden
 2. Vietnam - reis met kinderen
 3. # 2
 • Pagina :
 • 1


Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!