New

Visum

  donderdag 28 juni 2012
  6 Replies
  3.4K Visits
  Subscribe
Hallo,
Even een vraagje. Volgende week vertrekken we naar Bali en Sumatra. Nu ging ik er eigenlijk vanuit dat je in het vliegtuig gewoon zo'n visum formuliertje moet invullen. Ik lees nu dat je bij aankomst een visum moet kopen voor 25 dollar per stuk. Klopt dit? En dit geldt ook voor de kids neem ik aan, en moet je dollars bij je hebben of kan je op het vliegveld dit visumgeld pinnen?
Groeten Hugo
Waardeer dit bericht:
11 jaar geleden
·
#11024
Je kunt pinnen op het vliegveld (voor je de visum moet betalen) of gewoon euro's meenemen. De procedure voor het visum is snel en eenvoudig.
Let wel op dat je 150.000 rp pp moet betalen om weer weg te mogen. Je kunt dan niet pinnen achter de douane (ik moest weer terug naar buiten om te pinnen)! Verder wordt je exit kaart los in je paspoort gedaan en deze moet je hebben om weg te mogen, dus wees er zuinig op.
11 jaar geleden
·
#11023
Bedankt! De euro's zijn ingepakt inmiddels. Ik heb het trouwens ook nog even verder uitgezocht op internet en Euro's vinden ze inderdaad ook een fijne munt!
11 jaar geleden
·
#11022
Ze willen ook euro's, volgens mij 20 cash.
11 jaar geleden
·
#11021
Moet de visa fee per se in dollars betaald worden of kan dit ook in euro's? En heeft iemand daar ervaring mee?
11 jaar geleden
·
#11020
Bij een verblijf tot dertig dagen kan je een inreisvisum op het vliegveld halen. Hou rekening met lange wachttijden en het is raadzaam om van te voren dollars op zak te hebben. NB: Een noodpaspoort wordt niet geaccepteerd.

Bij een verblijf vanaf 30 dagen dien je voor je vertrek een visum aan te vragen bij de Indonesische Ambassade in Den Haag. Hiervoor moet van te voren via internet een afspraak gemaakt worden. Je moet je paspoort daar af (laten) geven. Opsturen is niet mogelijk. Enkele dagen (meestal 2 tot 3 werkdagen) later kun je je paspoort weer ophalen. Vanaf het moment dat het visum is afgegeven moet er binnen 90 dagen naar Indonesië worden gereisd (bij verloop moet het visum opnieuw worden aangevraagd). Het visum is 60 dagen geldig, maar kan verlengt worden. Dit visum kost €45,00 en heeft nog een aantal vereisten, zoals een kopie van je in- en uitreisticket, pasfoto, etc., 3 jaar geleden was een uitnodiging nog vereist, maar ik weet niet of dat nog zo is.

Voor alle informatie ga je naar <!-- w -->http://www.visa4indonesia.nl<!-- w -->
Dit is een website, opgezet door de Ambassade en hier vind je alle informatie, gegevens van de Ambassade en de aanvraagformulieren.
11 jaar geleden
·
#11019
Googelen helpt: http://forum.indonesiepagina.nl/forum/1 ... beuren.php
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!