maandag 30 oktober 2017
  16 Replies
  3.6K Visits
  Subscribe
Ik weet het, het onderwerp klinkt erg zwart-wit maar ik wist niet zo goed hoe ik het anders moest verwoorden.
Het gaat om het volgende;
Ik lees op internet (ook ergens hier op het forum gelezen) dat Vietnamezen aanzienlijk minder gastvrij en vriendelijk zijn dan de andere Aziatische landen die juist zo bekend staan om hun eeuwige glimlach en gastvrijheid.
Hoe hebben jullie dat ervaren in Vietnam? Klopt dit verhaal en moet je vaak op scherp staan om niet afgezet te worden of is dat niet veel anders dan bv. Thailand?
Ik ben benieuwd naar jullie ervaringen.
Waardeer dit bericht:
5 jaar geleden
·
#25487
Van de landen die ik tot nu toe heb gezien, staat Vietnam bovenaan voor mij.


Bij mijn vriend is Vietnam ook nummer 1 (of 2, maar in ieder geval staat het heel erg hoog)
5 jaar geleden
·
#25486
Inderdaad, heel interessant hoe uiteen de meningen over Vietnam zijn.
Hans, vervelend? Dat heb ik echt geen seconde meegemaakt. Ik vond ze zelfs soms te beleefd; voor bijna elke zin beginnen ze met ‘sorry’.
Ik was solo reiziger en als ik al zoekend om me heen keek, wilden mensen me al helpen.
Ik heb een treinreis van 12 uur gemaakt(van Ninh Binh naar Hué)en ik was de enige buitenlander. De aandacht en oprechte interesse die ik kreeg, heb ik niet eerder in een land meegemaakt. En ze bleven me maar volstoppen met eten:))
En ik vond het juist helemaal niet eentonig, Halong Bay, Sapa, Tam Coc, allemaal zo verschillend. En dan die steden, Hanoi staat echt op nummer 1 voor mij. En Hué vond ik ook heerlijk om rond te lopen.
Van de landen die ik tot nu toe heb gezien, staat Vietnam bovenaan voor mij.
5 jaar geleden
·
#25485
Wat grappig dat de meningen zo enorm uiteen lopen. Ik snap het ergens wel... Wij zijn nu 3x in Vietnam geweest (2000, 2016, 2017) en het is ook een bizarre mix en een land van uitersten. Ik ben er na 3 vakanties nog steeds niet uit wat ik er nu van vind.... Sowieso zijn ze echt idd bezige bijtjes, heel anders dan Cambodja en Laos. Waar je ook kijkt in Vietnam, je ziet altijd wel meerdere van die gele caterpillar-dingen. Altijd maar bouwen, wegen aanleggen en weet ik wat. Van de eentonige natuur zie ik anders; Halong bay, Phong Nha; echt hele mooie gebieden. Ook de central highlands hebben veel te bieden.
5 jaar geleden
·
#25484
Niet onze favoriete bestemming zullen we maar zeggen. De minst favoriete dus. Weinig cultuur, eentonige natuur en vaak vervelende mensen.
5 jaar geleden
·
#25483
UPDATE:
Ik ben afgelopen 2,5 week in mijn eentje van Hanoi naar Hoi An getrokken en het enige wat ik kan zeggen is:
Wat een prachtig land met de meest lieve mensen die ik ooit tijdens een reis heb meegemaakt.
Nooit ergens opgelicht, iedereen was superbehulpzaam en heel erg open. Echt, ik ben zeer onder de indruk!

We zijn met Arda op dit moment in Laos, ook heel leuk maar de mensen zijn wel schuwer dan in Vietnam. Ook helemaal prima.
6 jaar geleden
·
#25482
Ik ben eruit! We gaan niet naar Vietnam. Ondanks de vele positieve verhalen voelt het op dit moment niet goed. We gaan naar Laos en waarschijnlijk Cambodja en dan alleen Siem Reap.
Allemaal bedankt voor het plaatsen van jullie ervaringen.

Het voelt trouwens goed om de knoop doorgehakt te hebben.
Ik heb een route gemaakt, heel pril nog, en onder 'Cambodja en Laos' gezet. Dus als jullie tijd en zin hebben, zou ik het waarderen als jullie tips hebben.
6 jaar geleden
·
#25481

RoAnVi, wat was er qua sfeer anders in Cambodja? Minder fijn?


Minder fijn dan Vietnam, dat zijn inderdaad vriendelijke bezige bijtjes, maar wat ik al zei, terughoudend wellicht wat meer op hun hoede. Erg begrijpelijk, want er mist inderdaad een hele generatie.... . Maar zeker niet een rede om niet te gaan hoor!

Killing fields en Tuol Sleng zou ik zeker niet met kinderen onder de 16 doen!! Erg indrukwekkend, maar ik ben daar serieus ziek geworden, heel, heel heftig, maar wel een must-see (voor volwassenen).
6 jaar geleden
·
#25480
Met mijn man ben ik jaren geleden in Cambodja geweest. Ik was er al eerder geweest.
En mijn man hoeft er niet meer heen.

Hij had er wat moeite mee overal aangesproken door verkopers van gekopieerde boeken, en souvenirs.
Met name rond de tempels van Angkor, en in Pnom Penh.

In dat opzicht kan ik hem wel begrijpen, hoewel mijn grens van ergernis stukken verder ligt.

Wat in Cambodja zichtbaar is voor wie het wil zien, is het gemis aan de oudere generatie.
Het regime van Pol Pot heeft de bevolking gedecimeerd.
Ik denk dat de mensen nu juist positief ingesteld zijn om er wat van te maken.

Als je naar Cambodja gaat.. dan is Pnom Penh wel haast de tweede stad die je zou moeten bekijken.
Met name de Killing Fields en Tuol Sleng... erg indrukwekkend. Word je overigens niet vrolijk van.
En zou ik met kinderen niet snel doen.
6 jaar geleden
·
#25479
Ik vond de mensen in Cambodja erg aardig maar wel terughoudend, gereserveerd en verlegen. Net wat minder ingesteld op toeristen (qua taal, manieren, etc) maar dat vind ik juist wel weer iets hebben.
6 jaar geleden
·
#25478
Wauw, wat een reacties allemaal, bedankt.
Nee, om een euro lig ik ook niet wakker hoor :) Ik ben meer huiverig voor het gevoel dat je steeds op je hoede moet zijn en dat er aan je wordt getrokken.
Thailand is ook toeristisch idd maar ik vond het daar niet vervelend.
In Maleisië vond ik het het heerlijkst. Wat een fijne en open mensen, niet te veel niet te weinig.
Ik dacht eerst aan Indonesië, toen aan Laos, toen aan Vietnam en nu weet ik het dus niet meer :))
Mijn hart gaat echt uit naar Indonesië maar een handige trip maken,lukt helaas niet met de geringe tijd die we hebben :((

RoAnVi, wat was er qua sfeer anders in Cambodja? Minder fijn?
6 jaar geleden
·
#25477

Mijn dochter heeft lang haar en dat meesral los. Vonden de vietnamezen niets. Ze kreeg een aantal keer een staart i gedaan door een vriendelinke vietnamese vrouw.
Zonder bijbedoelingen. Maar gewoon omdat los haar ze te warm leek.


Haha... die rare westerlingen ook.
6 jaar geleden
·
#25476
Ik had dezelfde verhalen vehoord over Vietnam en was ook huiverig.
Maar het is me echt 200% meegevallen. Ik vin het echt heel lieve mensen. We zullen vast wel eens voor een euro.afgezet zijn maar ik kan me daar niet meer druk om maken.
Mijn dochter heeft lang haar en dat meesral los. Vonden de vietnamezen niets. Ze kreeg een aantal keer een staart i gedaan door een vriendelinke vietnamese vrouw.
Zonder bijbedoelingen. Maar gewoon omdat los haar ze te warm leek.
6 jaar geleden
·
#25475
Het grote contrast tussen Vietnam en Thailand vond ik destijds dat de Vietnamezen echt drukke bezige bijtjes waren.
Ondernemend, handelsgeest.. iedereen deed wel wat, terwijl je in Thailand veel meer mensen ook rustig aan zien doen (lees, liggen in de hangmat).

Ik vind het een leuk land. Een beetje opletten moet je eigenlijk overal. Of er gewoon om lachen als je een keer een poot wordt uitgetrokken.
Dat kan namelijk overal gebeuren... in Thailand bijvoorbeeld de tuktuks.
6 jaar geleden
·
#25474
Onze ervaring is ook heel positief in Vietnam (2009, nog zonder kind). Heel vriendelijke bevolking die er echt wat van probeert te maken. Het is in drukke gebieden waar veel 'rijke westerlingen' zijn (want zo is het toch?!) overal in de wereld opletten, maar met logisch nadenken of soms accepteren dat het zo is heb je daar geen/weinig last van.

In Cambodja laten ze je ook goed met rust, maar daar zijn ze wat meer in zichzelf gekeerd (begrijpelijk met Rode Khmer nog vers in het geheugen), vond daar een andere sfeer hangen dan in Vietnam. Thailand vond ik minder gastvrij dan Vietnam... .
6 jaar geleden
·
#25473
Ik vond het wel meevallen alleen een keer dat we echt afgezet werden en niks aan konden doen want er was geen ander verkeer. Ik vond ze juist een beetje te gastvrij, echt heel erg van het aanraken van kinderen. Veel meer dan in Cambodja en Thailand.
6 jaar geleden
·
#25472
Wij hebben allebei meegemaakt.

Ik vond Halong bay niet leuk vanwege de onvriendelijke bejegening van de toeristen. In Hanoi hebben we een paar keer te maken gehad met bijna-oplichtingspraktijken. Niet relaxt. Maar... zeker ook vriendelijke, wel soms afwachtende mensen tegengekomen in ons hotel en verschillende restaurantjes.

In omgeving van Ninh Binh / Tam coc agressief benaderd door de dames in de bootjes, maar iets verder van de toeristische drukte ontzettend leuke dagen gehad met de locals.

Dus ja: ik vond het qua oplichtingspraktijken minder relaxt dan Thailand. Maar aan de andere kant zijn er veel meer vriendelijke Vietnamezen dan onvriendelijke. Maar in toeristische hotspots is het wel oppassen geblazen. Zoek in ieder geval leuke hotels en check in review de vriendelijkheid van het personeel. Dat scheelt al heel veel.
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!