zaterdag 29 april 2017
  10 Replies
  4.5K Visits
  Subscribe
Hoi allemaal,

Van half september tot en met half oktober 2017 reis ik met mijn vriend en onze 3 jarige dochter van Noord naar Zuid Vietnam. We hebben al meerdere reizen door ZO Azië gemaakt en dit wordt de derde keer dat we met onze dochter die kant op gaan. Wél de eerste keer Vietnam. Nu al zo veel zin in!
We starten in Hanoi, willen daar 'n dag of 3 blijven om vervolgens (per nachttrein) naar Sapa te gaan. Daar willen we een trekking gaan doen en in een homestay slapen. Vanuit Sapa willen we naar Halong Bay of Cat Ba Island om daar 'n dag of 2/3 te blijven. Vervolgens willen we Ninh Binh/Tam Coc aandoen. Hué en Hoi An staan vervolgens op het programma. Daarna willen we een eiland of andere mooie strandbestemming opzoeken om lekker te ontspannen. Is het wellicht een idee om ons verblijf in Hoi An te verlengen als strandbestemming? Zijn de stranden van Hoi An mooi/paradijselijk/levendig/gezellig genoeg om hier wat langer te blijven? Phu Quoc is geen optie: Het is malariagebied (niet handig met onze 3 jarige) én het ligt niet op de route. Iemand tips voor een leuke strandbestemming? Het mag best een beetje levendig zijn... Over Nha Trang hoor ik dan weer hele slechte verhalen. We vliegen vanuit HCMC terug naar Nederland en we willen ook nog een trip naar de Mekong Delta maken. Is het aan te raden om plekken als Dalat, Nha Trang of Mui Ne dan ook nog aan te doen? Verder tips voor Zuid Vietnam? Of is het, gezien de korte tijd die we hebben, misschien beter om ons alleen op Noord-en Centraal vietnam te focussen en het Zuiden te laten voor wat het is, op HCMC en de Mekong Delta na dan...?

Even in het kort:

We zijn in totaal 25 dagen in Vietnam.

Dag 1-3: Hanoi
Dag 4-6: Sapa
Dag 6-9: Halong Bay/Cat Ba
Dag 10-12: Ninh Binh/Tam Coc
Dag 12-14: Hué
Dag 15-18: Hoi An (misschien verlengen als strandbestemming)
Dag 19-22: Strandbestemming
Vliegen naar HCMC vanuit Da Nang Airport
Dag 23-25: HCMC (trip naar Mekong Delta)

Graag hoor ik wat jullie van deze planning vinden. is het 'do'-able' met een kind van nét 3? Is het gevarieerd genoeg? Tips/aanvullingen, op-en/of aanmerkingen zijn meer dan welkom!

Groetjes, Patricia
Waardeer dit bericht:
7 jaar geleden
·
#23992
Ha Patrcia,

Wat een fijn vooruitzicht! Wij reisden ruim 5 jaar geleden zonder kids door het zuiden van Vietnam en we vonden het fantastisch. Het noorden staat voor begin 2018 op het programma. Met kids dit keer.

Ik kan je niet heel veel tips geven, maar het strand van Hoi An is heel erg leuk. En Hoi An zelf is zeker een bezoek van een dag of 5 waard. Als je fietsen huurt dan rijdt je er in een klein half uurtje naartoe. Er is ook wel wat accommodatie bij het strand geloof ik. Da Nang heeft ook strand, China beach. Hier ben ik zelf niet geweest.

De stranden bij Mui Ne vond ik tegen vallen en Nha Trang vond ik echt verschrikkelijk.

groetjes!
Marlieke
7 jaar geleden
·
#23993
Hoooooi Marlieke,

Dankjewel voor je reactie! Jouw woorden bevestigen eigenlijk wat ik al dacht: Mui Ne en Na Trang slaan we lekker over... Dat stukje strand plakken we er in Hoi An aan vast. Goed te doen denk ik zo... We gaan ons richten op Noord-en Midden Vietnam en vliegen vanuit Da Nang naar HCMC.
Ik wens jullie alvast een hele fijne reis toe en mocht je nog vragen hebben over Noord-en Midden Vietnam mét kids: In oktober 2017 kan ik ze allemaal voor je beantwoorden! :)

Groetjes, Patricia
7 jaar geleden
·
#23994
Ik zou ook idd het strand bij Hoi An nemen. Na Trang vonden wij ook verschrikkelijk. Bij Hoi An kun je ook heel mooi fietsen in de omgeving. En genieg tijd om kleren te laten maken....
7 jaar geleden
·
#23995
Qua strandbestemming lijkt me Hoi An inderdaad de beste optie in je schema. De variatie tussen strand, stand, fietsen, lampionnen maken, kleding laten naaien etc maakt Hoi An dan ook echt een aanrader. Ik zie dat je ook nog vragen had over HCMC en de mekong Delta.

Wij hebben destijds de andere kant op gereisd ( Komend vanuit Cambodja, via HCMC naar het noorden toe tot aan Sapa). Vanuit HCMC zijn wij met openbaar vervoer naar Vinh Long gegaan waar we midden in de delta een paar dagen bij een homestay verbleven. Hoewel we wel even moesten wennen aan de Zuid Vietnamese manier van communiceren was het wel erg leuk om mee te maken. Zeker als je zelf initiatief neemt door bijvoorbeeld te vragen of je mee kan helpen in de keuken met koken of mee mag om wilde groenten te gaan snijden met het bootje maak je echt contact en word het een reis herinnering om te koesteren . Kinderen worden natuurlijk verwend door de aanwezige "oma's en tantes" dus dat is sowieso succes verzekerd.
Verder hebben we ook nog ( in een guesthouse) in Can Tho gelogeerd in de mekong delta en ook dat is aan te raden. Met name voor de ochtendmarkt, dat is echt leuk om een keer mee te maken. ( zoek maar eens in Google afbeeldingen op "can tho market vietnam" ) .
Als je nog meer vragen hebt, laat maar weten.
Op onze blog ( https://www.verrereizenmetkinderen.nl/r ... imitstart= ) vanaf 17 februari kan je lezen over de homestay.

Groeten. Marty
6 jaar geleden
·
#23996
Hou het weer ook goed in de gaten! In november/december kan Hoi An echt enorm nat zijn... Geen idee hoe dat in oktober is.

Wij vonden Pu Long echt heel gaaf! Dit ligt eigenlijk tussen Mai Chau en Ninh Binh en dus goed te doen op een rondje vanuit Hanoi.
6 jaar geleden
·
#23997
Ik ben erg benieuwd wat iedereen zo verschrikkelijk aan nha trang vind.

Wij gaan er binnenkort naar toe. Hebben voor nha trang gekozen omdat dit qua duiken de beste bestemming is van vietnam. Verder verwachten we er niet zo veel van.
6 jaar geleden
·
#23998
Ik ben benieuwd wat de verhalen zijn rondom het kleding (laten) maken in Hoi An. Dat je er mooi in de omgeving kan fietsen heb ik inderdaad gehoord. Maar is het van oudsher een plek met goede kleermakers? Dat klinkt leuk!
Wij overwegen aan te vliegen halverwege Vietnam en dan omhoog te gaan. Tot aan Sapa en dan naar Laos. Nog even zoeken wat daar een goede grensovergang is.
6 jaar geleden
·
#23999
Wij hebben de winterjassen in Hoi An laten maken. Leuke ervaring.. en Hoi An is gewoon leuk!
6 jaar geleden
·
#24000
Wij hebben ook e.e.a. in Hoi An laten maken, super leuk en goede kwaliteit!!
6 jaar geleden
·
#24001
Ik heb in Hoi An ook een aantal stuks laten maken (jas, rokje, broeken) en zelfs 2 paar laarzen.
De prijzen vielen in 2013 heel goed mee. 50 euro voor de jas en 65 euro voor een paar laarzen.
En de kwaliteit is echt ok. Ik heb het redelijk veel gedragen. En de jas en de laarzen zien er beide nog steeds prima uit.
Ik zou wel aanraden als je iets wilt laten maken er op voorhand al eens over na te denken wat je wilt.
Want de eerste keer dat ik er geweest ben in 2010 heb ik niets laten maken omdat ik zo direct niet wist wat. Maar in 2013 heb ik dat ruimschoots goedgemaakt.
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!