donderdag 14 april 2022
  3 Replies
  1.6K Visits
  Subscribe
Ha allemaal!

Deze zomer (juni) gaan wij voor drie weken met onze peuter van 3 naar Vietnam, waar we heel veel zin in hebben! We blijven eerst een paar dagen in Hanoi en doen daarna een cruise door Bai Tu Long Bay, waarna we naar Ninh Binh gebracht worden. Vanaf daar ligt nog niks vast en ons plan is ook om dan op ‘de bonnefooi’ te gaan reizen. Ons idee qua route is op dit moment; Hanoi - Bai Tu Long Bay - Ninh Binh - Hue - Hoi An - Whale Island (om te duiken).
Iemand die hier ervaring mee heeft in Vietnam? Accomodatie zal niet zo’n probleem zijn verwacht ik, maar bijvoorbeeld de nachttrein, kan dat makkelijk 1/2 dagen van te voren worden geboekt?

Alle tips en ideeën zijn welkom! Alvast bedankt!

Groeten Simone
Waardeer dit bericht:
1 jaar geleden
·
#30231
Helaas geen reacties of tips hier gekregen, wij zijn inmiddels weer terug, dus zal even delen wat wij gedaan hebben en hoe het was, voor een eventueel volgend gezin met plannen voor Vietnam!
Uiteindelijk hebben wij veel vooraf geboekt, alle accommodatie kon wel tot een dag vooruit geannuleerd worden, dus ruimte om om te boeken, maar dat niet gebruikt:
Hanoi (3n); wij vonden het leuk, de drukte, chaos, gelijk echt in Azië. Hadden wel een grote hotelkamer met een zwembad op het dakterras, vonden wij fijn om even te 'ontprikkelen'. Een fietstochtje en streetfoodtour met Friends Travel gedaan, aanraders!
Bai Tu Long Bay (1n); cruise, ook geboekt via Friends Travel, prijzig, maar ook goed geregeld, fijne kamer, lekker eten etc.
Hanoi (1n)
Pu Luong (4n): super mooi, redelijk onontdekt door de buitenlandse tourist. Wij verbleven in Pu Luong Treehouse, zij hebben ook prive transport voor ons geregeld vanuit Hanoi en naar Ninh Binh. Wat prijzigere accomodatie, maar wat ons betreft het geld zeker waard!
Ninh Binh (3n): mooie omgeving en prima betaalbaar hotel; Ninh Binh Greenhouse. Wij hebben hier deels gefietst en deels met taxi gereisd tussen de bezienswaardigdheden, met scooter kan prima, maar vinden wij niet fijn met peuter.
Nachttrein (1n): leuk avontuur voor iedereen, zeker een aanrader!
Hue (2n): heeeet, het was tegen de 40 graden en volop zon toen wij er waren... Vroeg op pad en in de middag in de hotelkamer en indoor speeltuin... Wel mooi, maar wij vonden het de minste bestemming van onze reis. Hue Sweethouse 2 is een leuke homestay (eerder B&B, maar men noemde het homestay) op een goed plek!
Prive transport naar Hoi An geregeld om ook onderweg foto's te kunnen maken!
Hoi An (5n): lekker een hotel in An Bang (Vina Beach Villas; aanrader!), bij het strand. Leuk stadje, ten opzichte van 12 jaar geleden wel een beetje zn charme verloren ivm de enorme drukte. Man was er nog nooit geweest en vond het wel leuk. Verder is het strand er fijn!
Vlucht genomen naar Hanoi
Hanoi (1n): laatste avond nog naar het waterpoppentheater geweest, zeker voor zoonlief leuk!
Dat was m weer :)
1 jaar geleden
·
#30237
Leuk dat je jullie route en ervaringen deelt! Wat was de naam van jullie hotel in Hanoi?
1 jaar geleden
·
#30238
We sliepen in het Hanoi Tirant Hotel!
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!