zaterdag 29 april 2017
  9 Replies
  4.2K Visits
  Subscribe
Hallo allemaal,

Half september vliegen mijn vriend, onze bijna 3 jarige dochter en ik voor 4 weken naar Vietnam. Het lijkt ons het uitgelezen land om lekker veel te gaan fietsen. Ik lees dat je praktisch overal voor heel weinig geld fietsen kunt huren. Maar... Kun je in Vietnam fietsstoeltjes voor kinderen (voor-of achterop maakt niet uit) huren? Ik heb al veel gereisd maar heb in Azië eigenlijk nog nooit kindjes mee op de fiets gezien.
Wellicht kunnen jullie me helpen?

Groetjes, Patricia
Waardeer dit bericht:
6 jaar geleden
·
#23983
We gaan deze zomer naar vietnam. Ik zal er eens op letten.
Op bali konden wij wel fietsen met kinderzitje huren. Al zijn die niet van dezelfde kwaliteit als dat we in NL gewend zijn
6 jaar geleden
·
#23984
Hoooooi Germanwings!

Wat leuk dat jullie komende zomer naar Vietnam gaan! Hoe lang gaan jullie? En wat is jullie reisschema? Heel erg veel plezier alvast!
Wat fijn en lief dat je voor me wilt opletten of er fietsstoeltjes zijn. Kwaliteit zal inderdaad niet hetzelfde zijn als in NL maar dat is niet erg... Het zou zó fijn zijn als we zouden kunnen gaan fietsen met onze kleine meid. Fietsen op reis geeft me op de een of andere manier altijd zo'n heerlijk gevoel van vrijheid... :)

Groetjes, Patricia
6 jaar geleden
·
#23985
Wij hebben maar 2 weken in vietnam.
We zitten eerst een week in hong kong.

Vliegen vanuit HK direct op hoi an,
Daarna met de nachttrein naar nha trang. Man en ik willen daar beide graag duiken. Voor dochter is het gewoon relaxed strand.
Dan weer met de nachttrein naar hcmc en vanuit daar nog 2 nachten mekong delta.

Wij doen vanwege de tijd bewust alleen zuid/midden vietnam. Noorden komt vast nog wel een keer. Evt. samen met Laos. Je moet iets te dromen over houden ;-)
6 jaar geleden
·
#23986
Hey 'Wanderlust',

Hebben jullie al meer info ivm fietsstoeltjes in Vietnam?
Wij gaan in september ook met onze zoon van 2 jaar en kan hier ook weinig of geen info over terugvinden.

Groetjes Melissa
6 jaar geleden
·
#23987
Mijn ervaring is dat overal waar je kan fietsen ook kinderzitjes beschikbaar zijn. En anders zorgen ze er wel voor als je ernaar vraagt. Het zijn wel kleine stoeltjes vind ik. Sowieso hebben bijna alle fietsen voetensteuntjes zodat je achterop kan. Kussentje erbij en je zit prima. Kan jouw 3-jarige al zo achterop? Mijn zoon van 6 kan nog steeds niet fietsen en zit prinsheerlijk op de bagagedrager met een kussentje/
/handdoek onder zn kont.
6 jaar geleden
·
#23988
Wij hebben in hoi an gefietst (fietsen van het hotel). Daar heb ik geen kinderzitjes gezien. Ze hebben wel achterop een kussen en uitklapbare voetsteuntjes. Dit was voor onze dochter prima.

Bij de mekongdelta hebben we ook gefiets, hier waren wel kinderzitjes. (Dochter heeft hier zelf gefietst, was veel rustiger qua verkeer).
6 jaar geleden
·
#23989
Wij hebben bij Tam Coc fietsen gehuurd. In NL zou je het een brikkie noemen, maar okee. Met fietszitje. Wel veilig, niet comfortabel. Kussentje (of handdoek) is wel zo handig. Kortom: ze zijn er wel maar het zullen geen lange tochten worden.
Tip: neemt van die goedkope lichtjes mee. Wij wandelden en fietsten in het pikkedonker en de verlichting was echt heel slecht.
6 jaar geleden
·
#23990
net terug van onze reis door Vietnam, Heb maar 1 keer fietsstoeltjes aangetroffen. Wij hebben een zacht zitje (HEMA) meegenomen met extra ty rips (meerdere keren gebruikt) en we hadden voetsteuntjes mee. Die voetsteuntjes hoef je dus NIET mee te nemen. Zit bijna op alle fietsen wel. Ga je langer fietsen dan is een steuntje achter de rug wel handig om mee te nemen voor je kind.
Scooter huren was voor ons geen optie. In Vietnam ben je als buitenlander ALTIJD schuldig als je bij een ongeluk betrokken raakt. En dan zien ze wel dollartekens.
We hadden ook fietslampjes mee, van die kleintjes. Nergens zitten lampen op de fiets. Gebruikte ze ook als zaklamp.
6 jaar geleden
·
#23991
Toch maar het zekere voor het onzekere genomen en zelf een fietsstoeltje voor vóórop meegenomen. Paste precies in de elastieken van één van de backpacks. Dit was de beste keuze die we hebben kunnen maken! We zijn nauwelijks fietsstoeltjes tegengekomen, we zijn door meerdere toeristen, reizend met kleine kinderen, bevraagd waar we dat stoeltje vandaan hadden omdat ze zelf ook wilde fietsen met de kinderen maar dit niet mogelijk was, en we hebben heerlijk rond kunnen fietsen. Ideaal! Je bent een echte bezienswaardigheid voor de locals, met zo'n blond kindje voor op je stuur... Grappige bijkomstigheid. Dus ik zou het iedereen aanraden.
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!