maandag 08 augustus 2016
  4 Replies
  2.4K Visits
  Subscribe
Deze vakantie is nog niet eens voorbij en we zijn nu alweer aan het nadenken over de volgende bestemming. Vrij bovenaan staat Vietnam, Cambodja en Laos.
Ik vraag me af of dit haalbaar is in vier weken. Hierbij moet ik wel zeggen dat wij malaria gebied willen vermijden en niet erg gecharmeerd zijn van grote steden. Wij hebben bijv tijdens onze reis in Thailand Bangkok bewust overgeslagen. Chiang Mai vonden we wel heel erg leuk.

Iemand ervaring met deze landen of een goede route?
Waardeer dit bericht:
7 jaar geleden
·
#21462
Cambodja zeker doen!! Wij zijn bijna thuis (in Londen nu) vanuit Thailand en Cambodja. Cambodja is favoriet. Wij zijn in Siem Reap, Phnom Penh en Sihanoukville geweest.
7 jaar geleden
·
#21463
Wij hebben de afgelopen 2 jaar een combi van Thailand en Cambodja gedaan en hebben genoten!! In Laos ben ik alleen jaren geleden zonder kinderen geweest maar ook daar kan van alles. Dit jaar gaan we naar Vietnam (noord en zuid) en een beetje Cambodja in december. Meer info over de routes op onze site https://bijnanaarhuis.wordpress.com/

We vonden koh rong samloem, koh kong (en dan niet de stad) en chantaburi erg leuk. Maar ook kampot en kep. En pp en eigenlijk alles dus wel :)

In Cambodja en Vietnam valt het mee met malaria. Althans, afhankelijk van de sites en kaarten die je raadpleegt. Het is zo moeilijk goede info hierover te krijgen. Wij slikken geen malarone preventief, maar nemen wel malarone mee die we kunnen gebruiken als behandeling.

Ik zou het seizoen en dus het weer ook mee laten spelen bij het bepalen van de route. En wil je over land reizen of vind je vliegen niet erg? Dit jaar in vietnam vliegen we helaas veel, maar de afgelopen jaren steeds maar 1 vlucht en dan over land terugreizen.
7 jaar geleden
·
#21464
Dank voor je bericht. Ik denk dat we er niet aan ontkomen om veel te vliegen als we echt alle drie de landen willen doen. Vinden wij ook niet erg al vinden we het reizen over land ook heel leuk.

Voor malaria moeten we ons inderdaad goed voor laten lichten want er is zoveel verschillende info over.

Tips over accommodaties zijn ook welkom. Ik ga ook je blog even lezen.
7 jaar geleden
·
#21465
Op mijn blog staat eigenlijk alleen het afgelopen jaar. Maar in het landenforum van Cambodja staan onze eerdere routes ook. In vietnam doen we dit jaar dus alleen het noorden (Hanoi, mai chau, pu long en nihn binh) en het zuiden (can tho, ha tien, kep in Cambodja en phu quoc). Het seizoen heeft onze route grotendeels bepaald. Ik ben eerder in Vietnam geweest en was toen vooral onder de indruk van het noorden (en dan het echte noorden, vlakbij China) en het midden.

Voor accommodatie gebruik ik tripadvisor en het forum hier.

Veel plezier met het plannen en de voorbereidingen :)
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!