New

Vietnam

  woensdag 03 december 2008
  7 Replies
  4.2K Visits
  Subscribe
Is het zo dat het bijna niet leuk is in Vietnam, oa door afdingen, oplichten etc.???
Is het wel te doen met kinderen??
Waardeer dit bericht:
15 jaar geleden
·
#4736
Wij zijn er 3 weken geweest, wel nog met z'n 2tjes toen en ik vond het een heerlijk land! Ja soms moet je even door hebben dat het (nog) goedkoper kan.. dan krijgt je een toeristenkaart om te eten bijv terwijl er ook een lokale prijzen kaart is. Maar als je zegt dat je gaat dan krijg je ook die kaart.. en anders betaal je een dollar meer, ach ja..

WIj zouden er zo met onze jongens heen gaan, een heerlijk land, goed reizen (goede bussen e.d.) en zo mooi en divers! Veel rustiger dan Thailand, lekker eten, aardige mensen en ze zijn helemaal weg van kleine blanke kindjes!

Ik zou zeggen: DOEN!

Groetjes
Merel
15 jaar geleden
·
#4737
Bedankt merel voor je reactie!! Dat helpt!! We gaan as maandag vliegen naar Phuket en daar rondkijken (khoalak, khoasok, kolanta etc) en dan naar Maleisie en daarvan wilden we vliegen naar Vietnam, Hanoi. Als je nog aanvullende info hebt of een weblog,.. dan hoor ik het graag!! groetjes!!
15 jaar geleden
·
#4738
Hoi Pollie,

Ik ben ongeveer 6 jaar gelden in Vietnam geweest( wel zonder kinderen!). Ik vond het ook een erg mooi land. De mentaliteit van de vietnamesen is wel duidelijk anders dan die van de thai. Maar persoonlijk had ik er niet last van , wel wat meer opletten/ meer onderhandelen.
Ik vond de mekong delta heel leuk en kan me voorstellen dat dit voor de kinderen ook super is. Hoi An was mijn absolute favourite plekje. Lekker rustig stadje met een mooie chineze sfeer en heerlijke restaurantjes. Daar een brommer huren en dan naar china Beach. Wij hadden het strand voor ons alleen. Nha Trang ook een badplaats vond ik persoonlijk niet geweldig , te druk. De grote steden zijn waanzinnig druk met al die brommertjes maar heeft ook wel heel veel andere dingen te bieden. In die tijd heb ik met name de high lights bezocht een andere keer zou ik wel meer platteland bezoeken. Want ik vond de meeste plaatsen wel drukker, persoonljk drukker dan thailand. Maar misschien ook omdat ik een gedeelte in en groep gereisd heb. Dus misschien vertekend dit het beeld, maar ik zou zeker vietnam bezoeken. Gaan jullie ook naar Laos? Dit vond ik een superland.

He mooi dat jullie nu straks echt weg kunnen, ik hoop dat jullie genieten en nog eens genieten.

Laat je ook via dit forum weten hoe het alles bevalt!?
Ik vertrek in febr met gezin naar Thailand en ben wel benieuwd of je iets merkt van de politieke onrust.
Ben ook benieuwd naar jullie ervaringen over Ko Lanta.

Groet Greetje
15 jaar geleden
·
#4739
Hoi Pollie,

Ik kan je niet meer informeren of Vietnam met kinderen wel of niet leuk is. Ik ben in 1999 geweest zonder kinderen.Ik vond het toen erg bijzonder.
Vorige maand ben ik met mijn kleine kinderen in Cambodja geweest. Wij hebben er een goede tijd gehad, maar ervaarde het reizen in Cambodja pittiger dan in Thailand. Vooraf hadden we wel onze twijfels over Cambodja, omdat de ervaringen van mensen erg wisselend zijn. Van geweldig tot een afschuwelijk land. Tja wat is het nou??? Wij vonden dat we het zelf moesten gaan ervaren. Als het ons niet zou bevallen, zouden we snel terug gaan naar Thailand. Wij hebben 12 heerlijke dagen in Cambodja gehad. We konden de meningen van mensen die Cambodja niet leuk vonden plaatsen, maar wij hadden er geen last van. Dus wat ik wil, volg je plan en ervaar het zelf!!!!

groet Judith
15 jaar geleden
·
#4740
Bedankt allemaal!! Echt super zo'n forum. Gister mijn laatste werkdag gehad en maandag gaan we 's ochtends om zes uur weg naar Dusseldorf.
Voor de tweede keer afscheid nemen gebeurt naar mijn idee nog bewuster.. Vorige week zou ik 2 dagen na het afsluiten van school werk kdv meteen vertrekken, dan besef je alles pas in het vliegtuig.. nu staat alles echt klaar, iedereen wenst je nogmaals goede reis.. het leukste is om te zeggen dat het daar lekker 30 graden is..heerlijk eerst lekker aan het strand ipv het drukke Bangkok.
@Judith; heb je verhaal gelezen over Cambodja! Super!!
Ik hoop ook een weblog bij te houden en stuur dit ook naar deze site. Ik heb en zal er nog veel gebruik van maken (deze site) dus vind ik dit eigenlijk dat ik ook mijn verhaal moet vertellen, zo helpen we weer anderen..toch?
Ik hoop alleen dat ik een beetje leuk kan schrijven..:-).
wordt vervolgd!
15 jaar geleden
·
#4741
Hoi Pollie,

Afgelopen zomer heb ik samen met mijn zoontje (5jr) door Vietnam gereisd. Ik vind het een heerlijk land. Rustiger dan Thailand, veel te zien en vriendelijke mensen. Natuurlijk ken ik ook de verhalen van andere maar het is ons heel erg goed bevallen. We hebben weining ongemakkelijke situaties gehad wat prijzen en of handtastelijkheden naar kinderen toe ed betreft. Gewoon een leuk aziatisch land. Mijn zoontje vond de brommertjes en de hectiek van het verkeer wel stoer. Halong Bay is adembenemend mooi, Hoi An toeristisch maar ook erg gezellig en afwisselend met een lekker strand (lunch aan t strand met verse vis!).

Daar ik graag in de wat kleinere hotelletjes logeer zoek ik soms voor een middagje zwemmen een wat luxer hotel met zwembad op. In Hanoi zijn niet zoveel hotels met zwembad en het zwembad waar wij wel als niet-gast terecht konden rekende een belachelijk hoog bedrag en was daarbij helemaal stil en voor mijn zoontje te saai en te chique om lekker te spelen. Van de badmeester al daar kreeg ik toen de tip om te gaan zwemmen bij het Army Hotel. Ik weet niet of je al een hotel op t oog hebt. Wij sliepen in t centrum in een piepklein familiehotelletje voor 20$ maar ik ben 2x een middagje gaan zwemmen bij t Army hotel. Als niet gast betaal je 2 a 3 dollar en je kunt even lekker bijkomen van de drukte van de stad. Ik heb nog andere Nederlanders daar bij t zwembad gesproken die wel gast waren in t Army Hotel. Zij waren op zich ook tevreden over t hotel, dus dat kun je natuurlijk ook doen.

Als het goed is zit je nu lekker in t vliegtuig maar ik hoop dat je dit bericht nog leest voor je in Vietnam bent. Heel veel plezier.

groeten
Paulien
15 jaar geleden
·
#4742
@Paulien, bedankt voor je positieve bericht!! Super! Momenteel zitten we in Khaolak en daarvan daan willen we mal. bezoeken en dan vliegen naar hanoi, lijkt je dit wat?? Waar ben jij rond die tijd? We hebben ook een zoon die is 5 en zijn zusje is 2. Gr.
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!