maandag 25 oktober 2010
  41 Replies
  3.7K Visits
  Subscribe
Beste reislustige ouders,

Eindelijk gaat het er van komen: de eerste Verre-reizen-met-kinderen-dag. (Hierna afgekort tot vrmk-dag.) Het lijkt ons heel erg leuk om bij elkaar te komen met ouders die het reizen niet kunnen laten na de komst van hun kinderen. Ouders die het heerlijk vinden om als gezin het avontuur aan te gaan. Komen jullie ook?

De VRMK-dag staat gepland op zaterdag 12 februari vanaf 11.00 tot 15.00 uur.

Omdat we voor de organisatie niet buiten jullie hulp en tips kunnen, hebben we dit forum aangemaakt. Want we willen er natuurlijk wel een inspirerende leuk dag van maken voor ouders én kinderen. Over de toegangsprijs valt nog weinig te zeggen, alleen dat we die zo laag mogelijk willen houden.

Daarom:

Locatie: Wie weet er (heeft wellicht beschikking over) een geschikte locatie? Een school zou een goede plek kunnen zijn. Verschillende lokalen lenen zich goed voor kinderactiviteiten en een creche. Een schoolplein met speeltoestellen is fijn voor kinderen die hun energie kwijt willen.

Activiteiten: Om ouders de gelegenheid te geven met elkaar kennis te maken en ervaringen uit te wisselen willen we de kinderen zoveel mogelijk bezig houden. Met workshops voor de grotere, een creche voor de kleinsten. Ook hiervoor zoeken we vrijwilligers. We denken aan workshops Verkleden, hapjes maken, knutselen, dansen etc. Aan het eind van de dag mogen de kinderen uiteraard het resultaat van hun 'werk' presenteren aan de ouders. Wie kent mensen (Oma? Opa? Tantes of ooms? Jij zelf?) die een workshop willen organiseren en leiden? Ook voor de creche zoeken we liefdevolle en ervaren oppassen.

Jullie reacties en tips zijn van harte welkom.

Groet,
Els & Klaas

Ps: Fijn als je even de poll invult: <!-- l --><a class="postlink-local" href="http://www.verrereizenmetkinderen.nl/Forum/viewtopic.php?f=121&t=962"; onclick="window.open(this.href);return false;]viewtopic.php?f=121&t=962[/url]<!-- l -->

https://www.verrereizenmetkinderen.nl
Met kinderen: Thailand, Laos, Cambodja, Vietnam, Indonesië, China, Maleisië, Singapore, Brazilië, Bolivia.

Waardeer dit bericht:
13 jaar geleden
·
#8139
@ Denise,
Ik ben toevallig degene die het praatje deed over opvoeden op reis, ik heb Els de tekst toegestuurd, maar ik heb het hier niet terug gevonden. Misschien moet je Els even een berichtje schrijven en anders schrijf je mij maar dan stuur ik je mmijn verhaal zelf toe, geen probleem.
groetjes
13 jaar geleden
·
#8138
Hallo,

Ik ben zo benieuwd naar de verhalen die ik heb gemist, o.a. over het opvoeden tijdens de reis (zit er nu middenin...). Kan ik ergens een verslag lezen?

Groetjes,
Denise
13 jaar geleden
·
#8137
Live vanuit Landal! Tot morgen :))
13 jaar geleden
·
#8136
@ amtreep ik ga mijn uiterste best doen ;-)
13 jaar geleden
·
#8135
We zijn heel benieuwd naar Hans verhaal over India. Het kriebelt nog steeds. Ben benieuwd of je ons kan overtuigen... We zijn al eerder geweest, maar met kinderen twijfelen we toch...
13 jaar geleden
·
#8134
En, wellicht ten overvloede, maar voor de forumleden die de mail niet hebben ontvangen en het leuk vinden om op de #vrmk dag te komen, hierbij [url=http://www.verrereizenmetkinderen.nl/Aanmelden_verre_reizen_met_kinderen_dag_2011.html:1j6pc630]link naar het aanmeldformulier[/url:1j6pc630]

https://www.verrereizenmetkinderen.nl
Met kinderen: Thailand, Laos, Cambodja, Vietnam, Indonesië, China, Maleisië, Singapore, Brazilië, Bolivia.

13 jaar geleden
·
#8133
Voor twittergebruikers: de hashtag is #vrmk.
13 jaar geleden
·
#8132
hallo verre reizigers met kinderen

wij gaan ook komen op deze dag en nu heb ik een vraag:
ik wil eigenlijk voor de reis een geplastificeerde A3 maken met daarop de dagen en bij elke dag een foto
ik heb alleen nog geen idee hoe je netjes kunt aangeven waar je bent, want doorkrassen vind ik zo zonde, t lijkt me een leuk aandenken
heeft een van jullie ook zoiets gemaakt en heb je nog het voorbeeld, en zo ja, kun je dat dan meenemen?
t kan natuurlijk alleen als je je reis van te voren vast legd en dat geldt niet voor iedereen
vooral onze jongste dochter silke vindt het erg fijn om te weten wat er gaat gebeuren, afgelopen jaar zat ze daar steeds mee en omdat ze eerst niet wist wat we gingen doen, wilde ze steeds naar huis
toen ik een papiertje met wat tekeningen had gemaakt van hoe de rest van de reis er uit ging zien, was t prima

groetjes
susan
13 jaar geleden
·
#8131
Beste meedenkers,

Fijn dat we dit weekend van jullie voldoende feedback hebben gekregen om een meer toegesneden program te kunnen maken. We hebben inmiddels alle forumleden een aangepast program gestuurd. Op basis van jullie opmerkingen hebben we het geheel wat versoberd en het programma verkort tot een middag. Op die manier kunnen we de prijs flink lager maken (15 Euro per volwassene, kinderen gratis) maar zullen we wel wat meer moeten improviseren wat betreft kindervermaak. Wij zijn zelf het hele weekend op Landal aanwezig en wellicht kunnen we informeel nog wat afspreken met andere bezoekers.

Klaas
13 jaar geleden
·
#8130
De locatie is bij ons zo ongeveer in de achtertuin. Wij komen de dag ervoor terug van wintersport dus wij zeggen af. Moet ook zeggen dat de prijs ook erg veel vind als we met twee volwassenen en twee kinderen komen.
13 jaar geleden
·
#8129
Hartstikke leuk evenement! Het lijkt mij hartstikke leuk om met andere ouders ervaringen uit te wisselen. Alleen met de prijs en de locatie (niet in middel NL) ben ik niet zo tevreden. En daarom komen wij niet (dit keer). Ergens in dit draadje las ik al het idee om een nivonhuis te huren als lokatie. Die zijn goedkoop en liggen door heel NL verspreid. Misschien is dat een idee voor de volgende keer?
13 jaar geleden
·
#8128
Hoi,

Leuk idee en zeker interesse.. En als ik naar ons kijk.. Reageren vaak wat traag.. Aanmeldingen komen misschien nog?

In ons geval zijn we benieuwd naar middagprogramma.. Ik moet 's ochtends met onze oudste naar zijn 1e zwemles van 0800 tot 1000, op zijn vroegst dus rond 1130 aanwezig. Mats kan wel met de jongste 2 komen, maar even kijken of het lukt zo.

Wel moeten we toch eerlijk zeggen dat we het wel wat aan de prijs vinden.. Snappen locatie, animatie en lunch kosten geld.. Dat ook weer.. Maar mischien voor volgende keer een goedkopere locatie? En inderdaad voor zuid-nl en Belgie zou meer in midden NL ook fijner zijn..? ( tenzij ze zin hebben in een weekend weg en zo een huisje boeken in het park? :-). )

Wij laten nog wat weten.. Vind trouwens workshops wel erg leuk voor in de middag maar ja, met kleine kids ook een goed idee of is het dan wel een lange dag zonder aandacht?

We blijven volgen hier..

Groetjes
Mats, Merel, Lieuwe, Meine, & Teije
13 jaar geleden
·
#8127
Wij kunnen helaas niet aanwezig zijn. Jammer!

Ik hoop dat het een hele leuk en inspirerende dag zal worden voor veel reislustige ouders.

Marcella
13 jaar geleden
·
#8126
Hallo,

Wij komen maar door werk omstandigheden kan ik (Kelly) er niet bij zijn! Wij hebben een chalet gehuurd en Philip en Mathis zullen met veel plezier komen, hopelijk kan ik in de namiddag nog even binnen wippen als ik op tijd daar geraak!

Philip vindt het samen hapjes maken maar niets, liever zou hij speeddaten en veel vragen willen stellen en zelf info geven!

Wat betreft de lunch is het misschien beter om iedereen de vrije keuze te geven?

Mvg,

Kelly Vanpraet
13 jaar geleden
·
#8125
Hallo meedenkers,

Komende week moeten we duidelijk krijgen in welke vorm we de VRMK dag definitief moeten gieten. Het voorstel zoals we dat nu naar alle forumleden hebben gestuurd kunnen we uitvoeren als we tussen de 25 en 40 aanmeldingen krijgen. Dan is de ruimte waar we nu een optie op hebben een geschikte locatie. Het aantal aanmeldigen dat we tot vandaag hebben binnen gekregen past nog niet bij deze locatie. Misschien zijn we te vroeg met onze zorg (het weekend staat nog voor de deur) maar we willen jullie alvast deelgenoot maken.

Met onze keuze voor Landal 't Loo zijn we noordelijker terecht gekomen dan eigenlijk onze bedoeling was (eerlijk gezegd dachten we dat het centraler lag). Voor veel gezinnen betekent dat best een lange reistijd. Dat is een drempel, zeker voor mensen uit Zuid Nederland en België. Op de korte termijn die ons rest tot 12 februari zien we niet echt mogelijkheden nog voor een heel andere locatie te kiezen. Ook niet omdat er toch wel heel veel aantrekkelijke mogelijkheden zijn bij dit park (kindervermaak, ondersteuning bij animatie en betaalbare zaalhuur). Waar we wel een mogelijkheid zien om het geheel aantrekkelijker/betaalbaarder te maken is de aankleding wat te versoberen. Zonder de lunch in de Ridderzaal kunnen we de prijs per volwassene laten zakken tot 15 Euro en die per kind tot 10 Euro. Wat denken jullie, maakt dat de drempel voor aanmelding lager?

Voor nu: weten jullie zeker dat je wil komen, meldt je aan. Heb je twijfels, laat het ons weten. Weet je zeker dat je niet komt (dank Irene), ook dat willen we graag horen. Wij hebben er veel zin in.

tot de 12e,
Klaas
13 jaar geleden
·
#8124
Bij de voorbereiding van de VRMK-dag zijn we aangekomen bij het middagprogramma. Graag horen we wat de wensen zijn van de mensen die gaan komen. We hebben een aantal mogelijkheden.

Wil je:

* De middag ter vrije besteding zodat je met je kinderen het park in kunt gaan, de speeltuin, ballenbak, kinderboerderij of zwembad in kunt duiken?

* in de middag speeddaten? In groepjes aan tafel met ouders die ervaring in een bepaald land hebben waar jij wellicht met je kinderen heen wilt? (Voor de kinderen kunnen we dan een film opzetten)

* Workshops voor ouders & kinderen. We kunnen exotische hapjes maken voor bij de afsluiting, leren tellen in een vreemde taal, batik schilderen, vliegers maken etc. (Hiervoor hebben we wel ouders nodig die deze workshops willen leiden)

Graag jullie reactie!

Groet,
Els & Klaas

https://www.verrereizenmetkinderen.nl
Met kinderen: Thailand, Laos, Cambodja, Vietnam, Indonesië, China, Maleisië, Singapore, Brazilië, Bolivia.

13 jaar geleden
·
#8123
Hallo allemaal, heb alles gevolgd...

Nou dat wordt weer een aantal kilometers maken begrijp ik, we hebben het er graag voor over. We zijn meer gewend ;). Ik heb hem ook in de nieuwe 2011 agenda gezet!!

@ Klaas/Els; Ik had jullie maanden geleden al eens een email getuurd toch met onze ideeën? als je nog iemand nodig hebt voor een fotoreportage/praatje? Ik ben altijd te pruimen voor wat delen van die prachtige ervaringen. En ik heb wel wat keus maar ik praat ook gemakkelijk (en veel) dus als wij mogen kiezen we Of voor Jan (die kan goed praten/ heeft ervaring met praten voor een groep) of ik ([i:3fhipot6]met tijdslimiet, ha ha dat zeg ik leuk over mezelf he?)[/i:3fhipot6]...
Ik ga toevallig eind jan met (vakantie) vrienden ook een weekend naar een landalpark (Witteveen, bij Emmen) en dat ziet er erg leuk uit, dus goed idee!!
We spreken elkaar,
groetjes Marjan
13 jaar geleden
·
#8122
Doen, Christl! Juist vandaag de voorstellen van Landal 't Loo ontvangen. Wat ons betreft gaat het de 12e zeker door. Wij hebben er erg veel zin in. Ik moet nog de details doorspreken met Landal 'Loo (over kinderanimatie en het programma) maar ik verwacht deze week de 'uitnodigingen' te versturen. Omdat er een maximaal aantal gasten is dat in de zalen past, zullen we eerst de leden van het forum de mogelijkheid geven zich aan te melden. Hebben we dan nog ruimte over, dan zullen we het grootser promoten.

Maar voor degenen die al zeker weten dat ze komen: in de ochtend hebben we twee uur de ruimte voor presentaties terwijl de kinderen door het animatieteam worden vermaakt. Dus wil jij een aantal van je mooiste foto's laten zien, een bijzondere anekdote vertellen of iets anders delen met andere reislustige gezinnen? Mail ons gerust je idee! info (at) verrereizenmetkinderen (.) nl

Groet,
Els

https://www.verrereizenmetkinderen.nl
Met kinderen: Thailand, Laos, Cambodja, Vietnam, Indonesië, China, Maleisië, Singapore, Brazilië, Bolivia.

13 jaar geleden
·
#8121
Wouw klinkt goed!
Misschien toch maar mijn baas lief aankijken...
(moet nl werken)
13 jaar geleden
·
#8120
Klinkt leuk! Misschien kun je met Landal een deal maken dat zij dat winnende gezin een weekend aanbieden. Kunnen ze lekker uitrusten van al hun verre reizen ;-)

Succes met het voorbereiden van deze leuke dag!
Denise
  • Pagina :
  • 1
  • 2
  • 3
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!