maandag 25 oktober 2010
  41 Replies
  3.7K Visits
  Subscribe
Beste reislustige ouders,

Eindelijk gaat het er van komen: de eerste Verre-reizen-met-kinderen-dag. (Hierna afgekort tot vrmk-dag.) Het lijkt ons heel erg leuk om bij elkaar te komen met ouders die het reizen niet kunnen laten na de komst van hun kinderen. Ouders die het heerlijk vinden om als gezin het avontuur aan te gaan. Komen jullie ook?

De VRMK-dag staat gepland op zaterdag 12 februari vanaf 11.00 tot 15.00 uur.

Omdat we voor de organisatie niet buiten jullie hulp en tips kunnen, hebben we dit forum aangemaakt. Want we willen er natuurlijk wel een inspirerende leuk dag van maken voor ouders én kinderen. Over de toegangsprijs valt nog weinig te zeggen, alleen dat we die zo laag mogelijk willen houden.

Daarom:

Locatie: Wie weet er (heeft wellicht beschikking over) een geschikte locatie? Een school zou een goede plek kunnen zijn. Verschillende lokalen lenen zich goed voor kinderactiviteiten en een creche. Een schoolplein met speeltoestellen is fijn voor kinderen die hun energie kwijt willen.

Activiteiten: Om ouders de gelegenheid te geven met elkaar kennis te maken en ervaringen uit te wisselen willen we de kinderen zoveel mogelijk bezig houden. Met workshops voor de grotere, een creche voor de kleinsten. Ook hiervoor zoeken we vrijwilligers. We denken aan workshops Verkleden, hapjes maken, knutselen, dansen etc. Aan het eind van de dag mogen de kinderen uiteraard het resultaat van hun 'werk' presenteren aan de ouders. Wie kent mensen (Oma? Opa? Tantes of ooms? Jij zelf?) die een workshop willen organiseren en leiden? Ook voor de creche zoeken we liefdevolle en ervaren oppassen.

Jullie reacties en tips zijn van harte welkom.

Groet,
Els & Klaas

Ps: Fijn als je even de poll invult: <!-- l --><a class="postlink-local" href="http://www.verrereizenmetkinderen.nl/Forum/viewtopic.php?f=121&t=962"; onclick="window.open(this.href);return false;]viewtopic.php?f=121&t=962[/url]<!-- l -->

https://www.verrereizenmetkinderen.nl
Met kinderen: Thailand, Laos, Cambodja, Vietnam, Indonesië, China, Maleisië, Singapore, Brazilië, Bolivia.

Waardeer dit bericht:
13 jaar geleden
·
#8099
We're in!
Lijkt ons heel leuk om (weer) geestverwanten te ontmoeten. Ik heb nog wel wat mailadressen van andere gezinnen dus ik zal het woord verspreiden. Ook kennen we een kunstenaar paar die zelf net een jaar hebben gereisd en de meiden een tekenles hebben gegeven in Siem Reap- Cambodja. Die zal ik ook nog wel benaderen.
We willen ook best wel wat doen zoals een workshop / hapjes maken met wat kinderen maar natuurlijk willen we ook zelf vooral genieten van de middag. Leuk!
13 jaar geleden
·
#8100
Leuk initiatief! Ik zal met jullie meedenken.

Marcella
13 jaar geleden
·
#8101
Leuk! Krijgt een plekje in de agenda! Zal eens nadenken over de locatie en je andere vragen....
13 jaar geleden
·
#8102
hoi klaas en els

leuk idee!

ik wil best meedenken maar heb om te beginnen een vraag:
wij wonen in het noorden van het land, bij groningen
is een geschikte locatie hier ook een optie of zijn jullie op zoek naar een centralere plek in nederland?
handig om te weten voor ik op onderzoek uit ga

groetjes
susan
13 jaar geleden
·
#8103
Leuk, zoveel positieve reacties (zowel hier als over de mail). Dank & blijf meedenken!

@ Susan: Erg leuk dat je met ons mee wilt denken. Groningen is natuurlijk een prachtige stad, maar voor mensen (als Marty) die uit Zeeland moeten komen, wel een enorme afstand om te overbruggen. Een centraal gelegener locatie is handiger, denk ik.

Heeft iemand 'ervaring' met Vogelpark Avifauna? De entreeprijs is laag, er zijn veel leuke (exotische) activiteiten voor kinderen en het ligt redelijk centraal (Alphen a/d Rijn). http://www.avifauna.nl/vogelpark/

Groet,
Els

https://www.verrereizenmetkinderen.nl
Met kinderen: Thailand, Laos, Cambodja, Vietnam, Indonesië, China, Maleisië, Singapore, Brazilië, Bolivia.

13 jaar geleden
·
#8104
Leuk initiatief!

Jammergenoeg zijn we dan nog niet terug uit Nieuw-Zeeland, maar een eventuele volgende keer zullen we er zeker bij zijn!

Groetjes Heidi van den Berg
13 jaar geleden
·
#8105
Goed plan. Hij staat in de agenda. In deze post stel ik een hoop vragen, waar ikzelf best ideeën over heb, maar die ik graag in de groep gooi.

Jullie noemen vooral activiteiten voor de kinderen zodat de ouders kennis kunnen maken en ervaringen uit kunnen wisselen. Lijkt me een prima doelstelling, maar de vraag is of het daarbij moet blijven. Er komen nogal wat vragen bij mij op. Is de VRMK-dag alleen gericht op leden van dit forum? Mag heel Nederland komen? Op inschrijving of we zien wel wie er komt? Is het een dag zonder structuur, of zijn er presentaties, workshops, een infomarkt met standjes?

Avifauna is best leuk, al is het wel veel buiten en vraag ik me af of de speeltuin zo geweldig is in februari. En met van der Valk zijn meestal wel interessante afspraken te maken. verder werkt de website met sponsors, dus misschien willen die de VRMK-dag ook wel sponsoren. Of zoeken we juist een andere sponsor?

Is het slim om aansluiting te zoeken bij een organisatie die ervaring heeft met groepsactiviteiten en of grotere groepen en dit misschien als een aardige kans ziet om zichzelf ook op de kaart te zetten? Zijn er " natuurlijke" locaties voor de VRMK-dag? Ik denk aan het Tropenmuseum, Naturalis, Museum voor Volkenkunde etc. Win win situatie voor allebei en dan hoeft het voor de deelnemers ook niets of niet zoveel te kosten.

Laatste vraag; gaan jullie de organisatie helemaal zelf doen, of zou het een leuk gezamenlijk item zijn voor cocreatie en toepassing van web2.0 (organisatie-)technieken?
13 jaar geleden
·
#8106
Jaah, zo'n Tropenmuseum of Naturalis of het volkenkunde museum, dat lijkt me dan wel interessant!
De Avifauna dus niet echt, en zeker niet in troosteloos februari weer.

Ik kan me dan ook helemaal vinden in het bovenstaande stukje van Dhans. Ook dat sponsor gedeelte, als dat zou lukken kan dat prima uitpakken voor alle partijen.
We kunnen natuurlijk ook zelf lappen, daar zal niemand moeilijk over doen.
13 jaar geleden
·
#8107
Jammer, ik zal er waarschijnlijk niet bij zijn...moet altijd werken op zaterdag en heb ZOOO weinig vrije dagen (die gaan natuurlijk allemaal op aan verre vakanties).....
Afrikamuseum bij Nijmegen zou mss ook een optie zijn, maar ik weet niet of dat centraal genoeg is.
Succes met de voorbereidingen...
13 jaar geleden
·
#8108
Wij kunnen er niet bij zijn, onze oudste viert dan zijn 6e verjaardag!! Maar, wie weet een volgende keer.

Ik heb een idee over de locatie: misschien in het Oceanium in Diergaarde Blijdorp, Rotterdam of misschien heeft Burgers Zoo ook een ruimte om af te huren? Het handigste is -denk ik- een locatie in Utrecht (heb alleen geen idee waar). Wel lekker centraal.

Succes en plezier met de voorbereidingen.
13 jaar geleden
·
#8109
Jaaa, Burgers zoo!!! We wonen namelijk "om de hoek" en hebben een jaarabonnement ;-)

Weet trouwens niet of het mogelijk is om daar iets af te huren maar ik denk het wel. Zag daar vorige week veel mensen van acsi lopen, hadden daar denk ik ook een speciale dag. De bush, dessert en ocean zijn ook overdekt dus lekker in februari! Kunnen we in de bush lekker dromen over onze reizen en de warmte van de jungle voelen (en ruiken)!
13 jaar geleden
·
#8110
Nog een optie voor de locatie:
JE zou ook een park van Landal GreenParks kunnen benaderen en een ruimte bij hen afhuren. Is prijstechnisch denk ik gunstig en vaak hebben zij goede faciliteiten voor jonge kids (binnenspeeltuin, dat soort zaken). Je zou zelfs kunnen overwegen om iemand van het animatieteam in te huren die een oogje in het zeil houdt, cq. de kisd onder zijn/haar hoede neemt.

De spreiding van deze parken is landelijk met het zwaartepunt op de Veluwe (=midden nederland).
Rabbit Hill (in de omgeving APeldoorn) heeft goede accommodatie, maar ook Miggelebverg (Hoenderloo) en Coldenhove (Eerbeek) zijn goed te doen.

Christel
13 jaar geleden
·
#8111
Goede tip, Christel! We gaan uitzoeken wat de mogelijkheden hiervoor zijn.

Bedankt.

Groet,
Els

https://www.verrereizenmetkinderen.nl
Met kinderen: Thailand, Laos, Cambodja, Vietnam, Indonesië, China, Maleisië, Singapore, Brazilië, Bolivia.

13 jaar geleden
·
#8112
Leuke ideeen allemaal! Ik krijg er al zin in....Tegenover Burgers Zoo zit het Open luchtmuseum, waar je ook ruimtes kunt huren, geloof ik. Een ander idee is een Nivon locatie (natuurvrienden huizen, <!-- w -->http://www.nivon.nl<!-- w -->;). Vaak grote huizen in de natuur met grote keukens en gemeenschappelijke ruimtes erbij. Ik weet niet hoe zij omgaan met dag-activiteiten, maar dat zou je kunnen vragen. Of gewoon een leuke, grote groepsaccomodatie/boerderij afhuren. Daar zijn vaak ''beestjes en buiten'' wat voor kinderen al snel leuk is...en de ruimtes zijn sfeervol.

W.b. activiteiten: misschien kan ik wat regelen met studenten (qua oppas of creatieve activiteiten met de kinderen). Een en ander zal afhangen van de mogelijkheden en plek van de locatie, denk ik. Zelf wil ik ook best een workshop geven, maar het liefst zelf anderen ontmoeten. We kunnen ook een soort geef & neem systeempje opzetten; iedereen [i:3pjym2p6]brengt iets [/i:3pjym2p6]in (activiteit, kennis, eten, of materiaal...) en [i:3pjym2p6]neemt [/i:3pjym2p6] deel aan de rest...
Ga er eerst eens verder over dromen, het is al laat,
groetjes, Mijke
13 jaar geleden
·
#8113
In navolging van de tip van Christel (Thanks!) hebben we informatie ingewonnen bij Landal. Zelf zien zij Landal 't Loo als een geschikte locatie, dus we gaan er volgende week een kijkje nemen. Het is een redelijk centraal gelegen locatie (veluwe/gelderland) en er is veel te doen voor kinderen in alle leeftijden.

We verwachten er twee ruimtes te kunnen huren. Een voor de kinderen, een voor de ouders. We zullen informeren naar mogelijkheden voor een lunchbuffet en kinderanimatie.

Landal doet niet aan sponsoring, maar is gelukkig heel betaalbaar. We verwachten dat de prijs per volwassene uit zal komen op een bedrag rond de 20 euro incl. lunch en koffie/thee & goodiebag ;-). Ook grappig: een workshop Djembe trommelen van 1,5 uur. (15,- euro p.p.) Pas na de afspraak bij Landal kunnen we de definitieve prijs berekenen.

Voor de liefhebbers: in het weekend van 12 februari zijn er al huisjes beschikbaar vanaf 99 euro.

We houden jullie op de hoogte van de ontwikkelingen. Suggesties en tips blijven welkom!

Groet,
Els

https://www.verrereizenmetkinderen.nl
Met kinderen: Thailand, Laos, Cambodja, Vietnam, Indonesië, China, Maleisië, Singapore, Brazilië, Bolivia.

13 jaar geleden
·
#8114
Hey,

Super!!!!

Gelukkig is dit mijn vrij weekend, en zullen we er een huisje huren en met plezier naar de verre reizen met kinderen dag komen!!!

Wij kijken er al naar uit :)
13 jaar geleden
·
#8115
Leuk Kelly! Ik heb ook al 'n huisje geboekt. Wel zo prettig, zeker als je zo ver moet reizen als jullie!
Groetjes,
Els

https://www.verrereizenmetkinderen.nl
Met kinderen: Thailand, Laos, Cambodja, Vietnam, Indonesië, China, Maleisië, Singapore, Brazilië, Bolivia.

13 jaar geleden
·
#8116
Ja de 4 pers zijn al weg, maar zal kijken voor een 6 pers huisje!

Voila huisje is geboekt!

Groetjes
13 jaar geleden
·
#8117
Wij hebben ook een huisje geboekt....Inmiddels zijn er opnieuw 4 persoon huisjes voor 99 euro beschikbaar trouwens...

Gezellig!

Groetjes, Mijke
13 jaar geleden
·
#8118
landgoed 'tloo is dichtbij. Erg mooie locatie. Zelf zijn wij dan op wintersport.
  • Pagina :
  • 1
  • 2
  • 3
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!