zaterdag 11 maart 2017
  5 Replies
  3.6K Visits
  Subscribe
Hallo allemaal,

We gaan deze zomer voor de derde keer richting Thailand en omdat we het noorden en midden links al gedaan hebben willen we Cambodja meenemen in de planning.

Onze planning is nu dit:

Bangkok 3 dagen
Khoa Yai 2 dagen
Cambodja Siem Reap (vlucht) 1 week

En dan? We willen graag de Krabi kant op (met risico op regen ik weet het)
En dan richting Samui of Koh Phangan, Koh Tao.
We hebben Kao Sok al een keer gezien en ook Samui en Koh Phangan. Krabi willen we voornamelijk gebruiken als basis voor snorkelen, NP Ao Phang Nga e.d.

Maar! We zouden ook in Cambodja kunnen blijven... na Siem Reap hebben we nog 12 dagen dus alle ruimte om te reizen.
Pnom Penh staat bij ons niet echt op het lijstje, de killing fields hoeven niet te ervaren omdat die voor onze oudste zoon te heftig zijn. Dan blijft hij daar nog weken in "hangen";)

Zijn de stranden vergelijkbaar met Thailand, wie is bij beide geweest? En kun je er snorkelen?
We hoeven ook niet vanaf Siem Reap in één streep richting strand.

Oftewel we komen er niet echt uit. Wie heeft tips...???

Thanks!
Waardeer dit bericht:
7 jaar geleden
·
#23774
De stranden op de Cambodjaanse eilanden zijn veel mooier dan in Thailand (tenzij je naar de similan ofzo gaat). Dus als het je daarom gaat zou ik zeker in Cambodja blijven. Ook leuke stadjes zoals Kampot zijn een aanrader met kinderen.
Al onze blogs over Cambodja kan je hier vinden: [url:3j91j2tx]https://www.gezinopreis.nl/backpacken-cambodja/[/url:3j91j2tx]
7 jaar geleden
·
#23775
Dankjewel Tikva! Ik heb even gekeken naar de regenvoorspelling in juli / aug en die is niet al te best helaas aan de kust.
Kampot ga ik even kijken!
7 jaar geleden
·
#23776
Jammer om vooral voor Siem R. naar cambodja te gaan . We vonden dat de minst leuke plaats, massatoerisme. We vonden het gebied rondom en bij Angkor Wat wel mooi hoor. Vooral bij de watervallen.

We hebben het volgende rondje gedaan:
PP-Kep (strand maar toen wij er waren wel veel regen, juli, wel guesthouse met zwembad)-Kampot (geslapen in Magic Sponge, vreemde amerikaan maar met midget golf baantje en leuke tuin), toen vanuit PP naar Kep gegaan (prachtig gefietst daar, nauwelijks toeristen), Kampong Cham, prachtige omgeving, wederom nauwelijks toeristen, SR, en daarna Battambang, vanuit daar terug naar BKK.

Geen echte strandactiviteiten gedaan maar bijna overal een zwembadje, en anders opgezocht. In Battambang zijn we naar een openbaar zwembad geweest met een aantal enorme glijbanen.
6 jaar geleden
·
#23777
Hoi,
Wij zijn vorig jaar begonnen in PP. Wel op de fiets de killing fields gedaan. Verder nog een dagje PP op de fiets gedaan. De boulevard is heel leuk ' avonds. Aarschijnlijk ook in de ochtend maar met een puber is je dagritme ietsje anders dan toen hij klein was.
Met een tuk tuk via de oude hoofdstad naar Kampong Chhnang gegaan. Lange rit maar wij vonden het wel heel leuk.
Kampong Chhnang vonden wij leuk. Bijna geen toeristen, lekker rondfietsen, tempels, pottenbakkersdorpje en leuk marktje. Met de fiets op de pont en aan de overkant rondgekeken.
Via PP met de bus naar Khmer homestay.
Vriendelijke mensen. O.a. Een Schoolproject van hun bezocht en daar les gegeven.
Heerlijke eten. Het is onderdeel van vele projecten. 1 van de projecten is hun restaurant. Ze halen daar eten op en voor ons werd ook nog apart gekookt omdat het restaurant het gegeven vegetarisch niet zo snapte.....
Met de tuk tuk naar Bronze lake resort. Vriend worden van hun Facebook want daar staan de leuke aanbiedingen op!
We wilden nog naar een homestay vlakbij Kampong Thom maar onze puber wilde wel andere mensen zien buiten zijn ouders en in 1 keer naar SR.
Van SR weer naar Thailand.
Niet naar het strand geweest omdat we niet in malariagebieden wilden zijn.
In SR de tuk tuk van Piset Momk gehad. (En nog een andere maar die was niet zo goed) hij is niet alleen heel goed en vriendelijk hij gaat ook in de weekenden naar dorpjes in de omgeving om kinderen Engels te leren. Je kan hem via Facebook bereiken.
Oftewel ik zou wat langer in Cambodja blijven.....
6 jaar geleden
·
#23778
Marijke, je hebt heel interessante dingen opgeschreven (sociale projecten) maar ik begrijp niet helemaal wat je bedoelt.
Wij gaan naar Siem Reap, echt alleen voor het Angkor gebied,en van daar wilden we een paar dagen naar Thailand (of strand of Kanchanaburi) maar uit jouw verhaal begrijp ik dat er zoveel te doen is in SR en omgeving.
Bv. je hebt het over de tuktuk van Piset Momk. Is dat een persoon die en een soort van gids en sociale projecten in de omgeving doet? Dat klinkt namelijk heel goed!

En Kampong Thom is in PP? Klopt dat? Ik heb het gegoogled en daar leek het op.
Zou je ons adviseren om naar PP te gaan voor een paar dagen ipv bv strand of Kanchanaburi in Thailand?

Ik ben heel benieuw naar je antwoorden. Ik zit zo te dubben over onze planning. Het kan alle kanten op en elke keer komen er nòg leukere dingen op mijn pad. Misschien moet ik stoppen met lezen hier op het forum :)
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!