maandag 20 april 2009
  7 Replies
  3K Visits
  Subscribe
Hoi!

De tijd blijkt natuurlijk weer veel te kort...En met een paar dagen krapte in ons programma proberen we wat te schuiven zodat we Ayatura niet van het programma hoeven te vegen.
Daarom even de check hoe we het beste van Krabi naar Ayatura kunnen reizen volgens de deskundige lezers onder jullie!

We vliegen naar Bkk (+/- 4 uur totale reistijd inc inchecken e.d. naar BKK?) en dan? met taxi, trein of iets anders?
Wat gaat het snelst (hoe lang is de reis BKK Ayatura eigenlijk?)

Groetjes!
Diana
Waardeer dit bericht:
15 jaar geleden
·
#5285
Hoi Diana,

Ik begrijp je vraag niet helemaal. Bedoel je met Ayatura misschien Ayuttaya? Zo ja? Dan zou ik inderdaad vliegen van Krabi naar BBK. Het vliegen zelf duurt ongeveer een anderhalf uur. Tel daar dan inderdaad gewoon het inchecken bijop. Boek een transfer met airco-minibus naar Ayuttaya. Dan heb je het iets ruimer dan in een taxi. Wij gingen direct van het vliegveld (met een kerel die ons op het vliegveld met naambordje opwacht) direct door naar Ayuttaya. Het ligt ongeveer 80 kilometer boven bangkok en je rijdt het in een goed uur. Een erg saaie rechte asfaltweg! Wij waren ongeveer 45€ voor de transfer kwijt (heen en paar dagen later door dezelfde chauffeur weer terug naar bangkok). De transfer boekte wij via greenwoodtravel. Goede ervaringen mee gehad.

Tuurlijk kan je ook met de bus en/of trein van bkk naar ayuttaya, dit is echt een stuk goedkoper. Alleen worden kleine kinderen van divers gesjouw, in- en uitstappen, hitte.....honger er niet echt gezellige reizigers van. In ieder geval niet mijn peuter en kleuter...De rugleuning van de stoelen in de minibus (voor 11 personen waar wij alleen in zaten) werden door mijn kinderen geheel achterover als glijbaan benut...;-)

Groet Jurma
15 jaar geleden
·
#5286
haha, ja je hebt gelijk prachtige tikfout...Ayuttaya is de juiste benaming. (al die namen zitten nog niet echt in mijn systeem...haha)
Een goede tip idd om een minibus te reserveren! Hebben jullie meer ervaring met Greenwood?
heb je misschien ook nog leuke tips voor een slaapplek in Ayuttaya?

bedankt voor je reactie!

Gr Diana
14 jaar geleden
·
#5287
Hoi Diana,

De thais/nederlandse reisorganisatie heeft voor ons destijds alles geregeld. (hotelreserveringen, binnenlandse vluchten en transfers). Gaat op zn thais, communicatie over en weer moeizaam maar perfect geregeld hoe ik het wilde hebben. Tot op de minuut nauwkeurig! Ik heb zelf alles uitgezocht en hun toen gevraagd het te boeken. Omdat wij in het wat duurder hotelsegment logeerden, was het via het reisburo goedkoper te boeken dan via internet of de walkinn rates. Tuurlijk kan je aan de balie ook proberen af te dingen. (maar daar had ik gewoon geen zin in, beetje lui).

Mocht je moeten betalen, doe dat dan niet op de nederlandse rekening van het reisburo, maar stort het thaise bedrag omgerekend in euro's direct op de thaise bankrekening. Dit kan (ligt natuurlijk ook aan het te betalen bedrag) heel veel geld schelen. De thaise bank heeft altijd een veel gunstiger wisselkoers!

Wij zaten in een hotel net buiten het centrum maar ik zou aanraden wat dichter bij het oude centrum te zitten. Wellicht hebben andere reizigers daar nog een goede tip voor.

succes
Jurma
14 jaar geleden
·
#5288
wij hebben wel de trein gepakt naar Ayutthaya, erg leuk om te doen en ook met ( onze) kinderen ging dat goed. Het ligt er alleen aan op welk vliegveld je land... Binnenlandse vluchten landen volgens mij op Don Muan airport. het station is aan de andere kant van de weg..
Land je op het internationale vliegveld, dan is het een ander verhaal. dan moet je eerst een kwartier met de taxi voor je bij het station bent. in dat geval is transfer vanaf de airport direct naar Ayutthaya waarschijnlijk het makkelijkst.

wij hebben in juni 2008 bij http://www.baansuanguesthouse.com/html/main.html" target="_blank gezeten. lekker rustig buiten het centrum maar wel binnen 10 minuten tuktuk afstand van de nachtmarkt. 3 dagen een vaste tuktuk chauffeur van 09:00 tot 21:00 gehad. 1500 Bth ( 30 euro)betaald en hij was dolgelukkig.. ideaal
14 jaar geleden
·
#5289
Wij vliegen in juli naar Thailand en zouden graag direct vanuit het vliegtuig doorwillen naar Ayatthaya. Zou je dat ook voor 45 euro kunnen regelen?
Baan Suan Guesthouse ziet er wel mooi uit. Was het ook een beetje sfeervol? Ik vind de website wel een beetje kaal nl.

Fiep
14 jaar geleden
·
#5290
Goedemorgen Fiep,

Voor 45 euro moet je zeker wel in Ayutthaya kunnen komen. Dat is bijna 1.800 Bath.
Ter illustratie, wij hebben in Ayutthaya 2 ½ dagen een tuktuk van ‘s ochtend tot ’s avonds op afroep afgesproken voor minder dan 1.000 Bth per dag.
Deze chauffeur hoeft alleen uurtje te rijden en op de terugweg pikt hij weer wel iemand anders op.
Op de luchthaven staan de taxi chauffeurs trouwens netjes in de rij te wachten bij een overheids kantoortje voor ze aan de beurt zijn. Bij de beambte geef je aan waar je naar toe wilt, die vertelt je wat de prijs is , noteert het licentienummer van de chauffeur die aan de beurt is + de bestemming en dan mag je met hem mee.
Je kan zo niet ( moeilijker..) opgelicht worden en omdat alles geregistreerd word, als er klachten komen heeft de chauffeur het risico dat hij de lucratieve toeristen ritten vanaf de luchthaven niet meer mag uitvoeren..
Onze taxi chauffeur probeerde 1 keer om , door te gaan klagen over de hoge benzineprijzen, wat extra geld binnen te krijgen, maar toen we vriendelijk maar duidelijk aangaven dat we daar niet op in gingen geen probleem.
14 jaar geleden
·
#5291
dat lijkt beter geregeld te zijn dan op schiphol!
Zo durven we het wel aan.
Het zal wel een beetje wennen worden voor ons, de eerste twee keren dat ik in Thailand was, had ik zo weinig budget dat ik over dit soort dingen niet eens hoefde te denken, en de laatste keer hebben we er twee maanden gefietst, van Maleisie op doorreis naar Laos. Toen hebben helemaal geen ervaring opgedaan met taxi's, tuktuks en dergelijke!
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!