maandag 27 augustus 2012
  5 Replies
  2.6K Visits
  Subscribe
Wij zijn al vast begonnen met het vaststellen van ons reisschema voor de zomervakantie van 2013. Je kunt niet vroeg genoeg beginnen met de voorpret ;)
Nu hebben we het idee opgevat dat we zowel naar Chiang Mai als naar Koh Phanang (en hierna terug naar Bangkok) willen gaan. Van CM naar KP willen we dan liefst zo snel mogelijk en terug naar Bangkok willen we de nachttrein pakken.
Als we vanuit Chiang Mai met Airasia om 12:05 de vlucht naar Bangkok nemen, zijn we daar om 13:20. Hierna kunnen we de Airasia vlucht om 14:20 naar Surat Thani nemen, hier zijn we dan om 15:25. Dan nog de boot, volgens mij kunnen we dan alleen nog de Car Ferry van 18:00 halen, waarna we pas om 20:30 in KP zijn. Al met al een flinke dag reizen. Wat denken julle, of heeft iemand dit al eens gedaan, is dit te doen? Of is het toch beter om ergens een nachtje te blijven?
Waardeer dit bericht:
11 jaar geleden
·
#11337
Wij hebben voor maart 2013 hetzelfde in gedachten. ;-) ben benieuwd naar jullie reisschema heufje!
Verschil is dat wij wel enkele dagen stoppen in Bangkok.

Nu vliegt Air Asia vanaf 1 oktober vanaf een andere luchthaven in Bangkok en weten wij dus niet hoe lang het duurt daar te komen.

Is het vanuit Bangkok te doen op 1 dag met 2 kis (1 en 4 jaar)?
11 jaar geleden
·
#11338
Zoals wij het nu voor ogen hebben, ziet ons schema er zo uit:
1 nacht Bangkok
3/4 nachten Kanchanaburi
3 nachten Ayutthaya
2 nachten Sukhothai
3 nachten Chiang Mai
3 nachten Koh Phanang
2 nachten Bangkok
11 jaar geleden
·
#11339
Hoi Heufje,

Ik vind de vluchttijden te krap, bijv. als je om 13.20 uur aankomt op BKK en je vervolgvlucht met Air Asia vertrekt om 14.20 uur, heb je maar 1 uur overstaptijd. Bij Air Asia worden de koffers niet doorgelabeld, maar die moet je eerst ophalen bij de bagageband. Wij hebben al 2x meegemaakt dat een vlucht met Air Asia met 1 uurtje werd vervroegd. Je moet bij Air Asia uiterlijk 45 min. voor vertrek inchecken, dus in jullie geval uiterlijk om 13.35 uur.

Wij hebben ooit 3 uur overstaptijd gehad, maar die vlucht werd later door Air Asia vervroegd en toen hadden we 2 uur overstaptijd. We landden toen om 18.30 uur op BKK, we hadden direct onze koffers en konden we om 18.50 uur alweer inchecken voor onze volgende vlucht die om 20.30 uur vertrok. Dus achteraf hadden we alle tijd. Maar, 1 uur overstaptijd is m.i. veel te krap. Ik zou een nachtje in een hotel (met zwembad, zodat je 's middags nog lekker kan afkoelen met de kids) op het vliegveld van BKK boeken en dan met de eerste vlucht in de ochtend naar Suratthani vliegen en dan met een ferry naar Koh Phangan.

Suc6 met jullie keuzes en veel plezier met de voorpret!

Groetjes, Diana
11 jaar geleden
·
#11340
Hoi,

Wij zijn vorig jaar vanaf Chiang Mai naar Koh Samui gevlogen en zijn na 'n paar dagen met de boot naar Koh Phanang gegaan. Het is naar verhouding een dure vliegticket maar je bent dan ook wel 's middags op je bestemming. Terug zijn we met de ferry vanaf Koh Phanang naar Suratthani gegaan en wij vonden die reis langer dan verwacht. Je moet nl. nog een stuk met de bus vanaf Suratthani naar de ferry ('n uur of 2). Ik weet niet hoe dat zit als je vanaf het vliegveld komt. Het lijkt mij een hele uitdaging om de hele reis in 1 dag te doen.

Groetjes,
Jolanda
11 jaar geleden
·
#11341
@Diana, dank voor je reactie. Ik denk dat je gelijk hebt, het is inderdaad niet handig om dit alles op 1 dag te doen. Andere optie zou zijn om al om 8:25 vanuit CM te vliegen, maar dat is wel erg vroeg en dan moet je ook weer erg lang op het vliegveld rondhangen. Ik ga maar eens kijken voor een redelijk geprijsd hotel op vliegveld Don Muang.

@Jolanda, ik wist niet dat je vanaf CM rechtstreeks naar Koh Samui kon vliegen. Dat was dan zeker met Bangkok Air, weet je nog wat je ongeveer voor het ticket betaald hebt?
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!