woensdag 07 november 2012
  12 Replies
  5.3K Visits
  Subscribe
Hallo,
Ik kreeg vandaag het vaccinatie advies van thuisvaccinatie.nl binnen. Ze adviseren voor West Maleisie voor de kinderen hepatitis A+B vaccinatie. Voor ons alleen hepatitis A. Dat verbaast me eigenlijk, ik had verwacht/gedacht ook de kinderen alleen voor hepatitis A te laten vaccineren.

Wat was bij jullie het vaccinatieadvies voor West Maleisie (3 weken) voor de kinderen? Ook hepatitis B of alleen A?

groeten, Kirstin
Waardeer dit bericht:
11 jaar geleden
·
#11984
Hoi,

Niet direct een antwoord op je vraag maar hepatitis A en B wordt in 1 prik gegeven. Allereerst de eerste prik en na een half jaar de tweede prik en dan ben je voor 25 jaar (en ze verwachten levenslang maar dat moet verder onderzoek nog uitwijzen) beschermd.

Ik zou ook overwegen om zelf ook voor die combi prik te gaan. Zeker als jullie vaker willen gaan reizen.

Bij ons is indertijd alleen A geprikt en afgelopen zomer zijn wij voor de B gegaan. Voor de vaccinatie alleen hepatitis B zijn 3 prikken nodig: eerste prik, tweede prik na 4 weken en 6 maanden later de derde.

Wat zou de overweging zijn om niet (allemaal) voor de combi te gaan?

Groetjes,
Eynd
11 jaar geleden
·
#11985
A+B is natuurlijk duurder dan alleen A. En als het niet nodig is, waarom zou je het dan doen.

Verder las ik dat de vaccinatie voor hepatitis B pas na 6 maanden werkt. En dan zijn we alweer bijna terug. Maar of dit inderdaad zo is weet ik niet zeker.

Daar komt bij dat mijn dochter panisch is voor inentingen. Eigenlijk wil ze niet mee omdat ze ingeent moet worden. We hebben haar nu zo ver dat ze 1 prik aan durft en dan zo snel mogelijk zodat ze er af is. Als ik haar vertel dat ze over 1 maand nog een inenting moet hebben...

groeten, Kirstin
11 jaar geleden
·
#11986
Kijk hier eens.
http://www.soaaids.nl/soa/meest_voorkom ... epatitis_b
Ik vraag me af of het nodig is, ik ben geen arts maar wij hebben het bij onze kinderen niet gedaan, het lijkt me nog een beetje ver van mijn bed (wat natuurlijk niet wil zeggen dat de kids het niet kunnen krijgen).
Ik zou me elders ook nog even goed laten voorlichten.
11 jaar geleden
·
#11987
in Belgie zit hepatitis B in het basisschema, voor diegenen die geen van de 2 gehad hebben raden wij A+B aan (alsje toch van plan bent om A te zetten), gezien de kostprijs, en hepatitis B kan dan wel alleen overgegeven worden door bloed(transfusie) of sexueel contact, maar het is véél besmettelijker dan HIV bv... en gehad is gehad...

groetjes
joke
11 jaar geleden
·
#11988
Hoi Kirsten,

[u:ar8v5fql]Hepatitis A[/u:ar8v5fql]
- vaccinatie voor hepatitis A beschermt afhankelijk van het soort vaccin 1 of 3 jaar ( http://www.vaccinatiesopreis.nl/hepatitis-a-inenting/)
- ik weet niet hoe vaak jullie reizen maar als je volgend jaar weer op reis wilt, moet je wellicht weer een vaccinatie hepatitis A halen
- wil je dat hepatitis A 25 jaar geldig is (wellicht levenslang) dan moet je ook voor hepatitis A na een half jaar tot 12 maanden na de eerste prik de tweede vaccinatie halen

[u:ar8v5fql]Hepatitis B[/u:ar8v5fql]
- vaccinatie voor hepatitis B kan je op 3 manieren doen:
1) tezamen met vaccinatie voor hepatitis A, waarbij er in totaal 2 prikken worden gegeven (de eerste prik en na 6 maanden - 12 maanden de tweede). Bescherming voor zowel A als B is dan 25 jaar (wellicht levenslang)
2) alleen vaccinatie tegen hepatitis B waarvoor je 3 prikken moet halen (maand 0 de eerste, maand 1 de tweede, maand 6 de derde prik). Je bent dan in principe levenslang beschermd (http://www.vaccinatiesopreis.nl/hepatitis-b-inenting/)
3) soms kan het nodig zijn om een versnelde vaccinatie B te geven. Er worden dan 4 injecties gegeven: De 1e injectie op dag 0, De 2e injectie op dag 7, De 3e injectie op dag 21, De 4e injectie op maand 12 (ik mag maar 2 verwijzingen doen dus even www ervoor zetten: http://vaccinatiepunt.nl/hepatitusB.html)

[u:ar8v5fql]Wel/niet ook vaccineren tegen hepatitis B:[/u:ar8v5fql]
- bij ons adviseerde ze de kinderen ook B te geven aangezien zij nog hun 'wilde jaren' voor zich hebben liggen. Omdat wij sowieso vaccinatie hepatitis A voor langere periode wilden halen (dus na half jaar - jaar een tweede prik) omdat wij van plan waren meer verre reizen te gaan maken, hebben wij meteen de combi gedaan.
- kan me voorstellen dat als je kind panisch is voor prikken en je niet volgend jaar weer een verre reis gaat maken (let op ook voor bijv. Turkije is vaccinatie hepatitis A nodig) je kiest voor 1 vaccinatie (dus alleen A)
- als je veel reist/wilt gaan reizen dan zou ik voor de combi gaan (je moet dan namelijk toch al 2 keer een prik voor A halen en als B erbij in zit ben je dus met 2 prikken voor 25 jaar/levenslang klaar)
- de combi A en B is duurder dan een eenmalige prik voor A. Echter los A en los B is weer duurder dan de combi (en je moet voor die losse prikken in totaal meer prikken halen dan voor de combi).
- wij hebben jaren geleden (nog ver voor de kinderen) alleen A gehad. Wij hebben afgelopen zomer in overleg met vaccinatie arts toch besloten om ook B te halen omdat je hepatitis B niet alleen via sexuele contacten kan oplopen maar ook via niet goed schoongemaakte medische instrumenten (maar ook via scheermesjes bij bijv. kappers...). Een kappersbezoek/zetten van tatoeages kan je vermijden maar een ongelukje zit in een klein hoekje.... Hier hadden we voorheen nog niet zo over nagedacht maar met dit in het achterhoofd zou ik er persoonlijk ook voor kiezen om kinderen te vaccineren als je vaker verre reizen maakt.

Ik hoop dat je hier wat mee kan...

Groetjes
11 jaar geleden
·
#11989
Bedankt voor jullie reacties.

Thuisvaccinatie.nl geeft de volgende reden voor hun advies:
Sinds vorig jaar is de B vaccinatie in het rijksvaccinatie programma opgenomen.
Dit geldt voor baby's die in 2011 worden geboren.
Ook het reisadvies is aangepast hierop, dit houdt in dat voor alle kinderen onder de 16 jaar de combinatie prik AB word aangeraden, er zijn hiervan 2 prikken nodig voor 25 jaar bescherming ,de herhaling vind 6-12 maanden na de eerste vaccinatie plaats voor kinderen.
Alle kinderen onder de 16 jaar krijgen standaard het advies AB, dit is de nieuwe richtlijn.

Weet iemand hoe lang het duurt voordat de vaccinatie voor hepatitis B werkt? Heb je al bescherming na de 1e vaccinatie? Want over 6 maanden zijn we alweer terug, dus de 2e halen we niet voor onze reis.

groeten, Kirstin
11 jaar geleden
·
#11990
De vaccinaties zitten erin. Bij de kinderen viel het niet mee. Gelukkig hoeven ze niet nog een keer.

We hebben ervoor gekozen om allemaal voor hepatitis A+B ingeënt te worden. Niet echt met een speciale reden, meer omdat we toch al ingeënt moesten worden voor A.

Het verhaal van de vaccinatie arts:
De kinderen hebben na deze ene vaccinatie meteen bescherming voor hepatitis A+B voor de komende 1-2 jaar. Als ze ergens in de komende 5-10 jaar nog een inenting krijgen dan hebben ze voor 25 jaar bescherming.

Wij hebben nu nog maar gedeeltelijke bescherming tegen hepatitis B. We moeten over min. 1 maand nog een keer ingeënt worden voor complete bescherming. En dan evt. na 6 maanden tot 1 jaar nog een keer voor 25 jaar bescherming.

groeten, Kirstin
11 jaar geleden
·
#11991
Hoi Kirstin,
de kinderen zijn alleen beschermd tegen hep B als ze na 1 mnd ook een halve ml hep B er los bij krijgen hoor! dus als ze dat niet geadviseerd hebben zou ik er nog even naar vragen als ik jou was ( ben zelf reizigers verpleegkundige...)
11 jaar geleden
·
#11992
3 weken gelden de huisarts geweest die gespecialiseerd is in reizigersvaccinaties.
Uitgebreid advies gehad op basis van onze persoonlijke situatie.

Zijn advies voor hep a vaccinaties voor onze kinderen.
Onder de 5 jaar worden ze er eigenlijk niet ziek van. Zien wel geel maar verder hoef je geen ziekteverschijnselen te verwachten. Ze zijn dan wel levenslang resistent. Pas na 5 jaar kan er een naar ziektebeeld optreden en is het advies te vaccineren. Nu was zijn advies niet te vaccineren.

Dit verbaasde ons in eerste principe erg. Waren overtuigd dat vaccinatie nodig was voor de kleintjes omdat ze anders erg ziek kunnen worden. Hij heeft ons ter aanvulling de medische publicaties laten zien. Daarom hebben wij besloten voor hun het (nog) niet te doen maar pas als ze ouder zijn.

Let op, ik ben geen arts. Natuurlijk belangrijk altijd persoonlijk advies in te winnen bij een ggd of huisarts.
11 jaar geleden
·
#11993
Hoi,

Wij hebben destijds ook gekozen voor Hep A en B samen (twinrix). Hep A is voor 25 jaar, Hep B voor levenslang. Na 1 jaar ben ik hier terug gegaan ondanks dat we niet op reis gingen en hebben we de 2e prik toch laten zetten, onze oudste 2 zijn dus komende 21 jaar nog klaar met Hep A.. Hep B hoeft helemaal niet meer. Alleen de kleinste nog..

Als je toch A moet laten doen zou ik gelijk de combi doen.. het is idd iets duurder maar dan heb je het gelijk gehad. Wie weet waar je volgend jaar of over 2 jaar naartoe gaat..

Succes!
Groeten
Merel
11 jaar geleden
·
#11994
Linda(?), raar dat jij iets anders schrijft over de hepatitis B van de kinderen.

Wij hebben afgelopen week onze 2e hepatitis A+B vaccinatie gehad en het toen nog uitgebreid met de arts van de thuisvaccinatiedienst gehad over de vaccinaties van de kinderen. Volgens hem zijn ze nu echt 1 tot 2 jaar beschermd. En moet een booster voor hun 16e verjaardag als ze willen dat die levenslang werkt.
Hepatitis A zou waarschijnlijk ook levenslang werken, vertelde hij, alleen weten ze dat nog niet zeker omdat het vaccin pas 22 jaar bestaat.

Misschien ligt het ook nog aan het soort vaccin dat je krijgt? Wij kregen een ander vaccin dan de kinderen.
11 jaar geleden
·
#11995
Hoi,
ja idd een beetje vreemd. Wij werken volgens het lcr (landelijk coordinatiecentrum reisigersadvisering, en volgens mij doen zij dat ook ...
Het klopt idd dat kinderen (ambirix)een andere vaccinatie krijgen als volwaassenen (twinrix)
Klopt trouwens idd dat het ws levenslang werkt de hep a maar nu in ieder geval al 25 jaar, is toch ook al een hele tijd :-)
Ik wilde je alleen even erop attenderen
Fijne reis alvast
Groetjes
Linda
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!