dinsdag 09 december 2008
  9 Replies
  4.3K Visits
  Subscribe
Hallo reizigers,

graag jullie ervaringen: is het aan te raden om voor je kleintje UV werende zwemkleding mee te nemen naar Thailand?

Groetjes, Kiki
Waardeer dit bericht:
14 jaar geleden
·
#4762
Ook ik heb de shirtjes waar Jurma het over heeft destijds aangeschaft bij Decathlon, erg praktisch vooral als je kind lang in een zwembad wilt spelen en dus veel blootgesteld wordt aan de zon. Ook daar verkopen ze een soort zwempakjes met korte en mouwen, Decathlon is goed betaalbaar, stuk minder duur dan de internetwinkels, maar dan is het uiteraard wel handig als je in de buurt woont!

Chila
14 jaar geleden
·
#4761
Ha,
Gewone kleding is niet uv werend en is de kans aanwezig dat ook de plekken die bedekt zijn verbranden. Ik vond het de investering meer dan waard, maar er zullen best ouders zijn die er een andere mening op nahouden. Bij declathon in amsterdam heb ik van de zomer een zwemshirt gekocht voor 7,95. dus mocht je daar in de buurt zijn, dan zou ik ze zeker aanschaffen.

Groet Jurma
14 jaar geleden
·
#4760
Om dit topic weer even aan te zwengelen; ik twijfel hieraan. Mijns inziens is een 'gewoon' tshirt ook goed, toch? Als ik 'm regelmatig insmeer en enigzins uit de zon hou moeten we een eind komen denk ik. Bovendien vind ik het best een smak geld, ruim 34 euro voor een UV-werend pakje....

Meningen?
15 jaar geleden
·
#4759
Hoi,

Wij hebben van de zomer uv kleding gekocht bij http://www.kids2protect.nl" target="_blank
Neem daar is een kijkje. Het is nog wel belangrijk om de delen die niet bedekt worden goed in te smeren.

Gr Esther
15 jaar geleden
·
#4758
Bedankt voor jullie reacties. Ik heb inmiddels een leuk setje aangeschaft (broekje met shirtje) via internet, met een ingebouwde zwemluier, leek me wel praktisch. En een zonnepet met nekflap. Trek dat allemaal aan en het scheelt me weer een half wriemellijfje insmeren, haha.
15 jaar geleden
·
#4757
Ik had het van tevoren al wel meegenomen en vond het ook erg handig. Mijn dochter verbrandt weliswaar niet ontzettend snel, maar in Thailand is de zon een stuk sterker dan hier, dus dan kun je blijven smeren. Bovendien heeft ze een hekel aan insmeren en, als ze eenmaal in het water is, krijg ik haar er maar héél moeilijk uit. Hooguit met de belofte van een ijsje en niet om haar in te smeren (-;
Maar, wat Jurma zegt, is niet mijn ervaring. In de grote warenhuizen in Bangkok is het volop verkrijgbaar (niet veel goedkoper dan hier overigens) en ook in verschilende badplaatsen was het te koop. In Dolphin Bay Resort, waar wij een paar dagen waren, verkochten ze het zelfs in het winkeltje bij het hotel. Dus mocht je toch spijt krijgen dat je het niet meegenomen hebt ... Voor kinderen die graag de hele dag in het water spelen, zou ik het absoluut aanraden!
15 jaar geleden
·
#4756
Ha,

Ik vond het een uitkomst! Allebei mijn (superblonde) kinderen droegen een setje. Voordeel voor de jongste was (hij had een heel pakje met een rits aan de voorkant) dat er geen zand in zijn luier kwam. Daarnaast is de zon echt heeeeel heet en fel. Wij waren er in de hitte maanden en mijn aziatische roots maakte niets uit. Ik hield het nog geen 10 minuten uit in de zon. En ook ik mocht mezelf goed insmeren terwijl ik dat in Europa nooit doe. Dus van boom naar boom/parasol. Voor mijn gemoedsrust vond ik het prettig dat ze allebei UV werende zwemkleding aan hadden. Desalniettemin smeerde ik ze 's ochtends goed in. Mijn oudste dochter verbrand makkelijk, dus dan heb je het echt wel nodig. In thailand is het moeilijk te krijgen, dus shop via internet en neem het mee.

Beter save than sorry.

Veel reisplezier! Jurma
15 jaar geleden
·
#4755
Hoi,

Tijdens onze reizen hadden wij geen speciale kleertjes voor de kids mee én hebben dit niet gemist. Elke dag smeerde we ze 's ochtends in. Ze zijn allebei niet verbrand.

groet Judith
15 jaar geleden
·
#4754
Hallo Kikki,

Wij hadden die mee, een soort zwemtruitje (uv werend van o'neill), heeft dit ook vaak aangehad. We hadden ook uv werende tshirts mee, van decathlon.


groetjes
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!