vrijdag 20 oktober 2017
  18 Replies
  4.6K Visits
  Subscribe
Hi allemaal,
Ik zit met een dilemma mbt onze reisbestemming voor zomer 2018.
Ik heb al tickets geboekt, van 3 t/m 23 augustus richting Bangkok.
Ik wilde hierna met mijn zoontje doorreizen naar Java, wat zo een 3,5 uur is maar nu twijfel ik of we toch naar Laos en Cambodja moeten dit jaar vanwege de geringe tijd. Als we naar Laos gaan, hoeven we maar 1,5 uur vliegen en dat scheelt toch tijd. Het lijkt alsof we 20 dagen hebben maar in feite zijn het 16 dagen. Ik kom aan op 4 augustus en neem zoontje op 5 augustus over van zijn vader in Bangkok. De 22ste wil ik weer terugvliegen naar Bangkok, zodat ik zeker weet dat we onze vlucht de volgende dag halen. Is het het waard om een land als Indonesië te bereizen in 16 volle dagen of kan ik beter naar Laos en op een rustiger tempo het land verkennen?
Arda wil graag naar Indonesië en mijn hart ligt daar eigenlijk ook. Maar Laos en evt Cambodja erbij lijkt mij ook erg leuk.
Wat zouden jullie doen? Toch kiezen waar jullie hart op de eerste plaats ligt of rationeel de beslissing nemen om geen tijd kwijt te zijn aan reizen?

Ik ben heel benieuwd wat jullie ideeën zijn.
Waardeer dit bericht:
6 jaar geleden
·
#25382
Met alle landen geen ervaring maar Indonesië is zo groot, je kunt ook een stukje doen. Als jullie daar allebei zo graag heen willen...

Ik zou 16 dagen voor Laos ook minimaal vinden.
6 jaar geleden
·
#25383
ja Dionne, We gaan ons dan ook beperken tot Java en misschien Bali erbij, meer niet.
Vind je 16 dagen voor Laos ook minimaal? Door de reisverslagen die ik heb gelezen, kreeg ik het gevoel dat er in Laos niet heel veel bezienswaardigheden zijn (heel zwart wit gezegd) maar dat het vooral rustgevend en ontspannen is.
Bij Laos denk ik aan rustig van dorpje naar dorpje trekken en bij Indonesië aan allemaal hoogtepunten. Vandaar mijn twijfel.
Maar misschien heb ik het helemaal mis hoor.
6 jaar geleden
·
#25384
Het dilemma komt mij erg bekend voor!! Ook hier is twijfel geweest tussen Laos en Java.
Uiteindelijk is het Java geworden. Niet echt op basis van objectieve argumenten maar grotendeels op gevoel en op basis wat voor wij leuk/passend denken te vinden.
Wat hierin wel een factor was, was dat ik voor Laos niet echt een fijne route kon maken voor de vier weken die wij hebben. De reistijd naar de bezienswaardigheden het zuiden vond ik niet aantrekkelijk. Alternatief was voor ons alleen noord Laos te doen icm de Isaan/Thailand.
Uiteindelijk werd het Java....
Ons eerste plan was alleen Java, we wilde van west naar oost reizen. Echter terug van oost naar west was voor ons een behoorlijk onaantrekkelijke optie. Concreet twee a drie dagen bezig met reizen om terug te kunnen vliegen. Dit hing onder andere samen met het niet goed op elkaar aansluiten van treinen en vluchten en vluchten die niet dagelijks gingen en dat soort zaken.
Na een hoop gepuzzel maken wij nu toch de oversteek naar Bali waar we nog een krappe week zullen zijn.
De moraal van mijn verhaal: orienteer je op Java op je route. Volgens mij kun je prima zestien dagen vullen in west Java en dan gewoon retour Jakarta voor je vlucht. Als je echt naar het oosten wilt, zal je reistempo flink hoger moeten zijn en heb je de keuze om terug te reizen of ook naar Bali te gaan.
Wij zijn van het reizen in een rustig tempo en zouden in jouw schoenen voor de eerste optie gaan, maar dat is persoonlijk, reis je liever vlotter dan kan de tweede ook.
6 jaar geleden
·
#25385
Mariëlle, dank je wel voor je uitgebreide antwoord.
Wij hebben hier exact hetzelfde, qua gevoel zeggen mijn zoontje en ik allebei Java. Ik schreef hier op het forum in de hoop dat er mensen zouden zijn die hetzelfde gevoel hadden en mij over de streep zouden trekken :) Zo zie je maar hoe nuttig dit forum is. Ik denk dat het Java wordt en zoals jij zegt, moet ik me focussen op de route.
Ik zat net zoals jij te kijken hoe ik nou logisch terug kan vliegen naar Bangkok zonder reistijd kwijt te zijn. Moeilijk hoor. Ik heb al het een en ander gelezen maar ik zit nog echt in het beginstadium. Arda wil echt de jungle in en lekker kunnen zwemmen, ik wil een vulkaan bezoeken, graag minimaal een treinreis maken en in een dorpje verblijven. Dat wordt dus kijken wat een logische route wordt.

Ik houd ook van een rustiger tempo, liever minder zien maar wel echt intens en zonder uitgeput te raken.

Vliegen jullie ook op Bangkok?
6 jaar geleden
·
#25386
Volgens mij is het in augustus regentijd in Laos. Hoeft geen reden zijn om niet te gaan, maar misschien trekt Java dan toch meer.
6 jaar geleden
·
#25387
Wij zijn best wel Java fans :)
16 dagen is kort maar prima te doen. Het is vooral keuzes maken...Welke hoogtepunten wil je vooral zien? Misschien helpen de bekende reisorganisaties je hierbij qua route. Zijn genoeg organisaties die Java ook 'maar' 16 dagen aandoen.
En denk ook even na over het vervoer. Met een eigen chauffeur kom je sneller van A naar B als met een gedeelde minibus die steeds overal stopt. Treinreizen kan ik aanbevelen op Java, Prachtige vergezichten!

Wat misschien goed is om te overwegen om geen retourtje te nemen vanaf Jakarta. Van Bangkok naar Jakarta vliegen en terug via Bali of Yogyakarta. Dan hoef je niet helemaal meer terug naar Jakarta.

Zat even te denken over een route...als je relaxt wilt doen
1. Bangkok-Jakarta
2 Jakarta --> Bandung met de trein (3 uur)
3/5 Bandung
6/10 Pangandaran
10/16 Yogyakarta

Mocht je wat sneller willen reizen dan kun je overal wat dagen afsnoepen en de Bromo vulkaan nog meepakken maar dit ligt best uit de richting als je vanaf Yogyakarta terugvliegt. Van Yogyakarta kun je wel weer treinen naar Malang (vlakbij de Bromo)
6 jaar geleden
·
#25388
metonsvier, bedankt voor het meedenken. Ik denk ook dat het prima kan maar zoals jij ook schrijft, wil ik niet terug via Jakarta.
Ik heb naar verschillende vluchten gekeken maar behalve Bali en Jakarta zijn alle vluchten met overstap. Je bent dan ongeveer 10 uur onderweg en de prijs is ook hoog. Vooral de tijd vind ik zo zonde en het liefst vlieg ik zo min mogelijk omdat ik al een lange reis achter de rug heb dan.
Zijn er,zover jullie weten andere opties om eerst van West naar Oost te reizen en dan weer helemaal naar het Westen naar Jakarta? Ik heb gekeken naar een cirkel als rondreis op Java maar kwam er niet echt uit.
Ik kan het ook absoluut niet inschatten; van het Westen naar het Oosten, is dat met de auto 5 uur of 10 uur? Ik geloof alles wat jullie zeggen want heb er totaal geen beeld van.:)

Misschien iemand de gouden tip? :)
6 jaar geleden
·
#25389
Ik vond de afstanden op java groot.

Wij zijn uiteindelijk daarom alleen voor oost java gegaan. Gevlogen op yogjakarta.
Vanuit daar in 6 dagen met auto met chauffeur
Via Solo-Malang- Bromo- Kalibaru- Banjuwangi naar Bali.
Er zaten een aantal zeer lange reisdagen tussen. Maar ik heb er geen spijt van het zo gedaan te hebben. De auto gaf ons veel vrijheid en we hebben zowel Bromo als de Ijen kunnen beklimmen.
6 jaar geleden
·
#25390
Ahh dat is wel jammer dat je inderdaad via een overstap moet, dat kost erg veel tijd en energie. Een cirkel is niet echt te doen op Java. Was vliegen op Yogyakarta wel te doen? Oost Java is ook erg leuk en dan in combi met Bali en vanaf daar terugvliegen (of moet je daar ook voor overstappen?)
Van West naar Oost is erg ver, ongeveer 1000 km, denk dat je wel 15+ uur onderweg bent en dat is nog los van verkeersdrukte.

Bali is erg klein en overzichtelijk, daar kun je ook heel goed een rondje maken. Weinig reistijd dus ideaal voor als je weinig tijd hebt. Wel erg toeristisch dus daar moet je wel van houden (maar niet anders als Thailand oid). Maar een mooie combi van cultuur en strand is daar goed te maken.

Ook nagedacht over Noord Sumatra?
6 jaar geleden
·
#25391
metonsvier, van Bangkok van Yogjakarta is met overstap en duurt zo een 10 uur.
Ik begin nu inderdaad te denken of we alleen Bali moeten aandoen dan maar ik wil juist zo graag minder toeristische plaatsen bezoeken en met de trein reizen.Naar Bali heb je wel een directe vlucht, dat is wel heel fijn.
Misschien moet ik toch op Jakarta vliegen, in die omgeving blijven, dus niet naar het Oosten en dan ook weer via Jakarta terugvliegen. dat lijkt me tot nu toe de beste optie. Dan moet ik wel heel goed kijken of daar genoeg te doen is voor twee weken. Maar dat zal haast wel. We kunnen dan ook rustiger reizen. Natuurlijk wil ik heel graag heel veel zien maar ik wil ook niet gaan rennen omdat we van alles willen zien. Arda is altijd snel tevreden; zo nu en dan kunnen zwemmen, natuur en zijn moeder bij zich en het is prima voor hem.

Sumatra heb ik ook overwogen, qua reistijd is dit zelfs gunstiger dan Java maar daar heb je Malaria en ik wil geen pillen slikken.

Btw, in Laos is ook overal kans op Malaria hé? Daar kwam ik later achter. Is dus op dit moment toch geen optie denk ik.
6 jaar geleden
·
#25392
Ik heb me suf gepuzzeld op een rondje Java maar kwam er simpelweg niet uit. Ik kwam tot de conclusie dat het vanzelfsprekend mogelijk is maar wij dan veel tijd zouden besteden aan alleen reizen om "terug" in Jakarta te komen.
Wij zijn al eens op Bali geweest (eerste verre reis met kind) en vonden het fantastisch, nog een paar dagen terug ervaren we dan ook zeker niet als straf.

Uiteindelijk ziet onze route er zo uit:

1/2 Amsterdam-Jakarta (Garuda) en direct door naar Bandung (bus?)
3/4/5 Bandung
6 Bandung -> Pangandaran (bus/trein)
7/8 ->Pangandaran
9 Pangandaran ->Yogjakarta (bus/trein)
10-14 Yogjakarta
15 Yogjakarta -> Malang (hele dag trein)
16 Malang
17 Sendang Biru (Sempu Island)
18 Bromo
19/20/21 Licin (vanuit hier o.a Iljen)
22 Sukamade (schildpadden)
Naar Bali
23/24/26/26 Pemuratan
27/28 Kuta
29/30 Denpaser - Jakarta - Amsterdam

Vanaf dag 17 tm dag 23 hebben wij ook een chauffeur. Oost Java heeft veel te bieden maar de logistiek om er te komen vond ik een uitdaging. Zonder twijfel te doen, maar dan met veel meer tijd dan wij er nu besteden. Met een "rustdag" in Licin hebben wij deze week ook een behoorlijk druk programma maar door dit met een chauffeur te doen denken we genoeg regelmaat in te bouwen om het leuk te houden.
Ik begreep dat in oost Java je kunt rekenen op +- 40-50 km per uur als je je verplaatst.

Plekker die wij wel overwogen hebben, maar hebben laten schieten zijn Jakarta, Bogor en het Dieng Plateau. Je kunt nou eenmaal niet alles.....

Bali vind ik ook wel een aanrader hoor, hoewel er inderdaad plekken zijn die wel heel erg toeristisch en totaal niet meer authentiek aandoen. Dat gezegd hebbende kun je die m.i. ook mijden en heeft Bali aan cultuur en natuur heel erg veel te bieden!

Wij kiezen nu voor Pemuratan omdat dit niet te ver vanaf de ferry uit Java is en we er nog niet geweest zijn. Daarnaast kun je er snorkelen wat wij erg leuk vinden. Verder hebben we eigenlijk niets wat we daar echt perse willen doen. Bijkomen en zien hoe onze pet staat om ter plekke te beslissen of het alleen relaxen of toch nog iets actief wordt.
In Kuta zijn wij eerder geweest, dit is supertoeristisch, totaal niet Indonesisch, maar in tegenstelling tot hordes anderen vonden wij het wel een leuke plek. Toen wij er in 2014 waren was het waterpark te groot en heftig voor onze zoon. Met de ervaring van de waterparken in Maleisie en Signapore dit jaar zijn wij op Bali nu wel van plan om naar Waterbom te gaan. Hier zal zonder twijfel niks Indonesisch aan zijn maar we zullen er vast een hele fijne dag hebben:-)
6 jaar geleden
·
#25393
Ah Marielle, ik ben ook begonnen met puzzelen en kwam er ook niet uit.
Jullie hebben ook meer dagen, heerlijk, en zijn dus wat flexibeler.
Wij hebben 16 dagen en dan dat besteden aan een hele dag reizen, vind ik echt zonde.

Bali lijkt mij ook heerlijk hoor maar ik wil zo graag authentiekere steden zien. Een combinatie zoals jullie hebben, zou perfect zijn maar dat zit er helaas niet in.

Ik kijk nu naar Vietnam, staat ook al heel lang op ons lijstje. Misschien dat we dat nu moeten doen en Indonesië voor later bewaren.
Ik weet het op dit moment niet zo goed meer.

Ik lees hier nog mee en ga op internet verder zoeken.

Ach, en een waterpark is altijd leuk, Indonesisch of niet :)
6 jaar geleden
·
#25394


Sumatra heb ik ook overwogen, qua reistijd is dit zelfs gunstiger dan Java maar daar heb je Malaria en ik wil geen pillen slikken.

Btw, in Laos is ook overal kans op Malaria hé? Daar kwam ik later achter. Is dus op dit moment toch geen optie denk ik.


Het is inmiddels al vaker gezegd... er is e.e.a. veranderd op malariagebied. Voor zowel Sumatra als Laos hoef je geen pillen te slikken. Advies is nu alleen noodbehandeling mee te nemen (dit geldt ook voor Cambodja!).
6 jaar geleden
·
#25395


Sumatra heb ik ook overwogen, qua reistijd is dit zelfs gunstiger dan Java maar daar heb je Malaria en ik wil geen pillen slikken.

Btw, in Laos is ook overal kans op Malaria hé? Daar kwam ik later achter. Is dus op dit moment toch geen optie denk ik.


Het is inmiddels al vaker gezegd... er is e.e.a. veranderd op malariagebied. Voor zowel Sumatra als Laos hoef je geen pillen te slikken. Advies is nu alleen noodbehandeling mee te nemen (dit geldt ook voor Cambodja!).


Ik weet het eynd maar noodbehandeling betekent toch dat het uiteindelijk toch Malariagebied is? Alleen misschien heel weinig?
6 jaar geleden
·
#25396
Ja, maar dan kan je ook niet meer naar Thailand... zelfde advies...
6 jaar geleden
·
#25397
Ja, maar dan kan je ook niet meer naar Thailand... zelfde advies...


Sommige delen inderdaad.
6 jaar geleden
·
#25398
Wat ik eigenlijk wil zeggen, is dat bij veel landen malaria voorkomt waarbij je nooit iets hoefde (hoeft) te slikken. Muggenwerende maatregelen zijn genoeg. Maar ook dan kan je dus malaria oplopen...

Bij een groot aantal landen (Azie geldt niet bij Afrika) is inmiddels de kans op malaria nu zodanig verminderd dat er geen pillen meer hoeven te worden geslikt. Noodmedicatie is alleen voor het uitzonderlijke geval dat je toch malaria oploopt.

Het verschil is nu dat je bij landen waar je voorheen gewoon heen kon zonder malariapillen, je nu geadviseerd wordt om noodmedicatie mee te nemen. Dit wil niet zeggen dat kans op malaria opeens groter is geworden. Gewoon ander beleid.
6 jaar geleden
·
#25399
Ah, ik snap het eynd, verhelderend op de manier waarop jij het beschrijft. Mijn interpretatie was anders, zwart witter. Bedankt, hier kan ik iets mee. Ik vind de informatie dusdanig onduidelijk dat ik overal van schrik en afschrijf.
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!