New

twijfel!

  maandag 26 april 2010
  3 Replies
  3K Visits
  Subscribe
Hallo allemaal,

Ik twijfel.
Kan niet goed beslissen wanneer ik naar Maleisie zal gaan. De keuze is of eind april of begin zomervakantie (weliswaar pas in 2011!)
Voordeel van de zomervakantie is dat wij dan ruim 4 weken hebben en in de mei vakantie ongeveer zo'n dikke 3,5 week. Anderzijds, de ticketprijzen zijn in mei beduidend goedkoper. Een ander voordeel is dat het eind april nog wel mogelijk is om via thailand nog naar Ko lipe (moesson is dan nog niet begonnen of gaat beginnen) te gaan. Via langkawi gaan we dan Maleisie binnen en zullen KL bezoeken en een kampong (fietsen), maar meerendels aan de oostkust verblijven (perhentians en rendang).Ik merk dat mijn grootste twijfel erin zit of het in de zomer niet 'te druk is'. Als we in zomer gaan zullen we genoodzaakt zijn om veel resort al van te voren vast te leggen. wat ten kostte kan gaan van de flexibilitiet. Wij houden erg van de tropische eilanden en zullen zeker perhentians bezoeken maar die zijn erg populair en gevoelsmatig heb ik steeds zo iets van is het daar dan niet te druk??!
Misschien valt dat mee , dus ik hoor graag jullie ervaringen.
Mocht ik kiezen voor de zomervak, weet iemand van jullie hoelang van te voren je je accomodatie moet vastleggen op b.v de perhantians of andere toeristische plekken?

bedankt alvast voor het meedenken/ advies

Groet Greetje
Waardeer dit bericht:
13 jaar geleden
·
#7175
Wij moeten nog gaan, dus ervaringen kan ik je nog niet geven, maar wij hangen sowieso vast aan de (Belgische) schoolvakanties en dat betekent dus in juli/augustus op reis. We regelen onze accommodaties op voorhand. Ik heb het niet het idee dat dat overal per se nodig is maar wel inderdaad op de Perhentians, bv. Om je een idee te geven: uit nieuwsgierigheid mailde ik in januari al even naar Tuna Bay op de Perhentians en ze waren toen al volzet voor onze data in juli. Wat dat betreft is het inderdaad een pak minder flexibel in het hoogseizoen, maar ik organiseer graag op voorhand dus zelf vind ik dat niet zo erg. Wij hebben al wel eens (elders) ongeveer tien hotels moeten aflopen vooraleer we plek hadden en dat vind ik op een vakantie van 4 weken ook zo zonde van de tijd.
Wat de vluchten betreft: we hebben erg vroeg geboekt (afgelopen najaar) en wij vliegen met Egypt Air vanuit Londen. Ok, dat is niet de luxe die Emirates of Etihad biedt, maar met het vroege boeken komen wij op een prijs van net 1.500 euro voor twee volwassenen en twee betalende kinderen in juli. Daar kon zelfs Air Asia niet tegenop. Ook niet als ik de meerkost van de Eurostar (vanuit België dan, hè) er bij reken.
Anderzijds: een verschil van 3,5 week versus 4 weken is nu ook niet zo groot, hè dus in dat opzicht zou ik misschien toch gewoon voor april opteren? Tenzij die paar dagen echt het verschil maken.
In augustus kan ik je meer vertellen over hoe druk het ter plekke was!
13 jaar geleden
·
#7176
Kimh....

Bedankt voor je reactie!
Heb ik in ieder geval wel een indicatie wanneer ik Tuna bay moet resereven. Morgen ga ik met school bespreken of het kan dat ik 10 dagen extra verlof op kan nemen . Zo tussen pasen en mie vakantie. Lukt dit dan is de kans groot dat we voor eind april gaan (ticket prijzen zijn alleen nog niet bekend).
Ik hoor graag van je hoe de zomervak aldaar bevalt, gaan jullie een blog bijhouden?

Alvast heel veel plezier, het is al dichtbij.

Nog andere ouders die al wel ervaring hebben met het riezen in Maliesie in zomervakantie, graag hoor ik hoe jullie de drukte hebben ervaren en of het noodzakelijk is om al veel hotels/ resorts te reserveren????

Groet Greetje
13 jaar geleden
·
#7177
Hoi Greetje,

nou - wij gaan 10 juni, dus ook nog geen eigen ervaringen. Vrienden van mij waren ook in april7mei en hebben er onwijs van genoten - alles spontaan plannen, nergens druk enzf..
Ik persoonlijk plan graag en geniet van de voorpret, dus bij ons staat al alles vast en ik vind het bij alle drukte een verademing, dat ik nu alleen maar nog mijn persoonlijk programma hoef te volgen... ;o)
Onze vlucht hebben wij in september geboekt - prima korting via Air Malaysia en alle accomodaties in de kerstvakantie (ook heel goede kortingen en zelfs nog een seaview bungalow bij Tuna Bay gescoort - is natuurlijk ook nog net voor de schoolvakantie)...
Als ik kijk naar onze ervaringen met peak season in Thailand: nee, het is niet te druk, omdat de voorhanden accomodaties beperkt zijn, maar het is veel duurder.
Dus: als ik in jouw schoenen stond, zou ik in april gaan...

Groeten,
Anja
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!