zondag 09 oktober 2016
  10 Replies
  3.6K Visits
  Subscribe
Hi allemaal,
Nadat mijn vorige reisschema saai was bevonden, kom ik nu met twee nieuwe reisschema's:)) Jullie kunnen weer helemaal losgaan.

Route 1 (alleen schiereiland)

2 nachten KL (2 nachten want ik wil tijd nemen om de bustickets etc. te regelen.)
met de bus naar Cameron Highlands, 2 nachten verblijven
mt de bus naar Taman Negara, 2 nachten verblijven
met de bus naar Kota Bharu, 2 nachten verblijven (Pasir Belinda)
Naar een eiland, hier 6 nachten verblijven (Besil,Kecil,Kapas,Renang,Welke weet ik ook nog niet)
Terug naar Kl, 3 nachten verblijven
terugvliegen naar NL

of

Route 2 (schiereiland plus Borneo)

1 nacht Kl (acclimatiseren)
vliegen naar Kuching
5 nachten Kuching (dit is incl evt. verblijf bij Bako)
Vliegen naar Kota Bharu, door naar een eiland. 6 nachten verblijven
2 nachten Kota Bharu (Pasir Belinda) of Cameron Highlands
3 nachten KL
terugvliegen naar NL

Ik ben nu even uitgegaan van 17-18 dagen.

Wat vinden jullie van deze routes? Welke zouden jullie kiezen en waarom? Of hebben jullie heel andere routes die ik in mijn schema zou kunnen opnemen?

Alvast bedankt voor het meelezen en meedenken.
Waardeer dit bericht:
7 jaar geleden
·
#22537
Op basis van het aantal nachten zou ik voor de tweede optie gaan. Is relaxter dan overal maar een hele dag te zijn. Ik weet niet hoe lang het reizen is van de ene naar de andere plek, want dat maakt ook wel uit. Als je 2 uur reistijd hebt heb je al meer tijd op de volgende bestemming. Al is het mss snel spullen droppen en verder.
7 jaar geleden
·
#22538
De tweede lijkt mij ook rustiger. Ik heb niet helemaal paraat hoe lang exact alle busreizen zouden zijn, maar volgens mij zeker wel een paar uur. Dan vind ik twee nachtjes best kort om alweer verder te gaan voor een volgende forse verplaatsing.

Wellicht een bewuste keuze maar zes dagen aan het strand in een omgeving waar maar beperkte activiteiten zijn vind ik ook wel lang. Je zou kunnen kijken of je de nachten op twee locaties kunt doen. Dan heb je wat afwisseling en een nieuwe snorkel-locatie:-)

Wat betreft de eerste; volgens mij kun je busreizen trouwens ook op internet regelen. Als dit je enige reden is om twee nachten in KL te zijn is het misschien een idee om dat eens uit te vogelen.
7 jaar geleden
·
#22539
Bedankt voor de reacties. Mij lijkt de tweede optie ook rustiger. Het enige nadeel vind ik dat we dan moeten vliegen. Is op zich niet erg maar zoon heeft last can zijn oren bij het stijgen en dalen. Dus hoe minder vliegen hoe beter.
De busreizen duren allemaal minimaal 4 uur. Dat is dus toch wel een onderneming. Misschien dat ik dat heb onderschat. Ik heb gezien dat het via internet kan isd. Ik wilde twee nachten in Kl blijven om even bij te komen omdat we de dagen wrna veel zouden moeten zitten in de bus. Maar als we naar Kuching gaan, hoeft dat dus niet. Vinden jullie 5 nachten in kuching te lang? Eerder ergens op het forum vonden ze het te lang en raadden mij aan om te verblijven in Bako. Ik ben bang dat ik geen acco meer kan vonden daar, alles is snel vol. Dan wordt het een daguitje vanuit kuching. Het lijkt me dat er genoeg te beleven is in Kuching eo.Of zijn 5 dagen te lang? Op een eiland 6 nachten heb ok bewust gedaan. Lekker boeken lezen, Arda zwemmen, gewoon luieren dus. En we willen ook zeker snorkelen. Misschien moet ik toch overwegen om er 5 nachten van te maken.
7 jaar geleden
·
#22540
Ik zou zeker proberen te overnachten in Bako. Wij waren er 1 nacht en dat vond ik wel kort. Er zijn zoveel mooie wandelingen te doen daar. Veel wildlife ook, al vond mijn zoon de mudskippers nog het coolst en was hij bang voor de baardzwijnen die bij de acco rondliepen.
7 jaar geleden
·
#22541
Ik moest even de mudskipper opzoeken hoor:) Wist niet wat het was:D
Ik hoor van iedereen dar ik er moet verblijven. Het probleem is dat ik nu nog niet kan reserveren omdat mijn vakantiedagen niet bekend zijn. Als ik te laat ben, moet ik er wel heen als daguitje. Is het het dan ook nog wel waard om naar Bako te gaan?
Ik zag net ook dat je niet elke dag een directe vlucht hebt van Kuching naar Kota Bharu. Nu ben ik verplicht 6 dagen in Kuching te blijven. Er is genoeg te doen in de omgeving van Kuching maar had liever een dag korter willen blijven.
7 jaar geleden
·
#22542
In het algemeen (want heb nog niet in Maleisië gereisd):

Wij verkassen zo vaak elke dag/elke twee dagen en voelen ons daar prima bij. Het 'snel reizen' is uiteraard geen doel op zich, tijdens onze laatste reis hebben wij bijv. ook 2 weken op 1 locatie gezeten, ook dat komt voor, het is maar net hoe de situatie is en wat we denken te willen gaan doen/zien.

Het is controversieel hier op het forum, maar wil wel weleens een ander geluid laten horen: langzaam of snel(ler) reizen, beide opties hebben voor- en nadelen, het is maar net wat voor jou/jullie belangrijk is! ..... en het een hoeft het ander ook zeker niet uit te sluiten ;-)

Is op zich niet erg maar zoon heeft last can zijn oren bij het stijgen en dalen. Dus hoe minder vliegen hoe beter.


Heb je hiervoor al eens een dokter naar Arda laten kijken? Ik heb het ook heel erg gehad, na onderzoek simpele oplossing kunnen vinden en nu nergens last meer van!

Een makkelijke eerste stap (als je dat nog niet geprobeerd hebt) is het kopen van ear plugs om deze klachten te verminderen, heeft mij in het begin ook goed gedaan! Hoef je niet hele vlucht in te hebben, dus je kan gewoon van je schermpje genieten onderweg.
7 jaar geleden
·
#22543
Hi Anne, normaal gesproken vind ik het fijn om ergens een paar dagen te zitten. Maar nu dacht ik eens avontuurlijk te doen en rond te trekken:) Ik weet niet of het voor mij werkt maar het is fijn om ook een ander geluid te horen.

Wat betreft de earplugs. Dat hebben we geprobeerd, helaas helpt het niet. Hij krijgt ook kauwgum tijdens het dalen en stijgen, neusspray hebben we ook al geprobeerd. Het helpt allemaal niet zo.
Ontdekte je dokter iets aan/in je oren waardoor je last had tijdens het vliegen? Ik ben erg benieuwd. Zou zo fijn zijn als we dit konden oplossen. Zo zielig, soms zit hij huilend op zijn stoel:((
7 jaar geleden
·
#22544
Er is maar één manier om daar achter te komen! :-)
Maar als je normaal gezien gelukkig wordt van een paar dagen ergens zijn, dan heb je denk ik ook je antwoord al. Ik heb jullie Thailand verslag gelezen en ik zou daar heel onrustig geworden zijn. Je zou wel kunnen kijken of je ietsje sneller zou kunnen mocht je dat willen, maar het hangt ook helemaal af van wat je wilt zien/doen en hoeveel tijd je daarvoor nodig hebt natuurlijk (relaxen is ook een activiteit!).


Dat huilen op een stoel is zeer herkenbaar, maar gelukkig dus verleden tijd. Tijdens een sportkeuring (duikbrevet halen) checkten ze mijn oren, ik heb hele nauwe doorgang (blijkbaar) en er werd mij gevraagd of ik daar geen last van had in een vliegtuig (wel dus). Mijn oren worden zo'n week voor een vlucht uitgespoten en als ik nog maar denk dat ik verkouden ben snuif ik zout water net voor het boarden en landen (zelfde als neusspray, maar dan veel zouter). Als het dan nog pijnlijk is in het vliegtuig, kan ik met deze voorzorgsmaatregelen beter klaren (neus dicht knijpen en heel voorzichtig druk er op zetten) en dan een half uurtje voor het dalen alsnog de plugs in doen. Het is niet dat dit mij een garantie geeft op een pijnloze vlucht, maar van huilend op je stoel naar 'het voelen' is een verademing.
Kan natuurlijk goed zijn dat dat bij hem ook niet gaat werken, maar wellicht is er ook voor hem een simpele oplossing?! Ik vind het de vraag aan jullie huisarts wel waard.
7 jaar geleden
·
#22545
Dat huilen tijdens het dalen is ook bij ons bekend maar gelukkig hebben mijn dochter en ik heel veel baat bij oordopjes, deze gaan zodra de daling wordt ingezet onze oren in, werkt voor ons gelukkig perfect!

Ik zou er zeker mee naar de huisarts gaan als dopjes niet voldoende zijn.
7 jaar geleden
·
#22546
Dank jullie wel voor de tips mbt de oren. Ik ga toch maar eens naar de huisarts met Arda. earplugs etc helpen echt niet bij hem. Ik heb zelf gelukkig nergens last van.
Anne, ik begrijp dat je er onrustig van zou worden. Het reistempo bij ons is best laag. Dit is echter wel met een reden. Ik heb met periodes vermoeidheidsklachten, onverklaarbaar(tot nu toe). Ik ben tijdens reizen bang dat ik het ook krijg en dat Arda er de dupe van wordt. Maar het laatste jaar gaat het best goed en durf ik meer aan. Met die korte stops in Maleisië wil ik mijzelf ook uitdagen, zonder er in door te schieten. De balans vinden is soms lastig. Maar zoals mijn cursisten altijd zeggen:"Komt goed." :)))

Ps:Ik ben echt dol op dit forum en op de forumleden:) Jullie geven zo veel waardevolle tips.
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!