zaterdag 13 oktober 2018
  3 Replies
  2.5K Visits
  Subscribe
Hi,

Wij gaan binnenkort voor een wat langere tijd naar Maleisie/Thailand en zullen wrs veelvuldig gebruik maken van taxi's. Mijn kinderen zijn dan bijna 3 en bijna 5 en uit praktische overwegingen is een gewone taxi met beide kids op schoot wellicht het fijnst (in vergelijking met 1 ouder voorin en 1 ouder achter met 2 kinderen in gordels etc).

Nu vroeg ik mij af, bestaat er een soort tuigje oid waarmee je makkelijk je kind kunt vastzetten? Of is het veilig (onveilig) genoeg om je kind gewoon op schoot te nemen met de gordel om het kind (en dus jezelf)?

We overwegen in elk geval 2 van die opblaasbare booster seats, voor in onze eigen huurauto zodat ze beiden achterin kunnen zitten (jongste is met bijna 3 jaar dan nog wel te jong maar veel andere keuze is er niet). Bij elk ritje die boosters meenemen lijkt ook niet echt praktisch....
Waardeer dit bericht:
5 jaar geleden
·
#28565
Hoi,
tuigjes voor korte afstanden nooit gebruikt. Wat
Jij zegt op schoot en dan gordel ook om het lind
deden wij wel.

Bubble bum booster Seat wel gebruikt. Veilig
En kind zit meteen hoger, en ziet kan (net) uit raam kijken.

Onze bubble bum is te koop, mocht je interesse hebben.
Laat t me weten!
Groetjes Ilse

PS. Autohuren in Maleisië is ook prima te doen , goede wegen. Misschien nog overwegen waard.
5 jaar geleden
·
#28566
Hoi,
tuigjes voor korte afstanden nooit gebruikt. Wat
Jij zegt op schoot en dan gordel ook om het lind
deden wij wel.

.


Ik weet niet of je hiermee bedoelt dat je kind hier met eigen gordel zit maar ik lees het eerder als 'volwassene zit, op schoot zit kind en dan pas komt de gordel'. Als je dit inderdaad bedoelt: NOOIT DOEN!!! Als je de gordel nodig hebt waarvoor hij is (dat hij je tegenhoudt bij hevige remactie/een eventuele klap) dan plet je met je lichaamsgewicht je kind...
5 jaar geleden
·
#28567
Maar waarom zou je beide kinderen op school willen nemen ipv een ouder vooraan en de andere met de twee kinderen achteraan? Vaak hebben de taxi s ook geen gordels. Ik zou alleszins nooit de kinderen op school nemen en dan de gordel aandoen. Zoals Eynd14 al zegt, is zo gevaarlijk. Een andere optie is de twee kinderen naast elkaar in 1 gordel desnoods en jij de andere als er geen drie gordels zijn? Of transport regelen via accommodaties, die zijn meestal wel voorzien van gordels.
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!