dinsdag 25 november 2014
  5 Replies
  4K Visits
  Subscribe
Heeft er iemand (een van de) trail(s) gelopen naar Machu Picchu met een peuter? Of een andere meerdaagse trekking? Bijv. Annapurna basecamp trekking of .... . Al dan niet dmv het huren van een (extra) drager.

Wel doen op niet? Ik ben e.e.a. aan het onderzoeken voor onze 'wereldreis' in 2016 (6 maanden - hopelijk gaat dat lukken). Nog geen idee welk werelddeel het gaat worden en of het er 'maar' bij één blijft, maar de Inca Trail is toch wel een hele grote droom van ons.
Waardeer dit bericht:
9 jaar geleden
·
#17343
Ik heb wel de ervaring met de trekking maar niet met kinderen. Er lopen wel eens mensen met kids de annapurna trekking maar die zijn echt wel een stuk ouder. Ik weet ook niet hoeveel je peuter weegt maar dragers in Nepal mogen van de goede organisaties waar ze voor werken maximaal 15 kilo tillen. Ik zeg niet dat het niet kan maar misschien met de hoogte en het hoogteverschil noem je wel gelijk twee hele pittige opties. Er zijn ook mooie meerdaagse trekkingen die een stuk minder klimmen en wat korter per dag zijn en denk ik wat prettiger met een peuter.
9 jaar geleden
·
#17344
Heb zelf veel trekkings gedaan met name in Nepal,India en Bolivia.Mijn mening is dat je een (klein) kind geen plezier doet met heel de dag lopen überhaupt en zeker niet op grote hoogte met veel stijgen en dalen.Ik weet niet of je zelf ooit dit soort trips hebt gemaakt maar het vergt wel wat van je lichaam en vooral je benen(vooral dalen is een aanslag op je knieen) om te lopen op de zeer onregelmatige bergpaden met treden die zeer ongelijk zijn,losse stenen,boomwortels etc.Als je je kind op je rug neemt zeg ik niet dat het niet te doen is.Wij trokken destijds zelfstandig met rugzakken van 10 tot 15 kg en dat is trouwens ruim voldoende om mee te zeulen.
Als je persé Machu Picchu wil doen waarom neem je dan niet de trein? Is niet hetzelfde dat begrijp ik maar besef je goed dat als je eenmaal met een kind in de bergen zit je bij problemen niet snel terug bent in de bewoonde wereld.Behalve dat je kind heel vervelend kan worden van het lopen kan het ook ziek worden en ook hoogteziekte krijgen. Ik weet voor mezelf dat ik er bij mijn kinderen(8 en 11) niet eens over hoef te denken ze mee te nemen voor een hele dag lopen in de bergen laat staan een meerdaagse trip.Was allang blij dat ze dit jaar zonder te mopperen een paar uur meehobbelden in Bangkok,Angkor Wat en Phnom Penh......... ;-)
9 jaar geleden
·
#17345
Bedankt Tikva en Laurens, helder! Was er al 'bang' voor, maar kan het nu in ieder geval echt uit mijn hoofd zetten. Of toch in ieder geval als gezin, evt. opgesplitst is ook altijd nog een optie, maar dat is een hele andere afweging.

Met de trein komen we idd ook bij Machu Picchu, maar wat je zegt Laurens, dat is niet hetzelfde.

Mijn ervaringen met meerdaagse trekkings zijn door omstandigheden niet legio nee, helaas. De drang is er wel altijd geweest en nu het wel kan, kan het dus eigenlijk nog niet! ;-)

Tijdens het 'nog niet zelf kunnen lopen'-tijdperk hebben we hem zelf gedragen (hij liep heel laat ivm behandeling heupafwijking) op een aantal tracks van meerdere uren per dag, dat ging toen prima. (gewicht, maar ook entertainment) Maar dat is geen vergelijk met hoe hij nu is, laat staan over nog ruim een jaar erbij... .

Nogmaals dank! No go! Is ook een antwoord!
9 jaar geleden
·
#17346
weet je wat het ook is, op de inca trail slaap je op vaste plekke.
kortom de etappes staan vast, en dat is niet wenselijk met een kleine.
wij denken met veel plezier tetug asn dagtochten in abel tasman park, nieuw zeeland.

of in peru in heilige vallei....dat was eel zonder kleine, daar liggen wel kansen.

gr Ilse
9 jaar geleden
·
#17347
Ook jij bedankt Ilse, ik zal eens naar die heilige vallei gaan kijken! Het is inmiddels wel duidelijk dat we gaan voor Zuid-Amerika! Yay!

Abel Tasman gaat hem dus niet worden ;-) We zijn afgelopen winter in NZ geweest, daar wel heel veel gelopen met kleine (op de rug - vond 'ie helemaal prima!).
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!