zondag 25 oktober 2009
  7 Replies
  3.1K Visits
  Subscribe
Ik zou graag in de buurt van Chiang Mai / Chiang Dao een lichte trek willen doen met onze kinderen. De twee oudsten zijn dan 6 en bijna-8 en zijn echte bikkels. Die zouden zo'n avontuur geweldig vinden. Ons 'kleintje' is dan bijna 2 jaar. We hebben een goede rugdrager maar dan nog is het toch fijn dat we niet úren hoeven te lopen over glibberige bedoeningen. Maar we willen ook niet met een bus worden afgezet in een dorpje met twee hutjes, een rondscharrelend varken en drie kippen. De overnachting hoeft absoluut niet luxe maar ik zou niet weten hoe we matrasjes, lakenzakken, etc. moeten meesjouwen. Meer betalen zodat het een 'private tour' wordt, vind ik geen probleem. Ik wil toch een beetje authentiek gevoel en liever geen verplichte bamboerafttocht (kiep...plons). Heeft iemand ervaring?
Waardeer dit bericht:
14 jaar geleden
·
#6151
Hoi Chantelle,

Leuk om zo'n trekking te maken. Misschien is het voor zoiets specifieks (en dan bedoel ik natuurlijk jullie reisgezelschap) wel handig om met een Nederlandse organisatie te overleggen. Je zou bijv bij Thailand.online of Greenwoodtravel kunnen informeren. Maar even googlen voor een local guide kan denk ik ook. Je kunt ook kijken of je een "drager" mee kunt krijgen die dan evt wat bagage of jullie kleinste kan dragen.

Ben benieuwd
groeten
Paulien
14 jaar geleden
·
#6152
Ik ben inderdaad ook wel benieuwd of zoiets te vinden is. De meeste trips op dat gebied die ik ben tegen gekomen in Chang Mai en omstreken zijn OF de redelijk standaard tours met Olifant rijden, lunch in het dorp en vervolgens met een bamboevlot de rivier af, OF een twee/drie daagse trekking over modderige paden, hoge luchtvochtigheid, bloedzuigers overnachten in een dorp op rieten matten, etc ( op zich erg stoer maar meer iets voor de backpackende studenten…)

Met een goede privé gids die een tour speciaal voor jullie en de kinderen samenstelt moet het wel kunnen zoals Paulien aangeeft maar die moet je dan wel vinden. Hou ons dus op de hoogte, als ik een goede tip van andere ouders tegenkom, laat ik het je weten!
14 jaar geleden
·
#6153
Hoi Chantelle,

Ik ben benieuwd, heb jij inmiddels al iets gevonden?
Wij willen komende zomer naar Thailand met onze kids van dan 5 en 7.
We hebben zelf ooit een trekking gedaan, maar ik zie het nu idd ook niet zitten om op een bamboematje de nacht door te brengen en vervolgens úren door de modder te lopen met onze jongens. Uiteindelijk kun je met kinderen veel, maar wel aangepast en alles niet te lang!!!
Dus ik was erg benieuwd naar je vorderingen...
Groetjes Christl
14 jaar geleden
·
#6154
In het boekje Kids ver op reis, staat een verhaal over Boris en Eva (9 & 12 jaar). Zij maken een trekking vanuit hun Guesthouse in Soppong. Misschien is dat een idee. Hoewel jullie kids natuurlijk nog een stuk kleiner zijn.
Zij verbleven daar in guesthouse Little Eden en maakten met de gastvrouw een trektocht met de kids. Het is een leuk verhaal om te lezen en hier op het forum staat ook wat info over het guesthouse (onder accommodatie).
Het is een adresje dat ik in mijn lijstje heb opgenomen.
14 jaar geleden
·
#6155
Klinkt leuk maar in Soppong is er echt niets te beleven, en dan enkel een stop maken voor die trekking???
Iemand die nog ervaring heeft met trekking voor kleine kinderen maar ergens anders?

Groetjes
14 jaar geleden
·
#6156
Ik heb een tip gekregen over een (dure) 4 daags verblijf in een dorpje Punjen (even uit mijn hoofd). Luxe accommodatie, met zwembad, maar niet wat ik zoek (denk ik). Want ik wil de kinderen toch ook echt wat bergstammen laten zien (hoe toeristisch ook). Ik zag 'Lisu lodge'. Duur maar ziet er mooi (wel toeristisch) uit. Maar ze bieden het alleen maar aan met programma. En dat programma is voor kinderen van 10 jaar (bv fietsen). Onze foto's van Thailand maken op de kinderen veel indruk. Vooral die foto's van een bergstamdorpje.
14 jaar geleden
·
#6157
Iemand bekend met 'Ban Lorcha'? Het ligt op een uurtje van Chia ng Rai; het is een soort van museumdorp. Dat vind ik niet zo erg, ik ga er niet vanuit dat het minder nep is dan andere 'authentieke'bergdorpen...
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!