zondag 14 september 2008
  10 Replies
  6.6K Visits
  Subscribe
Omdat onze zonen beide helemaal gek zijn van treinen, willen we tijdens onze wereldreis zeker de trein regelmatig als vervoermiddel gebruiken.
Welke treintrajacten zijn de moeite waard en mogen we dus niet missen. Dit mag over de hele wereld zijn, onze route ligt nog niet vast. Waarom vonden jullie dat traject nu juist zo geweldig?

Groetjes, Lisette
Waardeer dit bericht:
15 jaar geleden
·
#4405
Hoi Lisette,

Leuk onderwerp! Onze kinderen zijn na onze vorige reis ook helemaal gek van reizen per trein. Ook zelf wij vinden dit met de kinderen een heel relaxte manier van reizen.

In Vietnam kun je heel goed van Hanoi naar Saigon (HCMC) reizen en andersom uiteraard. Helemaal knus als je dan een eigen couchette reserveert voor de nacht-trajecten. De route rijdt door heel diverse landschappen: rijstvelden, rotsachtig gebied, dorpjes etc. Met de laptop konden de kinderen voor het slapen gaan nog wat filmpes kijken. Binnen de kortste keren kregen we bezoek van andere kindjes uit de trein.

Weet iemand of je in Indonesië ook goed kunt treinen?

Groet,

Els

https://www.verrereizenmetkinderen.nl
Met kinderen: Thailand, Laos, Cambodja, Vietnam, Indonesië, China, Maleisië, Singapore, Brazilië, Bolivia.

15 jaar geleden
·
#4406
In Indonesië kun je (voor zover bij mij bekend) alleen op Java per trein reizen, maar dat is zeker de moeite waard!
Toen wij een paar jaar geleden op Java waren hebben wij er veel gebruik van gemaakt. Vanuit Jakarta vertrekken veel (forenzen)treinen richting omringende plaatsen (o.a. Bogor) en daar zie je echt de taferelen met mensen die uit openstaande deuren hangen en op daken meereizen. Ondenkbaar in Nederland en daar mag het ook niet, maar ...

Verder heb wij een reis gemaakt overdag per trein van Jakarta naar Bandung en dat was prachtig! Je rijdt door een fantastisch landschap en kunt onderweg nog heerlijk (en bijna voor niks) eten en drinken ook. Ik voelde me echt de koningin van Sheba met mijn porseleinen bordje op schoot, rijdend door de plantages enzo.

Per nachttrein zijn we van Yogyakarta naar het uiterste oosten van Java gegaan (de naam van de (haven)plaats) ben ik even kwijt) om daar de boot naar Bali te nemen. Toen was het donker, dus er was niet veel te zien uiteraard, maar het was een comfortabele manier van reizen. We hadden een stoel die wat versteld kon worden en kregen een dekentje en kussentje en ik heb heerlijk geslapen.

De trein op Java is voor onze begrippen spotgoedkoop. Op langere trajecten is het wel de moeite waard om te reserveren, ook al zeggen ze daar van niet. In Yogya bijv. wilden we bij aankomst gelijk tickets halen voor de reis naar Bali. Ons werd toen aan het loket verteld dat dat helemaal niet nodig was. Een paar dagen later stonden we met onze rugzak aan het loket voor kaartjes: vol! Gelukkig wilden ze voor Westerse toeristen nog wat extra moeite doen en na een aantal telefoontjes lukte het toch (en nee, we hoefden niets extra's te betalen(-: ) en werden we hoogstpersoonlijk door de lokettiste naar het perron begeleid en onder de hoede gebracht van de perronchef. Kom daar in Nederland maar eens om (-: !
15 jaar geleden
·
#4407
Bedankt voor jullie tips. Die worden bewaard :-)
Vietnam willen we zeker bezoeken. Java weten we nog niet. Kun je iets meer vertellen over Java en waarom het de moeite van het bezoeken waard is??

Groetjes, Lisette
15 jaar geleden
·
#4408
Hoi Lisette

Indonesië is het enige land dat ik tot nu toe bezocht heb in Azië, dus ik kan het niet vergelijken met bijv. Vietnam of Thailand, maar ik vond Java absoluut de moeite waard. Het landschap is er prachtig en heel afwisselend: vulkanen, mangrovebossen, rijstvelden, strand, etc. etc.
Een stad als Yogyakarta vond ik ook heel bijzonder, een mooie oude stad met veel kunst en cultuur, maar het platteland is ook erg mooi (en de warmwaterbronnen zijn er heerlijk!).

De mensen zijn er ontzettend aardig en gastvrij; je maakt gemakkelijk contact en ik voelde me er echt welkom. Als westerling ben je er toch nog steeds een bijzonderheid: ik geloof dat er op de Borobodur net zoveel foto's van mij met baby's en schoolkinderen gemaakt zijn als ik van de Borobodur gemaakt heb!

Het eten is lekker (ook niet onbelangrijk!) en je kunt er heel gemakkelijk en goedkoop met openbaar vervoer reizen. Als er al niets 'officieels' rijdt, vind je wel iemand die je van A naar B wil brengen. Accomodatie is er in alle soorten en maten: van heel primitief tot superdeluxe resorts.

Tja, en zo kan ik nog wel even doorgaan. Als je nog meer wilt weten, laat maar weten hoor!
Ik ben in Indonesië verliefd geworden op Bali, maar ik zou absoluut ook nog wel eens terug willen naar Java !
11 jaar geleden
·
#4409
De nieuwe Himalaya express van Beijing naar Lhasa.
Hij doet er twee dagen over en rijdt over de permafrost door het Qinquai plateau.
Softfsleeper kostte me in 2007 ongeveer 120 euro.

Bijzonder reis.
11 jaar geleden
·
#4410
Wij zijn in Ecuador van Riobamba naar Alausi en de Duivelsneus geweest met de trein. In 2005 mochten we daar nog bovenop zitten. Volgens mij zit je nu in de trein. Vooral het stuk bij de duivelsneus is spectaculair omdat de trein al stekend de berg afgaat. De meeste mensen stappen op in Alausi en doen alleen het traject heen en weer naar de Duivelsneus. Wij waren opgestapt in Riobamba en hebben een prachtige route gedaan.

Voor we in de trein stapten hadden we overnacht in een oud station hoog in de bergen bij Riobamba. (Urbina)Het was er ongeveer 4000 meter hoog, het haardvuur was moeizaam aan te houden vanwege de ijle lucht. Het was er ongelooflijk koud maar zo geweldig mooi. Prachtig uitzicht over de bergen. Magnifieke sterrenhemel. Het was er perfect.

Ook zijn we in Ecuador in een oud station geweest in Peguche, vlak bij Otavalo. Hiervandaan kon je lopend naar de zaterdagmarkt in Otavalo gaan. Verder zijn er nog heel veel andere dingen te doen in deze omgeving. Het hotel zelf was van een nederlandse die met een equadoriaan was getrouwd. Het spoor loopt nog dwars door het hotel heen.

Veel succes.

Groetjes Dionne
11 jaar geleden
·
#4411
Slapen in de trein is altijd leuk. Ons mooiste traject was Hanoi-Kunming en dan vooral het deel in China. Bandung - Yogyakarta is ook mooi. De treinen in Thailand zijn prima, met koude Singha ;-). Van Bangkok naar Maleisië is ook leuk. In india kun je ook prima treinen. Rajasthan in India is leuk. Zuid India van Madurai naar Kerala ook. Keuze genoeg dus.
11 jaar geleden
·
#4412
Hoi Lisette,

Wij hebben inmiddels ook al een aantal treinreizen gemaakt tijdens onze vakanties.
Misschien ben je deze site al tegengekomen, maar voor een ieder die een treinreis wil maken is dit een geweldige site: [url:1roevd4e]http://www.seat61.com[/url:1roevd4e]. Je vindt er alle informatie die je nodig hebt. Eerlijk en betrouwbaar volgens mij.
Gebaseerd op de interactieve kaart die "the man in seat 61" op zijn site had staan heb ik de nachttrein van Singapore naar de Perhentians ingepland en geboekt vorige jaar.
Succes!
11 jaar geleden
·
#4413
Wat een geweldige en inspirerende site!
9 jaar geleden
·
#4414
Sri Lanka, de trein van Kandy naar Ella.
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!