vrijdag 07 juli 2017
  11 Replies
  4K Visits
  Subscribe
Even een gouden tip voor mensen die naar Sri Lanka gaan en treinkaartjes willen reserveren. Dit kan vanaf nu bij tourmaster sr lanka. Is een nederlandse reisorganisatie in sri lanka. Betrouwbaar en super communicatie .
Waardeer dit bericht:
6 jaar geleden
·
#24552
Hebben wij vorig jaar ook gedaan inderdaad. Achteraf gezien heb ik wel een beetje spijt ervan gehad.. niet vanwege de service, dat was super, maar wij reizen toch liever 2de of 3de klas en niet in een "afgesloten" airco coupé.. hadden zo 't gevoel het echte treinreizen te missen. Bovendien vond ik de tickets echt flink aan de prijs (in vergelijking met ter plekke regelen)

Yvonne
6 jaar geleden
·
#24553
Ik wil ook de treintickets voor de route tussen Ella en Kandy reserveren.
Ben ook geneigd meteen voor 1e klas te kiezen i.v.m. de lange reis met dan bijna 2 jarige zoon.
Echter kan hij veel hebben en houd ik ook wel van een beetje avontuur.
@Yvonne (of iemand naders) zeg je dan - boek lekker 2e klas? Is het qua hitte uit te houden? Of kunnen hier juist de ramen van open - en die in 1e klas niet? Zit je met stoelen achter elkaar, of zitten er tafeltjes tussen?

Alvast bedankt!
6 jaar geleden
·
#24554
In de eersteklas is airco.. vonden wij te koud, haha.. dus gingen op het balkon zitten.. lekker met de wind in de haren.. maar een beetje voor niks die dure tickets genomen. Ik zou echt voor 2de klas gaan, prima te doen, want wind genoeg. En de locals zullen je nooit laten staan met zo'n kleine, dus je kan zelfs prima 3de klas gaan.. hebben wij meerdere keren gedaan. In de eersteklas staan de stoelen in rijen, maar ze kunnen ook omgekeerd worden, zodat je 4 zitjes bij elkaar krijgt..
6 jaar geleden
·
#24555
Wij hebben een klein stuk van dit traject gedaan (van Ella naar Haputale). 2e/3e klas is prima als je kunt zitten. Als je kunt zitten.... bij ons was het echt haringen in een ton. Dus wij hebben de hele reis gestaan. Ruimte om te zitten op een balkon was er niet eens daar stond je ook gewoon hutje mutje.... dus ik zou voor een gereserveerde zitplaats gaan en het anders echt heroverwegen voor die lange rit.
6 jaar geleden
·
#24556
Ok, duidelijk!
Dan ga ik proberen 2e klas zitplaatsen te reserveren.
Ik ga het ook doen via de website hierboven genoemd.
Het is wel een stuk duurder dan in SL zelf boeken, maar het is nog steeds niet bepaald duur voor een treinrit van ruim 6 uur.
6 jaar geleden
·
#24557
Wat ik me afvroeg, als je hier boekt, ben je er dan zeker van dat je de treintickets krijgt? Concreter als ik nu boek voor augustus hoor ik binnen nu en enkele dagen/weken of het gelukt is? of hoor ik het pas in juli?
Kan een ervaren boeker me dat vertellen?
6 jaar geleden
·
#24558
Is het niet zo, dat er sowieso pas 30 dagen voor je reis de kaartjes vrijkomen.
Dus dat als je nu boekt; het bureau op dag -30 de kaartjes gaat regelen. Lijkt mij dat je dan pas weet of het gelukt is.

Misschien heb ik het mis.. ik moet ook nog gaan boeken (moet komende week een nieuw paspoort halen, daarna kan ik alles gaan vastleggen waar ik een paspoort voor nodig heb).

Dan nog een vraag: ons zoontje van 2 reist gratis in de trein.. maar heeft hij dan ook gratis een eigen stoel?
Denk het niet toch? In dat geval lijkt het mij handig om voor 3 te betalen zodat hij gewoon z'n eigen plekje heeft op een reis van 7 uur.
6 jaar geleden
·
#24559
Nee, gratis betekent op schoot! Dus extra stoel is slim. In de eersteklas zijn trouwens de stoelen erg ruim, dus past ook best tussen jullie in hoor!
6 jaar geleden
·
#24560
Bedankt Yvonne!
Dan boek ik er 3, ga na jouw ervaring toch voor 2e klas :)
5 jaar geleden
·
#24561
Voor wie het boeiend vindt:

Inmiddels zijn we terug van een geweldige reis in Sri Lanka.
Uiteindelijk konden er alleen maar 3e klas tickets geregeld worden, maar dit was perfect.
We hebben de hele rit tussen Ella en Kandy gedaan en het was geweldig.
We hadden een tafeltje, dus onze kleine man heeft zich prima vermaakt.

Ze zorgde er voor dat er alleen maar mensen met reserved seats de coupe in konden komen en de helft van de reis waren 50% van de stoelen leeg, dus het was heel relaxed reizen!

We hebben trouwens ook in een niet reserveerbare trein gezeten van Colombo naar Hikkaduwa en dat was niet bepaald fijn! (maar was te doen door de lieve locals!)
5 jaar geleden
·
#24562
Wij hebben zowel tweede als eerste klas gereisd. We vonden de tweede klas prettiger met open ramen.
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!