zondag 27 december 2009
  11 Replies
  3.5K Visits
  Subscribe
Al de info die ik heb gevonden geeft aan dat je tweede klasse kunt reizen in een grote coupé of eerste klas met 2 personen in een coupé. Ik las echter ook ergens dat er 4 persoons 1ste klasse coupés zijn. Wie heeft hier meer info over. klinkt nl. aanlokkelijk

Christel
Waardeer dit bericht:
14 jaar geleden
·
#6533
Hoi Christel,

een 4 persoons 1e class coupe ben ik niet tegen gekomen, wat ze wel hebben is de mogelijkheid om twee aangrenzende coupes te nemen en deze dmv openen van de de tussendeur aan elkaar te verbinden.

kijk maar eens op http://www.seat61.com/Thailand.htm ( trouwens een hele uitgebreiden en fijne site om je treinreizen uit te zoeken vind ik persoonlijk)
Daar staat:
'If there are 3 or 4 of you, you can book two adjacent 2-berth sleepers with an inter-connecting door between them. "

succes
14 jaar geleden
·
#6534
De site had ik al gespot, ik had alleen nog niet uitgebreid bij 1ste klasse gekeken, omdat ik dacht dat ze enkel 2 persoonscoupés hadden (zonder tussendeur).

Op zich hebben we ook niets tegen op 2de klas, maar ik vraag me dan wel af waar je je spullen laat (rugzakken ed) en hoe je zorgt dat je waardevolle spullen safe zijn.
Hoe deden de ervaren reizigers dat?
14 jaar geleden
·
#6535
Ha Christel,

Nachttreinen met kinderen (de onze tenminste) zijn altijd een feestje. Wij reisden van Bangkok naar Chiang Mai in twee tweepersoonscoupeetjes met tussendeur. (http://www.verrereizenmetkinderen.nl/Re ... tml#8maart) We hebben ooit samen tweede klas gereisd, maar met al die geluiden & mensen slaap ik zelf niet zo goed. En het is toch wel prettig om een beetje uitgerust aan te komen.

In Maleisië hadden we twee 2-persoonscoupeetjes gehad zonder tussendeur en in Vietnam een vierpersoonscoupé.

De trein in Thailand hebben we vooraf per mail gereserveerd. Van Bangkok naar Chiang Mai schijnt-ie regelmatig vol te zitten, dus vooraf je kaartjes kopen is geen overbodige luxe.

Groetjes!
Els

https://www.verrereizenmetkinderen.nl
Met kinderen: Thailand, Laos, Cambodja, Vietnam, Indonesië, China, Maleisië, Singapore, Brazilië, Bolivia.

14 jaar geleden
·
#6536
Hoi Christel

Wij hebben onze eerste klas trein coupé (van BK naar Chiang Mai en weer terug) gereserveerd via <!-- w -->http://www.traveller2000.com<!-- w -->, een reisbureautje in Bangkok. Dat is erg goed bevallen!

Ze reageren snel op je mail (in het Engels), kunnen je ook advies geven en laten de treintickets bij je hotel bezorgen, als je dit wilt. Toen wij in Thailand aankwamen, lagen de treintickets dus al keurig voor ons klaar bij de receptie van ons hotel in BK.
Ze houden ook in de gaten dat je treintickets op tijd gereserveerd worden. Dit kan, volgens mij, vanaf 3 maanden voor vertrek (en schijnt inderdaad van BK naar Chiang Mai wel nodig te zijn - onze trein zat tenminste, zowel op de heen- als terugreis, vol).
Dit alles tegen een kleine fee. Ik vond het de moeite waard.

En, zoals Els ook al noemde, het treinreizen is erg leuk, maar daar kun je in de diverse reisverslagen op deze site genoeg over lezen (-; !

Groetjes, Annemieke
14 jaar geleden
·
#6537
Ik heb nog even gekeken wat de fee van Traveller2000 is: 200 Baht (nog geen 4 Euro) p.p (en voor kinderen vragen ze volgens mij nog minder of niets).
14 jaar geleden
·
#6538
Even een tip om nog wat eurocentjes te besparen (hihi waar hebben we het over, maargoed):
Als je bij traveller2000 aangeeft dat je door de website seat61.com naar hun bent doorverwezen dan krijg je korting op het fee, wij betaalden 300 baht ipv 400 voor 2 personen en een kindje van 2 (gratis).

Je kan 60 dagen vooraf boeken, ik heb toevallig van de week onze 1e klasse coupe geboekt van BKK naar CM op zaterdag 20/2. Kreeg bijna gelijk antwoord, heel uitgebreid en in keurig engels. Van de 12 1e klas coupes waren er nu nog 7 vrij stond er bij, dus gaat wel redelijk snel naar mijn idee...

Lijkt me echt een leuke ervaring (en hopelijk toch ook redelijk slapen). Ik ben benieuwd, wij hebben de trein van 18.00 uur geboekt die schijnt het nieuwste te zijn maar ik las ergens een commentaar van iemand die ook op die trein zat 'de trein zou in NEderland al lang uit de roulatie genomen zijn' hihi dus ik vraag het me af.
14 jaar geleden
·
#6539
Dank jullie wel voor alle reacties.
Ik denk dat wij inderdaad de reis vooraf gaan boeken via traveller2000 of Greenwoodtravel. Via die laatste hebben we de eerste nachten in PPHotel geboekt en zij zitten daar ook, dus dat is misschien wel zo makkelijk.

We twijfelen alleen nu nog of we of de nachttrein naar Chiang Mai nemen of met de bus via Sukothai willen.
Evt. laten we de vlucht terug van Chiang Mai naar BKK schieten (hebben we al geboekt voor ca. € 6,- pp (!!!) en nemen we terug de nachttrein en vervolgens het vliegtuig verder naar Krabi.

Nu ja, we hebben ook nog 6 maanden, dus we hebben nog even de tijd om lekker te twijfelen.

Christel
13 jaar geleden
·
#6540
Weet iemand hoe het zit als je met z'n 3-en in de 1e klas reist? Je kunt dan dus 2 coupes naast elkaar nemen, maar wordt 1 van de coupes dan nog opgevuld met een vreemde, of heb je de 2 coupes dan voor jezelf, of moet je dan 4 plaatsen kopen?
13 jaar geleden
·
#6541
Heb je het dan over twee volwassenen en een kind? In dat geval kan je zoon/dochter namelijk ook één van jullie bedden delen. Je bepaalt dan maar een klein bedrag voor je kind (afhankelijk van de lengte van je kind), maar hebt dus geen apart bed voor hem/haar.
Wij hebben dat gedaan met onze dochter. Ze was toen bijna vier. Qua ruimte in bed kon het best (ik ben ook niet groot).
Wil je toch allemaal een eigen bed en wil je er zeker van zijn dat er geen vreemde in de tweede coupé erbij komt, dan zul je vier bedden moeten reserveren. Als je er maar drie reserveert, kun je natuurlijk het geluk hebben dat dat vierde bed leeg blijft, maar over het algemeen zit de eerste klas wel helemaal vol, dus die kans acht ik niet zo groot.
Met dit soort vragen kun je overigens ook heel goed bij Traveller2000 terecht; zij kunnen je daar wellicht nog beter in adviseren.
13 jaar geleden
·
#6542
Ja, gaat inderdaad om twee volwassenen en onze onze dochter van (dan) 9 jaar. Ik weet niet hoe breed de bedden zijn, maar ik denk dat ze dan te groot is om samen met 1 van ons in 1 bed te slapen.
Dank voor de tip. Ik ga ook bij traveller2000 informeren.
13 jaar geleden
·
#6543
Heb even geïnformeerd bij Travel2000. Krijg al heel snel antwoord.

Het is dus mogelijk om 1 cabin voor twee personen en ernaast nog een cabin voor 1 persoon (single occupancy) te boeken. Dus dan hebben we toch twe cabins met z'n drietjes en niemand anders erbij.
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!