dinsdag 29 augustus 2017
  5 Replies
  3.3K Visits
  Subscribe
Kan iemand mij vertellen of het mogelijk is vooraf treinkaartjes te kopen voor Java?
Ik kan hier eigenlijk niks van vinden anders dan Yogjakarta.nl (iemand hier ervaring mee?). Dit is een tussenpersoon dus ik vermoed dat dit de kosten wel zal opdrijven....

Ik vraag mij af:
- Kun je via internet vooraf kaartjes kopen?
- Kun je op elk station voor elke treinreis tickets kopen? Met andere woorden: kunnen wij in de eerste stad met treinstation waar we zijn alle treintickets kopen? Ik heb het idee dat we dan vroeg genoeg zouden moeten zijn om er niet tegenaan te lopen dat de trein vol zit??
- Is de Malioboro Ekspres een "gewone" trein of verloopt het kopen van tickets hiervoor weer anders?

Voor nu denk ik aan de trein voor de volgende trajecten:
- bogor-bandung (twijfel hier nog over, met chauffeur zouden we over de Puncak pas kunnen en de trein gaat via jakarta dus dat zal een overstap zijn)
- bandung - banjar (tbv naar pangandaran gaan)
- banjar - yogjakarta
- yogjakarta - malang
- mogelijk een deel van de trip malang - kalibaru

Omdat wij voor ogen hebben echt van west naar oost te gaan moeten we behoorlijk wat km afleggen en lijkt de trein mij voor de lange stukken de meest handige / comfortabele manier van reizen.
Waardeer dit bericht:
6 jaar geleden
·
#25092
Wat een vooruitzicht, wij vinden Java echt geweldig!

In 2014 hebben wij ook met de trein gereisd op Java. Wij kregen de tip van een local om de kaartjes bij een Indomaret of Alphamarket te kopen, hier is wel een kleine fee aan verbonden. Deze (mini) supermarktjes vind je op bijna iedere hoek van de straat. Wij moesten de tickets nog wel omwisselen op het station. Ook wij hebben met de Malioboro Ekspress gereisd, klasse Eksuketif. Nagenoeg een prive coupé, omdat er slechts vier andere touristen met ons mee reisden :)
6 jaar geleden
·
#25091
Het is ons destijds niet gelukt, inderdaad zelfde probleem met die bankrekening. Maar is wel aantal jaren geleden dus zou best kunnen dat ze inmiddels moderner zijn geworden.
Misschien kan je vragen of je eerste hotel het voor je regelt? En dat ze dan de tickets klaar hebben liggen als je daar komt? Niet gevraagd is altijd mis geschoten ;)
De naam Malioboro Ekspres zegt mij niets...kan ik je niet mee helpen.
Kopen van verschillende trajecten op één station weet ik ook niet. Wij hebben destijds het gekocht op het station van waar we ook vertrokken namelijk.

De trein is absoluut comfortabel (naar Aziatische maatstaven) en wat ik ook altijd belangrijk vind...een stuk veiliger. Ben niet erg enthousiast over de Javaanse rijstijl.
6 jaar geleden
·
#25090
Ja, over een Indonesische bankrekening beschikken ook wij niet:-)

Als ik nu doorklik heb ik de indruk dat je ook met credit card van een buitenlandse bank kan boeken. Maar of dat echt lukt zal moeten blijken als we echt kunnen boeken. Ik hoop dat het kan!
6 jaar geleden
·
#25089
Nu vind ik ineens https://en.tiket.com/.

?


Hi, hi, dat is altijd zo. Loop je eerst hele tijd te zoeken, plaats je toch maar berichtje op forum en vlak daarna vind je het zelf!

Deze site komt me erg bekend voor (toen wij op zoek waren naar treintickets). Aardige site waar je (de meeste) treinverbindingen op ziet. Helaas was het toen niet mogelijk om via een niet-Indonesische bank te betalen... zou daar even goed naar kijken maar dat kan inmiddels natuurlijk allang veranderd zijn
6 jaar geleden
·
#25088
Nu vind ik ineens https://en.tiket.com/.

Iemand ervaring mee?
Of toch antwoord op mijn andere vragen?
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!