donderdag 16 november 2017
  6 Replies
  2.7K Visits
  Subscribe
Ik zag online dat het verstandig is om alvast tickets te boeken van Bangkok naar ayutthaya omdat de treinen snel vol zitten. Meteen gekeken maar er staat nu al dat er geen plek meer is voor februari.... Dit lijkt me toch erg vroeg. Betekend dit toch een bus nemen of zijn er ter plekke nog wel tickets te koop voor de trein?
Waardeer dit bericht:
6 jaar geleden
·
#25626
Train tickets kunnen pas 60mdagen te voren geboekt worden.
Maar op een kort traject als BKK-Ayutthaya is er volgens mij altijd wel plek, desnoods een sta plek voor die korte tijd. Het gaat mn op de sleepertreinen dat je daar op tijd een ticket reserveert
6 jaar geleden
·
#25627
Evt. met taxi of bus?! Het is echt maar een klein eindje!
6 jaar geleden
·
#25628
De treintickets hoef je inderdaad alleen maar voor lange trajecten vooraf te boeken, slaaptrein.
Korte trajecten kan je op moment van vertrek boeken maar je zou ook voor de zekerheid de tickets kunnen kopen als je toch al in de stad bent, paar dagen eerder dus.
Voor de lange trajecten kan je inderdaad pas 60 dagen voor vertrek boeken en voor (middel) lange trajecten, bijv nakhon phatom - Suratthani, kan je pas 30 dagen voor vertrek boeken. Het is wel verstandig om zo'n traject toch gewoon 60 dagen voor traject te boeken maar om dan gewoon later in te stappen, of eerder uit te stappen als je dit andersom wil doen, het kost je ongeveer €2,50 extra maar je loopt niet het risico dat je uiteindelijk geen bed hebt.
6 jaar geleden
·
#25629
Dan kijken we daar wel. Wat moet ik me trouwens voorstellen bij 3e klas met ventilator? Geen idee wat ik me moet voorstellen bij de Thaise treinen.

Wel een goeie tip om voor de nachttrein het hele traject te boeken. Dat gaan we zeker doen. Die ervaring willen we niet missen.
6 jaar geleden
·
#25625
Voor zo'n kort ritje van Bangkok naar Ayutthaya is derde class prima te doen, ook dit is weer een ervaring ;)
Wij hebben zelf ook wel eens derde class van Nakhon phatom naar Kanchanaburi gereisd en dat was echt goed te doen!
6 jaar geleden
·
#25630
Ik heb dat ritje 9 jaar geleden gemaakt met vriendlief en onze beide ouders. Houten bankjes, open ramen en deuren en vanuit de coupe zo zicht op het onderstel. Helemaal niks mis mee, mijn vriend en ik waren dik tevreden. Onze ouders vonden het superprimitief, maar een hele ervaring voor zo'n korte rit. Was voor ons ook een hele goede check op het gewenste luxe-niveau voor de rest van de vakantie. Wij hebben de kaartjes gewoon terplekke op het station gekocht, zonder reservering vooraf.
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!