1. hoekise
 2. Voorbereiding reisplanning
 3. dinsdag 15 maart 2011
 4.  Abonneer via e-mail
Hmmm al denkend aan een bestemming voor 2012 paseren nogal wat bestemmingen de revue.
Zo staat Sumatra nog altijd met stip op 1, evt. in combi met Riau archipel of Maleisië.

Maar terwijl zoonlief de oostkust van de USA wil ontdekken, roept dochter van 11 al enige tijd, dat ze het liefst naar China gaat. MMM China, dat klinkt als avontuur, daar was Els toch dit jaar geweest? Snel maar een het verslag herlezen. Ook manlief vindt China geen gekke optie. En als ik het er met de fysiotherapeute over heb, roept zij oh wat leuk dan moet je er met de transmongolië express naartoe reizen Transmongolië express? Dan zit je toch dagen in de trein? Vinden de kids dat wel leuk? Wat is er dan zoal te zien? Waar kun je een tussenstop plannen. Kortom toch eens wat verder in verdiepen. Baikal meer en Mongolië zijn de geijkte stopovers, en natuurlijk Moskou, een stad die al lang op mijn verlanglijstje staat.
Als ik het idee eens voorzichtig drop bij de kids, blijken ze razendenthousiast. Ook als ik vertel dat je drie dagen en nachten achtereen in de trein zit en niet kunt douchen. Maar het avontuur trekt ook bij hen. We gaan dus maar eens op onderzoek uit. Kijken of het wat is en of het qua budget haalbaar is. 10 dagen trein & tussenstops en dan nog 3 weken voor Moskou en China.

Ik ben heel benieuwd of er mensen zijn die ervaring hiermee hebben. Heb al even op het forum gezocht, maar zie maar 1 topic hierover.

groet

Christel
Waardeer dit bericht:
2014 USA Oost
2013 Marokko (meivakantie, kids 13/15 jaar)
2012 Thailand
2010 Vietnam
2006 USA

Zonder kids: VS, Canada, Mexico, Dominicaanse Republiek, Jamaica, Cuba, Suriname, Thailand, Zuid-Afrika,

<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.hoeksema.waarbenjij.nu" onclick="window.open(this.href);return false;">http://www.hoeksema.waarbenjij.nu</a><!-- m -->"
Reageer
Er is nog geen reactie geplaatst.
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Wat een super leuk idee! Wij zullen daar nog enkele jaartjes mee wachten tot Mathis wat ouder is. Vorig jaar heb ik wel wat opzoekingen gedaan wat betreft de transmongolië-express.
Als je tijd genoeg hebt is het meest voordelige naar Moskou reizen en daar ticket kopen voor de trein, hier kopen de reisburo's de tickets in en verkopen ze tegen woeker prijzen. Je moet gewoon je route die je wil volgen, paspoort, visum, en datum tonen aan het loket ze zijn daar intussen al wat touristen gewoon! Geloof dat je 3 soorten plaatsen hebt: luxe, kupe en platzkart!

link: ivm verschillende routes: http://www.wereldreiziger.net/treinreiz ... press.html

Succes en hou ons op de hoogte!
08'N - Thailand, 09'Canada'10Vietnam - Z - Thailand, 11'Z - Afrika,'12 Z - India,'13 Peru,Bolivia, 14 Dubai-Cambodja - Z - Thailand,15 Sri Lanka, 16 Bali, 17 Mexico - Guatemala - Belize 18 Java/Bali '19 8 maanden Azië en Australië en N-Zeeland
https://boesibai.wordpress.com
 1. meer dan een maand geleden
 2. Voorbereiding reisplanning
 3. # 1
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Wij hebben deze reis in 2004 gemaakt als huwelijksreis. Jullie kids zijn wat ouder, maar ik zou het niet met kleine kinderen doen. De hygiene, hitte in de trein en lange afstanden zijn niet voor kleine kids. Weet niet waar je er uit wil. Wij zijn van Moskou naar Ulan Batar ineens gereisd dat is 5 dagen treinen. In Mongolie is niet veel, maar wel erg mooi. En Peking is dan echt de kroon op de reis. Alles verkrijgbaar, super vriendelijke mensen.

Wij hebben geboekt via een reisbureau gespecialiseerd in bijzondere treinreizen. We hebben een week door de Gobi getrokken en toen een paar dagen china. Mijn advies, ga tussen Moskou en Ulan Batar wel een stop maken. En geef de medewerkers van de trein wat geld, mag je gebruik maken van hun toilet en dat is heel fijn en schoon! En heb nog wel wat veiligheidstips.

Als je nog vragen hebt, ik beantwoord ze graag.
Met kids: Italië (2007), Bali (2008), Frankrijk (2009), Thailand (2010), India (2011), Kroatië (2012), Portugal (2013),Thailand &amp; Cambodja (2014), Cuba (2015)
Zonder: Peru, India, Amerika, Canada. Dom. Rep. Gambia, Mongolië, Rusland, China, Istanbul.
 1. meer dan een maand geleden
 2. Voorbereiding reisplanning
 3. # 2
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Hoi AMtreep,

gaaf dat jullie dit al eens gedaan hebben zeg! Mijn eerste idee was ook dat het wel een hele lange zit zou worden en dat dat niets zou zijn voor de kids, maar zij zijn zelf juist heel erg enthousiast. Veel enthousiaster als dat ik had verwacht. Ik heb eens wat in het rond gelezen en heb ook wel het idee dat je je prima kunt vermaken in de dagen in de trein. Volgens mij is het een hele belevenis en valt er veel te zien. De hygiëne schikt mij wel enigzins af en dat terwijl wij daarin heel makkelijk zijn. Heb echter de wc in de Vietnamese trein meegemaakt en die was toen echt heel smerig.

Als we dit zouden gaan doen, dan zouden we er in Irkutsk (Baikalmeer) en in Ulan Batar uit willen, maar dat is nu juist wat het een stuk duurder maakt. Je moet dan driemaal het opstaptarief betalen. Daarnaast zijn er nogal wat visa nodig en om die zelf te regelen schijnt erg veel tijd te kosten. Uitbesteden kan ook, maar ik heb al berekend dat we dan alleen al zo'n € 800,- kwijt zijn voor de visa.

Het idee trekt nog altijd enorm, maar ik weet niet of het binnen het budget past. Daarnaast ben ik een beetje huiverig voor China om op de bonnefooi te gaan. We willen als we aankomen nog 2 weken door China trekken (Beijing, Datong, Pingyao, Xi'an), maar twijfelen dus wel een beetje. Ook omdat we toch nog een paar dagen ergens lekker zouden willen relaxen.

Ik zou graag wat meer van je horen mbt de veiligheid aan boord van de trein. Voordeel is natuurlijk wel dat wij, omdat we met zijn vieren zijn, een hele coupé voor onszelf hebben.

Andere optie is en blijft Sumatra. We hebben van het weekeinde even een testje gedaan en daar kwam de Transmongolië op plaats 1, Sumatra op 2 en Oostkust USA op 3 (totaal anderes maar ook leuk).
Christel
2014 USA Oost
2013 Marokko (meivakantie, kids 13/15 jaar)
2012 Thailand
2010 Vietnam
2006 USA

Zonder kids: VS, Canada, Mexico, Dominicaanse Republiek, Jamaica, Cuba, Suriname, Thailand, Zuid-Afrika,

<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.hoeksema.waarbenjij.nu" onclick="window.open(this.href);return false;">http://www.hoeksema.waarbenjij.nu</a><!-- m -->"
 1. meer dan een maand geleden
 2. Voorbereiding reisplanning
 3. # 3
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Wij hebben deze reis via Tiara Tours geboekt. Paar dagen Moskou, daarna in een ruk door naar Ulan Batar. Er valt veel te beleven in de trein, maar 5 dagen is dan ook lang hoor! Op een gegeven moment dacht ik: Ik zit hier gewoon een hele werkweek in de trein! De trein wordt gebruikt als marktkraam. Op ieder stationnetje staan handelaren en kun je lekker eten kopen.

Hygiene: Wij hadden dus de toilet "gekocht" van de medewerkers. Scheelde een hoop. Eten in de trein is niet echt lekker. Maak aanmaak noodles en eten op stationnetjes schelen een hoop. Douchen is niet mogelijk. Wassen alleen.

Veiligheid: Wij reden in een Mongoolse trein. Schijnt dat je twee soorten hebt, een russische en mongoolse. Er waren dus veel Mongolen aan boord, toch echt een ander slag volk dan Russen. Toch net iets vriendelijker. De politie kwam vaak aan boord en stopte de trein soms in de middle of Siberie om zwart rijders eruit te zetten. Maar dan ook echt gewoon stoppen en eruit. Soms gezinnen die zo in het bos werden achtergelaten. De grensovergang vond ik wel een benauwend moment. Ik mocht niet plassen. Stond een militair met een groot geweer in de trein en iedereen moest wachten. Wel 5 uur. We hebben het opgelost met een plas tuitje in een waterfles en die toen de trein weer reed uit het raam gegooid. Je wordt wel creatief;) Nadat we de grens over waren gegaan kwamen er Mongolen bij ons. Bleek dat zij spullen hadden verstopt boven de deur van de cabine in een locker die wij niet ontdekt hadden. Er waren ook NL studenten in de trein. Die hadden meer een probleem, want er was een vrouwtje in die locker gekropen. Zij zaten in een dilemma. Vrouw eruit zetten, heb je de hele Mongolse bemanning op je dak. Laten zitten, een probleem met de Russen. Ze kozen het laatste en waren niet gesnapt. Dit is dus 7 jaar geleden. Misschien werkt het nu anders. Dus goed opletten.

Wij zijn de meeste tijd in Mongolie geweest. Erg mooi land, maar denk ik weinig te bieden voor de kids. Paar dagen is voldoende. Slapen in een Ger-tent. Kameelrijden. En daarna naar Bejing. Daar kan je je ook wel een paar dagen vermaken. Al met al zijn wij 3, 5 week geweest. Ik denk dat je beter van deze reis kan genieten dan dan nog eens rond te reizen in China. Dan kun je beter naar China vliegen en dan rondreizen. Je hebt anders echt te weinig tijd.

Onze cabine deelden wij met twee NL. (romantisch als huwelijksreis haha) Maar het was erg gezellig. Samen hebben we nog een paar dagen in Mongolie doorgebracht. We hebben daar samen een jongen ontmoet waar de NL vrouw een beetje een relatie mee heeft gekregen. Zij is nog enkele malen terug geweest. Hij is gids. Dus mocht je in Mongolie iets willen, kan ik je wel met hem in contact brengen. Wij noemden hem Bart, maar dat was niet zijn naam. Zijn naam was niet uit te spreken.

Als je verder nog vragen hebt,....ik hoor het graag!
Met kids: Italië (2007), Bali (2008), Frankrijk (2009), Thailand (2010), India (2011), Kroatië (2012), Portugal (2013),Thailand &amp; Cambodja (2014), Cuba (2015)
Zonder: Peru, India, Amerika, Canada. Dom. Rep. Gambia, Mongolië, Rusland, China, Istanbul.
 1. meer dan een maand geleden
 2. Voorbereiding reisplanning
 3. # 4
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Mooi om jouw verhaal te lezen zeg! De standaardpakketten waar ik me nu op baseer brengen je in ongeveer 11/12 dagen van Moskou naar Beijng met een stop in Irkutsk (2 dagen) en in Mongolië (3 dagen). Dan houd je dus nog een dikke twee weken over voor Beijng en omgeving. Dat vind ik nog een aardige tijd, maar ik realiseer me dat je dan wel maar een beperkt stukje China kunt zien.
Dat van de mongoolse vs. russische trein had ik ook gelezen en inderdaad begrepen dat je dan voor mongoolse moet gaan.
Moskou zouden wij slechts vluchtig bekijken. Volgens mij heel mooi (staat niet voor niets op mijn verlanglijstje), maar ik heb al gehoord dat her zomers vaak niet te harden is. Een dag (of twee) de highlighst zou voor een eerste kennismaking voor ons meer dan voldoende zijn.

Nou ja we kijken weer rustig verder. we hebben tenslotte nog wel even. Willen in de zomer bepalen waar we naartoe willen zodat we gunstig geprijzde tickets kunnen proberen te bemachtigen.
2014 USA Oost
2013 Marokko (meivakantie, kids 13/15 jaar)
2012 Thailand
2010 Vietnam
2006 USA

Zonder kids: VS, Canada, Mexico, Dominicaanse Republiek, Jamaica, Cuba, Suriname, Thailand, Zuid-Afrika,

<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.hoeksema.waarbenjij.nu" onclick="window.open(this.href);return false;">http://www.hoeksema.waarbenjij.nu</a><!-- m -->"
 1. meer dan een maand geleden
 2. Voorbereiding reisplanning
 3. # 5
 • Pagina :
 • 1


Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!