zondag 14 november 2010
  8 Replies
  4.5K Visits
  Subscribe
Beste mensen,

Dit weekend hebben we het besloten... we gaan er voor! Volgend jaar om deze tijd, willen we met onze twee kinderen, die op dat moment 4 en 8 jaar oud zijn, voor 20 weken op reis. Periode vanaf de herfstvakantie tm de krokusvakantie. We moeten ALLES nog regelen, incl toestemming werkgevers, scholen, LPA en plannen waarheen.

Er staan al verschillende tips mbt het benaderen van LPA en school, maar deze dateren van even terug. Kunnen jullie ons helpen jullie ervaringen met ons te delen? Wij zouden daar erg blij mee zijn.

Cathelijne
Waardeer dit bericht:
13 jaar geleden
·
#8221
Beste Cathelijne,

wij vertrekken 2 januari voor 4 mnd naar Zuid- en Noord Amerika en hebben met volle medewerking van de directeur van onze school afgelopen vrijdag toestemming van de leerplichtambtenaar gevraagd. De reactie was kort maar krachtig: de wet biedt geen enkele ruimte, we krijgen dus geen toestemming.
Ik raad je aan om het niet te proberen tenzij je vooraf besloten hebt om de boete te betalen. Wil je geen boete dan lijkt uitschrijven de beste optie.

Vriendelijke groeten, Leony
13 jaar geleden
·
#8222
Wat bedraagt zo'n boete?
13 jaar geleden
·
#8223
Grr. heb ik net een heel verhaal getikt zit ik aan de verkeerde knop.
Nog eens maar dan.
Boete kan, zo las ik ergens, oplopen tot Euro 35,00 per dag per kind (maar dacht dat er wel een max. aan zat)
Wanneer je je uitschrijft (school en gemeente(?) dan hoeft de school geen "praatjes op te hangen" bij een evt. controle, maar zorg dan wel dat je kind bij terugkeer op je oude stek verzekerd is van een plaatsje op school)
Er is al veel over geschreven op de yahoo group Langdurig op reis met kinderen
http://groups.yahoo.com/group/langdurig ... t-kinderen
Duik daar maar eens in de archieven
Een gebruiksaanwijzing, een zekerheid, om LPA toestemming te krijgen is er helaas niet. Toch zijn er al heel wat mensen vertrokken. Met EN zonder toestemming. Laat je niet weerhouden indien je ECHT graag wilt.
Succes en
Safe Travels and Happy Trails
Carla
13 jaar geleden
·
#8224
Eigenlijk toch best gek dat daar in nederland geen ruimte voor is.
Je eigelijk als ouders niet je kinderen een prachtig iets kan meegeven voor de rest van hun leven.
Er niet word stilgestaan hoe goed het is voor kinderen mensen culturen te ontmoeten en te ervaren.
Je gewoon in staat bent van de overheid en totaal geen zegenschap hebt over je eigen gezin en hoe je het invult.
Natuurlijk is scholing zeer belangrijk maar als je kids 1 jaar langer over hun school doen omdat ze een bijzondere ervaring gaan opdoen met hun ouders moet dat gewoon kunnen.
13 jaar geleden
·
#8225
Inderdaad helemaal niet van deze tijd dat zoiets niet zou kunnen.
Wij hebben volgende week een gesprek met de leerplicht ambtenaar, begin 2012 willen we met onze 5 zonen 4 maanden naar indochina! 3 zijn leerplichtig. De school wil volledig meewerken. Nou hebben wij het misschien ook iets gemakkelijker, onze oudste 2 hebben allebei al een klas over geslagen en moeten steeds met nieuwe werkjes bezig gehouden worden......Het lijkt ons dus erg slim ze "even" andere culturen te laten snuiven, daar worden ze alleen mooiere mensen van waar de maatschappij wellicht later nog wat aan heeft.....Als ze terug komen kunnen ze waarschijnlijk zo weer met de klas mee. We zijn erg benieuwd of de leerplichtambtenaar dit ook zo wil zien.

groetjes Saskia
13 jaar geleden
·
#8227
Wij hebben de stap wel gewaagd met alle tegenslagen die je maar kunt krijgen mbt de leerplicht. Wij zijn net terug en hebben geen boete gekregen... Dus ik wil iedereen adviseren gewoon doen, want het is een ervaring die echt fantastisch is!
Wij zijn drie maanden met onze kinderen van 7 en 9 naar Vietnam geweest. Ik wil jullie adviseren eerst de directeur informeren en het proberen met hem of haar op te lossen!!
Als je de leerplichtambtenaar eenmaal inlicht en je krijgt geen toestemming dan moet je hele vreemde toeren gaan uithalen net zoals wij gedaan hebben!! (wij hebben het volgens het stappenplan gedaan, maar dat adviseer ik niemand!)
Je kunt ook goed van te voren onderzoeken hoe jullie leerplichtambtenaar met verzoeken van reisplannen omgaat. Dit vooronderzoek loont, omdat iedere gemeente en leerplichtambtenaar het leerplicht op zijn/haar manier oplost!
Mocht je directeur niet willen meewerken en verwijst hij je naar de lpa dan moet je wel... Bereidt dit ook goed voor en vraag hoe je moet handelen en heb een plan.
Wij hadden een zeer goed onderwijs plan ik ben bevoegd leerkracht, maar wij kregen geen toestemming wat we ook probeerden, zelfs de wereldschool erkenden ze niet!!
Tja toen hebben we eerst alle verzekeringen gevraagd of de kinderen verzekerd waren als we ze uitschreven, dat was geen probleem. Daarna alles goed met school geregeld en de dag voor vertrek een aangetekende brief verstuurd met het verzoek alleen onze kinderen uit te schrijven , vanwege een reis naar Vietnam met zo min mogelijk informatie. Bij terugkomst lag er een brief op de mat dat wij ook waren uitgeschreven en zijn we de dag na terugkomst naar het gemeente kantoor gegaan met z'n allen met de paspoorten en alle brieven.
Er stond in de computer dat er een paar onderzoeken liepen, maar deze werden allemaal met hetzelfde gemak gedelete, probleem opgelost. Het kost alleen veel negatieve energie en ik hoop dat ze deze bejaarde, achterhaalde wetten eens opnieuw gaan bekijken. Veel succes met de voorbereidingen en gewoon doen! Hilda
13 jaar geleden
·
#8226
Hoi Hilda,

De laatste berichten die ik hoor (via via: vrienden van ons zijn bevriend met een lpa...tja, privé zijn ze natuurlijk heel anders, ;-)....) is dat er steeds strenger mee om wordt gegaan en er landelijk een beleid is om geen toestemming te geven. Ook alleen je kinderen uitschrijven bij de gemeente mag kennelijk niet meer?
Als ik het goed begrijp kwamen jullie er bij thuiskomst achter dat je allemaal niet meer ingeschreven stond? Ben je dan ook -onwetend- onverzekerd geweest? En waarom wordt de wereldschool niet erkend???!!!

Ik vind het allemaal nogal een hassle, en (zoals al eerder door iemand werd gezegd) jammer dat je zo ontmoedigd wordt om je kinderen deze ervaringen mee te geven...maar ik ga toch erg twijfelen of ik niet zal gaan voordat onze oudste leerplichtig is.... (succesvol ontmoedigingsbeleid dus ;-) )

Groetjes,
Marieke
13 jaar geleden
·
#8228
Hoi Marieke,

Wij hebben uiteraard wel de verzekeringen op de hoogte gesteld en zij vonden het geen probleem, zolang wij wel ingeschreven bleven.
Ook wisten wij zeker dat de kinderen weer ingeschreven konden worden in de school en zij mochten in dezelfde klas blijven.

Bij terugkomst lagen er wel brieven op de deurmat van de gemeente dat er onderzoeken liepen, maar die werden gedeleted toen wij in het gemeentekantoor terugkwamen. Het gemeente apparaat werkt zo traag dat je allang terug bent voordat ze overgaan op actie. Gewoon gaan als je echt wilt!!! Ik weet het dat het demotiverend is, maar ondanks alle rompslomp is het de moeite waard!
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!