dinsdag 26 maart 2013
  8 Replies
  5.4K Visits
  Subscribe
Hallo,

Afgelopen vrijdag kregen we tegen onze verwachtingen in toestemming van de LPA om onze leerplichtige zoon (nu 5 jaar) in totaal zes weken van school te houden!
School stond al positief tegenover onze plannen. Het feit dat onze zoon cognitief behoorlijk voorloopt op z'n klasgenootjes en wij hem tijdens de reis wat opdrachten willen laten doen speelde daarin ook een belangrijke rol. Wat de schooldirecteur betrof was het plan van in totaal tien weken (West- én Oostkust Australië) wel wat lang, gelukkig hadden we een plan B van zes weken waarbij we enkel de Oostkust zouden aandoen. Onze dochter start na de zomervakantie in groep 1. Dat beide kinderen nog in de kleuterklas zitten, is in ons voordeel. School zou een positief advies wellicht niet afgeven zodra de kinderen in groep 3 of verder zitten. De volgende horde om te nemen was toestemming krijgen van de LPA.

Hoewel de LPA in de eerste e-mailwisseling aangaf dat het niet toegestaan is leerplichtige kinderen vanwege een vakantie of reis van school te houden, bleek hij na een persoonlijk gesprek in te zien waarom we graag met onze kinderen (opnieuw) naar Australië willen. Omdat ons gezin veel te verduren heeft gehad de afgelopen jaren (onze eerste dochter is overleden tijdens de zwangerschap, ons vierde kind (derde dochter) is al na 27 weken zwangerschap geboren vanwege levensbedreigende Hellp-syndroom bij mij, lange herstelperiode voor mijzelf na Hellp, veel zorgen om gezondheid van de jongste), kunnen wij ons beroepen op 'gewichtige omstandigheden': één van de heel weinige openingen die de leerplichtwet heeft om toch toestemming te krijgen mits de LPA daartoe bereid is.

Onverwacht opgelucht gingen we dus na het gesprek naar huis en gistermiddag heb ik onze reis definitief geboekt. Het duurt nog een tijd voordat we Down Under gaan maar de voorpret kan nu al beginnen!
Waardeer dit bericht:
11 jaar geleden
·
#12977
Wat fijn, het is jullie van harte gegund!
11 jaar geleden
·
#12978
Super!! Heel veel plezier met voorbereiden! Zal n mooie reis worden.
11 jaar geleden
·
#12979
En zo hoort het! Hier bij ons in Denemarken begrijpen mensen er niets van dat je in NL niet met je kinderen op reis mag. Zelfs de leerkracht van m'n zoon is net 7 weken op reis geweest met zijn familie...

Hartelijk gefeliciteerd!
11 jaar geleden
·
#12980
Ha Els,

Het is jullie inderdaad van harte gegund. Heel veel plezier met de voorbereidingen en ik hoop op een blogje zodat ik jullie een beetje kan volgen.

Groetjes Dionne
11 jaar geleden
·
#12981
Wat fijn, heel veel plezier met de voorpret, voor je het weet is het zo ver.
11 jaar geleden
·
#12982
Dat is goed zeg, geen gedoe en onrust met uitschrijven!
11 jaar geleden
·
#12983
Wat fijn dat jullie toestemming hebben gekregen, jullie hebben heel wat te verduren gehad. Veel plezier met de voorpret!
11 jaar geleden
·
#12984
Wauw! Heerlijk!
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!