vrijdag 03 april 2009
  4 Replies
  4.4K Visits
  Subscribe
Na vorig jaar een heerlijke vakantie met onze dochter in Thailand te hebben gehad waren we van plan dit jaar weer te gaan.
Echter, nu naar het noorden aangezien de kust en de eilanden naar onze smaak iets te heftig "verTorremolinost".
Vrienden van ons kwamen vorige week terug en hebben bijna moeten huilen bij het zien van Koh Lanta en Koh Tao. In rap tempo worden deze eilanden ook volgeplempt met winkeltjes die t-shirts en korte broeken verkopen. Helaas.
Dat neemt niet weg dat Thailand een heerlijk land was, is en zal blijven...

Maar nu...gaan onze goede vrienden op Borneo wonen. En zouden ze het leuk vinden als we langs kwamen.
Zij gaan in Brunei wonen. Maar Borneo is groot. En totaal anders dan Thailand.

Zijn er mensen die ervaring hebben met kinderen op Borneo?

En wat is de makkelijkste manier om er te komen?
Waardeer dit bericht:
15 jaar geleden
·
#5233
Hoi Myra,

Toevallig zijn wij afgelopen maandag teruggekomen uit Borneo/Bali. En ik kan je vertellen ik ben nu 4x naar Azie geweest maar Borneo(Sabah) was MEER dan geweldig!!! Zoals je merkt zijn er weinig mensen met kleine kinderen geweest(weinig info te vinden). Wat is het daar mooi, midden in de natuur en weinig touristen. Wij hebben daar als gezin genoten van alle wilde dieren, insecten en de jungle. Onze meiden zijn 2 1/2 en bijna 5. Hebben een rondreis gemaakt van 9 dagen en dit was in de puntjes geregeld door "Olaf in Borneo"(google dit...). Gaan vliegen via Maleisie(Kuala Lumpur en vanaf daar met Air Asia(erg goedkoop). Op Bali weinig gedaan en lekker genoten van zon, strand, zwembad, eten.... Tja, en dat is dan weer erg druk met touristme....

Gr Marjolein.
15 jaar geleden
·
#5234
Marjolein, dank je wel voor je reactie!
Goed om te horen dat het zo goed bevallen is.
Zijn jullie even in KL gebleven om bij te komen of meteen doorgevlogen?
En hoe lang is het nog vliegen van KL. Ik hoor verhalen tussen de 1 en de 5 uur....
Kan er zelf geen inschatting van maken en mijn Lonely Planet biedt ook geen uitkomst.
Ik zie overigens aan de Lonely Planet dat Borneo niet dichtbezaaid is met accomodaties.
Is eten wel een stuk makkelijker of is het gewoon heel dun bevolkt?
Ik hoop nog een reactie van je te krijgen...

Dank je alvast!
15 jaar geleden
·
#5235
Hoi Myra,

Wij zijn 2 nachten bij Olaf in zijn longhouse gebleven(aanrader en die heeft ook onze reis geregeld) om ff bij te komen, hierna naar Lahad datu gevolgen(nog niet eens 1 uur) daar naar Danum Valley 3 dagen(jungle, super mooi!) + verblijf in een lodge en tot slot met de auto naar Sandakan en vanaf daar de rivier op langs jungle + verblijf in een lodge.

Vlucht naar Kuala Lumpur is 12 1/2 uur. Vanaf Kuala Lumpur zijn wij meteen doorgevlogen met Air Asia naar Kota Kunabalu(Borneo). Dit kan heel snel maar je moet rekening houden met evt vertraging van deze maatschappij. De vlucht duurt ongeveer 3 uur(weet t niet meer precies, hebben geslapen;) Toen we terug vlogen van Sandakan naar Kuala Lumpur(ook met Air Asia) 1 nacht overnacht in Condor Inn(bij vliegveld) en volgende morgen gevlogen naar Bali. Eten was prima! Hebben eerste dagen met Olaf lokaal gegeten en later in Lodge's was 't incl. Land is niet echt dicht bevolkt maar sommige stukken dicht begroeid vandaar vlucht van Kota Kinabalu naar jungle. Hadden twee draagzakken mee voor de kids.

Gr Marjolein.
14 jaar geleden
·
#5236
Hallo,

Ik ben nieuw op dit forum. Ik heb net 2 uur geleden een ticket geboekt naar Kuala Lumpur. Mijn idee is om naar sabah te gaan om daar wat van de natuur te zien en te duiken. Ik ga met mijn vriend en mijn zoontje die dan 1 jaar zal zijn. Is dit aan te raden? Welke inentingen moet hij hebben en wat kan je hem geven tegen malaria?

Ik heb vaker gereisd en ik ben allemaal niet zo bang, maar mijn vriend is niet zo'n avonturier en nu gooi ik hem wel een beetje in het diepe. Ik wil dus ook graag dat alles goed gaat, niet alleen vanwege hem, maar ook voor mijn zoontje natuurlijk. Dus wat hebben jullie voor tips om te doen en wat vooral niet te doen, et cetera.

Alvast heel erg bedankt!

Groetjes Marleen
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!