donderdag 04 februari 2016
  12 Replies
  5.4K Visits
  Subscribe
We willen waarschijnlijk in juli/augustus met 2 kinderen (3 en 6) toch weer naar ZuidOost Azië.

Thailand heeft ons op een of andere manier altijd "afgeschrikt"..:
Te toeristisch..., Drukke resorts ... (?) (ala Marbella/Turkije ....?)
Maar is dat wel zo??
Hopelijk kunnen jullie het tegendeel bewijzen :)

In 2011 zijn we met 1 kind (1 jaar) naar Vietnam geweest. Super!
In 2013 zijn we met 2 kinderen (1 en 4 jaar) naar Japan geweest. Geweldig!

Wat willen we: Tropisch eiland, natuur, cultuur, niet te dure overnachtingen en eten, makkelijk en goedkoop rondreizen, zoals wij super vonden aan Vietnam.

Maleisië? of toch Thailand? Cambodja (icm Thailand)?

Wat is bijv. het verschil/overeenkomst tussen Vietnam en Thailand?
Waardeer dit bericht:
8 jaar geleden
·
#20328
Thailand is/kan zeker toeristisch zijn.
Echter het is een groot land waar je zeker ook de grote toeristen stromen kan vermijden.
Hetzelfde geld voor de eilanden. Hier is veel verschil tussen. Zeker het noorden en oosten zijn veel minder toeristisch.

Misschien moet je eens omschrijven wat jullie als vervelend/toeristisch ervaren. Zo hebben wij niet perse problemen met veel toeristen maar meer met het soort toerisme. Het tegenkomen van gelijkgestemde kan ook tot interessante ontmoetingen leiden en af en toe een speelkameraadje kan ook wel leuk zijn.

Het verschil tussen Thailand en Maleisië vonden wij dat Thailand meer cultuur had en Maleisië meer natuur (zeker Borneo)

Dus misschien even omschrijven wat jullie juist niet en wat jullie juist wel zoeken.
8 jaar geleden
·
#20329
Ik vind Thailand ook niet meteen heel erg toeristisch, ti's maar net wat je er gaat doen.
Ga je naar Pattaya, Hua hin en naar Koh Samui dan zul je daar beduidend veel meer toeristen tegenkomen dan bijv in Pai, Suratthani of Khanom, wat niet wil zeggen dat de toeristische gedeelte niet leuk en intressant kunnen zijn.
Zo is Bangkok zeker de moeite van het bezoeken waard en je hoeft natuurlijk niet perse naar Kanchanaburi te gaan voor de brug maar Elephants world daar in tegen is wel heel erg leuk voor de kinderen, je zal hier wel hordes toeristen tegenkomen, zeker in juli/augustus, maar je wil deze dingen waarschijnlijk toch ook niet missen.
Ook is het inderdaad voor de kids voor de kids erg leuk om hier en daar eens een leeftijdgenootje tegen te komen.
Ik denk dat je moet proberen om het zo te plannen dat je allerlei facetten in je reis hebt, dat houdt het ook leuk voor iedereen.

Het is inderdaad zo dat de natuur in Maleisie mooier is dan in Thailand maar in Thailand heb je weer veel meer cultuur, Maleisie is in vergelijking met Thailand meer westerser.

Ik zou het er op wagen.......ti's echt een super mooi land en misschien kan je het combineren.
8 jaar geleden
·
#20330
Busladingen, all inclusive resorts en wellicht zelfs Piet friet als je goed zoekt:-). Het is er allemaal.....
Maaaaaaar..........er is zo veel meer en zonder teveel moeite kun je het volgens mij prima mijden en een supervakantie hebben met alle aspecten die je noemt.
Wij hebben afgelopen jaar het "standaart" rondje ten noorden van BKK gedaan. Locaties waar wij letterlijk bussen toeristen tegenkwamen waren Soi Suthep CM, koninklijk paleis in BKK en de witte tempel in Chiang Rai.
Die busladingen werden wij ook niet erg blij van en op de eerste twee locaties deed het zeker af aan het moois. De witte tempel bleek tussen de middag een uur dicht en dan mag je er niet in. Geen punt want je kunt in alle rust en zonder deze hordes de buitenkant bekijken!
Op andere locaties vonden wij het best meevallen. Bangkok is groot, druk etc. maar bv het ov is fantastisch!
Het reizen zelf is eenvoudig en zonder enige moeite kun je overal de meest leuke plekjes vinden buiten de gebaande paden door simpelweg een zijstraat te nemen ipv de hoofdstraat.
Onze ervaring was zo positief dat we dit jaar zelfs teruggaan, nog nooit gedaan! We doen dit jaar een stuk van het noorden waar we nog niet waren en twee eilanden. Ben wat betreft de eilanden ook errug benieuwd of het niet "te" is maar heb er alle vertrouwen in dat we het weer heel fijn zullen hebben.
Ik kan me zomaar voorstellen dat dit voor ons niet de laatste keer in Thailand zal zijn.....
8 jaar geleden
·
#20331
De brug in Kanchanburi is echt mega toeristisch. Verder vonden wij het wel meevallen. Je komt zeker toeristen tegen maar als je een dorp verderop logeert valt het allemaal wel mee.

Overigens vonden wij Japan afgelopen zomer ook zeer toeristisch, nog bedankt voor je informatie, alleen komen die toeristen uit Zuid Korea en Taiwan en vallen ze veel minder op...

Groetjes Dionne
8 jaar geleden
·
#20332
Als je er tijd voor hebt dan Thailand in combi met Cambodja. Daar heb je nog mooiere stranden en eilanden. Bovendien is het wat betreft afstanden prima te doen. Ik vind Thailand geweldig hoor, super makkelijk, mooi, lekker eten enzo maar al ik jullie zo hoor wil je toch iets avontuurlijker en dan is de combi ideaal.

Wij doen nu zelf een combi thailand met myanmar.
8 jaar geleden
·
#20333
Wat ik zo leuk vind aan Thailand is dat je juist de bergen toeristen prim kunt vermijden. Als je wilt eten op Khao San en daarna klaagt over de kwaliteit en al die westerlingen, ja dan is Thailand veel te toeristies. Maar er zijn wijken zat, waar je ze met een lamp moet zoeken (zelfs chinatown) en veel beter eet.

Wax Candle festival in juli in Ubon trekt 100.000 bezoekers, wij waren vier van de dertien enige westerse toeristen.

Heel de Isaan is trouwens ontoeristies.

En ja, kanchanaburi hoeft niet, maar ook daar kun je de massa's ontwijken. Huur een kano en vaar over de Kwae onder de beug door in je eentje, met 1000 man er bovenop.

Chiang Mai; zoek een hotel in een buitenwijk en ervaar ook daar de rust.

Kortom, Thailand kan prima, ook in het hoogseizoen. Lees onze blogs.
8 jaar geleden
·
#20334
hoi,

je kunt in thailand de massa's goed ontwijken. kijk waar de reisorganisaties heen gaan en ga daar niet heen :-). wat is fijn aan thailand...
je kunt een auto huren en zelf naar beneden rijden. prachuap khiri khan is mooi en ontontdekt, net als dolphin bay. wij huurden bij budget renttal cars en kochten aansprakelijkheid af. heel goed bevallen, ook na kleine botsing. Door rond te rijden zie je heel veel leuke restaurantjes en geweldige natuur. daarnaast kun je makkelijk kijken waar het weer goed is.
bangkok vind ik geweldig. heel goede openbaar vervoer ( probeer ook de rivierboten op de klongs eens), genoeg te doen ook. wij huren met kinderen vaak een appartement als tussenstop. deden we in Vietnam ook. wel handig vind ik. met oudere kinderen is een drankje in een rooftop bar leuk natuurlijk. wel heel duur. bij zonsondergang een tochtje op de rivier is ook top. en ik vind jim thompson house ook leuk. kun je vlakbij op zo'n klong rivierboat springen
kanchanaburi ben ik nu zeker vier keer geweest. oriental kwai resort is een topper, heb ik ooit van deze site gehaald. echt geweldig mooi onderhouden resort van Nederlanders.al 4 keer geweest. een paradijs.
De brug is een toerist trap. huur scooters en toer lekker rond met de kinderen erop. kom je ook langs die brug, maar kun je bijvoorbeeld 's avonds gaan. dan is het verlaten. Het museum in de stad is goed, hell fire pass vind ik ook een mooi museum. al scooterend kun je een heel eind komen. mits het niet te heet is. elephant world vind ik ook erg leuk. druk of niet... voeren van olifanten is gewoon bijzonder, zeker als je het eerst zelf moet bereiden. neem de trein een keer vanuit bangkok naar kanchanaburi. leuk is dat, al duurt het wat langer.
8 jaar geleden
·
#20335
Bedankt voor de recaties!
Nu nog "goedkope" tickets vinden . Haha
(terwijl we Sri lanka wellicht ook nog overwegen...., maar ik heb het idee dat het leven (eten en overnachting) in Thailand goedkoper is...)
Wat een "problemen" hè? :) 
8 jaar geleden
·
#20336
Probeer Etihad of Qatar airways. Daar hebben wij goedkope tickets gevonden maar dan via de website tix.nl.
Succes!
8 jaar geleden
·
#20337
Check even de prijzen op Skyscanner.com
8 jaar geleden
·
#20338
Dat kan. Geen idee wat je bedoelt.
8 jaar geleden
·
#20339
Thailand en Sri Lanka ontlopen elkaar niet zoveel kwa kosten. Je bent voor entrees wel veel meer geld kwijt in Sri Lanka.
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!