zaterdag 09 april 2016
  4 Replies
  4.5K Visits
  Subscribe
Goedemorgen! Zoals het er nu naar uitziet gaan we van half december tot half januari weer naar Azië met onze kinderen (dan 5 en 7). Na veel wikken en wegen is ons oog gevallen op Vietnam (vooral omdat ik goedkope tickets heb kunnen vinden :)). Ik ben zelf in 2003 al in Vietnam geweest en heb toen van zuid naar noord gereisd als start van een langere reis. Het idee is om dese keer alleen het zuiden incl central highlands aan te doen. Oa omdat we niet willen haasten en vanwege het weer. Hebben jullie tips voor met name het zuiden? Wat juist wel en wat juist niet? We hebben bijna 4 weken dus alle tijd om wat verder van de gebaande paden te komen...

Ideeën tot nu toe:
Hcm
Mekong delta - waar dan precies?
Cat tien
Central highlands, liefst een meerdaagse toer met chauffeur en homestay. Tips?
Mui ne
Phu qoc - tips voor mooie stranden en eilanden zijn welkom!
Waardeer dit bericht:
7 jaar geleden
·
#20677
Hoi,

Wij gaan deze zomer naar Vietnam en doen ook een aantal plekken aan van jouw lijstje. Kan nu nog geen ervaringen met je delen, maar in augustus wel. Wij gaan na aankomst in HCM gelijk door naar de Mekong Delta en vandaaruit rechtstreeks naar Cat Tien. Vervolgens door naar Dalat. Voor onze accommodaties kun je eens kijken op mijn weblog. https://zusenzon.wordpress.com/2016/03/ ... mers-zijn/

Veel voorpret gewenst!

Groeten Arien
7 jaar geleden
·
#20678
Ik vond Ho Chi Minh stad en fijne bestemming. Wel een beetje druk om te ontjetlaggen maar je struikelt er werkelijk over de goed onderhouden speeltuinen. Dus tempels met kidsfun combineren is heel makkelijk. Daarna zijn we naar Can Tho gegaan om zelfstandig een tocht te maken door de mekong delta. Nou zijn jouw kinderen wel ouder dus is misschien een tourtje ook een optie. Daarna zijn we doorgegaan naar vietnam dus verder geen tips.
7 jaar geleden
·
#20679
Bedankt voor de tips! De tickets zijn inmiddels geboekt, dus we gaan :-). We zijn nu druk bezig met het samenstellen van de reis, maar op hoofdlijnen blijft deze denk ik zoals in mijn eerste post. Wel twijfel ik nog volop over accommodaties en aantal dagen. Ik ben benieuwd naar jullie ervaringen deze zomer Arien! Dus ik houd jullie blog zeker in de gaten.

Verder heb ik nog genoeg vragen:
- Hoe kunnen we het beste strand inpassen? Het liefst heb ik 2 blokken van een paar dagen. We gaan nu na de mekong delta naar Phu Qoc en ik zou na de highlands nog graag naar het strand gaan. Maar waar? Nha trang? Mui ne? Con Dao? Een combi kan evt ook.
- Tips voor waar ik een toer met chauffeur door de central highlands kan boeken?
- Tips voor acco in HCM
- Is een georganiseerd pakket aan te raden voor de mekong?
-Tips voor acco in dalat? Liefst goede locatie met buitenruimte voor de kinderen.
- En zo kan ik nog wel even doorgaan....
7 jaar geleden
·
#20680
Onze plannen zijn inmiddels gewijzigd (het zal ook eens keer niet zo zijn :-)).

Ik weet nog van de vorige keer lang, lang geleden dat ik vooral het noorden erg leuk vond. Dit dus helemaal overslaan voelde niet goed. Beetje jammer alleen dat ik een retourtje HCM heb en ik deze tickets niet meer kan wijzigen... Het liefst zou ik nog langer in het noorden blijven, maar het wordt daar in januari best fris.

Het nieuwe plan is als volgt (met dus meer binnenlandse vluchten).
HCM
Hanoi
Mai Chau
Ninh Binh (Tam Coc) - excursie met Toan
Nha Trang (vliegen) of toch Hoi An
Mekong delta
Phu Quoc

Twijfel blijft... Cat Tien trekt ook. En Ha Tien. En en en.... Dus tips voor leuke (liefst aparte) bestemmingen zijn welkom! Ik heb het gevoel dat we nu een beetje een standaard rondje doen.

Ik ben benieuwd naar jullie ervaring dadelijk Arien!
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!