dinsdag 09 mei 2017
  23 Replies
  8.2K Visits
  Subscribe
Hoi allemaal,


ik vroeg me af of iemand nog handige tips heeft kwa zitplaatsen in het vliegtuig? Peuter bij het raam? Maar voorin of achterin of midden? We nemen zijn eigen autostoel (met certificaat voor in het vliegtuig) mee en ik dacht misschien beter om achter in te zitten zodat andere mensen niet op ons staan te wachten na het landen voordat wij alles los hebben ;)

Voor een baby mag je drinken meenemen in het vliegtuig, hoe is dit voor een peuter? Laagje diksap in zijn beker doen en dan in het vliegtuig vullen met water? Pakje met rietje?

Groetjes Mirtje
Waardeer dit bericht:
6 jaar geleden
·
#24101
Even onze eigen ervaringen,

Wij hebben tot nu toe niet altijd mogen kiezen, vaak worden de stoelen gewoon ingedeeld......wel bij elkaar, dat dan weer wel.

Waarschijnlijk heeft het niet zo heel veel zin om achterin te gaan zitten omdat veel vliegtuigen ook een achter in en uitgang hebben.

Wij hebben ook ooit een laagje ranja in een beker gedaan voor onze jongste, toen 2 jaar en dat werd afgepakt, mocht niet mee het vliegtuig in helaas. Ik ben toen best boos geworden omdat de keus voor kleine kinderen dan qua drank wel heel erg beperkt is maar dat vonden ze onzin.
De keuze was appelsap, jus, chocomelk of water, oh en thee. Appelsap en jus vielen toen al af, luste ze echt niet, chocomelk was ze razend op maar dan wel warm en water of thee vond ik zelf een beetje sneu.
6 jaar geleden
·
#24102
Pakje met rietje is helaas teveel cc....

Wij mochten ooit ergens per kind 1 zo'n pakje meenemen. Rest moesten we weggooien.

Als je kind niet veel lust, kan je natuurlijk wel altijd diksap (of siroop) meenemen in een flacon die kleiner is dan 100 ml. In het vliegtuig kun je er water bij doen. Zou dan dus een lege drinkbeker meenemen.

Je kan tegenwoordig ook van Karvan Cevitam klein formaat limonade siroop krijgen. Helaas vinden wij deze siroop niet te drinken... zit rare smaak aan (smaakt echt anders dan de grote flessen) maar wie weet lust jullie kind dat toevallig. De staafjes van AH (in plastic verpakt, goed voor 1 glas limonade) kunnen wij helaas niet meer vinden. Als je hiernaar vraagt, kijken ze je glazig aan en zeggen ze dat ze die echt nooit hebben gehad... Nou die haalde ik dus altijd bij bepaalde XL Albert Heijn. Weet dat ik daar speciaal voor moest omrijden. Maar ja, ik dwaal af...

Wij nemen trouwens ook altijd een lege fles mee. Die vullen we dan achter de douane bij een drinkkraantje (of een kraan die nog wel koud water heeft...). Vinden we gewoon fijn om altijd water bij de hand te hebben zonder dat we het moeten vragen... Ook handig voor als je even een zakdoekje nat wilt maken om iets schoon te poetsen...
6 jaar geleden
·
#24103
De oplossing is inderdaad een paar flesjes met minder dan 100 ml vloeistof meenemen.
Alles wat meer is, gaat zo de container in.
Oh.... en waar ik me mee vergist heb... een kinderschaartje.. die ging ook weg. (ja, ja, ik kon het weten).
Ze zijn er we best scherp op.
6 jaar geleden
·
#24104
Oke, dank jullie! Dan ga ik iig 100ml flesjes scoren om daar diksap in te doen.

Belachelijk dat ze laagje diksap in beker weggooien! Terwijl een baby alles mee mag. Alsof ouders van baby's niks in een fles kunnen kiepen wat gevaarlijk is..

Ik ga met mijn dochters wel kleine flesjes siroop voorproeven. Die wilden we in de bagage meenemen voor in Zuid-Afrika omdat je daar geen lekkere siroop schijnt te hebben. En ja.. dat hebben ze liever in hun dopper dan water.. haha ik heb geen water drinkers.. daar ben ik niet zo sterk in geweest toen ze klein waren.. "vind je het niet lekker? Oke dan iets wat je wel lekker vindt als je maar drinkt"
6 jaar geleden
·
#24105
Fijn om te horen dat we niet de enige zijn die, die kleine flesjes niet te drinken vinden :) en inderdaad "water" ze drinken het nu wel hoor maar jaren geleden konden ze dit echt niet waarderen.....
6 jaar geleden
·
#24106
Qua plek in het vliegtuig maakt het denk ik niet veel uit waar je gaat zitten. Bij het instappen heb je voorrang en kun je dus gewoon naar je plek lopen. Bij het uitstappen kun je met kinderen het beste wachten tot je de ruimte hebt, dan kun je nog even goed controleren of er geen speelgoed is achter gebleven tissen/ onder de stoelen. En aangezien je met een autostoel moet sjouwen, is het wel fijn dat je de ruimte hebt

. Je moet toch wachten op je bagage bij de band. Ik snap die mensen die tien minuten gaan staan dringen/ wachten in het gangpad nooit.....

Wij nemen voor de kids altijd hun metalen drinkfles mee in het vliegtuig. Die van mijn drinken nooit in 1 keer zo'n bekertje drinken leeg. Dus schenk ik dit dan in de fles. Kn het ook nooit omvallen.....

Die geconcentreerde siroop is idd een goede oplossing! Je hebt intussen zoveel merken en smaken, er is er vast wel 1 die ze lekker vinden.
6 jaar geleden
·
#24107
Voorrang?
Wij hebben eigenlijk alleen nog maar voorrang gehad bij airasia maar verder haast nooit, misschien nog eens 1 x bij emirates maar dat was dan alleen op de heen of terugvlucht, nooit bij beide.
6 jaar geleden
·
#24108
@Fam Moerkens: dan hebben wij misschien geluk gehad. Wij hebben bij alle maatschappijen bij het boarden voorrang gehad: KLM, Emirates, Malaysia Airlines. En juist niet bij Air Asia. Daar moesten we gewoon in de rij aansluiten.
Eerst werden de buissness class mensen naar binnen gelaten. Daarna de families met kinderen. Misschien hebben wij geluk gehad met de crew....
6 jaar geleden
·
#24109
Zelfs bij British airways (Amsterdam-Londen-New York) mochten personen die moeilijk ter been waren en ouders met jonge kinderen als eerste instappen. Op de terugvlucht (toen er echt al een hele rij stond), toch maar eens gevraagd hoe jong, jong is... en ja hoor 12 jaar daarmee mochten we ook nog eerder instappen! Was even heel lekker want de jongste was super moe en kon niet veel meer hebben....

Maarreh... tot nu toe bij bijna alle maatschappijen wel gemerkt dat ze omroepen dat ouders met jonge kinderen als eerste mogen boarden. Maar dan moet je wel even opletten wanneer ze dat zeggen... En niet alle ouders met jonge kinderen gaan ook maar wij vonden het altijd wel fijn om even ons rustig te kunnen installeren.

En die mensen die er snel uitmoeten? Nou.... als wij een krappe overstap hebben (en geen koffers moeten ophalen) en we ook nog eens later zijn geland dan gepland... dan staan wij ook in de rij! En op bestemmingen waarbij je weet dat je lange rij voor visum hebt... Toen wij naar Jogjakarta vlogen moest je nog visum bij aankomst aanvragen. Dat duurde rustig 15 minuten per gezin. Had toen expres stoelen zo ver mogelijk naar voren geboekt. Snel eruit, even doorstappen en we stonden als tweede gezin in de rij. Tien minuten later paste de rij al niet meer in het gebouw. Minstens 60 man stond achter ons...

Bij aankomst in New York waren we een van de laatsten uit het vliegtuig en laatste in de rij bij rij 'voor het eerst in Amerika'. Hebben klein uur in de rij gestaan. Bagage was er al lang....
6 jaar geleden
·
#24110
Ik ben heel benieuwd hoe het bij Qatar zal gaan. Ik vond het al heel luxe dat ik kon aangeven welke maaltijden je wilt pp.. Maar ik ben dan ook nog niks gewend want dit is onze eerste verre reis hihi.
Ook heb ik bij Flynn maar een vinkje gezet bij "verstandelijk beperk".. Geen idee wat het voor verschil gaat uitmaken, maar wie weet heeft hij er voordeel bij ;)

Maar plaatsen in het vliegtuig maakt dus niet uit. Bij het online inchecken kun je je plekken uitkiezen toch? Althans dat weet ik nog van onze laatste vliegreis naar Noorwegen met KLM.

Ik ga een paar lege 100ml flesjes halen en doe daar diksap in. Dan kan ik het na de controle in zijn eigen beker aanlengen met water. En binnenkort gaan we mijn dochters omdopen tot testpanel voor de kleine flesjes siroop.

Weer iets afvinken van het lijstje ;)

Er wordt elke dag een schakel van de papieren aftel slinger afgeknipt... nog 57 nachtjes.. zo'n fijn vooruitzicht!!!
6 jaar geleden
·
#24111
Plaats in het vliegtuig, je mag heel vaak zelf kiezen bij online inchecken. Ik kies het liefste plaatsen bij zo'n schot. Partner is 2mtr, anders hij alleen bij een nooduitgang en wij gewone plaatsen. Verder ook liever niet in het achterste gedeelte ivm beweging, want ik ben geen vliegheld.

Vloeistoffen, inderdaad zo doen! Wij hebben ook altijd Sigg flesje mee, voorkomt ook dat het omgaat indien niet in 1x opgedronken wordt (nooit bij ons).

Boarden met kleine kinderen, tot nu toe altijd voorrang gekregen (ook met AirAsia), maar wij maken daar sinds 2+ jr (eigen stoel) geen gebruik van. Ik vind het juist lekker om als laatste aan te sluiten zodat we niet een half uur langer dan nodig in het vliegtuig moeten zitten, tenzij de toegewezen plaatsen niet degene zijn die we hebben willen en dus nog even met cabine personeel willen overleggen, dan is het wel handig dat je eerder mag! ;-)

Met uitstappen, dat gaan staan zodra vliegtuig stil staat, inderdaad, als je nog een vlucht moet halen of visum nodig hebt doen wij daar ook aan mee, anders lekker iedereen laten dringen en zelf rustig blijven zitten. Zo hebben wij weleens nog op het nippertje een vlucht gehaald en hebben we een ander stel wat dezelfde overstap had nooit meer gezien.... .
6 jaar geleden
·
#24112
Plaatsen in het vliegtuig maakt zeer zeker uit. Vroeger kon je die gratis vooruit reserveren, nu kost dat meestal geld.

Kijk ff op seatguru.com dan zie je welke stoelen goed en welke slecht zijn.
6 jaar geleden
·
#24113
De beste plaatsen zijn meestal wel weg (ws naar iemand die betaald reserveert), maar mijn ervaring is dat bij online inchecken er altijd nog keus is. Met behulp van seatguru kies ik dan wat uit. De slechtste plekken mijd ik dan.
6 jaar geleden
·
#24114
Thanx! Ik ga seatguru er bij pakken als ik online incheck :)

Nu eerst naar de gemeente met de papa van mijn dochters om de toestemmingsformulieren te ondertekenen (met stempel van de gemeente) dat ik hun meeneem naar Zuid-Afrika. Dan is de officiële papierwinkel ook op orde ;)
6 jaar geleden
·
#24115
Ik zag net op de website van Qatar airways bij beheer mijn vlucht dat ik niet alleen maaltijden kon kiezen maar ook plaatsen reserveren. Ik zag nergens extra kosten of zo... Heb dus maar 5 zetels naast elkaar gekozen met het mapje van seatguru er naast ;) (we maken een overstap op Doha zowel heen als terug, dus dat zijn 4 toestellen waarin ik plek kon reserveren)
Daarna de e-tickets geprint en stoelnummers staan er netjes op... Ik ben verbaasd! Wist niet dat dit kon.

Dus hoe gaat dat nu met online inchecken? Dan krijg je ook werkelijk je gereserveerde stoel??? haha anders heeft het toch weinig zin om te kunnen reserveren...
6 jaar geleden
·
#24116
Je checkt als het goed is gewoon thuis in en print dan idd de etickets.
Op de luchthaven check je niet meer in maar is het puur "luggage drop of"
Krijg je alleen maar je inlever bewijsjes van je koffer(s) mee.

Bij de beveiliging scan je de code op je eticket (of van je telefoon via de app) en kan je verder. Bij boarden scannen ze hetzelfde en krijg je soms nog een extra kaartje met stoenummer mee. In 99 van de 100x zit je dus op diezelfde plek als thuis gekozen.
6 jaar geleden
·
#24117
Blijkbaar hebben wij altijd mazzel gehad dan. Ik neem altijd (inmiddels al 4 jaar en minimaal 3 reizen per jaar) knijpfruit en een beker melk voor de kinderen mee. Alleen de laatste keer werd er moeilijk gekeken, maar toen ik zei dat het voor de jongste van 2 was mochten we het toch meenemen.

Ik zou me niet te druk maken over waar je zit in het vliegtuig, als het kan wel aan het gangpad, dat is wel zo praktisch, maar voor of achter maakt niet zoveel uit. Voorin is wel rustiger (minder geluid van de motoren)

goede reis!
Yvonne
6 jaar geleden
·
#24118
Ik zie dat hier sommige hun stoel reserveren , maar dan hebben jullie toch geen reis via een touroperator genomen veronderstel ik ?
Gaan zelf 6 Juli naar SriLanka met Qatar maar helaas kan je via KRAS niet aangeven om bij elkaar te zitten ( gezin met een dochter van 10 ) en ook via Qatar gaat niet aangezien we geen bookingsn° van hun hebben .
Maar normaal zullen ze bij Qatar toch wel rekening houden dat we bij elkaar zitten hoop ik ivm dochter ?
De eerste maal dat we met Qatar Airways vliegen ? iemand ervaring ?
6 jaar geleden
·
#24119
Ik heb idd een boekingsnummer bij qatar (via gate1 tickets geboekt) en zo kon ik stoelen reserveren..
6 jaar geleden
·
#24120
@Kempenaar, vliegmaatschappijen houden daar meestal wel rekening mee en ik vrreacht dat van Qatar zeker. En dan verwacht ik ook dat de touroperator het ook aangeeft. Zou daar zeker geen zorgen om maken.
  • Pagina :
  • 1
  • 2
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!