donderdag 16 april 2015
  19 Replies
  5.9K Visits
  Subscribe
Hoi,

Een tijdje geen berichten op het forum geplaatst over onze aanstaande reis naar Thailand. Alle accomodatie en binnenlandse vluchten zijn inmiddels vastgelegd. We zijn nu onze route aan het doornemen om te kijken wat er nog geregeld moet worden en aan het bekijken hoe we op sommige reisdagen het vervoer regelen.

Er zijn vast wel een aantal reizigers op dit forum die het traject Bangkok- Kanchanaburi hebben afgelegd.
We zijn benieuwd op welke manier jullie zijn gegaan en of jullie het kostenplaatje nog in beeld hebben.
We willen vanuit ons hotel naar Kanchanaburi om daar de bridge te bezoeken, stukje trein (Nam Tok), hell fire pass.
De dagen erna willen we naar Elephants World en Erewan watervallen.

Wie heeft er tips voor ons (taxi, bus, trein...)?
Waardeer dit bericht:
9 jaar geleden
·
#18238
Je kan voor 1500 bath met een taxi van Bangkok naar Kanchanaburi, of andersom.
Voor 150 bath pp + evt 1 persoon extra voor de bagage met een minibusje.
Voor 100 bath pp met de trein.

Als je Elephants world boekt dan wordt je gewoon bij je acco opgehaald en weer terug gebracht, zit in de prijs inbegrepen.

Je kan voor volgens mij omgerekend €37,50 de hele dag een taxi huren om tripjes in de omgeving te maken, de chauffeur blijft dan op je wachten ondertussen.

Wel even opletten dat je niet op 1 dag naar Elephants world EN bijv naar de erawan watervallen kan gaan, Elephants world is echt een hele dag, je wordt om 9 uur of half 10 opgehaald en rond 5 uur half 6 weer terug gebracht.
9 jaar geleden
·
#18239
Ga je verblijven in Kanchanabury of doel je op een dagtocht?
Dat zou voor mij wel uitmaken, als je in een dagtocht nog van alles wil doen is een taxi wellicht handiger omdat het simpelweg efficienter is. Maargoed, ook duurder.
Wij maken de tocht ook, van BKK naar Kanchanabury. Voor nu denk ik dat het de bus wordt qua vervoer. Over die minibusjes heb ik nogal wilde verhalen gelezen. Het zal afhangen van de chauffeur maar enthousiast ben ik er voor nu niet over.
Er gaat een prima (althans dat lees ik op internet;-) bus vanuit mijn hoofd gezegd het zuidelijke busstation. Tenzij ik in de tussentijd goede argumenten tegenkom om het andes te doen, denk ik dat wij het zo regelen.
De vraag die ik hier overigens nog over heb is hoe op het busstation te komen. Het voelt gewoon een beetje gek om een taxi te pakken om bij de bus te komen dus gevoelsmatig gebruik ik het liefst het ov maar het is me nog niet helemaal duidelijk of dat enigszins te doen is.
9 jaar geleden
·
#18240
Je kan ook de bus nemen en er zijn volgens mij meerdere opstapplaatsen, kijk even op <!-- w -->http://www.kanchanaburi-info.com<!-- w --> hier kan je allerlei trein en bus tijden vinden.

Wij gaan nu voor de vierde X naar Thailand en doen ook voor de vierde X dit traject aan, we deden dit met taxi, minibus en trein, allemaal prima te doen.

Je hoort inderdaad wilde verhalen over minibusjes, wij hebben dit eigenlijk altijd als prima ervaren. Vergis je ook niet in de bussen, ook deze verongelukken regelmatig net als taxi's, treinen en scooters. Als je ziet hoe de mensen in Thailand rijden zul je ook begrijpen waarom. Ik geloof ook niet dat het aan zo'n minivan ligt maar gewoon aan de chauffeur zelf, deze kunnen eigenlijk alles besturen omdat er ook geen hoge eisen gesteld worden bij een rijexamen.
Optie is zelf een auto huren maar ook dan ben je, je leven niet zeker omdat je nooit weet wie er tegen je aanrijdt.

Huur ook nooit geen scooter in Thailand, in Thailand heb je geen scooters dus eigenlijk kan je ze dus ook niet huren. Wat ik wil zeggen is dat wat bij ons voor een scooter door zou gaan daar gewoon dik 120 km p/h gaat, dit is dus gewoon een motor. Het nadeel is dan dat als je zelf een ongeluk veroorzaakt, of iemand anders rijdt jou aan je dus niet verzekerd bent. Je kunt dit oppakken zoals je wil maar letterlijk gezien wordt er dus echt helemaal niks door je reis of ziektekosten verzekering vergoed als je geen motorrijbewijs hebt (in Thailand heeft waarschijnlijk ook niemand dit rijbewijs)
Dus stel dat je het niet overleefd dan worden alle kosten die volgen niet betaald. Klinkt hard maar zo is het! Je neemt zowiezo een risico als je deelneemt aan het verkeer in Thailand, maar ja, je zal je toch moeten verplaatsen.

De meeste doden vallen in Thailand in het verkeer.
9 jaar geleden
·
#18241
Hallo,

Bedankt voor jullie reacties, familie Moerkens en MarielleH. Daar heb ik echt wat aan!
Na de start in Bangkok gaan we door naar Kanchanaburi, we hebben daar een guesthouse geboekt voor 3 nachten.
We hadden het zo bedacht:

* reis vanuit Bangkok naar Kanchanaburi: brug River Kwai, stukje van de treinrit (Nam Tok) en eventueel Hell Fire pass en aan het eind van de dag naar ons pension ( wel de hele dag zeulen met bagage)
* dag 2 Elephants World of Erewan waterval
* dag 3 Elephants world of Erewan waterval

Volgorde van dag 2 en 3 laten we een beetje afhangen van de beschikbaarheid bij Elephants world (moet je dit lang van te voren boeken?

Daarna gaan we vanuit Kanchanaburi door naar Ayutthaya om daar in de avond op de nachttrein te stappen.

Praktisch gezien lijkt met het vervoer met een taxi het handigst. Maar met de trein (vanaf Thonburi station als ik het goed heb) het meest avontuurlijk en dan kunnen we eventueel bij Nam Tok uitstappen en vanuit daar een taxi (??? zijn die daar) nemen om ons terug te brengen naar Kanchanaburi. Mini-van hebben we nog geen ervaring mee, ik heb ook gelezen dat de chauffeurs soms als een idioot rijden. Met de bus weet ik niet, wat Marielle ook aangeeft: beetje maf om met de taxi naar het busstation te gaan en dan verder met de bus.

Ik heb ook een prijs opgevraagd voor een chauffeur met auto, maar daar sloeg ik helemaal van achter over: 3300 thb, incl benzine, maar excl tol. Dan heb je wel wat meer vrijheid om onderweg ergens te stoppen of een bepaalde route af te leggen en de hele dag tot je beschikking. Maar dat weegt niet op tegen de kosten.

Mijn volgende vraag: zouden jullie ook in deze volgorde reizen en activiteiten doen of juist anders en waarom?
En in een nieuw topic hoor ik graag over jullie ervaringen met het regelen van treintickets.

Bedankt nog maals!
9 jaar geleden
·
#18242
Als je van plan bent om op dag 3 naar Ayutthaya te gaan dan zou ik zeker op dag 2 naar Elephants world gaan, je komt hier echt heel moe en vies van terug.
Persoonlijk zou ik het gewoon alvast boeken, waarom niet?

De treintickets konden wij toen nog printen, dat kan nu niet meer, dus daar heb ik geen ervaring mee.

Die eerste dag lijkt me een zware dag, bedenk dat er behoorlijk warm is, dan nog al de bagage En ik weet niet meer hoe oud je kinderen zijn maar daar moet je in de drukte ook nog opletten. Ik denk dat ik dan evt toch voor die chauffeur zou kiezen, via alle bezienswaardigheden naar nam tok en daar dan op de trein stappen met al je bagage richting je guesthouse.

Of je gaat eerst naar je guesthouse en laat daar je spullen vast achter en gaat dan verder.
Hou er wel rekening mee dat de trein naar nam tok of andersom maar beperkt rijdt.

Wat misschien nog beter is, een nachtje extra in Kanchanaburi boeken, ti's best wel krap gepland ben ik bang.
9 jaar geleden
·
#18243
Wat betreft je programma sluit ik me wel aan bij fam. Moerkens. Klinkt heel pittig qua planning! Rondreizen met bagage zou ik persoonlijk nooit voor kiezen, kun je het niet droppen bij je hotel?
Wij gaan na een nacht BKK na de reis naar Kanchanabury en hebben besloten daar vijf nachten te zijn om ook een beetje te acclimatiseren. Ook wij gaan van daaruit naar Ayutthaya en CM.

Mijn "voorkeur" voor de bus (niks staat nog vast, ik sta open voor betere opties:-) hangt samen met de volgende zaken: de bus rijdt dehele dag door waardoor we niet echt van te voren hoeven te plannen hoe laat we vertrekken. Zeker omdat ik niet weet hoe we de jetlag en reis verteren vind ik dit wel een fijn idee. We kunnen gewoon naar het station gaan op het moment dat we er klaar voor zijn.
Daarnaast vind ik het idee van een toilet aan boord wel fijn. Ik maak me geen illusies over hoe het eruit zal zien maar met een vierjarige vind ik een reis van twee-drie uur zonder die optie wel heel erg spannend....

Net als jij ben ik wel benieuwd naar de ervaringen van anderen qua reserveren bij Elephants World. Nu al klinkt me we heel lang tevoren in de oren maar ik wil niet het risico lopen te laat te zijn.
9 jaar geleden
·
#18244
Hallo,

We verblijven eerst 3 nachten in Bangkok. Dag na aankomst willen we rustig beginnen en het streven is om Grand Palace en Wat Pho te bezoeken. Verder chillen bij het zwembad. Dag 2 willen we de fietstour van Co van Kessel doen. De dag erna reizen we naar Kanchanaburi. Ik neig naar vervoer per taxi, toch het meest practisch. De bezienswaardigheden bezoeken en dan terug met trein vanaf Nam tok en dan naar het guesthouse.

Dan Elephants World de dag erna en de derde dag tocht naar Erewan watervallen (waarschijnlijk met de eigenaar van het guesthouse, hij biedt vervoer aan). De eigenaar kan ook vervoer regelen naar Ayutthaya of misschien wil hij ons daar naar toe brengen.

We weten dat we de eerste week in Thailand een druk programma hebben. Onze kinderen zijn 11 en 13, zij weten ook dat het een weekje bikkelen is en dat we daarna rustiger aan gaan doen ( 6 nachten Chiang Mai, 4 nachten Khao Sok en 6 nachten Koh Phangan).

Ik wil deze week Elephants World gaan vastleggen, ik zal nog wel laten weten hoe dit verlopen is.
9 jaar geleden
·
#18245
Lees ik nu goed dat het ook slim is om ook te reserveren als je maar een dagje naar Elephantsworld gaat? Komt het voor dat het vol is dan?
9 jaar geleden
·
#18246
Ik zou het zeker wel reserveren, of het ooit echt vol is weet ik niet maar ze komen je bij je acco ophalen en je eet daar ook. Het lijkt me dan wel prettig voor hun dat ze weten dat jullie komen.
8 jaar geleden
·
#18247
Hallo,

Ik heb gereserveerd bij Elephants World, via de site het boeking-formulier ingevuld.
Binnen een dag een bevestiging terug, ging allemaal heel gemakkelijk. Geen aanbetaling nodig, ter plaatse cash betalen.

Dus dat is ook al weer geregeld.
8 jaar geleden
·
#18248
Wij gaan in augustus ook van Bangkok naar Kanchanaburi reizen, maar we zouden daarbij graag via de drijvende markt reizen. Heeft er hier iemand tips over de mogelijkheden hierrond?
8 jaar geleden
·
#18249
Wij verbleven in het oriental kwai resort en hebben daar toen voor de transfers van Bangkok naar Kanchanaburi een taxi via hun geregeld die onderweg een stop maakte bij de drijvende markt en ondertussen op onze bagage lette, ideaal!
8 jaar geleden
·
#18250
Wij verblijven daar ook, dus dat was ook 1 van mijn eerste gedachten, maar ik wou eens bekijken wat voor alternatieven we eventueel nog hadden. Want zij rekenen voor de rit blijkbaar heel wat meer dan dat ik zo in een taxi zou stappen. Nu weet ik niet of het zo verstandig is om onze bagage gelijk in welke taxi zomaar achter te laten? Verder wou ik ook de verbindingen met de bus eens bekijken. Scheelt dat veel in prijs? Zijn die verbindingen goed of ben je dan veel te lang onderweg?
8 jaar geleden
·
#18251
Ik weet niet of het in tijd heel veel uit zou maken maar waar laat je dan de bagage?
Financieel zal het zeker wel een groot verschil zijn, uiteindelijk is het natuurlijk wel zo dat als je er alsnog naar toe wil, vanuit Bangkok of Kanchanaburi, je ook weer die reiskosten hebt. Volgens mij betaalden wij toen iets van 700 bath extra om deze stop te maken maar ik kan het nog wel voor je opzoeken als je het zeker wil weten.
8 jaar geleden
·
#18252
Zeker reserveren bij Elephants World, kan via hun website.
8 jaar geleden
·
#18253
Wij gaan in januari 2016 naar het Oriëntal Kwai Resort en wij hebben bij hun een minibus (wij zijn met 5 volwassenen en 2 kinderen) met chauffeur geregeld. Onderweg maken we een stop bij de drijvende markt. Wij betalen 2500 THB + 600 THB voor de stop.
8 jaar geleden
·
#18254
Dat is dan blijkbaar toch de beste optie als ik zo hoor. Dus omgerekend is dat iets van een 85 € als ik het goed voorheb. Voor de afstand is dat mss nog een redelijke prijs dan.
8 jaar geleden
·
#18255
gewoon een taxi pakken. Niet duur en wel zo comfortabel.
8 jaar geleden
·
#18256
Heb dan toch maar de knoop doorgehakt en de transfer geboekt. Het was inderdaad 2500 + 600 voor de extra stop.
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!