zaterdag 25 mei 2013
  14 Replies
  6.9K Visits
  Subscribe
Nog een week of 5 en dan gaan we op pad. eerst naar New York en daarna vliegen op mexico city. Ruwweg via Oaxaca en San Christobal willen we dan naar de grens van Guatemala. Vanaf daar weten we het eigenlijk nog niet zo goed. Chichicastenango lijkt ons wel leuk maar dan? Naar Tikal, Guatemala City? Het ziet er allemaal leuk uit alleen wat te kiezen? Zijn er mensen op het forum die ook met kinderen in deze regio hebben gereisd en een goed idee hebben van plaatsen die we niet mogen missen? We houden van natuur cultuur maar willen vooral ook de lokale echte sfeer van een land proeven. Avonturen zoals een homestay bij mensen thuis in een klein dorpje lijken ons fantastisch en hebben we mooie herinneringen aan van vorige reizen. Ik weet niet of dat ook mogelijk is in Guatemala. Verder nog goede ideeën van wat we niet mogen missen? Vervolgens gaan we naar Belize . Dat staat vooral bekend om haar luxe stranden en mooie natuur. Dat gaan we zeker ook bezoeken maar hebben jullie daar ook nog leuke ideeën behalve de bekende toeristische hoogtepunten?
Ik ben benieuwd naar jullie reacties!
Vriendelijke groet
Marty
Waardeer dit bericht:
10 jaar geleden
·
#13429
Hallo Marty,

Na San Cristibal, zou je in Guatemala Panajachel als uitvalsbasis kunnen nemen. Dan kun je daar meer van Atitlan en enkele dorpjes bezoeken, en vandaar uit naar op en neer naar Chichicastenango gaan op 1dag.

Tikal is voor mij echt het hoogtepunt van Guatemala, ik ben daar meerdere keren geweest en elke keer opnieuw was ik onder indruk. Ook leuk vior de kinderen, hoge trappen om een oude tempel op te kunnen die overwoekerd is door begroeiing.

Guatemala city ken ik niet, Antigua daarentegen wel en dat is een fijne plek, leuke stad met levendig plein, en toch de charme van een dorp.

hoe gaan jullie reizen? Per ov?

Heb er niet zelf met kinderen gereisd, wel rondreizen daar begeleid, en kan het nu met eigen kind wel inschatten wat ok is.
Ik zal nog eens ff de leuke stops en plekken opzoeken.dus vraag maar raak,
Gr Ilse
10 jaar geleden
·
#13430
Hoi ilse,

Bedankt voor je tips, ga ik in de lonely planet opzoeken. Wij gaan inderdaad met ov reizen. Hebben we tot nu toe altijd al gedaan en bevalt nog steeds prima. Antigua ziet er ook erg leuk uit. Vanaf Antigua naar tikal is dat een beetje te doen in een dagreis? Of kunnen dan beter een tussenstop maken en daar nog een dagje de omgeving verkennen.

Alvast bedankt voor je tips.

Marty
10 jaar geleden
·
#13431
Het kan in een dag maar ik zou adviseren een tussenstop te maken in Lanquin en dan vanaf daar een dag naar Semuc Champey. Supermooi en lijkt me ook leuk voor kinderen.
Ik weet niet waar in Belize je heen wil maar bijv key caulker heeft helemaal geen strand.
10 jaar geleden
·
#13432
Ik ben in 1997 een week of 7 in Guetemala geweest en iets van 5 weken Mexico (de laatste weken van mijn jaar durende Latijns Amerika reis).

Guatemala City zou ik niet zo snel naar toe gaan, ik vind niet dat je veel mist als je het overslaat en helemaal niet met kinderen. Ik ben er wel zonder kinderen geweest, dus misschien mis ik dan wat kinderattracties maar dat verwacht ik niet.

Antigua daarentegen is veel leuker (maar ook heel toeristisch). Er is daar van alles te doen, ik herinner me oude kloosters die half ruine waren wat denk ik wel leuk is voor kinderen (doorkijkjes, trapjes, klimmen - maar dus ook vallen). In de omgeving is er ook van alles en ik ben ervan overtuigd dat je daar zeker een homestay kunt vinden. In Antigua e.o. volgen veel reizigers een taalcursus waarbij ze ook bij mensen thuis slapen.

Panajachel zou ik ook zeker aanraden. Vanuit daar kun je met bootje over meer van Atitlan naar dorpjes aan de overkant (verwacht hier ook wel homestays) en met de bus naar Chichicastenango is ook erg leuk.

Verder waren er toen veel kleinschalige hostals met inwonende familie wat ik ook erg leuk vond.

In San Cristobal verwacht ook homestays in de omringende dorpen.

Wat Tikal betreft, dat vond ik ook erg mooi (apen in het bos) maar het ligt wel een eind uit de route. Een overweging is dan om een aantal mooi (gelegen) Maya tempels meer op de route te bezoeken (bijv Palenque, kun je ook meteen de watervallen in de buurt bezoeken). Nou ben ik niet zo een oude stenen en tempelmens, dus na een stuk of 4-5 had ik het wel gezien. Tikal onderscheidt zich natuurlijk wel doordat het zo mooi in de natuur ligt.
10 jaar geleden
·
#13433
bedankt voor jullie reacties.
@tikva, Lanquin ziet er inderdaad op de foto's en andere reisbeschrijvingen op Internet wel erg mooi uit. een goed tip die ik zeker meeneem.
@sinole, Panajachel ziet er ook wel goed uit. Weet je ook of het goed met lokaal vervoer te doen is om vanaf daar ( om Guatemala city eventueel te omzeilen) via Chichicastenango richting San Christobal Verapaz te reizen op onze weg (bijvoorbeeld via Lanquin) richting Belize?

ben nog druk bezig met puzzelen....
10 jaar geleden
·
#13434
Ik moet dat even nazoeken. Vaak om je wel op Guetemala city uit om over te stappen op andere bussen.

Vanuit Guetemala was ik de grens overgegaan naar Mexico, dat was over het water (met motorbootje) via een kleine grensovergang. Wel een leuke ervaring (met 5 anderen, uitsluitend mexicanen). Maar het kan best zijn dat het wel meer tijd kostte (die ik dus had). Zal ook even kijken welke lpaatsjes dat waren. Misschien kun je daar iets over in de LP vinden.
10 jaar geleden
·
#13435
Hoi Sinole,

Inmiddels in mijn lunchpauze ook nog eens even rondgezocht en op http://www.lonelyplanet.com/guatemala/t ... there-away vond ik onderstaande:
Chichicastenango - Panajachel (US$2.50, 1½ hours, 37km) About eight buses, from 5am to 2pm; or take any southbound bus and change at Los Encuentros.
Ik neem aan dat het de andere kant op op vergelijkbare wijze zal werken.

Ben benieuwd of je nog meer leuke plaasten kent die we eventueel in het resischema kunnen meenemen.
10 jaar geleden
·
#13436
Als je nog meer plekken zoekt kijk dan eens naar Xela. Er is veel community tourism rondom de stad en je kunt makkelijk een dagtourtjes doen met bijv stop bij een hotspring, bij lokale mensen die kleden weven of naar een beeld van maximon.
10 jaar geleden
·
#13437
Bedankt, ziet er ook leuk uit.
we blijven plannen... zoveel leuke plaatsen en maar zo weinig tijd.. :-)
10 jaar geleden
·
#13438
Marty, ik moet nog even kijken hoor..
Hoe oud zijn de kinderen die mee gaan?
10 jaar geleden
·
#13439
Hoi Sinole ,

De oudste dame is 14 en de jongste 11.
Ze zijn inmiddels al wel wat gewend qua reizen en kijken uit naar lange bustochten ..... Rare kinderen...
10 jaar geleden
·
#13440
Ik heb flink moeten zoeken, maar het eerste gevonden.

Ik ben van tikal via poptun de grens overgegaan van el naranjo naar la palma in mexico, via tenosique naar palenque. Andersom zou ook denk ik wel kunnen, maar zou het wel even checken als het voor jullie qua route interessant is

Ondertussen kijk ik nog verder.
10 jaar geleden
·
#13441
Hoi,Het klinkt soswieso al als een spannende route.. ;-)
van de week zullen we alle plannen eens bij elkaar voegen en een ruwe totaalplanning gaan maken. waarschijnlijk voor 4 maanden ideeën en maar 4 weken tijd..
10 jaar geleden
·
#13442
Van alle reizen is tikal nog steeds mijn persoonlijk hoogtepunt! Zelfs de route van palenque/mexico naar flores/guatemala was bijzonder.
Wij verbleven in el remate http://www.lacasadedondavid.com/en/index.php
Het meer, de omgeving, de houtsnijders, de vele hummngbirds!! Onvergetelijk verblijf. In belize was cay caulker leuk, maar niet heel bijzonder. (Say hi to the cakelady and shrimpman) Check http://nl.wikipedia.org/wiki/Great_Blue_Hole
Ook hoorde ik van onderwatergrotten met tekeningen. Maar daar ben ik zelf niet in geweest.
Vergeet niet om in mexico te snorkelen/duiken met walvishaaien, zelfs meas van net 7 ging het water in!
Tulum/mexico heeft de allerallermooiste stranden!
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!